- Konu Sahibi SUDENAZXXX
-
- #2.081
çok geçmiş olsun okurken bir daha yaşadım sanki Allah hayırlısı ile kucaklarımızı doldursun benim korunma sürem bitti bu ilk ay bakalm ne olcak bekliyorumarkadaşlar merhaba bende yeni üye oldum. insanı en iyi aynı acıyı çeken anlar diye düşünüyorum. ben 1.5 yıllık evliyim biz hep korunduk cocuk hiç düşünmüyorduk benim iş planlarım vardı. bir defa korunmayı bıraktık bı kereden bısey olmaz sandık ki ondada hemen kalktım yıkandım temızlendım yatmadım bile. ama Allahın işi hamıle kalmısım 4 haftalıktı öğrendiğimde eşimde bende hem şok olduk hemde çok mutlu olduk zamanını kendı belırledı kereta falan dıye sakalastık. 5. hafta kalp atıslarını duyduk o duyguyu hayatımda hıc bıseye degışmem. 6. hafta doktorumu değistrdım kontrole gitmiştimki bebeğimin kalbı durmus vakumla kürtajla aldılar bebeğimi. Allah bu acıyı düşmanıma yasatmasın. 3 gun oldu kürtaj olalı eşimde bende kendımıze gelemedık hala. benım doktorum hemen hamıle kalınması gerektıgını soyledı ılk 3 ayda hem gebelik daha cabuk olusurmus hemde daha sağlam tutunurmus. ben 3 gundur makaleler okuyorum gece gunduz yenı arastırmalarda bunu desteklıo. ben 1 adet donemı gecırıp sonra tekrar denemeye karar verdım. işmiş güçmüs umrumda değil artık tek ıstedığım saglıkla kucagıma bebeğimi almak. Allah ısteyen herkese nasip etsın insallah
Kızlar merhaba.. Bende 1 ay önce bebeğimi düşürdüm allah hepimize sabır versin yardımcımız olsun... Benim sorum şu. Birkaç konuya da yazdım ama içim rahat etmiyor. 1 hafta önce adet oldum düşükten sonra işk adetim oldu. Az az geldi ve son günlere gittikçe koyulaşmaya başladı. Adet olurken ve olmadan önce hep sol kasığım ağrdı. Ama adetimin son günlerinde ağrım sağ kasığıma geçti ve belim çok ağrmaya başladı. Zaten adetimde çok değişikti. Yerleşme kanaması desem ağrım soldaydı öyle olsa bebek sola yerleşirdi. bittikten sonra sağ tarafa geçti acaba yerinimi beğenmedi de sağ tarafa geçti :) neyse 3 gün oldu adetim biteli bugün çok az kanamam geliyor lekelenme şeklinde. Test yaptım negatif çıktı yarın kesin gidip lan tahlili yaptırcam. İçimde hem korku hem merak var. Belki geç döllenme olduysa diye belki ondan çıkmamıştır testte. Yada adetimmi düzensizleşti kafam çok karıştıhafif mide bulantım var sağ tarafıma iğne batma şeklinde ağrım oluyor. Sersem gibiyim şuan düşünmekten delircem :)[/QUOTE
geçmis olsun. Adet düzensizliği olabilir düşükten veya kürtajdan sonra. Benimde ilk adette koyu renkli gelmişti. Ama tabi korunadıysanız hamilede olabilirsiniz. Kan testinde belli olur. Inşallah hamilesinizdir :)
cok tesekkur ederim amin Allahim isteyen herkese tez zamanda nasip etsin saglikli bebekler insallah. Düsükten sonra hamile kalanlar varsa yazsinda icimiz biraz rahatlasin ya ben duydukca umutlaniyorum cok iyi geliyoçok geçmiş olsun okurken bir daha yaşadım sanki Allah hayırlısı ile kucaklarımızı doldursun benim korunma sürem bitti bu ilk ay bakalm ne olcak bekliyorum
