Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de çocuğum yok Mune. Ama yine de insan maruz kalıyor bir şekilde çevreden. Bunu bilmek için bebeğin olması şart değil ki yani. Ya bakın daha beslenme ayağını geçemiyoruz ki sıra kıyafete oyuncağa gelsin. Daha bunun kreşi anaokulu vs. var. Hepsi ayrı challange ve bunlar sadece ilgi ile çözülebilecek bir şey değil. Para işte hepsinin anahtarı, parasız saadet maadet olmaz artık. Bayat romantizm artık beni ancak sinirlendiriyor Mune Hanım.
Pirinç unuyla beslenen çocuk da haksızlığa uğruyor. Zekanın evet kapasitesi var ama en üst şekline ulaşması da çevresel etkenlere bağlı. Beslenme de bunlardan bir tanesi yani. Dedim ya bunu çözemezken daha ne okulu ne eğitimi yani? Kuru laf işte.

bı konu sahibinin kocası suçlandı
birde ben
iki mazlum
Latte Hanım her zaman fikirlerimiz uyuşmuyor sizinle. Ama bu sefer haklı buldum sizi.
Ev hanımlığı kolay, tüm yük adamda demek istememişsiniz aslında. Ama iki çocuk, borç harç, tek maaş halindeyken üçüncüyü gayet de isteyen bir kadına geçimden haberin var mı demişsiniz. Yani evet, şu durumdayken kocasını suçlayan birisi maddi zorluğu tam olarak kavrayamamıştır. İki iki daha dört yani.
Rahmetli babaannem bir hikaye anlatırdı. Adamın birinin evi çok yokuşmuş. Her gün alışveriş eder, o torbaları da zor güç çıkarırmış. Kadın da müsrifmiş, erzağı tutar konu komşuya dağıtırmış. Kocası da bir gün sinirlenmiş, bugün de sen git demiş. Kadın o gün o yokuşu torbalarla çıkınca anlamış. Adam da demiş ki gördün mü yokuşu şimdi. Sizinki de o hesap, para kazanmak çok zordu hep. Ama artık yetirmek çok daha zor oldu. Ne yapsın adam ya geceleri de mi işe çıksın?

aynen dedigim nasıl bu kadar ters anlaşıldı ben de anlayamadım.
konu nasıl ev hanımı çalışan kadına geldi çözemiyorum
kimsenin işi kolay değil.
ev hanimligi zor diye disardakinin işi kolay diyemeyiz.
çalışmak emek vermek nasıl zor , hele bu cagda.

Zaten burada sadece ev hanımlarının işi zor diyen yok tabi anlayana

En basit zıbın 30 tl olmuş oda 2 yıkamada ağzı yüzü eğilenlerden çocuk bi zıbınla büyümüyor ki hadi az alayom yetineyim desen bu sefer de sürekli çamaşır yıkıyorsun Buda elektrik su insan gücü hepsini kullanıyorsun bu olaylar en basit mevzu daha neler var

Yine konu çalışan ve çalışmayan kadına gelmiş. Arkadaşlar bu kadar hassas olmanıza gerek yok her türlü yoruluyoruz işte. Çalışalım ya da çalışmayalım yükümüz aynı. Çalıştığım dönem de oldu evde olduğum dönem de oldu aynı oranda yoruluyorum.
illa ayrım yapılacaksa eşine yardım eden ve etmeyen erkek olarak ayrım yapalım

Bana da bazen kardeşi olsun, ilerde çok pişman olacaksın benim çocuğum hep sitem ediyor neden kardeşim yok, neden yalnız bıraktınız beni diye söyleyenler oluyor.. Ama şu zamanda gerçekten çok ama çok zor. Fiziksel, mental yıpranma hiç bir şey maddi yetersizliğin yanında, zaten ben ne kadar maddi imkan o kadar az yıpranma diye düşünüyorum.

Benim esim bana cok yardimci oluyor. Ben ikiz hamileyim. Cocuklar olduktan sonra da eminim ki cok yardimci olacaktir. Su an icin de maddi durumumuz sükürler olsun ki iyi ama biz bile baska cocuk istemiyoruz. bu sebeple ben ya da esim bir sekilde onlemimizi tibbi olarak alacagiz.
Parayi da gectim, bir de cocuklarina ayirdigin kaliteli zaman var konusu var. Evde sürekli bir tartisma huzursuzluk olmasi da cocuklari etkiler. Ayrica her cocuguna ne kadar zaman ayirabileceksin, insanin yapabilecekleri bile limitli. Kaliteli bir birey yetistirmek zaman ve özveri de gerektiriyor. Öyle salayim cocugumu büyür nasil olsa da diyemezsin ki.

