Kürtajdan hemen sonra hamile kalan var mı?

bende kürtaj olalı nerdeyse bir ay olacak doktor korunma hakkında birşey demedi.ya hamile kalırsam:18:
yine aynı şey olur diye korkuyorum

bende kürtaj olalı nerdeyse bir ay olacak doktor korunma hakkında birşey demedi.ya hamile kalırsam:18:
yine aynı şey olur diye korkuyorum

canım geçmiş olsun öncelikle.
bende 4 ağustosda 6 haftalıkken kalbi atmadığ için kürtaj oldum.
25 gün sonrasında regli oldum.
doktorum 2 yada 3 regli dönemi sonrasında hamilelik düşünebilirsin dedi.
bende bu ay korunmayı bıraktım ve Allaha şükürler olsun hamileyim.

Ben 9 ağustos ta kürtaj oldum.
9 Eylül'de yeniden hamile kaldım.
Arada 1 kez adet oldum.

Bu konuyu çok araştırdım,
eskıden doktorların korunma ıcın sure verdıklerını ancak bunun yenı gebelıktekı saglıklı olup olmama durumunu etkılemedıgını gorduklerını öğrendım.
Bu sebeple kendımı fızıksel ve ruhsal olarak hazır hıssettıgım ıcın beklemedım ben.
İlk gebelıgımde embrıyo gec gorunmustu.
Kalp atısları gec duyulmustu ve 9. hafta ıcınde kalbı durdu, alındı.
Üzücü ve yorucu bır surec ama takdır-ı ılahı dedım kabullendim.
Allah sabrını verıyor cok sukur.
Bu kez hamıle kaldıgımda bebek de kalp atısı da hıc bekletmeden goruldu.
Su ana dek bır sıkıntım yok.
Son adetım 3 eylul, hamıle kaldıgım daha dogrusu yumurtladıgım gun 9 eylul.
Su an 2 aylık olmak uzere.
İnşallah sağ-salım-sağlıkla mutlulukla bu gebelıgımı tamamlamak mumkun olur.
Bu kez bebısım yanımda, evımde olur..

Sizler için de sabır dılıyorum.
En dogrusunu kendınız bılırsınız tabıı ama
ben kurtajdan sonra ılk adetı bekledım ve hemen denemeye basladım..
Su an ıcın bır sıkıntım yok.
Kanamam vs olmadı, bebek gelısımı de su an ıcın normal gıdıyor.
İnşallah sağlıkla büyür, bu kez bizi üzmez..

Amin....

kafam allak bullak deli gibi istiyorum bir bebeğimin olmasını...hamile kadınları görünce içim acıyor ama ne yazıkki eşim şuan için hiç yanaşmıyor gebeliğe.korkuyor aynı şeyler olur ve ben zarar görürüm diye.haklı da tabiki.ayın 12sinde muayenem var lütfenn dua edin bana.
doktor onay verirse 2 aya tekrar düşünüyorum
dilerim hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız..sizleri seviyorum,allaha emanet olun...

nehirasi merhaba...
canım ben seni mart 2013 annelerinden tanıyorum. o zaman yola beraber çıkmıştık. senden 20 gün sonra ben de kürtaj oldum. ama benimki boş gebelikti.
doktorum bana da 3 adet dönemi bekle dedi. 2. olucam bu hafta. sora 1 ayım kalıyo benim de...
seni tekrar hamile gördüğüme sevindim. bana da umut oldun. darısı benim başıma...
allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin...

çok geçmiş olsun...bende haziran ayında kürtaj oldum=( 1 yıllık ewliyim ve ilk çocukta böle bir deneyimi yaşamak , çok zor! Kesem 8 haftalık bebek 5 haftalıktı; hatta başta dış gebelik dediler sonra bebek görününce çok mutlu olduk ama o zamanda kalp atışı yoktu takdiri ilahi...doktorumuz bizede 3 ay süre werdi ve şimdi 2 aylık hamileyim=) sadece bu durumu piskolojik bi duruma çevirme bu canını acıtmaktan başka bişeye yaramaz kendini rahat bırak ve nelerden mutlu oluyorsan onları yap kaybettiğin hiçbir gün değil saliseler bile geri gelmio..! derler ya anı yaşa ve herşeyi oluruna bırak..güzel haberlerini burdan almak dileğiyle...

