Bu arada yazmayı unuttum. Rahim filmini özel sağlık karşılamıyor. Sperm dna hasar testini de karşılamıyor. Fsh lh testlerini karşılar lupus u da karşılar. Genetik testleri karşılamaz, amh i karşılamaz. Histeroskopiyi karşılar mi bilmiyorum. Ben de bugu histeroskopi faturasını sigortaya gönderdim. Umarim karşılarMerhaba arkadaşlar. 12 Ekim günü kürtaj oldum 7. Haftada bebeğimin kalbi durmuştu. 1 hafta sonra gittim ve ultrason ile baktı temiz dedi adet olmayı bekle dedi. Şimdi benim sorum şu sizlere;
- Hala adet olmadım ve hiç belirtim de yok. Bu normal mi ?
- Dün genetik bölümüne gittim pıhtılaşma ve kromozom testi verdim 1 aya çıkacak sonuçlar. Başka ne yapabilirim ?
- Birde bu amh fsh lh testlerini yapmak istiyorum, ne zaman yaptırmam gerek doğru sonuç için ? Aile hekimi yapar mı ? Özel hastane de özel sağlık sigortam karşılar mı ?
- Rahim yapışıklığı nedir neden olur birde bunu anlamanın yolu nedir ? Çözümü var mı ?
- Smeer ile hsg aynı şey mi ?
Benim acıbadem amh yi karşılamasa bile diğerlerini karşılasaydı da çok iyi olurduBu arada yazmayı unuttum. Rahim filmini özel sağlık karşılamıyor. Sperm dna hasar testini de karşılamıyor. Fsh lh testlerini karşılar lupus u da karşılar. Genetik testleri karşılamaz, amh i karşılamaz. Histeroskopiyi karşılar mi bilmiyorum. Ben de bugu histeroskopi faturasını sigortaya gönderdim. Umarim karşılar
Duramıyorum hiçSağol canım inşallah seninde olsunrahat dur bide
Çok ama çok teşekkür ediyorumMerhaba tek tek sorularınıza yanıt vereyim.
Ben de 7 haftalikkrn kalp durmasi nedeniyle kurtaj oldum. Kurtajdan 1 hafta sonra doktorum kontrolimu yapti ve hic parca kalmadığını soyledi. Fakat ne yazık ki durum böyle degilmis.
1 ay sonra regl olduğumu sandim. Bir iki damla kanamam geldi ve sonrasinda doktora gittim. Doktor rahim filmi istedi. Hem parca kalmis hem yapisiklik olusmus hem tup tikanmis kurtajdan sonra.
Simdi sorularınıza gelelim.
1. Hala adet olmamamız normal 55. Gunde adet olanlar da var. Hormon dengesi bozuluyor vücudunun. Hatta bende adet belirtileri bile olmadan adet olmustum.
2. Lupus testleri ve romatizma testleri de yaptırabilirsiniz. Bu testleri ic hastalıkları doktoru yaziyor. Devlet hastanesinde yaptırabilirsiniz.
Ayni zamanda genetik bölümünden karyotip analizi mi yaptirdin yoksa pihtilastirma testlerini mi? Benim tavsiyem hepsini yaptir.
Ek olarak esin icin sperm dna hasar testi yaptırabilirsiniz.
3. Amh testini istedigin zaman yaptırabilirsiniz. Fsh ve lh gibi testler için adetin 3. Gunu yaptirman lazim. Aile hekimi yapar mi cok sanmiyorum. Bazi aile hekimlerine yapiyor benim burdaki aile hekimliği merkezinde yapilmuyor. Devlet hastanesinden gun alip ben adetin 3. Gunu tum testleri yaptirmistim.
4. Rahim yapisikligi doktor kurtajda cok kazıma işlemi yaptıysa oluyor. Anlamanın yolu pek yok aslinda. Bazen adet hic olmadığında ya da az geldiğinde suphelenebiliyorsun. Anlamanın tek yolu rahim filmi çektirmek. Eger yapisijlik oluşturma histeroskopi ile duzeltiliyor. Bu da bir operasyon. Doktor kamera ile rahime girip yapışan yerleri aciyor.
5. Smeer testi ile rahim filmi cok cok farkli seyler.
Eger dusuk yaşadıysan bunun sebeplerini arastirman icin rahim filmi çektirmek gerekiyor. Bazem rahim şeklinin de farkli olmasi dusuge neden olabiliyor.
Uzun uzun yazdım. Aklına takılan bir sey olursa sorabilirsin
Benjm de dusuk degildi. Kalbi atmadi. Kurtajla aldilar. Doktor vakumla çekmiş. Ama nedense az da olsa yapisiklik olmus sekli bozulmus ve tupler tikanmisti. Vakumla çekim oldugu icin yapisiklik az olmustu. Cok sukur caresi var. Simdi hormon tedavisi görüyorum. Yalniz kurtaji yapan doktor cok onemlihmis .Çok ama çok teşekkür ediyorumBen pıhtılaşma ve kromozom testi yaptım öyle dedi kadın. İki tüp kan verdim. Ben de devlette amh yi yaptırır özelde de diğerlerine bakarım olmadı. Ya da hepsini aynı anda yaptırırım hayırlısıyla adet olayım da. Ben kürtajı vakumlu oldum ama sanırım böylesi de yakışıklık yapar ihtimali azaltmıyor. Bekleyeyim bakalım duruma göre 2 ay sonra hsg yaptırırım. Bir sorun varsa da histereskopi diye çözüm de varmış şükür. Benim düşük olmadı kalbi durdu gelişimi durdu kürtajla aldılar.