Bu forumdaki calisan calismayan kavgasini bugun annemle telefonda konuştuk. Annemle konusunca fikirlerim degişti resmen. Ben hep kendi hayatima gore yorumluyormusum.

Hep tepki gosteriridim neden calismayan kadinlara kotu seyler soyluyorlar genelliyorlar diye ama biraz annemle konusunca aydinlanma yaşadim dediklerinden dolayi.
Ulkede issizlik var evet, calismak isteyen de calisamiyor oluyor bazen ama ev işi, maaşli işle bir tutulmaz.
Mevzu yorulmakta degil aslinda. Yani bir kadinin kocasinin maasindan baska guvenecegi bir sey yoksa ve calismiyorsa evde ne yaptigi, ne kadar yoruldugu bir onemi yok aslinda.

güvence çok önemli bence de
ve ben açıkçası eğer çocuk yoksa ev işi ile dışarı işini asla ama asla bir giremiyorum.
geçen yıl çalışmadım ev işini çok iyi biliyorum
çokta severim domestik bir insanım
mesleğim de 4. yılım
10 yıldırda yalnız yaşıyorum evin işi tamamen bende yıllarca kimseyi temizliğe alamadım uzak bir yerde yaşıyordum şehre.
konuya vakıf olduğumu düşünüyorum.
ev hanımı olmak cidden çocuk yok ise bence çokta zor değil.

Mevzu yorulmakta degil aslinda. Yani bir kadinin kocasinin maasindan baska guvenecegi bir sey yoksa ve calismiyorsa evde ne yaptigi, ne kadar yoruldugu bir onemi yok aslinda.
yani önemi yok mu diyelim bilmiyorum ama

anlamsız geliyor bana da
ay ev çok temiz olsa ne (ki çocuksuz ev ne kadar kirleniyor?) ya da sofrada 48 çeşit olsa ne? 2 çeşitle de doyuluyor öncelikli olan sağlıklı olması.
her gün cam silsen ne olacak?

hani evde yap yap yap ne yapabilirsin her gün, gümüş mü parlatacaksın?

hadi yaptın dedim ya anlamı ne?
ne katma değer getiriyor? (belki temizlik malzemesi sektörüne katkı veriyor diyebiliriz)
kime, ülkeye, bireye nasıl bir katkı sağlıyor?

benim neslimden önceki tüm kadınların çiftçi/hayvancı olduğu + dokumacı olduğu, harıl harıl ürettiği bir aileden geliyorum
benim neslimde hep okudu ve çalışıyor...(fakat ben tüm ev işini de kendim yapıyorum, ailemde çoğu kadın da böyledir, yardımcı alan az bizde)

ama benden sonraki nesilde ev hanımlığı başladı
aileden bir garantimiz yok yani bizim. bir güvencemiz de yok.
eşe dayanıyorlar yani tamamen, çok ilginç geliyor bana bu. yarın nafaka da kalksa mesela, boşanamazlar da, dımdızlak ortadalar...
annesi çalışıyor, kızı ev hanımı, enteresan.

Cocukla zor bile olsa calismakla bir degil. Bizde butun kadinlar calisir eski nesilden beri babanne annenanne emekliler hep calismislar, annem de calisiyor hala herkesin cocugu var yani. Calisanlar cocuk yapmiyor degil.(Turkiyeli degiliz Balkanlardan geldik ama mix(karisik) bir aileyiz) Ailem yurtdisinda yasiyor. Ben Turkiyedeyim esim Turk
Ailedeki istisnalardan biri olarak ben calismiyorum.
Ama buradakilerin neden bu kadar calismayan kadin kotu durumdadir dedigini anlayamiyordum.

Anneme bu konuyu actigimda sen Turkiyede eskileri bilmiyorsun. Kadinlar calismiyordu ve sen onlarin zorluklarini gormedin ama tepki gosterenlerin bir cogu eski zamanlari cevresinden ailesinden bilipte konusuyordur. Sen tek cocuksun kocan olmasa biz variz, calismasan da gelirin de olur(suan var zaten ufakta olsa) herkes senin durumunda degil her şeye karişma dedi.