Merhaba çok uzun zaman olmuş ama merak ettim anne oldunuznm mu ben de şuna 3.kürtajımı oldum ilkinde 10 ay bekledim ikincide 6 ay şimdi ne yapacağım bilmiyorumben 3 kez düşük yaptım hepsinde kürtaj oldum 1. den sonra 11 ay bekledim 2.den sonra 7 ay bekledim ama yeni 3.yü düşürdüm bu sefer süreyi kısaltıp 3 ay bekleyip hamile kalacağım benim düşüklerimin bir nedeni bulunamıyor tıpta ....ben süre uzarsa rahim dinlenir toparlanır düşmez sanıyordum ama hepsi düşüyor 1 yılda beklesen düşüyor 1 ayda tamamen şanş ...tabii bu benim için geçerli düşük nedenim olmadığı için doktorum 3 ay sonra deneyebileceğimizi söyledi rahim anca toparlanıyormuş. gerçi gebelik haftanda önemli 4-5 haftalıksa düşüğün 1 adet dönemi beklemek yeterli diyorlar 6 hafta ve üzeriyse 3 ay diyorlar en azından benim gittiklerim öyle dedi bana... Not: kürtaj olmam hamile kalmamda sorun yaratmadı en azından 3. ye kadar 4. bilemiyorum deneyince göreceğim. denersen hemen kalırsın başka bir sorunun yoksa.
tam bir muamma ya hepsi başka şey söylüyor insanın kafası karışıyor benim 3. Olduğu için sanırım ben bekleyip testler yaptıracağım gerçi çoğunu yaptık nerdeyse ama , iğne kullandığım halde bu da ölünce başka şeyler var diye düşünüyorum . Ve buradan bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem bence kendinizi iyi bir hocaya okutun çünkü nazar ve korku anneyi çok etkiliyor . Ben de gideceğimMerhaba arkadaslar ben kürtaj olali tam 1 hafta oldu bugun kontrole gittim doktorum beklememem gerektigini soyledi. Kurtaj sonrasi bebek dusunenler varsa daha kolay oluyormus. Ben en azindan 1 adet domemi bekleyim dedim doktorum beklicek bi durumun yok hemen baslayabilirsin dedi. Folik asiti hic birakmadim devam ediyorum ilk bebegimdi ve 5 haftalikti. Bilgi veriyim dedim isteyenlere. Allah hepimize saglikli bebekler nasip etsin insallah
Ben de düşünüyorum bu dediğini . Çünkü gebeliğimde çok karabasan gördüm . Ve eşim uyandırdı karnımda ağrı hissettim .Doktorlar
tam bir muamma ya hepsi başka şey söylüyor insanın kafası karışıyor benim 3. Olduğu için sanırım ben bekleyip testler yaptıracağım gerçi çoğunu yaptık nerdeyse ama , iğne kullandığım halde bu da ölünce başka şeyler var diye düşünüyorum . Ve buradan bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem bence kendinizi iyi bir hocaya okutun çünkü nazar ve korku anneyi çok etkiliyor . Ben de gideceğim
İlk düsügüm benim sanirim o yuzden bekletmedi banada 10 tane test verdi ozellikle kan pihtilasmasi varmi bende diye ben onun uzerinde durdum. Bence hamile kalinca esinizden baskasina soylemeyin nazara bende cok inaniyorum o kadarda okudum kendimi ama takdiri ilahi isteDoktorlar
tam bir muamma ya hepsi başka şey söylüyor insanın kafası karışıyor benim 3. Olduğu için sanırım ben bekleyip testler yaptıracağım gerçi çoğunu yaptık nerdeyse ama , iğne kullandığım halde bu da ölünce başka şeyler var diye düşünüyorum . Ve buradan bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem bence kendinizi iyi bir hocaya okutun çünkü nazar ve korku anneyi çok etkiliyor . Ben de gideceğim
