Kürtajdan hemen sonra hamile kalan var mı?

ben geçen hafta cumartesi oldum kürtaj kanamam devam ediyor ben ağrı kesici içtim hem ağrıyı kesmesi adına hemde rahim yapışmasını engelliyor diye duydum bitirdim bir kutuyu 1 haftada antibiyotik te vermişti onuda bitirdim doktor bıraktırdı şimdi sadece folik asit ve demir ilacı kullanıyorum sadece ilk adeti gördükten sonra eğer kistte erimiş olursa doktor kontrolünde korunmamayı düşünüyorum ama bakalım kısmet

Yok yok telaşlanma kanama olmaması normal merak etme. Benimde hiç ağrım sızım olmadı normal yani. Diğer arkadaş ta sıkıntı çekmesin onun ki de normal her bünyenin farklı olabileceğini söyledi doktor. Benim 5 Ay oldu tekrar hamileyim şükürler olsun Rabbim tez zamanda sana da nasip etsin . Sakın stres yapma kürtajdan sonra daha kolay hamile kalınılıyor doktorum öyle dedi bana. Ama sakın stres yapma en büyük düşmanın olur. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah canım kendine iyi bak

ya çok sağol canım insan kürtaj olunca güzel şeyler duymaya ihtiyaç duyuya ama etrafımızdaki insanlar aksine kürtaj olunca ay şimdi zor hamile kalırsın yok benim bi tanıdığım ın kürtajdan 1 yıl sonra anca oldu yok benim. Bi tanıdığımın olmadı yıllarca psikolojimi alt üst ettiler böyle şeyler duymak insanı rahatlatıyo rabbimsağ salim kucağına almayı nasip etsin bebeğini inşallah peki bi sorum daha olcak kusura bakma çok soru sordum kaç ay korundun kürtaj dan sonra 5 ayındanı hamile kaldın şuan kaç aylık

Yaa etrafını hiç dinleme canım benim. Benden sana tavsiye kapat kulaklarını eşine dön ona sarıl sana iyi gelen tek şey o olucak emin ol Canım benim durumum söyle ben kürtajdan sonra 60 gün adet görmedim sonra doktora gittim adet olmak için ilaç verecekti bekleyelim dedi sonradan tekrar hamile oldugumu öğrendim. Yani kürtajdan sonra adet görmeden 2 bucuk ay sonra hamile kaldım. Ama başta çok kötü şeyler yaşadım tekrar almaya falan kalktılar . Şimdi de düşük tehlikem var hala . Kürtajdan sonra kolay hamile kalınıyor yani canım sen hiç takma çevreni kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman denen Sadece tek tavsiyem bir kez adet gör . Bu arada adetim 45 gün gelmeyebilir adet düzenim bozulabilir bu çok normal telaş yapma . 45 gün sonunda gelmezse doktora git canım . Ve sakın stres yapıp hamile kalcam diye ugrasıp kafana takma rahat ol akışına bırak zor ama başarırsan inan hersey corap söküğü gibi geliyor. Tevekkül et dua et . Allah yardımcın olsun canım beni de unutma dualarında

Tek tek anlattığın için teşekkür ederim canım. Evet çok üzüldüm ama rabbim verdi rabbim aldı isyan edemem psikolojimi çok iyi toparladım bn çünkü başından beri bebeğime bişey olacağını biliyodum gördüğüm bi rüyayla o yüzden içimden bi ses çok alışma diyodu zaten alışamadan aldılar yavrumu benden bende bi kere adet görmeyi bekliycem sonra deniycem inşallah allahım bebeğine sağlık sıhhat versin kucağına almayıda nasip etsin inşallah sende beni dualarında unutma

Tez vakitte hayırlısıyla yeniden hamile kal canım benim dualarım seninle sağlıkla kucagına al sende inşallah kendine dikkat et Allaha emanet