çok geçmiş olsun...bende haziran ayında kürtaj oldum=( 1 yıllık ewliyim ve ilk çocukta böle bir deneyimi yaşamak , çok zor! Kesem 8 haftalık bebek 5 haftalıktı; hatta başta dış gebelik dediler sonra bebek görününce çok mutlu olduk ama o zamanda kalp atışı yoktu takdiri ilahi...doktorumuz bizede 3 ay süre werdi ve şimdi 2 aylık hamileyim=) sadece bu durumu piskolojik bi duruma çevirme bu canını acıtmaktan başka bişeye yaramaz kendini rahat bırak ve nelerden mutlu oluyorsan onları yap kaybettiğin hiçbir gün değil saliseler bile geri gelmio..! derler ya anı yaşa ve herşeyi oluruna bırak..güzel haberlerini burdan almak dileğiyle...

Merhaba arkadaslar, ben araniza yeni dusuk yapmis biri olarak katiliyorum. 2. tup bebek denemede hamile kaldim 12. haftada bebekte kistik higroma goruldu. 6 kasimda ilacla dusuk yaptim sonra kurtajla temizlendim. cok aci cekiyorum, korkularim var ama bebegimin olmasini da cok istiyorum!!! dr bana korunmakla ilgili bir sey soylemedi ben hemen tekrar denemek istiyorum ama normal olur mu bilmiyorum. 6 Kasimdan beridir de kanamam var. ne zaman biter onu da bilmiyorum.

CAnim gecmis olsun
Kanama kisiden kisiye degisir
Bmm ilk dusukte 15 gun surdu
Ikincide 45 gun ikiside ilacla dusurulmustu

Merhaba bende dusuk yasayip kurtaj oldum maalesef 6 aydir gebelik olmuyor. Kurtaja bagli bir problem olmasindan korkuyorum.
Kurtaj olup kendiliginden gec hamile kalan oldu mu?

merhabalar bende mayısta düşükten dolayı kürtaş temmuzdada korunmayı bıraktık
ama henüz olmadı her ay acaba hamilemiyim diye kendimde belirtiler aradım ama olmadı bir türlü
zor bulmuştuk oda olmadı şimdi şubata kadar bekliycez olmassa tüpe geçicez

Benim kürtajdan sonra 6. ayda oldu, bi arkadaşımda kürtajdan 8 ay sonra hamile kaldı çünkü kürtajla birlikte vücudunda ki tüm depolar boşalıyormuş o yüzden bence en az 6 ay deneyip sonra doktora gitmek gerekiyor bende hiç korunmadım kürtajdan sonra eğer 6 ay olmasaydı öyle gidecektim doktora. inşallah en kısa zamanda tekrar bebek sahibi olursun

9 ayin 1 inde kurtaj oldum ilk adetimden sonra hamile kaldim hayirlisi bakalim ilkinde dusuk yapinca bunda cok korkuyorum bir sey olucak diye bebegime

Benm 6 aydir olmuyor ne yapmami onerirsiniz? Cok korkuyorum yapisiklik falan olduysa ameliyat olucam diye.Canim cok yaniyor

nurme merhaba.doktor sana 1 sene dene gibi birsey soyledi mi?

canım bizim zaten orunumuz var vardı benim daha önce 2 aşılama 1 tüp bebek denem vardı olmadu
yaklaşık tüpten sonra eşim varikosel amaliyatı oldu ve 2 ayda hamile kaldım ve üstüne olduğum için
bilemedim bile hamile olduğumu bir gece şittetli karın ağrısıyla uyandum ve düşüktü kürtaş oldum 2.5aylık oyüzden
şubata kadar bekliycez ondan sonra nasip tabiki bu arada 6 ay olcak korunmayı bırakalı rabbim büyük bir mucize daha

merhaba arkadaşlar ben bir ay önce 10 haftalık bebeğimi kaybettim, patoloji sonucu, sperm sayımı ve genetik mutasyon testleri yapıldı birşey çıkmadı çok şükür. ilk reglimide oldum sizce 1 ay korunmak yeterli olur mu?

merhaba heterojen
ben de 20 gün önce kürtaj oldum 8 haftalıktı 2-3 ay korunun dedi ama hemen hamile kalsan da korkma birşey olmaz dedi yani aslında olabilir ama ben de bir adet geçsin istiyorum
bence yeterli kendini hazır hissediyorsan :)

teşekkür ederim sevgili kader arkadaşım; hazır mıyım bilmiyorum ama bu psikolojiden sağlıklı bir hamilelik ve bebekle çıkabilirim diye düşünüyorum...sağlıcakla kal..

Merhaba kizlar bende dün kürtaj oldum.6 haftalikti.doktor bana bisey demedi korun diye.bende bir adet dönemi beklicem zaten agrim var toparlanmam lazim.simdi de tekrar ayni seyleri yasamaktan korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…