öyle nazar var, farklı farklı şeyler var artık inanıyorum buna, bizim arkadaş kendini bir hocaya okutmuştu et yumurta soğan ve sarımsak yemesin hiç demiş onda pıhtılaşma vardı iğne yaptı ve bunları hiç yemesi Allah ın izniyle çocuğu oldu.Size hangi testleri verdi acaba benim gittiğim Dr özeldi sözde süper bir doktor her muayenede 250tl verdik ama ağzımdan cımbızla laf aldık resmen nefret ettim .ben soruyorum kendim araştırıyorum sadece insan kendi kendinin doktoru oluyor adeta . Ben hsg çektirdim eşime ve bana periferik kanda kromozom analizi yapıldı,bebeğe yapıldı herşey normal çıktı tiroid hastasıyım ,doktor sormuyor bile ben söyledikçe söylüyor ,,kendim değerlerimi ölçüp takip ettim hep .İlk düsügüm benim sanirim o yuzden bekletmedi banada 10 tane test verdi ozellikle kan pihtilasmasi varmi bende diye ben onun uzerinde durdum. Bence hamile kalinca esinizden baskasina soylemeyin nazara bende cok inaniyorum o kadarda okudum kendimi ama takdiri ilahi iste
Ben de düşünüyorum bu dediğini . Çünkü gebeliğimde çok karabasan gördüm . Ve eşim uyandırdı karnımda ağrı hissettim .[/QUO
evet ben de çok korkuyorum geceleri çoğu kez bağırarak uyanıyorum sıçrıyorum Muska yaptım korku için biraz iyi geldi o ama sanırım onu da yenilemek lazımmış .Cevşen de takıyorum okuyup üflüyorum yatmadan hep biraz rahatlıyorumBen de düşünüyorum bu dediğini . Çünkü gebeliğimde çok karabasan gördüm . Ve eşim uyandırdı karnımda ağrı hissettim .
Pihtilasma var mi diye ben sordum onun icin bir test yaoildi daha sonucu alamadik. Diger testleri doktor istedi kan ve idrar ornegim alindi ama neye bakilcagini bende bilmiyorum sonuclar cikinca gorcez bakalim. Benim doktorum o kadar olumlu ki bisey olmaz tekrar hamile kal bekleme ne gerek var fln diyo. Esim hemen cocugumuz olsun diyor ama ben korkuyorum ya yine bisey olursa diye bu korkuyu nasil yenerim bilmiyorum. Bende kendim cok arastiriyorum. Eger ilk dusukse doktorlar ciddiye almiyor. Amerikada ilk 12 hafta gebe insanlara gebe gozuyle bakilmiyormus artik. Cagimizin hastaligi dunyanin her yerinde dusuk oranlari cok yuksek. Bende artik 12 haftaya kadar hamileyim demicem kendime basarabilirsem bunu. En guzeli yaradana siginmakAynen
öyle nazar var, farklı farklı şeyler var artık inanıyorum buna, bizim arkadaş kendini bir hocaya okutmuştu et yumurta soğan ve sarımsak yemesin hiç demiş onda pıhtılaşma vardı iğne yaptı ve bunları hiç yemesi Allah ın izniyle çocuğu oldu.Size hangi testleri verdi acaba benim gittiğim Dr özeldi sözde süper bir doktor her muayenede 250tl verdik ama ağzımdan cımbızla laf aldık resmen nefret ettim .ben soruyorum kendim araştırıyorum sadece insan kendi kendinin doktoru oluyor adeta . Ben hsg çektirdim eşime ve bana periferik kanda kromozom analizi yapıldı,bebeğe yapıldı herşey normal çıktı tiroid hastasıyım ,doktor sormuyor bile ben söyledikçe söylüyor ,,kendim değerlerimi ölçüp takip ettim hep .
