Kürtaj

Tamamen şahsi düşüncemi yazıyorum.
Ben olsam kötü bir evlilikte hele hele şiddet varsa asla doğurmazdım.
Benim yaşadığım şiddeti çocuklarımın da yaşayacağını düşünürdüm.
Dahası ilk şiddet de çoktan boşanırdım.

Ama siz tüm bunlara rağmen iyi kötü evliliğinizi devam ettirmişsiniz.
Kötü giden evlilikte cinsellik yaşanıyorsa ya sıkı önlem alınmalıydı
ya da sonuçlarına katlanılmalı...

Eşinin de aldırma diyip bebeği istemesinin tek sebebi ,
sen zaten tek çocukla boşanmadın, 2 çocukla hiç boşanamazsın mantığıdır...

bakarsın bu dünyada yiyecek ekmeği yoksa düşer.eğer hayırlı bir evlat ve vatan evladı olacaksa kimse engel olamaz. akrabalarımdan komşularımdan seneler sonra aldırdığına pişman olanlar var.hem hatta aldırmasaydım şu yaşta olacaktı diyip üzülüyorlar kendilerini suçluyorlar.

nasıl buna itiyor anlamadım istediğini söylediniz ama.. hem istemesede farketmez sonuçta bir can eşinizde sizde ne deseniz boş ALLAH istemiş ne diyebiliriz.

itiyordan kastım kötü davranışyla demek istedim.o istiyor tabi ona hava hoş.

evet benim de tanıdığım biri aldırdı ve bebekten sonra başlarına gelmeyen kalmadı.ben de bundan korkuyorum

ben işte bu mantığı taşıdığından eminim o yüzden bebeği aldırıp çalışmak istiyorum.ama vicdanım...

hapı 1 gün unutmayla hamıle kalınmayacagını hapın koruyuculugunun devam ettıgını okumusştum neyse eger dedıgınız gıbı hap kullanarak hamıle kaldıysanız allahın takdırı,vardır bundada bır hayır ,aldırmayın şu gunahkar ölümlü dunyada bırde bebegın gunahına gırmeyın yazık.Evlılıgınızdekı sorunlar düzelmıycek sorunlarmı,kımsenın hayatı dortdortlük degıl ama herkez bı şekılde ıdare edıyor.boşansanız bıle umarım aılenız sahıp çıkar bır yavruya sarılkmak varken ıkı yavruya sımsıkı sarılırsınız.ne kadar faydalı olur bılmam ama bende 2,çocuga hıç hazır degılken hamıle kaldım kurtaj masasından kalktım ,dogurduma hıc pişman degılım.ıkı kucuk cocuk zaten zor,bırde evlılıgınız sıkıntılıymış ama olsun degeer .allah acılarını gostermesın,zaten annelık boyle bırsey.cennet annelerın ayakları altındadır dıye bosuna soylenmemiş.çocuk yapmak bızım elımızde ama onu verıp vermemek rabbımın elınde,boyle sıkıntılı evlılıge rabbım cocuk vermışşse vardır bır hayrı,bu hayrı geri cevırmeyın

siz de diğer kızlar da sağolsun.size şöyle anlatayım;eşimle geçinmek için hep pozitif olmak ve hep gülümsemek lazım, azıcık terslesem böyle şiddete varıyor işler.kompleksli biri.diğer yandan kızımız var onu sever hiç kıyamaz.ama ben böyle yaşamaktan bıktım.bilmiyorum o günahta çok ağır.siz neden aldırıyordunuz özel değilse?

Son düzenleme:
Bir evladım olması için neler verdim ve daha neler vericem bilmiyorum. Söylemek istediğim tek şey kürtaj doğum kontrol yöntemi değil. Daha çok şey yazabilirim ama bu konu benim için çok hassas kırıcı olmak istemiyorum. Sadece karnındaki bebeğin bir canı ve yaşama hakkı olduğunu ve bu canında Allah'ın emaneti olduğunu bilmeni isterim

Çok anaç bir yapım hiçbir zaman olmadı, " bebek rızkıyla gelir" e de pek inanmam , çok çok dindar olduğum da söylenemez , o yüzden işin günah boyutundan da dem vuramam. Ama savunduğum ve inandığım şudur ki ;keyfi kürtaj ,cinayettir .seneler önce 5-6-7 -8 haftalık bebeklerin kürtaj fotolarını görmüştüm , aynaya baktığımda gördüğüm yüzüm kadar net , hafızama kazılı kaldı o fotolar. Çok özür dileyerek söylüyorum, ben kendi bebeğine kıyan insandan korkarım, vicdanen yoksun görürüm ve güvenmem. Inşallah siz o insanlardan olmazsınız.

Belki yanlış düşünüyorum , belki cevap vermek istemezsiniz ama affınıza sığınarak birşey sormak istiyorumm;

Size hayatı zehir eden,kurtulmayı düşündüğünüz üstüne hemen her gün şiddet gördüğünüz insanla niye cinsellik yaşıyorsunuz ki?

Davayı açın sonuçlanana kadar sadece çok gerekli durumlar için görüşün bitsinn

Benim düşüncem bu bilmiyorum yanlış mı?:44::44:

Canım benim çok güzel yazmışsın, tek diyeceğim o kürtaj fotolarına inanma. 5 haftada sadece kese gözükür içinde embriyo olup olmadığı belli değildir.

