- 10 Ekim 2014
- 32.620
- 146.710
- 798
- Konu Sahibi gizemli508
-
Yıllar geçsede severek yaptığım şeyler değil bu ikisi.Yemek ve temizlik.Hadi temizlik mecburi gibi ama yemek.Hiç iyi bir yönü yok.Yapana saygı duyuyorum ama ben tek olsaydım mutfağım olmazdı evimde.
Ben de mecburen basit şeyler yapıyorum.O da eşim olduğu için.O olmasa ben yapmazdım.Atıştırır,dışarda yer gezerdim.Anne eli değmiş olayı yok bende.Ben yemek yapiyorum ama saatlerimi alacak seyler degil. Zaten cogunlukla etli sebze yemegi oluyor bizim yemekler.Etin yanina bir kac cesit sebze atiyorum kapatiyorum bitti.
Teşekkürler.Ben yeme konusunda iyiyim.Bulaşığa yardım ederim size.Yemek sonrası kahve yaparım.Terapinizi bölmek istemem.komşu olsaydık keşke
ben getirirdim yemek
slowfood akımının aşığıyım, koyarım sarabimi saatlerce yemek yaparım
uğraştıran şeyleri yapmayı çok seviyorum
birini beslemek bunun için emek vermek çok kutsal geliyor bana
Bana da bayılıyorum yemek yapmayakomşu olsaydık keşke
ben getirirdim yemek
slowfood akımının aşığıyım, koyarım sarabimi saatlerce yemek yaparım
uğraştıran şeyleri yapmayı çok seviyorum
birini beslemek bunun için emek vermek çok kutsal geliyor bana
Bazen tercihimiz dışında da böyle olabiliyor hepimiz hak edişimizi yaşıyoruz belirli çaba gösteriyoruz olmuyorsa olmuyordur yapacak bir şey yok . Onun dışında mesela siz şuan çalışmıyormuşsunuz eşiniz çalışıyor evin bütçesini gelir giderini düşünmüyor musunuz?Yani ben calismiyorum ama butun gunumu evin piril piril olmasina cesit cesit yemege harcamiyorum. Bazen ev daginik oluyor bazen yemek olmuyor.Oyle evdesin calismiyorsun o zaman her şey kusursuz olacak beklentide biriyle olsam gider calisir ustune parami alirdim. Niye bedava hizmetcilik oynayayim. Rahat olamayacaksam.
Eger yillarca calismasa bile calismak istediginde hala iş bulabilecek bir meslekse tabi ki o da bir secenek neden olmasin. Ayrica babaniz cok hakli ben de olsam oyle ben ustume duseni yapardim gerisi kizima kalmiş. Babani gorevini yapmiş. Ne guzel
Bana da bazen kardeşi olsun, ilerde çok pişman olacaksın benim çocuğum hep sitem ediyor neden kardeşim yok, neden yalnız bıraktınız beni diye söyleyenler oluyor.. Ama şu zamanda gerçekten çok ama çok zor. Fiziksel, mental yıpranma hiç bir şey maddi yetersizliğin yanında, zaten ben ne kadar maddi imkan o kadar az yıpranma diye düşünüyorum.
Bazen tercihimiz dışında da böyle olabiliyor hepimiz hak edişimizi yaşıyoruz belirli çaba gösteriyoruz olmuyorsa olmuyordur yapacak bir şey yok . Onun dışında mesela siz şuan çalışmıyormuşsunuz eşiniz çalışıyor evin bütçesini gelir giderini düşünmüyor musunuz?
Valla ben herkesi kendim zannediyorum galiba ben düşünüyorum mesela ve burada kadın da maddi durumu düşünüyor yani kendi de söylemiş maddi durum uygun değil diye anlatmak istediğim şey bu . Çalışıp çalışmıyor olması bu durumda birşey değiştirmiyor . Kadın hem maddi durumu düşünüyor hem de nasıl bakacağım diyor ama adam maddi durumu düşünüyor aldıralım diyor . Ama bu adam kadın evde 3 çocukla ne yapacak acaba diyor mu ? Bence demiyordur böyle diyen adam nadirdir. Kadınlar bu durumlarda daha hassas duygusal oldukları için konu sahibi şuan bunu yaşıyor başka bir şey değilTabi ki dusunuyorum ama herkes dusunmuyor gercekten.
Hem çalismayip hem de özel istekleri icin tutturan kadinlar var. Karisini pahali spor salonuna gondermek icin milletten borc alan yakinim var.Kadina asla laf anlatamiyor, bazisi evin butcesi filan dusunmuyor nasil yapiyorsa yapsin bir şekilde diyor.
Sonra biz bunun gibilere, çalışmıyorsun iyi hoş ama o zaman kocanın getirdiği kadarından fazlasını beklemeyeceksin diyoruz kızıyolar bize, yine kıskanç ilan ediliyoruz, kıskanç olmaktan kurtulamıyoruz ajahshs. Ya demiyorlar ki bu adam batarsa ben de batarım, rezil mi oldu ben de olurum aynı gemideyiz. Hayat böylelerine güzel.Tabi ki dusunuyorum ama herkes dusunmuyor gercekten.
Hem çalismayip hem de özel istekleri icin tutturan kadinlar var. Karisini pahali spor salonuna gondermek icin milletten borc alan yakinim var.Kadina asla laf anlatamiyor, bazisi evin butcesi filan dusunmuyor nasil yapiyorsa yapsin bir şekilde diyor.
