Kürtajdan hemen sonra hamile kalan var mı?

selam arkadaşlar
bende pazartesi doktora giderken okadar heyecanlıydımki kalp atışını duyucam die.tam 8 haftalıktım ama doktor duyamadı kalp atışını.zaten sorunlu bir gebelikti 2 hafta önce kanamayla karısık lekelenme gelmeye başlamıştı.düşük tehlikesi var dinlen yat devamlı demişti.bebeğim gelişmemiş 4 haftalık bebek kadarmış gelişimi.kürtaj yada evde düşürcem dersen sen bilirsin ama ynede kürtaj olucaksın dedi.bütün umumtlarım yıkıldı o gün.2 aylıkta olsa alışmıştım ona.inanamadım hemen başka hastanelerde gittim ama aynı sonucu verdiler hep.çok istioduk bebeğimizi çok.ama nasip değilmiş demekki.yarın sabah kürtaj olmaya gidicem.
çok korkuorum.biyandanda üzülüorum.

canım benim yaa üzme kendini bende aynı şeyleri yaşadım Allah büyüktür demekki hayırlı deilmiş hep dualarla ayakta durdum emin ol en dogru zaman Rabbim yine nasip eder sonuçta gebe kaldıgını gördün bi sorun olmadıgını gördün bunlarda önemli

3 aydan önce hamile kalırsan bu bebeğine zarar verebilir.. ilaçların etkisi belkide 3 ayda gidiyordur sen işini sağlama al 5 aydan önce hamile olma ( Geçmiş olsun tatlım )

herkese selam kızlar,

Bende2010 aralık başında kürtaj oldum 8 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için.daha sonra 3 ay korundum bıraktım bu 3.ayım korunmayı bırakalı.en son gittiğimde doktorum düşünüyor musunuz tekrar dedi evet deyince glifor ve serophene yazdı kullandım kullandıktan 1 hafta sonra gel dedi gittim yumurtlamam varmış öyle dedi daha ayrıntılı bilgi vermedi 1 hafta boyunca gün aşırı ilişki daha sonra duphaston adında bi hap verdi kullan bitince gel dedi ama tam olarak doktor nasıl bi tedavi uyguluyor bu ilaç lar ne işe yarar anlatmadı bu süreçten geçen hamiş kalan arkadaşlar var mı ya da kürtajdan sonra sizlere de böyle tedavi yaptı mı doktorlarınız umarım hepimiz hamiş kalabiliriz tekrar

canım benim benim de 8 haftalıktı. yıkıldım bende hala yıkımlardayım çünkü ablam ve arkadaşımın eşiyle hamileliklerimiz denk gelmişti. onlarınki çok şükür devam ediyor ama ben onlarla konuştukça ve onların sevincini, hamilelik ilerlemelerini duydukça kahroluyorum. kafamdan bu durumu atmak istesem de atamıyorum. ağlıyorum, eşim de üzülüyor. herkes oldu bitti önümüze bakmamızı istiyor ama ilk gebelikte olmuyor anne için. onun haberini ilk öğrendiğin andan itibaren bebek=anne oluyor. onu hemen kabullenip bırakamıyorsun. doktorumuz 3 ay korunmamızı söyledi 1 ayı geçti folic plus ve kan hapı almaya başladım smear testi ve birkaç test yaptırdım sorun benden mi kaynaklı diye..ben 1 çocuk sahibi görüyorum kendimi inşallah Rabbim 2. çocuğuma ömür ve sağlık verir....:26::26::26::26::26:

seninle aynı durumdayım benimde iki arkadasımla aynı denk geldi cok sevindik ama benim sevincim kursagımda kaldı mevlam en kısa zamnda yüzümüzü güldürür ve bu sefer kucagımıza alıp sevmemizi nasip eder

aminnn canımmmm inşallahhhh... biz temmuzda başlayacağız denemelere.... bir daha böyle acı yaşamam inşallahhhh

merhaba arkadaşlar beimde ilk bebeğimdi, 8 haftalıkken kalbi durdu. bir hafta düşmesini bekledik, olmayınca kürtaj oldum dün. doktorum henüz bişey demedi. 15 gün sonra kontrole çağırdı. o zaman soracağım korunmam gereken süreyi. Allah tüm benzer acıyı yaşayan arkadaşlarıma sabır versin.

aminnn canımmmm inşallahhhh... biz temmuzda başlayacağız denemelere.... bir daha böyle acı yaşamam inşallahhhh

yazın rahat rahat bi dinlenelim tatilimizi yapalım ramazanda gecsin öyle başlicaz calısmalara

doktorum saglıklı bi gebelik icin en azından 3 ay dinlenin dedi.. sonrasındda insallah en kısa zamnda başarılı oluruz hatta ben su yumurtlama testlernden almayı düşünüyorum daha erken sonuc almak icin :26:

DÜZELEMİYORUMMMMMMM 20 nisan da bebeğimi kaybettim hala acısı taze.etrafımdakilere rol yapıyorum. eşim uyuyunca ağlıyorum. ben ne zaman normale döneceğim?? bebeği çok isterken aniden girdi hayatıma ve aniden uçtu gittii.....

