- Konu Sahibi gizemli508
-
Benim de çocuğum yok Mune. Ama yine de insan maruz kalıyor bir şekilde çevreden. Bunu bilmek için bebeğin olması şart değil ki yani. Ya bakın daha beslenme ayağını geçemiyoruz ki sıra kıyafete oyuncağa gelsin. Daha bunun kreşi anaokulu vs. var. Hepsi ayrı challange ve bunlar sadece ilgi ile çözülebilecek bir şey değil. Para işte hepsinin anahtarı, parasız saadet maadet olmaz artık. Bayat romantizm artık beni ancak sinirlendiriyor Mune Hanım.Herkesin kendi tercihi ama şu zamanda beslenmeye yetişebilmek mümkün değilken bebek bezleri de uçmuş, ben 28 yıl evvel bebek meselesini hallettiğimden güncel fiyatlardan çok haberim yoktu, sitede duyup bildiğim kadarıylaydı, malum sebeplerden bebekler ve çocuklar için alışverişlerim oldu, bu zamanda çocuk sahibi olanlara Allah yardım etsin dedim, kıyafetler, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri aşırı pahalanmış, her girdiğim dükkanda esnafla muhabbetim iyi ki zamanında doğurup büyütmüşüm, insanlar çocukları için bu fiyatlarla alışveriş yapabiliyor mu oldu.
Bebek pirinç unuyla beslenip abi ablalarının küçülenleriyle büyüse dahi büyüdükçe masrafı da katlanarak artıyor, bugün bırakın özel okulu, bir devlet okuluna göndermenin maliyeti nedir?
Bebekler bebek olarak kalmıyor ki, büyüyor konuşmaya başlıyor, konuşmaya başlayınca da istekleri oluyor, isteklerini yapamadığınızda üzülen siz oluyorsunuz, boynu bükük kalan o oluyor.
Latte Hanım her zaman fikirlerimiz uyuşmuyor sizinle. Ama bu sefer haklı buldum sizi.bı konu sahibinin kocası suçlandı
birde ben
iki mazlum
aynen dedigim nasıl bu kadar ters anlaşıldı ben de anlayamadım.Latte Hanım her zaman fikirlerimiz uyuşmuyor sizinle. Ama bu sefer haklı buldum sizi.
Ev hanımlığı kolay, tüm yük adamda demek istememişsiniz aslında. Ama iki çocuk, borç harç, tek maaş halindeyken üçüncüyü gayet de isteyen bir kadına geçimden haberin var mı demişsiniz. Yani evet, şu durumdayken kocasını suçlayan birisi maddi zorluğu tam olarak kavrayamamıştır. İki iki daha dört yani.
Rahmetli babaannem bir hikaye anlatırdı. Adamın birinin evi çok yokuşmuş. Her gün alışveriş eder, o torbaları da zor güç çıkarırmış. Kadın da müsrifmiş, erzağı tutar konu komşuya dağıtırmış. Kocası da bir gün sinirlenmiş, bugün de sen git demiş. Kadın o gün o yokuşu torbalarla çıkınca anlamış. Adam da demiş ki gördün mü yokuşu şimdi. Sizinki de o hesap, para kazanmak çok zordu hep. Ama artık yetirmek çok daha zor oldu. Ne yapsın adam ya geceleri de mi işe çıksın?
En basit zıbın 30 tl olmuş oda 2 yıkamada ağzı yüzü eğilenlerdenDaha dün aldiklarimin ekran goruntusunu paylaştım. Artik fiziksel olarak cocuga yetebilir miyim diye dusunmeden evvel "maddi olarak" yetebilir miyim diye dusunmek gerekiyor. Küçücük bebegin aylik gıda ve temel ihtiyaclarinin bize maliyeti 5.000tl. Hergun yumurta, etli yemek, sebze ya da bakliyat, yogurt yedirirsen bu sekilde en azindan. Kiyafet ve oyuncak meselesine girmiyorum bile.
Daha dün aldiklarimin ekran goruntusunu paylaştım. Artik fiziksel olarak cocuga yetebilir miyim diye dusunmeden evvel "maddi olarak" yetebilir miyim diye dusunmek gerekiyor. Küçücük bebegin aylik gıda ve temel ihtiyaclarinin bize maliyeti 5.000tl. Hergun yumurta, etli yemek, sebze ya da bakliyat, yogurt yedirirsen bu sekilde en azindan. Kiyafet ve oyuncak meselesine girmiyorum bile.
