Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllar geçsede severek yaptığım şeyler değil bu ikisi.Yemek ve temizlik.Hadi temizlik mecburi gibi ama yemek.Hiç iyi bir yönü yok.Yapana saygı duyuyorum ama ben tek olsaydım mutfağım olmazdı evimde.

Ben yemek yapiyorum ama saatlerimi alacak seyler degil. Zaten cogunlukla etli sebze yemegi oluyor bizim yemekler. Etin yanina bir kac cesit sebze atiyorum kapatiyorum bitti.

Ben yemek yapiyorum ama saatlerimi alacak seyler degil. Zaten cogunlukla etli sebze yemegi oluyor bizim yemekler. Etin yanina bir kac cesit sebze atiyorum kapatiyorum bitti.
Ben de mecburen basit şeyler yapıyorum.O da eşim olduğu için.O olmasa ben yapmazdım.Atıştırır,dışarda yer gezerdim.Anne eli değmiş olayı yok bende.Çocuk olmayınca mutfak bizde işlevsiz biraz.Çay,kahve,tost,çorba,düdüklü yemeği.Piknik tüpü de yetermiş bana.

Teşekkürler.Ben yeme konusunda iyiyim.Bulaşığa yardım ederim size.Yemek sonrası kahve yaparım.Terapinizi bölmek istemem.
Burda anne olanlara bakıyorum.Mutfaktan çıkamazsın çok çocuğun varsa.Kolaylıklar diliyorum.

Bana da bayılıyorum yemek yapmaya ve benim oğlum da benimle aynı oyuncak mı oynayalım diyorum yemek mi yapalım ? Cvp yemek yapalım oluyor . Onun hayat amacı zaten birilerini beslemekmiş

Bazen tercihimiz dışında da böyle olabiliyor hepimiz hak edişimizi yaşıyoruz belirli çaba gösteriyoruz olmuyorsa olmuyordur yapacak bir şey yok . Onun dışında mesela siz şuan çalışmıyormuşsunuz eşiniz çalışıyor evin bütçesini gelir giderini düşünmüyor musunuz?

Ben tek cocugum. Yetiskin bir birey olunca kardes isteği kalmiyor, merak etmeyin :)
Cevreyi kafaya takmayin 2.cocugu yapsaniz bu sefer 3.yu dogurma diyecekler. Aile planlamasi ve cocuk bakiminda uzman herkes.
Fiziksel yorgunluk geciyor ama maddi durumlarin acısı, yetisememe kaygisi daha kötü, o gecmiyor

Tabi ki dusunuyorum ama herkes dusunmuyor gercekten.
Hem çalismayip hem de özel istekleri icin tutturan kadinlar var. Karisini pahali spor salonuna gondermek icin milletten borc alan yakinim var. Kadina asla laf anlatamiyor, bazisi evin butcesi filan dusunmuyor nasil yapiyorsa yapsin bir şekilde diyor.

Valla ben herkesi kendim zannediyorum galiba ben düşünüyorum mesela ve burada kadın da maddi durumu düşünüyor yani kendi de söylemiş maddi durum uygun değil diye anlatmak istediğim şey bu . Çalışıp çalışmıyor olması bu durumda birşey değiştirmiyor . Kadın hem maddi durumu düşünüyor hem de nasıl bakacağım diyor ama adam maddi durumu düşünüyor aldıralım diyor . Ama bu adam kadın evde 3 çocukla ne yapacak acaba diyor mu ? Bence demiyordur böyle diyen adam nadirdir. Kadınlar bu durumlarda daha hassas duygusal oldukları için konu sahibi şuan bunu yaşıyor başka bir şey değil

Sonra biz bunun gibilere, çalışmıyorsun iyi hoş ama o zaman kocanın getirdiği kadarından fazlasını beklemeyeceksin diyoruz kızıyolar bize, yine kıskanç ilan ediliyoruz, kıskanç olmaktan kurtulamıyoruz ajahshs. Ya demiyorlar ki bu adam batarsa ben de batarım, rezil mi oldu ben de olurum aynı gemideyiz. Hayat böylelerine güzel.

İyi de adam zaten çocuk istemiyor ki. Neden bu kadın evde 3 çocukla ne yapacak diye düşünsün?