nisanın ilk haftası evime hırsız hirdi cok degerli takılarım calındı bi hafta sonrada arabamızın camını kırıp girmeye calıstılar hiç bir işimiz yolunda gitmedi.. biz aylarca ugrasıyoduk olmuyodu ama bu gerilimli donemde hamile kaldım.. haberi aldıgımızdan beri esimde bende bütün olanları unuttuk.. kalp atışlarını dinledim heycandan doktorun yanında hüngür hüngür agladım ama bir gün sonrada kalbi durdu iste.. hastane odasında ne kadar cok agladım. esim hiç elimi bırakmadı doktorumda 'bu seferlik böyle olsun sakın üzme kendini strese sokma bir sonraki bebişinizde etkilenmesin bu durumundan' dedi..
üzme kendini dua et bol bol.. Alalhım yardımcın olsun inşallah en kısa zamnda toparlarsın kendini

canım başına gelenler gerçekten kolay değil. bugün eşimin tayin yeri belli oldu. eşim uzm jandarma bu arada, biz şırnak-hakkari beklerken erzurum geldi hem de merkezzzz.... sevinmem için çok güzel bir nedenim oldu çünkü diğer illerde hamile kalmak ve doğum?? çok zordu. şimdi 2 ayımız var yeni yer, yeni hayat ve yeni hamilelik için... inşallah bu sefer meleğim uçmaz annesinin yanında olur daimaaa... Rabbim bu mübarek günde her isteğinizi, duanızı kabul eder inşallah...:26::26:

amin inşallahh.. hakkınızda herseyin hayırlısı olsun

buarada ben kız cocuk delisiyim.. dün bi mağazada bebek elbiselerine bakındım.. pempe tafta bi elbise vardı almamak icin kendimi cok zor tuttumm mevlam en kısa zamnda gönlümüze göre nasip eder herseyi insallah

ben de -cinsiyetinin ne olacağını bilsem- öyle şeyler alasım var ki.... eşimle bebeklere karşı duyarlılığımız arttı. bakıp beğenip bizimki nasıl olacak acaba diyip gülmeye başladık :)) ben bugün ilk adetimi oldum. 2 ayımız aldı inşallah.... ayrıca lahana çorbası diyetine de başladım bebekten önce biraz kilo vermeye niyetim çoooookkk :)

bende bir an önce adet olmak istiyorum :S cok sabırsızım.. bugün kontrole gittim hersey gayat yolunda rahim tertemiz... ama doktorum sen 3 ay degil 6 ay dinlen kendine gel dedi.:26:
24 yaşındayım ama yaşın küçük diyo sürekli

benimde diyete degil ama saglıklı beslenmeye ihtiyacım var aburcubur alışkanlıgımdan vazgecemiyorum

hepsi geçecek arkadaşlar emin olun.böyle diyenlere sinir oluyorsunuzdur,ben de oluyordum ama gerçekten geçiyor.ben ilk bebişimi kaybettiğim hafta eşimi işten çıkardılar,anenanem vefat etti.kızkardeşim doğum yaptı,işyerimde amirimle ciddi bir kavga ettim neredeyse işi bırakıyordum.geldi mi herşey üst üste gelir zaten.ama Allah sabrımızı sınıyor.önce dibe vuruyorsun ama sonra aynı hızla en tepeye çıkıyorsun işte.tekrar hamile kaldığımda,işimde terfi ettim,kendime araba aldım,eşim çok büyük bir şirkette bir önceki işinin iki katı maaşla işe girdi.hayat böyle inişli çıkışlı işte bazen.siz moralinizi yüksek tutun.ağlamayın diyemem çünkü ben bile hala aklıma geldikçe hüngür hüngür ağlarım.ama kabullenmeye çalışın ve yeni umutlar yeşertin yüreğinizde.sonrasında rabbim nasip ettiyse kavuşursunuz bebişlerinize.inşallahhhhh tez zamanda hayırlısıyla.

innnnşallahhhh şimdilik herşey istediğimiz gibi ya 2 ay sonra da bebiş çalışmalarıııııııı ve sonrası inşallah bebeğim sağlığıyla kucağımda olacak ben inanıyorum..

Merhaba arkadaşlar ben de 31 mayıs tarihinde kürtaj oldum 30 mayıs da doktor kontrolüm vardı 1 hafta öncesinde kalp atışlarını görmüştük yine gittik heyecanla fakat kalbi durmuştu alttan da baktı aynı detaylı ultrason yapıldı onda da sonuç değişmedi 8 hafta 4 günlükken kürtaj oldum patoloji kağıdında 7 haftalıkken kalbinin durduğu yazıyordu yani bende yaklaşık 1 hafta içimde taşımışım ama hiçbişey anlamadım sonra kürtaj oldum hala etkisindeyim.Kanamam 20 gün kadar sürdü normal adet gibi değil de hep lekelenme tarzında ama anlıyorsunuz içiniz temizleniyor.doktorum bana da 1 ay normal adet gör ondan sonra korunmana gerek yok dedi.ben de tedaviyle hamile kaldım 1 sene olmadı doktora gittim klomen verdi o ay hamile kaldım ama çabuk gitti meleğimiz.şimdi ne zaman adet olucam merak ediyorum artık normale döndü sanırım hatta yumurtlamam bile oluyo olabilir öyle anlıyorum şimdi korunmasam hamile kalabileceğimi bildikçe heyecanlanıyorum ama yapmicam tabikidi.zaten henüz birlikte bile olmadık kürtaj sonrası 3 hafta yasakmı.hatta bazıları 1 ay bile diyor.bakalım temmuz ayında kendiliğinden kalabilecekmiyim.ben de hamilelik oluşuyorsa rahim hazırdır diye düşünüyorum.umarım fazla bekletmez rabbim hepimizi muradına erdirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…