- 11 Mart 2013
- 33.576
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.789
- 798
- 32
- Konu Sahibi gizemli508
-
Bende alırırdım ve duygusallık yapmazdımKimse suçlu değil neden suçlu arıyorsunuz anlamadım? Korunmaya bir kat fazla dikkat etmeleri gerekiyormuş ama olmuş bitmiş ne olsun daha fazla, iliskiyi yıpratmaya gerek yok bence. Ben de olsam aldırırım, durum ortada.
31 yaşındayım hayatım boyunca bir kere bile anne olmak istemedim.
bu saatten sonrada fikrim degismeyecek.
insanın kesin çizgileri vardır.
dediğiniz durum olsaydı ben merdiven altı bir şekilde kürtaj olurdum.(her türlü şekilde korunarak cinsellik yaşadığımı farz ediyorum)
bu boşanma ile sonuçlansa bile bunu yaparım
çünku bu konuda çok netim, zaten çocuk isteyen biri benimle evlenmemeli.
ayrıca her ilişkiden önce konuşmaya ne gerek var anlamadım .
bir karar verilir aksi bir şey oluncaya kadar bir daha açılmaz.
Ben dün dört adet deveci armuduna 55 tl verdim. Çocuklu evde elma armut muz gibi meyveler mutlaka olmalı. Haftalık meyve masrafı 300 lirayı aşarÇocuk olunca her şeyden kıssanız dahi yemekten kısamazsınız, bir bebeğin sağlıklı gelişimi için en önemli şey beslenme, kendiniz kuru ekmek bile yeseniz çocuğa et, tavuk, balık, sebze, meyve almak zorundasınız, markalı kıyafet giymesin pazardan alırım diyebilirsiniz ama meyve yemesin, et yemese de olur, ninemler tarhanayla büyümüş deyip kestirip atamazsınız ki bugün evde tarhana yapmak bile maliyetli hale geldi.
@-Rosa- ayıptır söylemesi bugün bizimkiler makarna istedi ama pişir makarnayı önlerine koy şeklinde yemezler soslu seviyorlar, bu sefer ki sebzeli sos olsun dedim, marketten dikkatinizi çekerim kiloyla değil sos için sayıyla sebze aldım 75 lira verdim:) bir makarnanın kendisi de dahil bana 100 liraya geldi, tek öğün 3 kişi ancak doyabilecek.
Hiç kahvaltılık almasanız, hiç et, süt, yumurta,balık almasanız, hiç bakliyat, meyve vs almasanız, sebzeyi de 2’şer 3’er sayıyla alıp her gün makarna yeseniz aylık 3000 lira tutuyor:)))
Eh tabii hep makarna yerseniz sağlıksız beslendiğiniz için alamadığınız vitamin ve mineraller için doktor takviye yazsa ilaç fiyatları da ortada, bir kutu aspirin bile 50 lira olmuş.
Çocuk eşlerin beraber karar vereceği bir şey ama insanların alım gücü de ortada, maddiyatın yetemediği yerde ruhen de çöküyorsunuz ve sağlıklı ebeveynlik yapamıyorsunuz maalesef.
Ben kendime de yapmaya üşeniyorum.
Çocuk olmayınca çok bir yemek düzeni olmuyor.Yapanların eline sağlık.
kendi adıma yazıyorumEvlenmeden once sizinki kadar keskin goruslere sahip olup, evlendikten sonra sivri koseleri biraz torpulenen bir kadin olarak yazmak istedim.27 yasinda evlenene kadar hep cift yontemle korundum, hamile kalma olasiligi bile anskiyetemi tavan yaptiriyordu. Cocuk sahibi olmak istemedigim iliskilerimde ilk soyledigim seydi, esimin de illa cocuk diye tutturmayacagindan emin olarak evlendim.
Yaklasik 4 senelik evliyim, evliligin 2.5-3.senesinden itibaren bu kadar sivri olmam gerekmedigini fark ettim. Cunku esim benim yol arkadasim, onunla sans eseri bir yola da girsek en iyi sekilde cikacagimiza eminim. Oturduk konustuk korunma yontemini tek yonteme dusurduk. Aktif olarak korunmayi birakmayacagiz ama korunmamiza ragmen hamile kalirsam doguracagim konusunda anlastik.
O yuzden insanlarin sartlari da fikirleri de degisebiliyor. Belki 5-10 sene sonra konu sahibinin esi de isteyecek 3.bebegi, su anki gebeligi sonlandirmis olmanin vicdan azabi peslerini birakmayacak oyle olursa. Zor bir karar.
bulaşıkları kimseye bırakacağımi sanmıyorumTeşekkürler.Ben yeme konusunda iyiyim.Bulaşığa yardım ederim size.Yemek sonrası kahve yaparım.Terapinizi bölmek istemem.
Burda anne olanlara bakıyorum.Mutfaktan çıkamazsın çok çocuğun varsa.Kolaylıklar diliyorum.
kendi adıma yazıyorum
anne olmak istememekle ilgili doğru gerekçelerim var.
kendimi iyi tanıyorum.
anne olmaması gereken insanlar anne olmamalı bence , bunlardan biri de benim
Ferhatla şirin aşkı evliliği de yaşasam bu fikrim değişmez.