Yine konu çalışan ve çalışmayan kadına gelmiş. Arkadaşlar bu kadar hassas olmanıza gerek yok her türlü yoruluyoruz işte. Çalışalım ya da çalışmayalım yükümüz aynı. Çalıştığım dönem de oldu evde olduğum dönem de oldu aynı oranda yoruluyorum.
illa ayrım yapılacaksa eşine yardım eden ve etmeyen erkek olarak ayrım yapalım
güvence çok önemli bence deBu forumdaki calisan calismayan kavgasini bugun annemle telefonda konuştuk. Annemle konusunca fikirlerim degişti resmen.Ben hep kendi hayatima gore yorumluyormusum.
Hep tepki gosteriridim neden calismayan kadinlara kotu seyler soyluyorlar diye ama biraz da annemle konusunca aydinlanma yaşadim.
Ulkede issizlik var evet, calismak isteyen de calisamiyor oluyor bazen ama ev işi, maaşli işle bir tutulmaz. Mevzu yorulmakta degil aslinda. Yani bir kadinin kocasinin maasindan baska guvenecegi bir sey yoksa ve calismiyorsa evde ne yaptigi onemi yok aslinda
yani önemi yok mu diyelim bilmiyorum amaMevzu yorulmakta degil aslinda. Yani bir kadinin kocasinin maasindan baska guvenecegi bir sey yoksa ve calismiyorsa evde ne yaptigi, ne kadar yoruldugu bir onemi yok aslinda.
güvence çok önemli bence de
ve ben açıkçası eğer çocuk yoksa ev işi ile dışarı işini asla ama asla bir giremiyorum.
geçen yıl çalışmadım ev işini çok iyi biliyorum
çokta severim domestik bir insanım
mesleğim de 4. yılım
10 yıldırda yalnız yaşıyorum evin işi tamamen bende yıllarca kimseyi temizliğe alamadım uzak bir yerde yaşıyordum şehre.
konuya vakıf olduğumu düşünüyorum.
ev hanımı olmak cidden çocuk yok ise bence çokta zor değil.
Çocuk sizin.Aldırmak isteyen ben değilim ki
o zaman tamamen onun merhametine kalıyorsunCocukla zor bile olsa calismakla bir degil. Bizde butun kadinlar calisir eski nesilden beri babanne annenanne emekliler hep calismislar, annem de calisiyor hala herkesin cocugu var yani. Calisanlar cocuk yapmiyor degil.(Turkiyeli degiliz Balkanlardan geldik ama mix(karisik) bir aileyiz)
Ailedeki istisnalardan biri olarak ben calismiyorum.
Ama buradakilerin neden bu kadar calismayan kadin kotu durumdadir dedigini anlayamiyordum.
Anneme bu konuyu actigimda sen Turkiyede eskileri bilmiyorsun. Kadinlar calismiyordu ve sen onlarin zorluklarini gormedin ama tepki gosterenlerin bir cogu eski zamanlari cevresinden ailesinden bilipte konusuyordur. Sen tek cocuksun kocan olmasa biz variz gelirin de olur herkes senin durumunda degil her şeye karişma dedi.
Yani eger kendi kazanci, geliriya da aileden guvencesi yoksa bi kadinin cocuk yaparak sadece adam parasiyla yaşamak cidden çok riskli bir olay.
Bende şöyle düşünüyorum benim kızım yok Allah isteyenlere versin ama kızım olsaydı tamamen çalışacak kadar eğitimini alıp dil vs kendini geliştirmesini ister ve bunun için destek verirdim . Daha sonra şartlar ne gösterir bilinmez ona göre çalışıp çalışmamak ona ve şartlara kalmış olurdu . Benim babam aynen böyle yaptı hem kardeşim için hem benim için . Çevredeki insanlar bu kadar para harcamana ne gerek var belki çalışmayacak gidip evlenecek dediler babam kimseyi dinlemedi kollarında altın bilezikleri olsun dedi haklıymışta. Şimdi şartlar itibari ile ben çalışmıyorum kardeşim çalışıyor belki ilerde ben çalışacağım o çalışmayacak bilinmez önemli olan gerektiğinde altın bileziği kullanabilmekteBu forumdaki calisan calismayan kavgasini bugun annemle telefonda konuştuk. Annemle konusunca fikirlerim degişti resmen.Ben hep kendi hayatima gore yorumluyormusum.