Ayyy hiç güleceğim yoktu mesajı üstüme alınmışım cevaplamışım kusura bakma

7 yıllık evliliğim boyunca hiç hamile kalmamıştım..Taa ki ilk aşılamam yapılıp da bebegimin bana tutunduğu ana kadar..Sonucu öğrenince hastane kapısında sevinçten nasıl da ağlamıştık eşimle..Herkes bizimle sevince boğulmuştu..Herkeste bir heves..yavruma hediyealmalar..Geleceğe yönelik planlar falan içindeydi sevdiğimiz herkes bizimle beraber.Eşim daha ilk günden karnıma elini koyup yavrum diye bebeğimizi seviyordu..Bulantilar,uykusuzluklar,bebegin gelisimi..herşey normaldi.Hatta burada 2018 haziran anneleri listesindeydim..Taa ki 10+4 günlükken kontrole gidip de,bebegimin kalbinin 16 gün önce durduğunu öğrenene kadar.....
.
Hastane başıma yıkıldı.Hemen kürtajla alınması lazimmis.O gün daha ben ne olup bittiğinianlamadan aldılar yavrumu benden.Daha kesesi sapasağlam,bebek de capcanlı gibi duruyormuş..Ben kürtaj için beklerken yan odada 5kg bir bebek dünyaya geldi..Hayat ve ölüm bu kadar yakın...Eşim bebegin parçasını aldı ve mezarlığa gömdü..Diğerkalanı patolojiye yollandı.Yavrumu rahmimden kazisalar da ne aklımdan,ne de kalbimden kaziyamadilar..Allah kimseye nasipetmesin..İmtihan dünyası işte..Sağlıksız dogabilecegi için ölürmüş bebek anne karnında..
.
Şimdi hiç korunmadan bebek düşünüyorum.Zaten Asilamayla olmuştu ..Allah herkese hayırlı evlat versin..evlatlariyla sinamasin kimseyi..

Okadar iyi anlıyorum ki... birebir yaşadım 2 kayıp verdim.... kalp durma sebebi pıhtılaşma olabiliyor sen genetik test yaptırdın mı? Lütfen yaptır önlemini al... Allah hayırla sağlıkla nasip etsin acının tekrarını yaşatmasın kimseye yaşatmasın...

.
Daha yeni kürtaj oldum canım.Patoloji sonucunu bile almadım daha..ne testi lazımsa yaptircam inşaAllah..

Çok geçmiş olsun, allahım birdaha aynı acıyı yaşatmasın

Allah yardımcın olsun ben 22 kasımda kürtaj oldum ilk adetimi bekliyorum snra Allah verirse bebek düşünüyorum sana niye yazdım psikolojik olarak kendimi zor toparladım eşimde çok destek oldu senin bu yazdıklarını okudum sürekli araştırma halindeyken yazdıkların iyi geldi Allah razı olsun senden bana ve bizim gibilere dua et nolur Allah bebeşini sağlıkla hayırlısıyla kucağına versin inşallah çok sağol ya :)

Kızlar günaydın bende 7 ekimde kürtaj oldum bebeğimin kalbi durması sebebi ile aynı duyguları yaşadm bi an önce tekrar olsn istedim ilk adet olana kadar sanki zaman durmuştu ama 35 gün sonra ilk adetimi oldum şimdi 2. Adetim bitmek üzere artık çalışmalara başlicaz diyeceğim şu ki öncelikle doktorları dinlemekte fayda var Allah korusun tekrar aynı şeyi yaşamak bi kaç ay beklemekten daha acı birde günleri saydıkça stres yaptıkça herşey bizim alehimize işliyor çünkü stres bütün hormonları etkiliyor o yüzden akışına bırakmak lazm heleki ilk adeeten snra zaman daha çabuk geçiyor inşlah sizlere güzel haberleri veririrm bu ay hepinize sabır ve sevgiler

arkadaşlar merhaba bende yeni üye oldum. insanı en iyi aynı acıyı çeken anlar diye düşünüyorum. ben 1.5 yıllık evliyim biz hep korunduk cocuk hiç düşünmüyorduk benim iş planlarım vardı. bir defa korunmayı bıraktık bı kereden bısey olmaz sandık ki ondada hemen kalktım yıkandım temızlendım yatmadım bile. ama Allahın işi hamıle kalmısım 4 haftalıktı öğrendiğimde eşimde bende hem şok olduk hemde çok mutlu olduk zamanını kendı belırledı kereta falan dıye sakalastık. 5. hafta kalp atıslarını duyduk o duyguyu hayatımda hıc bıseye degışmem. 6. hafta doktorumu değistrdım kontrole gitmiştimki bebeğimin kalbı durmus vakumla kürtajla aldılar bebeğimi. Allah bu acıyı düşmanıma yasatmasın. 3 gun oldu kürtaj olalı eşimde bende kendımıze gelemedık hala. benım doktorum hemen hamıle kalınması gerektıgını soyledı ılk 3 ayda hem gebelik daha cabuk olusurmus hemde daha sağlam tutunurmus. ben 3 gundur makaleler okuyorum gece gunduz yenı arastırmalarda bunu desteklıo. ben 1 adet donemı gecırıp sonra tekrar denemeye karar verdım. işmiş güçmüs umrumda değil artık tek ıstedığım saglıkla kucagıma bebeğimi almak. Allah ısteyen herkese nasip etsın insallah

Rabbim tez zamanda nsip eder insallahh

Çok geçmiş olsun. Inşallah en kısa zamanda sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…