Yani eger kendi kazanci, geliriya da aileden guvencesi yoksa bi kadinin cocuk yaparak sadece adam parasiyla yaşamak cidden çok riskli bir olay.

o zaman tamamen onun merhametine kalıyorsun
ya da karakterine ..
bilmiyorum eş olmak zaten bunu da gerektiriyor çoğu zaman .
aslında ben çalışmayan eşe çok karşı değilim
net olmadığım bir konu.
eşlerden birinin geliri cidden iyi ise ;
diğer eş evde kalıp evin ve hayatın tüm düzenini üstlenebilir bence.
kadın ya da erkek.

muhteşem olur ev sürekli temiz olsa güzel yemekler olsa vs
yani çok net olduğum bir konu değil benim .
ama kadının yaşayacakları acisindan bakarsak çalışmadan evlenmek ,
çoğu zaman kumar oluyor

Bende şöyle düşünüyorum benim kızım yok Allah isteyenlere versin ama kızım olsaydı tamamen çalışacak kadar eğitimini alıp dil vs kendini geliştirmesini ister ve bunun için destek verirdim . Daha sonra şartlar ne gösterir bilinmez ona göre çalışıp çalışmamak ona ve şartlara kalmış olurdu . Benim babam aynen böyle yaptı hem kardeşim için hem benim için . Çevredeki insanlar bu kadar para harcamana ne gerek var belki çalışmayacak gidip evlenecek dediler babam kimseyi dinlemedi kollarında altın bilezikleri olsun dedi haklıymışta. Şimdi şartlar itibari ile ben çalışmıyorum kardeşim çalışıyor belki ilerde ben çalışacağım o çalışmayacak bilinmez önemli olan gerektiğinde altın bileziği kullanabilmekte

Yani ben calismiyorum ama butun gunumu evin piril piril olmasina cesit cesit yemege harcamiyorum. Bazen ev daginik oluyor bazen yemek olmuyor. Oyle evdesin calismiyorsun o zaman her şey kusursuz olacak beklentide biriyle olsam gider calisir ustune parami alirdim. Niye bedava hizmetcilik oynayayim. Rahat olamayacaksam.

Eger yillarca calismasa bile calismak istediginde hala iş bulabilecek bir meslekse tabi ki o da bir secenek neden olmasin. Ayrica babaniz cok hakli ben de olsam oyle ben ustume duseni yapardim gerisi kizima kalmiş. Babani gorevini yapmiş. Ne guzel

ya işte bakis acısı farklılığı ben bunu hizmetçilik olarak görmüyorum çünkü ev zaten ikisininde evi
kendisi için yapıyor bunları birazda djdjd
ben severim ev işi
evimde hep temizdir , yemek yapmayı da severim o yüzden bu şekilde bir hayat güzel olabilirdi benim için ama
ben asla kendimi bu kadar başkasının merhametine emanet edebilir miyim bilmiyorum.
bı laf söyler kaldiramam , babamda olsa kaldiramam
o yüzden her zaman her kapıyı çekip çıkacak bir birikim ve mesleğim olmalıydı bana göre.

Severek yapinca hizmetcilik olmaz zaten, ben kendim için de hergun temizlik yapmam ve her gun ceait cesit yemek yapma istegim olmuyor o yuzden sevrek degil de mecburi yapmiş olurdum eger yapsaydim. Ondan yani.

Severek yapinca hizmetcilik olmaz zaten, ben kendim için de hergun temizlik yapmam ve her gun ceait cesit yemek yapma istegim olmuyor o yuzden sevrek degil de mecburi yapmiş olurdum eger yapsaydim. Ondan yani.
Yıllar geçsede severek yaptığım şeyler değil bu ikisi.Yemek ve temizlik.Hadi temizlik mecburi gibi ama yemek.Hiç iyi bir yönü yok.Yapana saygı duyuyorum ama ben tek olsaydım mutfağım olmazdı evimde.

Yıllar geçsede severek yaptığım şeyler değil bu ikisi.Yemek ve temizlik.Hadi temizlik mecburi gibi ama yemek.Hiç iyi bir yönü yok.Yapana saygı duyuyorum ama ben tek olsaydım mutfağım olmazdı evimde.
komşu olsaydık keşke
ben getirirdim yemek
slowfood akımının aşığıyım, koyarım sarabimi saatlerce yemek yaparım

uğraştıran şeyleri yapmayı çok seviyorum
birini beslemek bunun için emek vermek çok kutsal geliyor bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…