Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende alırırdım ve duygusallık yapmazdım

Evlenmeden once sizinki kadar keskin goruslere sahip olup, evlendikten sonra sivri koseleri biraz torpulenen bir kadin olarak yazmak istedim. 27 yasinda evlenene kadar hep cift yontemle korundum, hamile kalma olasiligi bile anskiyetemi tavan yaptiriyordu. Cocuk sahibi olmak istemedigim iliskilerimde ilk soyledigim seydi, esimin de illa cocuk diye tutturmayacagindan emin olarak evlendim.

Yaklasik 4 senelik evliyim, evliligin 2.5-3.senesinden itibaren bu kadar sivri olmam gerekmedigini fark ettim. Cunku esim benim yol arkadasim, onunla sans eseri bir yola da girsek en iyi sekilde cikacagimiza eminim. Oturduk konustuk korunma yontemini tek yonteme dusurduk. Aktif olarak korunmayi birakmayacagiz ama korunmamiza ragmen hamile kalirsam doguracagim konusunda anlastik.

O yuzden insanlarin sartlari da fikirleri de degisebiliyor. Belki 5-10 sene sonra konu sahibinin esi de isteyecek 3.bebegi, su anki gebeligi sonlandirmis olmanin vicdan azabi peslerini birakmayacak oyle olursa. Zor bir karar.

Ben dün dört adet deveci armuduna 55 tl verdim. Çocuklu evde elma armut muz gibi meyveler mutlaka olmalı. Haftalık meyve masrafı 300 lirayı aşar

Ben kendime de yapmaya üşeniyorum.
Çocuk olmayınca çok bir yemek düzeni olmuyor.Yapanların eline sağlık.

Bizde çocuk var. Canı pilav çekiyor mesela gidip babasına söylüyor bana pilav yapar mısın diye

kendi adıma yazıyorum
anne olmak istememekle ilgili doğru gerekçelerim var.
kendimi iyi tanıyorum.
anne olmaması gereken insanlar anne olmamalı bence , bunlardan biri de benim

Ferhatla şirin aşkı evliliği de yaşasam bu fikrim değişmez.
Türkiye'de bu konudaki hadi hadi değişir bakış açısına da cidden anlam veremiyorum
bence herkesin fazla olmamak şartı ile net sınırları olmalı

bulaşıkları kimseye bırakacağımi sanmıyorum
bulaşık yıkamaya bayılıyorum

Dogrudur tabii ki, ben Turkiye'de yasamiyorum esim de Turk degil, ama onceleri ben de forumda bile bu kadar asla asla olarak yaziyordum, ama sivri koselerin torpulenme ornegi olarak yazmak istedim. Boyle seyler de yasaniyor yanii Hem yasam cok dinamik bir surec, mutlu insan degisikliklere uyumlanabilen insandir der terapistim

Dogrudur tabii ki, ben Turkiye'de yasamiyorum esim de Turk degil, ama onceleri ben de forumda bile bu kadar asla asla olarak yaziyordum, ama sivri koselerin torpulenme ornegi olarak yazmak istedim. Boyle seyler de yasaniyor yanii
tepkim salt size değildi 20 li yaşlarından beri genel bakış açısı bu oluyor
halbuki yasim oldu 31 her geçen gun daha da uzaklaşıyorum bu fikirden/ çocukları da sevmiyorum zaten,

keşke çoğu kadın kendini objektif irdeleyip anne olma fikrine karar verse diye düşünüyorum ben
ülkenin çoğu anne olmazdı o zaman

Ben dün dört adet deveci armuduna 55 tl verdim. Çocuklu evde elma armut muz gibi meyveler mutlaka olmalı. Haftalık meyve masrafı 300 lirayı aşar
Öyle valla, altı üstü armut diyorsunuz, ki ananasına, mangosuna hiç girmeyelim işin içinden çıkılmıyor sonra, armut, elma gibi ülkede bolca ağacı olan meyveler dahi pahalandı.

