Kürtaj

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Kızlar şu an ağlayarak yazıyorum sizlere.çok yalnızım,çok kötü bir evliliğim var. 5 yıllık ve 3 yaşında kızım var.ve galiba hamileyim.ben bu evliliği şiddet yüzünden sonlandırmayı düşünürken.şimdi öyle bir çıkmazdayım ki 2 çocukla boşanmak zorlaşacak,aldırsam günahı vicdanımı paralar.ne yapacağımı bilmiyorum bu arada benim çabalarımla evlilik son 6 aydır iyi gidiyordu ama son tartışmamız yine şiddetle noktalandı.ben çalışmayı düşünürken bu hamilelik herşeyi daha da zorlaştırdı.eşim olacak kişi bu bebeği istiyor.kızlar ne yapsam aldırsam mı?

neden kimse bişeyler söylemiyor ki?

Sana aldır yada aldırma diyemem arkadaşım.
"Eşim istiyor"u bırak,sen ne istiyorsun?
Yaşadığını en iyi sen bilirsin,ne zorluklar yaşamışsın ki "kürtaj"ı düşünüyorsun.
Aldırmak istiyorsan fazla geç kalma..biliyorsun belli bir süre sonunda alınmıyor.
Allah yar ve yardımcın olsun.

Eşine tedavi olma şartı koy, eğer tedavi olursa aldırmayacağını söyle. Bence boşanmayı gerçekten düşünmüyorsunuz ki aranızda ilişki olmuş. Ve gerçekten iyi bir psikiyatrdan randevu alın.

üzülmenizi istemem hamilesiniz sonuçta,
ama sormadan edemeyeceğim.
madem sorunlu bir evliliğiniz var neden tedbirli olmadınız?
ben kürtaja karşıyım.
Allah'ın verdiği canı almak kula düşmez.
o yüzden aldırmayın.

galiba hamileyim derken test yaptın da pozitif mi çıktı şüphelerin mi var? bide hamileysen yani bilemiyorum şimdi bende aldır ya da aldırma diyemicem aldır desem çok büyük günah aldırma desem sonra ne olucak ne yapıcaksın hiç bişey diyemiyorum bu çocuk doğsa da doğmasa da er ya da geç boşanma olur hiç bişey değişmez dersen bilemem

bu arada eğitim durumunuz nedir bilmiyorum,
gerçi ne olduğununda bi önemi yok.
eşinizle barışsanızda barışmasanızda mutlaka çalışın.
madem sorunlu bir kocadan çocuk yapacak cesareti gösterdiniz arkasında durun ve güçlü olun.

ben ldırma derim 1 de olsa 2 de olsa sonuçta onlar senin çocukların ama şunuda söylemeden geçemiycem çok ciddi boşanma derecesine gelmişsen neden birlikte oluyorsun o adamla hadi oldun neden korunmadın be canım bak şimdi işler dahada çıkılmaz bi hal aldı iyi düşün eşinede sen kendini düzeltirsen doğururum bu bebeği de bakalım ne olacak allah yardımcın olsun inşallah

iyi dusun derim aldırsan duzelecekmi hersey....cana kıymak kolaymi sence...her iste bir hayır vardır demisler...

kızlar hepinize ayrı cvp veremiyorum kusura bakmayın.ben doğum kontrol hapı kullanıyordum.doğurursam ona daha da mecbur kalakmışım gb geliyor.çalışamayacağım sonuçta.aldırmaktan korkuyorum Allah'ın gazabını alırım diye.

Aldırma ...

Belki sana çok hayırlı bir evlat olur. Böyle adamları erkek olup dövesim geliyor

arkadasim elestırmek haddıme degil ama...sormadan edemıycem bosanmanın esigi diyorsun kocana esim olacak kısi diyorsun...dayak dıyorsun muhtac olamam ona diyorsun...ama kari koca iliskiniz devam ediyor...hapata kullandıgına gore duzunli bu iliskilir...eeee bebekmi sorun simdi yanı...hamile olmasin bosancakmıydin sanki..

Düz lise mezunuyum, aöf edebiyat 2.sınıf öğrencisiyim.çalışmayı çok istiyorum ama 2.çocuk olursa çalışmayı ilerki yıllara erteleyeceğim mecburen.

Simdi baktim, 6 ay once 2. cocuk mu calismak mi diye sordugunda calismak demistik bircok kisi. Simdi istedigin olmus, 2.ye hamilesin, kurtaji dusunuyorsun. 6 ay once evliliginiz cok mu guzeldi ki simdi boyle oldu? :26:
Ben olaganustu durumlar disinda kurtaja karsiyim. Dogum kontrol hapinin cok etkili bir yontem oldugunu biliyorum. Ona ragmen hamile kalabilmen ilginc, acaba gerektigi gibi kullanmadin mi...

Hala birlikte olabiliyorsaniz durum o kadar da kotu degil demektir. Kurtaj olursan bu adamdan bosanacak misin? Kendi ayaklarin ustunde durabilecek misin? Durum degismeyecekse ha bir cocuk ha iki cocuk, adama yine muhtacsin, birsey farkeymeyecek.

Diger bir durum, evliyseniz iki tarafin da izniyle oluyor kurtaj diye biliyorum. Bebek senin vucudunda gelisiyor diye esin soz soyleyemez diye birsey yok, adam istiyormus, yapmissiniz. Yapacak birsey yok bence.

çocuk aldırmanın günah olduğunu herkez biliyor ama kimse öbürkü dünyayı değil bu dünyayı düşünüyor.hazırlığımızı ,planımızı bu dünyaya ayarlıyoruz ama öbürkü dünyada aldırdığımız çocuğun hesabını vereceğimizi hiç düşünmüyoruz.ALLAHIN verdiği canı ALLAH alır kim ne derse desin.anne sağlığını etkileyecek bir durum yoksa aldırmamak taraftarıyım.ben korunduğum halde hamile kalsaydım yinede aldırmazdım..

Son düzenleme:

şimdi sen doğum kontrol hapı mı kullanıyodun ne zaman bıraktın ki hem hamileyim galiba diyosun tam kesin bile değil neden hamile olup olmadığın belli bile değilken aldırsam mı aldırmasam diye soruyosun ki. bence hamile miyim değil miyim diye öğrenmek için önce bi test yap

bilmiyorum sözlerinizde haklısınız ama ben böyle yaşamak istemiyorum. bebeğime de kıymak istemesem de eşim beni buna mecbur bırakıyor.hapları bu ay bir kez unutmuştum.

Son düzenleme:
Kesin hamile misin? Haplarını düzenli almadın mı?

idrar tahlili pozitif kan tahlili yarın sabah.mide bulantım var ve 10 gün gecikti adetim.büyük bir lhtimal hamileyim

Ben bu günahı yüklenmek istemiyorum ama eşim beni buna itiyor istemesem de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…