Konusahibi çabaladığını söylüyor.
6 aydır da iyi gidiyordu diyor.
Neden beraber olduğu sorgulanıyor ki.
Ama buna rağmen çabaları sonuçsuz kalmış bu evliliği bitirme kararı almış.
Ben de buna berzer şeyler yaşadım konusahibi.
Hiç iyi gitmeyen bir evliliğim vardı. Yine de son çare boşanmayı ertelerken hamile oludğumu öğrendim.
Karar vermek çok zor biliyorum ama ben çocuğumu doğurdum.
1 sene gibi süreçte de ayrıldım.
Pişman mıyım değilim..
Kızıma verdiğim en güzel hediye kardeşidir.
Elbette ki zorlukları var.
Ama hayat onlarla kolaylaşıyor.
Herşeyi bilen Allah. Eğer bu zamanda böylesi bir durumda size bu çocuğu verdiyse vardır bir hikmeti.
Kıymayın bence çocuğunuza.
Şiddet uygulayan, uygulamaya devam eden bir adamla da evliliğinizi sürdürmeyin bence.
İmkanlarınızı zorlayarak doğurun çocuğunuzu.
Annelik fedakarlıktır aynı zamanda.
Güçlü olun. Dik durun.
Zaten eşiniz onaylamazsa kürtaj da olamıyorsunuz bildiğim kadarıyla.
bakın en güzel çözüm de budur bence..eğer hem doğurup hem boşanacabilecekseniz en hayırlısı bu...
ama ben konu sahibinde bu kararlılığı göremediğim için önermedim sanırım.belki yaşadığı şiddetten dolayı sinmiştir güven sorunu olmuştur,doğaldır ,haklıdır.
ayrıca neden seviştin sorgulaması bana göre de saçma..
Boşanma kararını almak alabilmek çok zordur.
Hele bir de çocuğnuuz varsa..
Sakinve düşünmek gerekiyor.
Artılar eksiler, öncelikle çocuk sonra kendisi için en doğru en iyi ne olacak hesaplar çok çok iyi yapılmalı.
Hangisi en iyisi kararı iyi verilmeli.
Sonra da çıkılan yoldan dönülmemeli.
Dönülecekse hiç adım atılmamalı hatta zikredilmemeli bile.
Kararlı olunmalı ama şu anda konusahibinin kafası çok karışık.
Ortada şiddet olduğu için o evde yaşaması da doğru değil bence.
Boşanma lafı etmeden evden çıkıp biraz bi toparlayabilse kendini.
bilmez miyim o kararın ne akdar zor alındığını,benim deşu an içinde bulunduğum durum tam da bu.ne güzel özetlemişsin konuyu.yapılması gerekenler el kitabı gibi :)
bence de dediğin çok doğru,evden uzaklaşabilse karar vermesine yardımcı olur..
Şahsi düşüncemi söylemek istiyorum.
Eğer evliliğimde şiddet varsa asla ve asla 2.bir çocuğu doğurmak istemem.
Kaza ile de hamile kalsaydım kürtaj olurdum.
Böyle bir evlilik hayatını kim çekmek ister.
Şuna inanmıyorum çocuk evliliği kurtarır derler,adam neyse odur asla değişmez bana göre.
Arkadaşım buna karar verecek olan sizsiniz,evliliğinizde şiddet varsa 2 kere düşünün çocuk olayını..
Evliliği kurtarsın diye çocuk yapma zihniyeti var evet.
Ama evliliğini kurtarır diye düşünmüyor konusahibi.
Bir de eş çocuğun alınmasına karşı.
Yani bu tek başına alınacak bir karar değil.
Eşin de rızası aranmalı..
bilmiyorum sözlerinizde haklısınız ama ben böyle yaşamak istemiyorum. bebeğime de kıymak istemesem de eşim beni buna mecbur bırakıyor.hapları bu ay bir kez unutmuştum.
siz de diğer kızlar da sağolsun.size şöyle anlatayım;eşimle geçinmek için hep pozitif olmak ve hep gülümsemek lazım, azıcık terslesem böyle şiddete varıyor işler.kompleksli biri.diğer yandan kızımız var onu sever hiç kıyamaz.ama ben böyle yaşamaktan bıktım.bilmiyorum o günahta çok ağır.siz neden aldırıyordunuz özel değilse?
Kızlar ben yazdıklarınızı okudukça ağlıyorum ve şimdi de kendime hakim olamıyorum.kendimi çok aciz hissediyorum.ailem başka bir şehir ve yakınlarım yok burda.tek yakınım bana kızımın yanında şiddet gösteren eşim.bu eşimle hiçbir şey yapılmaz,geçen yıl çalıştım bir kaç ay,kızımı kreşe verdim,ben asgari ücretin yarısını kreşe ödedim.kızım ateşler içinde hastalanınca işi bırakmak zorunda kaldım.ailem burada olsa 2 çocukla da çalışırım sorun olmaz.ailemin herşeyden haberi var.onlar benim yaşadığım şehire taşınmak istiyorlar ama maddi olanaksızlıklar yüzünden gelemiyorlar.bilmiyorum, bu adam, adam olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?