Kürtajdan hemen sonra hamile kalan var mı?

Canım durumun ne bilmiyorum ama sakın umutsuzluğa kapılma :) Rabbimin izniyle inşallah olucak

Tekrar gebelik söz konusu canım 45 günde değer düşer. Adet olman gerekirdi. Olmadıysan hayırlı olsun inşallah

Cevabın icin tesekkur ederim. Yarın gidicem doktora bakalım. Çok karışığım.
Kürtajdan hemen sonra hamile kalmak çok kolaymış bı yüzden korunun diye hep uyarırlar hakkında hayırlısı olsun canım iyi haberlerle git gel inşallah

Bence doktorunuz böyle söylediyse mutlaka bildiği birşey vardır riske girmektense doktorun tavsiyesini dinlemek dha iyi olur diye düşünüyorum

Hep burdan okurum yazilanlari . Biri sorununu yazinca okursun kendinle benzetirsin sonunu yazar die beklersin ama yazmaz. Sinir olurdum. Aynı şeyi bende yapmiycam ve yaziyorum. Doktordan geldim ve yeni hamilelikmiş . Doktor bile sasirdi. Hic adet olmadan ilk ay hamile kalmışım. İnsallah sonu iyi olur bu kez. Allah isteyen herkese nasip etsin insallah...

Ben dedim sana Hayırlı olsun canım sağlıkla inşallah

Hayırlı olsun inşallah sağlıcakla alın kucağınıza. Darısı benim ve tüm isteyenlerin başına :)

Merhaba arkadaşlar,
Ne yazık ki, bu cumartesi 9 haftalık gebeyken, yapılan rutin kontrolde bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim =( Üstelik bu olay 1 hafta öncesinde gerçekleşmiş. Bir ara içime bir sıkıntı gelmişti sanki bebeğim iyi değil gibi, ancak gebelik belirtilerim bulantılar, halsizlik, göğüs hassasiyeti vs her şey normal devam ediyordu, olumsuz düşünmek istemedim o yüzden çok üzerinde durmadım bu hissin (Hala bu bulantıları yaşıyorum). Yarın kürtaj öncesi kan tahlilleri yapılacak ve salı günü kürtaja gireceğim. İçimde hala bebeğimi taşımak çok zor geliyor. Bu ilk gebeliğimdi ve meleğimin gelmesini 8 ay beklemiştim. Güçlü ve umutlu durmaya çalışıyorum ama içimde korkular oluştu. Bu süreci yaşayan arkadaşlar nasıl atlattınız? Şu an yakın çevremle konuşmak dahi istemiyorum, çünkü bu acıyı ancak yaşayan birinin anlayacağını düşünüyorum...
Size sormak istediğim bir kaç soru var, destek olursanız çok sevinirim.
1) Kürtaj sonrası bebekten bir parça pataoljiye otomatik olarak gönderiliyor mu yoksa bizim mi talepte bulunmamız lazım inceleme için? Bu inceleme sonunda düşük nedeni hakkında sağlıklı bilgi almak mümkün mü?
2) Bu ilk düşüğüm ancak benzer bir şeyi - hele de tedavisi mümkün olan bir şeyse- yeniden yaşamamak adına kan pıhtılaşması ve genetik testleri yaptırmak istiyorum. Bu konuda ne yapmalıyım? Bir hastanenin hangi bölümüne başvurmak lazım?

Bu arada yeniden bebeklerine kavuşan ya da kavuşmayı bekleyen tüm anne adaylarını tebrik ederim. İnşallah sıhhatli, sağlıklı ve hayırlı evlatlar olurlar. Eğer düşük sonrası gebe kalırsam ben de bilgileri buradan paylaşacağım.

Canım bu acıyı hepimiz yaşadık herşey Rabbimden. İlk gebeliklerin cogunda bu durum olurmus . Benim de ilk oldugu için doktorum gerek yok demişti. Ama egerki yaptırmak istersen doktoruna söyle evet bebekten alınan parcayı patolojiye göndersin. Kan pıhtılaşma testlerini ise eğitim araştırma hastanelerine giderek yaptırabilirsin. Allah yardımcın olsun . Ama ümitsizliğe kapılma sakın bende ilk gebeliğime tedavi ile kavusmustum. Fakan kürtajla sonuclandı. Sonrasında ise tekrardan kendiliğimden hamile kaldım şükürler olsun. Kürtaj sonrası daha kolay kalınıyormus bunu söylüyorlardı ama o an ki acımla hiç inanmıyordum. Gerçekten de doğruymus sen inan ve kendini hiç üzme Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Zaten hep hayırlısı diye dua et. Demekki senin için hayırlısı buymus. Sağlıksız bir bebek olup seni üzmektense gelmemeyi tercih etmiş. Dualarım seninle en kısa zamanda güzel haberler vermen dileğiyle