İyi de adam zaten çocuk istemiyor ki. Neden bu kadın evde 3 çocukla ne yapacak diye düşünsün?
İstemiyor ama olan oldu artık yani o yüzden diyorum . İstemiyorsa doğru düzgün korunacaktı ve her seferinde kontrol edecekti . Bir farklılık şüphe hissederse kadın ertesi gün ilacı içecekti . Şimdi kadın kürtaj olacak onun acısını yaşayacak vs vs vs . Hiç çocuk istenmiyorsa kadın ilaç içsin adam kondom kullansın biz öyle yapıyoruz başka çare var mı ? Her durumda yanan hep kadın adama ne oldu ki ? Hiç

Çocuk olunca her şeyden kıssanız dahi yemekten kısamazsınız, bir bebeğin sağlıklı gelişimi için en önemli şey beslenme, kendiniz kuru ekmek bile yeseniz çocuğa et, tavuk, balık, sebze, meyve almak zorundasınız, markalı kıyafet giymesin pazardan alırım diyebilirsiniz ama meyve yemesin, et yemese de olur, ninemler tarhanayla büyümüş deyip kestirip atamazsınız ki bugün evde tarhana yapmak bile maliyetli hale geldi.

R -Rosa- ayıptır söylemesi bugün bizimkiler makarna istedi ama pişir makarnayı önlerine koy şeklinde yemezler soslu seviyorlar, bu sefer ki sebzeli sos olsun dedim, marketten dikkatinizi çekerim kiloyla değil sos için sayıyla sebze aldım 75 lira verdim:) bir makarnanın kendisi de dahil bana 100 liraya geldi, tek öğün 3 kişi ancak doyabilecek.
Hiç kahvaltılık almasanız, hiç et, süt, yumurta,balık almasanız, hiç bakliyat, meyve vs almasanız, sebzeyi de 2’şer 3’er sayıyla alıp her gün makarna yeseniz aylık 3000 lira tutuyor:)))

Eh tabii hep makarna yerseniz sağlıksız beslendiğiniz için alamadığınız vitamin ve mineraller için doktor takviye yazsa ilaç fiyatları da ortada, bir kutu aspirin bile 50 lira olmuş.

Çocuk eşlerin beraber karar vereceği bir şey ama insanların alım gücü de ortada, maddiyatın yetemediği yerde ruhen de çöküyorsunuz ve sağlıklı ebeveynlik yapamıyorsunuz maalesef.

Siz karı koca konuşmuyor musunuz aynı evin içinde? Siz çocuk istiyorsanız bu yüzden tüplerinizi bile bağlatmamışsınız bu yüzden eşiniz istemiyormuş ama. Bir de bu duruma şaşırmışsınız. Çocuk bir tarafın istemesiyle olmaz. Maddi durumunuz iyi değilse ki bu devirde tek maaş 2 ufak çocuk iyi bir hayat yaşamak zaten mümkün değil 3.çocuğunuzun olmaması daha mantıklı. Kız çocuk istiyorsunuz iyi güzel de çocukların masraflarını nasıl karşılayacaksınız?

Bebeğini aldırıp beni cennette bekleyecek diyeni de ilk defa görüyorum. Yani zor bir süreç, aldırdım bakamazdım deseydiniz daha iyiydi. Bu cennet meselesi bebeği kendiliğinden vefat edenler için söyleniyor, öyle aldırıp buluşma olmuyor. Her şeyi de böyle gerekli gereksiz dine bağlamanız insanı geriyor.
Geçmiş olsun.

Adam kendisi korunmuş zaten. Bu noktada adamı suclamanın ne manası var anlayamadım pek. Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi her yöntem tamamen etkili değil, bazen körün taşı gibi gelip bulabiliyor insanları. Daha fazla çocuk istemeyen birisine eşi evde 3 cocukla ne yapacak düşünmüyor demek haksızlık.

eşime e yapmıyorum. Çok acıkırsa kendi yapsın her dk yemek yapamam

Eee bu durumda suçlu kim peki bu arada bebeği aldırmalarından yanayım ben

Eee bu durumda suçlu kim peki bu arada bebeği aldırmalarından yanayım ben
Kimse suçlu değil neden suçlu arıyorsunuz anlamadım? Korunmaya bir kat fazla dikkat etmeleri gerekiyormuş ama olmuş bitmiş ne olsun daha fazla, iliskiyi yıpratmaya gerek yok bence. Ben de olsam aldırırım, durum ortada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…