Türkiye'de bu konudaki hadi hadi değişir bakış açısına da cidden anlam veremiyorum
bence herkesin fazla olmamak şartı ile net sınırları olmalı
Kusura bakmayın.Ben sizin içinizden bir masterchef çıkacağını düşünmemiştim.bulaşıkları kimseye bırakacağımi sanmıyorum
bulaşık yıkamaya bayılıyorum
tepkim salt size değildi 20 li yaşlarından beri genel bakış açısı bu oluyorDogrudur tabii ki, ben Turkiye'de yasamiyorum esim de Turk degil, ama onceleri ben de forumda bile bu kadar asla asla olarak yaziyordum, ama sivri koselerin torpulenme ornegi olarak yazmak istedim. Boyle seyler de yasaniyor yanii
ya kişisel hayatımda bile insanlar bu kadar domestik biri olduğumu öğrenince çok şaşırıyorlarKusura bakmayın.Ben sizin içinizden bir masterchef çıkacağını düşünmemiştim.
bu arada içimde daha çok dilber hala var gibi djdjdjKusura bakmayın.Ben sizin içinizden bir masterchef çıkacağını düşünmemiştim.
Dişil enerji mi?bu arada içimde daha çok dilber hala var gibi djdjdj
kendimi en çok ona yakın hissediyorum
Öyle valla, altı üstü armut diyorsunuz, ki ananasına, mangosuna hiç girmeyelim işin içinden çıkılmıyor sonra, armut, elma gibi ülkede bolca ağacı olan meyveler dahi pahalandı.Ben dün dört adet deveci armuduna 55 tl verdim. Çocuklu evde elma armut muz gibi meyveler mutlaka olmalı. Haftalık meyve masrafı 300 lirayı aşar
tepkim salt size değildi 20 li yaşlarından beri genel bakış açısı bu oluyor
halbuki yasim oldu 31 her geçen gun daha da uzaklaşıyorum bu fikirden/ çocukları da sevmiyorum zaten,
keşke çoğu kadın kendini objektif irdeleyip anne olma fikrine karar verse diye düşünüyorum ben
ülkenin çoğu anne olmazdı o zaman
bunların temeli sorumluluk anlayışıdırAynen oyle. Bazen esimle konusuyoruz biz kopek sahiplenmeden once cogu insanin bebek sahibi olmadan yaptigi hazirliktan fazla hazirlik yaptik muhtemelen.Benim doktora tezimi vermemi bekledik, ona ozel bir birikim hesabi actik ve orada birikim yaptik acil durumlar icin(hala devam ediyoruz), youtube'daki butun kopek egitmenlerini takip edip izleyebildigimiz kadar izledik bizi ne bekliyor gorebilmek icin, kopek sahibi olan arkadaslarimiz tatile gittiginde demo olsun bize diye gonullu bakicilik yaptik kopeklerine.
Zaten insan bebegi icin de boyle hazirlik yapilsa yapamayacak olan bir noktada anlar diye dusunuyorum
Ben dün dört adet deveci armuduna 55 tl verdim. Çocuklu evde elma armut muz gibi meyveler mutlaka olmalı. Haftalık meyve masrafı 300 lirayı aşar
Direkt suçlu demek kırıcı olabilir ama eşi zaten korunmuş, adam istemiyor ki korunmayı seçmiş, aynı evde yaşıyorlar aynı maddi sıkıntıları çekiyorlar, eşi ne kadar zorlandığını mutlaka dile getiriyordur, böyle bir durumda şahsen ben eşimin maddi olarak zorlandığını görsem o akıl etmese bile ben akıl eder korunurum, hem eşimle kendim için, hem 2 evladım için hem de doğarsa zorluk çekecek bebeğim için.Eee bu durumda suçlu kim peki bu arada bebeği aldırmalarından yanayım ben
Üç numara olmayan sağlıklı yumurta yesin desen tanesi 5 tl yi geçti. Üç çocuk üç yumurta yese sadece 15 tl günlük yumurta masrafı. 450 tl aylık 3 çocuğun yumurtası. Dört çeşit meyve alsan haftalık 300 tl ödesen. 1200 sadece meyve masrafı. 1200 de sebze desen 2400 sadece meyve sebze. Sebze meyve yumurta sadece 3000 tl. Daha peynir yoğurt yok içinde. Kuruyemiş artık kaç çocuk yiyor hele çok çocuklu ailelerde. Konu sahibi şimdi iki çocuğuna günlük ceviz fındık badem fıstık yedirebiliyor mudur? 1000 tl de kuruyemiş masrafı en az ama genelde ne yazık ki o lüks sayıldığı için artık çocukların öğünlerinden çıkarıldı. Daha et balık işine girmedik. Yani üç çocuk masrafı şu an bir aileye sadece gıda masrafı en az etsiz balıksız 3000 tl.Bizdeki üç kişinin yediği meyveyi yiyor. Üzerine kuru yemiş olacak fındık fıstık. ciddi anlamda masraf bunlar. Tek olduğu için idare edebiliyoruz ama iki ve üzeri çocuk için bu imkanı karşılamak gerçekten zorlar insanları
İkinci çocuk düşünmeli miyim konusu aç sen deBizdeki üç kişinin yediği meyveyi yiyor. Üzerine kuru yemiş olacak fındık fıstık. ciddi anlamda masraf bunlar. Tek olduğu için idare edebiliyoruz ama iki ve üzeri çocuk için bu imkanı karşılamak gerçekten zorlar insanları
İkinci çocuk düşünmeli miyim konusu aç sen de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?