İyi de adam zaten çocuk istemiyor ki. Neden bu kadın evde 3 çocukla ne yapacak diye düşünsün?Valla ben herkesi kendim zannediyorum galiba ben düşünüyorum mesela ve burada kadın da maddi durumu düşünüyor yani kendi de söylemiş maddi durum uygun değil diye anlatmak istediğim şey bu . Çalışıp çalışmıyor olması bu durumda birşey değiştirmiyor . Kadın hem maddi durumu düşünüyor hem de nasıl bakacağım diyor ama adam maddi durumu düşünüyor aldıralım diyor . Ama bu adam kadın evde 3 çocukla ne yapacak acaba diyor mu ? Bence demiyordur böyle diyen adam nadirdir. Kadınlar bu durumlarda daha hassas duygusal oldukları için konu sahibi şuan bunu yaşıyor başka bir şey değil
İstemiyor ama olan oldu artık yani o yüzden diyorum . İstemiyorsa doğru düzgün korunacaktı ve her seferinde kontrol edecekti . Bir farklılık şüphe hissederse kadın ertesi gün ilacı içecekti . Şimdi kadın kürtaj olacak onun acısını yaşayacak vs vs vs . Hiç çocuk istenmiyorsa kadın ilaç içsin adam kondom kullansın biz öyle yapıyoruz başka çare var mı ? Her durumda yanan hep kadın adama ne oldu ki ? Hiçİyi de adam zaten çocuk istemiyor ki. Neden bu kadın evde 3 çocukla ne yapacak diye düşünsün?
Daha dün aldiklarimin ekran goruntusunu paylaştım. Artik fiziksel olarak cocuga yetebilir miyim diye dusunmeden evvel "maddi olarak" yetebilir miyim diye dusunmek gerekiyor. Küçücük bebegin aylik gıda ve temel ihtiyaclarinin bize maliyeti 5.000tl. Hergun yumurta, etli yemek, sebze ya da bakliyat, yogurt yedirirsen bu sekilde en azindan. Kiyafet ve oyuncak meselesine girmiyorum bile.
Çocuk olunca her şeyden kıssanız dahi yemekten kısamazsınız, bir bebeğin sağlıklı gelişimi için en önemli şey beslenme, kendiniz kuru ekmek bile yeseniz çocuğa et, tavuk, balık, sebze, meyve almak zorundasınız, markalı kıyafet giymesin pazardan alırım diyebilirsiniz ama meyve yemesin, et yemese de olur, ninemler tarhanayla büyümüş deyip kestirip atamazsınız ki bugün evde tarhana yapmak bile maliyetli hale geldi.Benim de çocuğum yok Mune. Ama yine de insan maruz kalıyor bir şekilde çevreden. Bunu bilmek için bebeğin olması şart değil ki yani. Ya bakın daha beslenme ayağını geçemiyoruz ki sıra kıyafete oyuncağa gelsin. Daha bunun kreşi anaokulu vs. var. Hepsi ayrı challange ve bunlar sadece ilgi ile çözülebilecek bir şey değil. Para işte hepsinin anahtarı, parasız saadet maadet olmaz artık. Bayat romantizm artık beni ancak sinirlendiriyor Mune Hanım.
Pirinç unuyla beslenen çocuk da haksızlığa uğruyor. Zekanın evet kapasitesi var ama en üst şekline ulaşması da çevresel etkenlere bağlı. Beslenme de bunlardan bir tanesi yani. Dedim ya bunu çözemezken daha ne okulu ne eğitimi yani? Kuru laf işte.
Adam kendisi korunmuş zaten. Bu noktada adamı suclamanın ne manası var anlayamadım pek. Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi her yöntem tamamen etkili değil, bazen körün taşı gibi gelip bulabiliyor insanları. Daha fazla çocuk istemeyen birisine eşi evde 3 cocukla ne yapacak düşünmüyor demek haksızlık.İstemiyor ama olan oldu artık yani o yüzden diyorum . İstemiyorsa doğru düzgün korunacaktı ve her seferinde kontrol edecekti . Bir farklılık şüphe hissederse kadın ertesi gün ilacı içecekti . Şimdi kadın kürtaj olacak onun acısını yaşayacak vs vs vs . Hiç çocuk istenmiyorsa kadın ilaç içsin adam kondom kullansın biz öyle yapıyoruz başka çare var mı ? Her durumda yanan hep kadın adama ne oldu ki ? Hiç
Ben de mecburen basit şeyler yapıyorum.O da eşim olduğu için.O olmasa ben yapmazdım.Atıştırır,dışarda yer gezerdim.Anne eli değmiş olayı yok bende.Çocuk olmayınca mutfak bizde işlevsiz biraz.Çay,kahve,tost,çorba,düdüklü yemeği.Piknik tüpü de yetermiş bana.
Eee bu durumda suçlu kim peki bu arada bebeği aldırmalarından yanayım benAdam kendisi korunmuş zaten. Bu noktada adamı suclamanın ne manası var anlayamadım pek. Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi her yöntem tamamen etkili değil, bazen körün taşı gibi gelip bulabiliyor insanları. Daha fazla çocuk istemeyen birisine eşi evde 3 cocukla ne yapacak düşünmüyor demek haksızlık.
Ben kendime de yapmaya üşeniyorum.eşime e yapmıyorum. Çok acıkırsa kendi yapsın her dk yemek yapamam
Kimse suçlu değil neden suçlu arıyorsunuz anlamadım? Korunmaya bir kat fazla dikkat etmeleri gerekiyormuş ama olmuş bitmiş ne olsun daha fazla, iliskiyi yıpratmaya gerek yok bence. Ben de olsam aldırırım, durum ortada.Eee bu durumda suçlu kim peki bu arada bebeği aldırmalarından yanayım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?