6+4 de kalp atışını dinlemeye gittiğimde (yani 7 haftanın içinde) bebeğim 1 cm falandı yani el ayak vs hiçbirşey yok pıhtı gibi birşey.

O resimlerin tamamı fake, onlara inanıp huzursuz olma.

Son düzenleme:
Konu sahibine ise diyeceğim, eğer haplarını düzenli kullanıyorsan hamile değilsindir.

Zaten 21. gün hap alırsın 7 gün boşluk verirsin. 8. gün regl devam etsede etmede de hapa tekrar başlarsın. 10 gün dediğine göre senin hapa tekrar başlamış olman lazım. Eğer başladınsa zaten kanama olmaz.

Ama bazılarının yaptığı gibi ilişki günü alırsan tabi ki hamile kalırsın çünkü o hapın hiç etkisi yoktur.

Aldırayım mı sorusu saçma. Eşin hayır derken biz aldır desek ne olur , aldırma desek ne olur.

Son düzenleme:
Kürtajın vebalini bildiğiniz için bu kadar rahatsızsınız keyfi kürtaj=cinayet ötesi yok o karnınızda olduğu için görmediğiniz için onu öldürmüş olacağınızı tasavvur edemiyorsunuz sanırım çok üzülerek yazıyorum ama bir çocuğunuz daha varmış karnınızda ki bebeğin şu an yanınızda olan çocuk olduğunu düşünün ona da kıyabilirmiydiniz, bir insanın öldüren bütün insanları öldürmüş gibi günaha girer bu dini yönü,sizin eşinizle olan durumunuza gelince düzelmesi için çaba sarfettiğinizi söylemişsiniz çabalarınızdan sonuç almaya başladığınızı söylemişsiniz ama yine şiddet görmüşsünüz eşinizin suyuna gidince eşinizin düzeldiğini sanıyorsunuz ama onun hoşuna gitmeyecek en ufak harekette şiddete başvuruyor yani sorun çözülmemiş üstü örtülmüş, madem bebeği istiyor şart koyacaksınız ya tedavi olursun birlikte terapiste gideriz diyeceksiniz ya da ciddi anlamda ayrılacağınızı belirteceksiniz bebeğinize kıymanıza gerek yok aileniz yok mu yanınızda olmazlar mı hamileykende çalışabilirsiniz doğumda izin alırsınız bir süre sonra işe tekrar dönersiniz o zaman aileniz bakar çocuklarınıza, kadın isterse her şeyi yapar tek başına çocuklarına bakan ne anneler var.

yargılamak falan istemiyorum da sana dayak atan daha birkaç ay önce boşansam mı diye konu açtığın adamla nasıl birlikte olabiliyorsun? bu ve benzeri konuları aklım almıyor benim.bu adamdan asla çocuk istemiyorsam gidip spiral falan taktırırdım mesela.

böyle bi konu daha vardı.o bebeklerin suçu ne peki?

doğum kontrol hapının böyle oyunları oluyor malesef.
keşke daha sıkıya alıp eşinizi korunmaya zorlasaydınız.
çocuğu eşe mecburiyet olarak görmeyin.
evet aile kavramı budur,eşler ve çocuklar bir bütündür.
fakat istisna durumlara karşıda güçlü olmak gerekiyor,
herkesin eşi dört dörtlük olacak diye bişey yok,
sadece sizin başınızada gelmiyordur bu durum o yüzden panik yapmayın,
panik yaparsanız hata da yaparsınız.
çocuk aldırma işini kafanızdan atın evvela.
eşinizi alın karşınıza konuşun ''ya kendine çeki düzen ver ya da bu evliliği başındayken bitirelim.
çocuğu senden nasılsa ayrılmayacağım diye değil,ben istediğim için doğuruyorum,çocuğumuzu dünyaya getirmem,
senden ayrılmayacağım anlamına gelmez,böyle düşünüp de eski hallerini devam ettirme.''
şeklinde...
ve tavırlarınızda bu konuşmayı destekler nitelikte olsun.
baktınız düzelme var-ki inşallah öyle olur-o zaman yola devam,
fakat aynı tas aynı hamam gidiyorsa üzgünüm ama yolları ayırmaktan başka çare kalmaz.
bu durum içinde ne yapacağım diye düşünmeyin.yani bu korkuyla hareket ederseniz ve eşinizde bunu anlarsa işiniz çok daha zorlaşır.
kendinize güvenin,Rabbim bu bebeği verdiyse vardır bir hayır.
boşanıp da 2 3 çocuğu olan,çalışan çok kadın var.
tek ihtiyacınız olan o gücü içinizde hissetmek.
peki siz boşanmak isteseniz aileniz sahip çıkar mı?

allahın yarattıgı sineğin bile bence canını almaya hakkımız yokken bir bebeğe kıymak mumkun mu..

diğer konulara birşey diyemeyeceğim...Allah yar ve yardımcınız olsunn

bende anlamıyorum bu olayı..
şiddet var, boşanmayı düşünüyosunuz, hala cinsellik yaşabiliyosunuz.. bunun mantığı ne Allah aşkına...!!
sonra da harcanıyo işte o yavrucaklar..
hani şu benim bedenim, benim kararım, dokunma diye ayaklanan kadınlar olmuştu ya,
işte karnınızdakine sorsanız, o da size aynı şeyi söyler emin olun, benim bedenim dokunma...
tek fark sesini duyuramaması işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…