Daha bugün marketten dönünce elimdeki saymaca sebzeleri gösterip 75 lira tuttu derken bundan 5-10 sene önce 75 liraya 2 pazar arabasını meyve sebzeyle tıka basa doldurduğumuzu hatırlattı eşim, hamile vardır canı çeken vardır ayıp olacak belki ama muzun kilosu 2,5 liraydı almayanı dövüyorlardı bugün kilosu 45 lira.
2,5 liraya sakız bile kalmadı, ki ben Ege’de kendi hasadını satanların olduğu küçük bir yerleşim bölgesindeyim, burada bile fiyatlar aldı başını gitti, istanbul gibi büyükşehirlerdeki fiyatlar zaten hepimizin malumu, sera ürünleri tamam pahalı ama mevsim meyve sebzeleri de pahalı.

Genç olsam bu şartlarda 3 çocuk doğurmaya asla cesaret edemezdim.

Aynen oyle. Bazen esimle konusuyoruz biz kopek sahiplenmeden once cogu insanin bebek sahibi olmadan yaptigi hazirliktan fazla hazirlik yaptik muhtemelen. Benim doktora tezimi vermemi bekledik, ona ozel bir birikim hesabi actik ve orada birikim yaptik acil durumlar icin(hala devam ediyoruz), youtube'daki butun kopek egitmenlerini takip edip izleyebildigimiz kadar izledik bizi ne bekliyor gorebilmek icin, kopek sahibi olan arkadaslarimiz tatile gittiginde demo olsun bize diye gonullu bakicilik yaptik kopeklerine.

Zaten insan bebegi icin de boyle hazirlik yapilsa yapamayacak olan bir noktada anlar diye dusunuyorum

bunların temeli sorumluluk anlayışıdır
Türkiye de o konuda zaten çok derin sorunlarımiz var , cozulecegine asla ihtimal vermedigim

Bizdeki üç kişinin yediği meyveyi yiyor. Üzerine kuru yemiş olacak fındık fıstık. ciddi anlamda masraf bunlar. Tek olduğu için idare edebiliyoruz ama iki ve üzeri çocuk için bu imkanı karşılamak gerçekten zorlar insanları

Eee bu durumda suçlu kim peki bu arada bebeği aldırmalarından yanayım ben
Direkt suçlu demek kırıcı olabilir ama eşi zaten korunmuş, adam istemiyor ki korunmayı seçmiş, aynı evde yaşıyorlar aynı maddi sıkıntıları çekiyorlar, eşi ne kadar zorlandığını mutlaka dile getiriyordur, böyle bir durumda şahsen ben eşimin maddi olarak zorlandığını görsem o akıl etmese bile ben akıl eder korunurum, hem eşimle kendim için, hem 2 evladım için hem de doğarsa zorluk çekecek bebeğim için.

Sitede neredeyse her gün hamile veya çocuk sahibi kadınlarımız tarafından bebek eşyası, bebek maması yardımı için konular açılıyor, maddi olarak yetişemiyorlar bunu incitmek için demiyorum ülkenin çoğunluğunun genel hali bu maalesef, bugün aldığınızı yarın aynı fiyata alamıyorsunuz, çocuk bir lokma bir hırkayla büyümüyor ama

Üç numara olmayan sağlıklı yumurta yesin desen tanesi 5 tl yi geçti. Üç çocuk üç yumurta yese sadece 15 tl günlük yumurta masrafı. 450 tl aylık 3 çocuğun yumurtası. Dört çeşit meyve alsan haftalık 300 tl ödesen. 1200 sadece meyve masrafı. 1200 de sebze desen 2400 sadece meyve sebze. Sebze meyve yumurta sadece 3000 tl. Daha peynir yoğurt yok içinde. Kuruyemiş artık kaç çocuk yiyor hele çok çocuklu ailelerde. Konu sahibi şimdi iki çocuğuna günlük ceviz fındık badem fıstık yedirebiliyor mudur? 1000 tl de kuruyemiş masrafı en az ama genelde ne yazık ki o lüks sayıldığı için artık çocukların öğünlerinden çıkarıldı. Daha et balık işine girmedik. Yani üç çocuk masrafı şu an bir aileye sadece gıda masrafı en az etsiz balıksız 3000 tl.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…