Pihtilasma var mi diye ben sordum onun icin bir test yaoildi daha sonucu alamadik. Diger testleri doktor istedi kan ve idrar ornegim alindi ama neye bakilcagini bende bilmiyorum sonuclar cikinca gorcez bakalim. Benim doktorum o kadar olumlu ki bisey olmaz tekrar hamile kal bekleme ne gerek var fln diyo. Esim hemen cocugumuz olsun diyor ama ben korkuyorum ya yine bisey olursa diye bu korkuyu nasil yenerim bilmiyorum. Bende kendim cok arastiriyorum. Eger ilk dusukse doktorlar ciddiye almiyor. Amerikada ilk 12 hafta gebe insanlara gebe gozuyle bakilmiyormus artik. Cagimizin hastaligi dunyanin her yerinde dusuk oranlari cok yuksek. Bende artik 12 haftaya kadar hamileyim demicem kendime basarabilirsem bunu. En guzeli yaradana siginmak
İnsallah Allah isteyen herkese nasip etsin. Benim ilkimdi ve bizim kazara oldu hic istemiyorduk simdi de deli gibi istiyoruz o duyguyu tattiktan sonra insan baska hic birseyden tat almiyor. Ben beklemeyi düsünmüyorum. Gecirdigim yeniden deneme sürecini paylasirim burdan faydalanmak isteyenler icin. Birde sunu soyleim her doktorun verdigi ilaci kullanmayin iyice arastirin en ufak agri kesici dozu dusuk diyoruz ama vucudumuzu cok etkiliyor. Her doktor farkli birsey soyluyor. Pes etmeyelim umutsuzluga kapilmayalim. Yeni yilda saglikli bebeklerimizi kucagimiza alalim insallah.Evet ne güzel bilinçli olmanız ben 2.ye kadar pıhtılaşma vs bilmiyordum doktorlar hiç bahsetmesi şimdiki aklım olsa hemen araştırdık ilkinden ,doktorlara göre 3 e kadar kayıplar normal sonra araştırma veriyorlar , oysa ne yaşadığını sen biliyorsun . İnşallah hamile kalırsın ve sağlıkla doğar olumsuz düşünme hiç olunca ,o insanı çok strese sokuyor . Biz de 28yaşındayız 4yıllık evliyiz keşke evliliğimin ilk yolunda hemen denseydim beklemeseydim diyorum ,meğer bir çocuk sahibi olmak ne zor ne özen ve emek gerektiren birşeymiş bilememişiz . Allah bizlere hayurlı sağlıklı evlatlar versin inşallah amin
Doğru ama işte doktor diyorsun güveniyorsun onlardan medet umuyoruz aynen İyi haberlerini bekliyorum Allahım bizi iyi doktor lara denk getirsin . Bu yıl yüzümüz güler inşallah sevgiyle kal tedavi yöntemlerini paylaş bizimleİnsallah Allah isteyen herkese nasip etsin. Benim ilkimdi ve bizim kazara oldu hic istemiyorduk simdi de deli gibi istiyoruz o duyguyu tattiktan sonra insan baska hic birseyden tat almiyor. Ben beklemeyi düsünmüyorum. Gecirdigim yeniden deneme sürecini paylasirim burdan faydalanmak isteyenler icin. Birde sunu soyleim her doktorun verdigi ilaci kullanmayin iyice arastirin en ufak agri kesici dozu dusuk diyoruz ama vucudumuzu cok etkiliyor. Her doktor farkli birsey soyluyor. Pes etmeyelim umutsuzluga kapilmayalim. Yeni yilda saglikli bebeklerimizi kucagimiza alalim insallah.
Amin insallah tabiki paylasirim. Bu sürecin zorlugunu yasayan bilirDoğru ama işte doktor diyorsun güveniyorsun onlardan medet umuyoruz aynen İyi haberlerini bekliyorum Allahım bizi iyi doktor lara denk getirsin . Bu yıl yüzümüz güler inşallah sevgiyle kal tedavi yöntemlerini paylaş bizimle
Canım allah sabrını versin gecmiş olsun çok zor bişey bende 9 haftalık bir kayıp yasadım agustos ayında acısı hala gemedi gecmezde cok zor . Rabbim bir daha yasatmasın.merhaba arkadaşlar bende 9+5 haftalık mucize gebeliğim hem düşük hem kürtajla salı günü mecburen sonlandı hala inanamıyorum çok zor bir durum Allah düşmanımın başına vermesin dr ilk düşük olduğu için genetiğe göndermediklerini söyledi 10-15 gün ilişki yasak dedi ben ilişkiyle beraber çalışmalara başlamayı düşünüyorum Allahım bizlere ve isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?