Amin Amin inşallah buda geçer. Allah kimseye yaşatmasın dua edelim birbirimizeBenjm de dusuk degildi. Kalbi atmadi. Kurtajla aldilar. Doktor vakumla çekmiş. Ama nedense az da olsa yapisiklik olmus sekli bozulmus ve tupler tikanmisti. Vakumla çekim oldugu icin yapisiklik az olmustu. Cok sukur caresi var. Simdi hormon tedavisi görüyorum. Yalniz kurtaji yapan doktor cok onemlihmis .
Bundan sonraki gebeliklerde insqllah bu sorunu bir daha yasamayiz
Sağol canım zaman ayırıp cevap verdin ya o yeterAdet için en az 40 gün diyor doktorlar 40 günü geçince doktoru arayıp adet söktürücü yazdırabılıyorsunuz
Yapışma olduğunda sancı agrılar oluyormus feci sekılde
diğer soruların cevaplarını bilmıyorum yaşamadığım için
Estagfurullah ne demek bildiğim kadarını söyleyebıldımSağol canım zaman ayırıp cevap verdin ya o yeter
Canım kusura bakma yeni fırsatım oldu.2 aya kadar regl olmaması normal.Ben hep 1 ay sonra oldum sende yakında olursun.smear testi farklı birşey genellikle vajinal bir rahatsızlık var mı diye bakılıyor.hsg de rahimi görüntülüyor arkadaşlar zaten güzel cevaplar vermiş.inşallah pıhtılaşma sonucuna göre tekrardan allahım sana gebilik nasip etsin gülüm.
Olur mu kusur canım müsait oldun yazdın işte sen sağol varol canım benim test sonuçları gelince haberleşiriz yine rahatsız ederimCanım kusura bakma yeni fırsatım oldu.2 aya kadar regl olmaması normal.Ben hep 1 ay sonra oldum sende yakında olursun.smear testi farklı birşey genellikle vajinal bir rahatsızlık var mı diye bakılıyor.hsg de rahimi görüntülüyor arkadaşlar zaten güzel cevaplar vermiş.inşallah pıhtılaşma sonucuna göre tekrardan allahım sana gebilik nasip etsin gülüm.
İnanın bu konuda hiç bir fikrim yok. Bilen yazar umarımBana da takılan spiral beni huzursuz etti. Insanlar nasil agri duymuyor anlamadim. Ben de resmen orada bir sey oldugunu hissediyorum ben. Ayni zamanda kanama da yapiyor damla damla. Herkes de oldu mu bu sorun? İltihaplanma falan olmaz inşallah.
Çok şükür iyiyim sağolunŞimdi nasılsınız? Her şey yolundadır umarım
Spiral çıkarıldı balon tedavisi yapildi. Cok sukur gecti tum sorunlarŞimdi nasılsınız? Her şey yolundadır umarım
Merhaba, bana da histereskopi sonrası doktor spirali çıkaracak ve balon tedavisi uygulayacağım dedi. Balon tedavisi nasıl oluyor. acn yakıyor mu?Spiral çıkarıldı balon tedavisi yapildi. Cok sukur gecti tum sorunlar
Canim seni korkutmak istemem ama benim gercekten cok canim yanmıştı. Bence aneztezi ile yapma şansın varsa oyle yap. 1 dk sürüyor islem ama agrili bir islemMerhaba, bana da histereskopi sonrası doktor spirali çıkaracak ve balon tedavisi uygulayacağım dedi. Balon tedavisi nasıl oluyor. acn yakıyor mu?
Bana da 1 dk lik işlem demişti. Rahim filminden daha mı çok acıyor. Ayy anestezi almakta istemem yaa.. Sürekli süreklşi.. Kedi kliniğinde yapacak anestezi verebileceğini sanmıyorum o ortamda. Ağrılı mı oluor diye sordum aslıdan ma 1 dk lık bir işlem dedi.Canim seni korkutmak istemem ama benim gercekten cok canim yanmıştı. Bence aneztezi ile yapma şansın varsa oyle yap. 1 dk sürüyor islem ama agrili bir islem
Bana da 1 dk lik işlem demişti. Rahim filminden daha mı çok acıyor. Ayy anestezi almakta istemem yaa.. Sürekli süreklşi.. Kedi kliniğinde yapacak anestezi verebileceğini sanmıyorum o ortamda. Ağrılı mı oluor diye sordum aslıdan ma 1 dk lık bir işlem dedi.
1 dk sürüyor benim canim yanmistiBana da 1 dk lik işlem demişti. Rahim filminden daha mı çok acıyor. Ayy anestezi almakta istemem yaa.. Sürekli süreklşi.. Kedi kliniğinde yapacak anestezi verebileceğini sanmıyorum o ortamda. Ağrılı mı oluor diye sordum aslıdan ma 1 dk lık bir işlem dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?