Çok teşekkürler güzel yüreğiniz ve dualarınız için Benim bu gebeliğim kendiliğinden olmuştu, en azından bununla avunuyorum. Doktor kürtaj sonrası gebelik şansın daha çok olur, çok da ertleleme dedi. Yaşım da 33 olacak yakında. Ama hayırlısı buymuş diyorum artık, ama ikinci gebelikte de aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.Siz ne kadar sürede hamile kaldınız? Tebrik ederim, Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inş. Hepimize.

Amin canım ben kürtajdan hemen sonra hiç adet görmeden hamile kaldım ama benim adetlerim düzdnsizdir. Bu yüzden 60 gün sonra falan ilaçla adet olucaktım o esnada olmadım öylelikle öğrendim. Çok zor şeyler atlattım bende daha yeni yeni evet sağlıklı bir gebelik diyebiliyor doktorlar. Eğer doktorunun başka bir önerisi yoksa beklemeye de gerek yoktur zaten . Korkma üzülme canını hiç sıkma Allahın izniyle hemen kalacaksın

Amin canım hepimiz sağlıklı gebelikler gecirelim inşallah. Peki doktor senin SAT ını hangi tarihi aldı. Birde maç haftalık seninki
Canım uzun bi süre belirsiz kaldı ultrasonda crl yani bebegin baş popo mesafesine göre bi sat belirledi muhtemel seninde öyle olur yada kürtajın ilk gününü sat sayar :)

Malesef bende geçen hafa bebeğimin kalp atışlarını duyamadığımız için kürtaj oldum çok üzücü ve yıkıcı bi durum 10 gün ilişki yasak denildi 1 adet gördükten sonrada korunmayabilirsin denildi şuan 5 gün oldu kürtaj olalı hiç kanamam olmadı deneni nedir acaba sizler kürtaj olduktan sonra kanamanız nasıldı hamile kalan arkadaşları tebrik ediyorum Allah kucağınıza almayıda nasip etsin hamile olmayanlarda tez vakitte yeniden sağlıklı gebelik yaşasınlar inşallah...

Merhaba geçmiş olsun öncelikle geçen hafta aynı acıyı bende yaşadım kalp atışı durduğu için kürtaj oldum bende rahimde kist vardı doktor bunu da tedavi edelim bekleme süresinde dedi ve doğum kontrol hapı verdi onu adetle birlikte kullanıcakmışım ama bana öyle demediği için hemen kürtajdan sonraki gün başladım ve sadece 1 gün kanamam oldu sonra kesildi şüphelendim doktoru aradım kullanma şimdi dedi geri bıraktım bırakınca tekrar başladı 4. gün kanama devam ediyor. Kullanılan ilaçlar yapıyor olabilir

Öncelikle geçmiş olsun Rabbim aynı acıyı tekrar yaşatmasın inşallah . Kürtajdan sonra kanama olmaması aksine kürtajın cok daha basarılı oldugunu ifade eder. Benim cevremdekiler hep onu demişti ve benim lekelenme haricinde ki oda cok hafif gecti hiç kanamam olmadı. Telaş etme hersey yolundadır.

Kist falan olmadığı için doğum kontrol ilacı vermedi kansızlığım olduğu için kan ve antibiyotik verdi bi iki gün kahverengi lekem oldu hiç kırmızı olmadı o leke bende telaşlandım ama kontrolüme daha var bakalım ne diycek allah sabır versin sanada banada yaşayan herkeze inşallah yine hamile kalırız tekrar sağlıklı bebeklerimize

İnşallah öyledir canım cevapladığın için teşekkür ederim benimde hiç ağrım sızım olmadı hatta doktorun ağrım olur diye ağrı kesici vermişti onu bile içmedim ağrım yok diye sadece 2 gün falan kahverengi bi kaç pıhtılı lekelerim oldu doktorum pıhtı olacağını söylediği için ondan korkmadım da kanama olması gerekiyo diye biliyodum yanlışbiliyomuşum demekki siz kürtaj olalı ne kadar oldu tekrae hamilemisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…