Hep tepki gosteriridim neden calismayan kadinlara kotu seyler soyluyorlar genelliyorlar diye ama biraz annemle konusunca aydinlanma yaşadim dediklerinden dolayi.
Ulkede issizlik var evet, calismak isteyen de calisamiyor oluyor bazen ama ev işi, maaşli işle bir tutulmaz.
Mevzu yorulmakta degil aslinda. Yani bir kadinin kocasinin maasindan baska guvenecegi bir sey yoksa ve calismiyorsa evde ne yaptigi, ne kadar yoruldugu bir onemi yok aslinda.
o zaman tamamen onun merhametine kalıyorsun
ya da karakterine ..
bilmiyorum eş olmak zaten bunu da gerektiriyor çoğu zaman .
aslında ben çalışmayan eşe çok karşı değilim
net olmadığım bir konu.
eşlerden birinin geliri cidden iyi ise ;
diğer eş evde kalıp evin ve hayatın tüm düzenini üstlenebilir bence.
kadın ya da erkek.
muhteşem olur ev sürekli temiz olsa güzel yemekler olsa vs
yani çok net olduğum bir konu değil benim .
ama kadının yaşayacakları acisindan bakarsak çalışmadan evlenmek ,
çoğu zaman kumar oluyor
Bende şöyle düşünüyorum benim kızım yok Allah isteyenlere versin ama kızım olsaydı tamamen çalışacak kadar eğitimini alıp dil vs kendini geliştirmesini ister ve bunun için destek verirdim . Daha sonra şartlar ne gösterir bilinmez ona göre çalışıp çalışmamak ona ve şartlara kalmış olurdu . Benim babam aynen böyle yaptı hem kardeşim için hem benim için . Çevredeki insanlar bu kadar para harcamana ne gerek var belki çalışmayacak gidip evlenecek dediler babam kimseyi dinlemedi kollarında altın bilezikleri olsun dedi haklıymışta. Şimdi şartlar itibari ile ben çalışmıyorum kardeşim çalışıyor belki ilerde ben çalışacağım o çalışmayacak bilinmez
ya işte bakis acısı farklılığı ben bunu hizmetçilik olarak görmüyorum çünkü ev zaten ikisininde eviYani ben calismiyorum ama butun gunumu evin piril piril olmasina cesit cesit yemege harcamiyorum. Bazen ev daginik oluyor bazen yemek olmuyor.Oyle evdesin calismiyorsun o zaman her şey kusursuz olacak beklentide biriyle olsam gider calisir ustune parami alirdim. Niye bedava hizmetcilik oynayayim. Rahat olamayacaksam.
ya işte bakis acısı farklılığı ben bunu hizmetçilik olarak görmüyorum çünkü ev zaten ikisininde evi
kendisi için yapıyor bunları birazda djdjd
ben severim ev işi
evimde hep temizdir , yemek yapmayı da severim o yüzden bu şekilde bir hayat güzel olabilirdi benim için ama
ben asla kendimi bu kadar başkasının merhametine emanet edebilir miyim bilmiyorum.
bı laf söyler kaldiramam , babamda olsa kaldiramam
o yüzden her zaman her kapıyı çekip çıkacak bir birikim ve mesleğim olmalıydı bana göre.
Yıllar geçsede severek yaptığım şeyler değil bu ikisi.Yemek ve temizlik.Hadi temizlik mecburi gibi ama yemek.Hiç iyi bir yönü yok.Yapana saygı duyuyorum ama ben tek olsaydım mutfağım olmazdı evimde.Severek yapinca hizmetcilik olmaz zaten, ben kendim için de hergun temizlik yapmam ve her gun ceait cesit yemek yapma istegim olmuyor o yuzden sevrek degil de mecburi yapmiş olurdum eger yapsaydim. Ondan yani.
komşu olsaydık keşkeYıllar geçsede severek yaptığım şeyler değil bu ikisi.Yemek ve temizlik.Hadi temizlik mecburi gibi ama yemek.Hiç iyi bir yönü yok.Yapana saygı duyuyorum ama ben tek olsaydım mutfağım olmazdı evimde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?