Kürtajdan hemen sonra hamile kalan var mı?

2 ay önce bebeğimin kalp atışının durması sonucunda kürtaj oldum malesef.. benim doktorum 2 adet dönemi geçtikten sonra tekrar düşünebilirsin dedi 2. adetimi yaşıyorum sonrasında kontrolüm var bir sorun çıkmazsa inşallah tekrar düşünüyoruz bebek.. Çok acele etmemek gerekir diye düşünüyorum hem psikolojik hem beden olarak hazır olmak için biraz zamanın geçip eski hayatımıza dönmemiz gerektiğini düşünüyorum daha sonrası da doktor kontrolünde hamilelik Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah ..

Kizlar bana da yardım etseniz yorumlara çok ihtiyacım var kafam karıştı
geçenay kimyasal gebelik yaşadım ve şimdi yeniden adet oldum bugün 4. Günüm dün hormon testi yaptırmıştım
Kendi doktoruma gittim değerlerin iyi dedi beta negatif değere düşmüş dedi şu anda 4.69 . 5 in altı negatif olarak kabul ediliyor ya. eğer parça kalsaydı dusmezdi dedi yani kürtaja gerek kalmadı çok şükür
prolaktin 38 çıktı biraz yüksek dedi yumurtlamaya sıkıntı yaratır mı dedim eğer göğsünden süt geliyorsa o zaman sıkıntı olur dedi o da rahatlattı
ama biz bu ay denesek yeniden dedim O ada bu ay da korunun beta yeni düştü dedi kararsız kaldım bir kaç güne kadar tamamiyle sifirlanir inşallah Yani ovulasyon dönemine kadar sifirlanir
bir de dişimi yaptiriyorum ya adete bir kaç gün kalana kadar birsey olmaz ya hep ya hiç kuralı geçerli olur dedi Peki hamile iken diş yaptırmak neden sakıncalıdır diye sordum O da değişik bir anastezi varmış o sakıncalı olabilir ama günümüzde onu pek kullanmiyorlar dedi
şimdi bu ay denesek mi bir ay daha mı beklesek
ayyyyy kafam çok karıştı

Gecmis olsun canim.
En azından bu ay bekle derim ben. Hem için daha rahat olur. Hic ilaç ta kullanmazsın.
Hormon testini doktor nasil yapti? Bana da yapacak doktor eğer gerekli bulursa Perşembe gunj belli olacak. Bilgilendirirmisin beni

Adetin ikinci ya da üçüncü günü gidiyorsun kan veriyorsun çıkıyor benimki östrojen ve progestron hormonlarini yazmayı unutMuş sen dikkat et ona da

Adetin ikinci ya da üçüncü günü gidiyorsun kan veriyorsun çıkıyor benimki östrojen ve progestron hormonlarini yazmayı unutMuş sen dikkat et ona da
Inan o dediklerini bilmiyorum bile. Tr de biraz değişik cnm. Ben bulgaristanda yaşıyorum. Bakalım nolucak allah bize hayırlısını versin.

Merhaba arkadaşlar bende aşilama yoluyla gebe kaldım ve ikinci aşılamada kaldım, hiç umudum olmamakla birlikde üçüzüm olduğunu öğrendik bu bizim için bir mucizeydi, beş yıllık evliyim sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında kendi doktoruma ve başka bir profa danıştık üçüz gebeliğin hem anne için emde bebekler için riskli olduğunu söylediler, bizim için çok zor bi karar oldu. Sonuç olarak birini aldırdık. Bu arada kanamalarım da oldu ilk kanamam üçü varken oldu, sonra aradan bir buçuk ay sonra ikinci bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendik ve benim ikinci kez dünyam yıkıldı. Kanamalarım bu arada devam etti. Progestan iğnelere başladım hastanede yattım bir gün sonra evde istirahat verdi dr. Benim çoğul gebelik olduğu için üçlü ve ikili tarama testi önermediler. Sonrasında son bebeğimin utrsonda organ taraması için bi sevinçle ve heyecanla dr ye gittik cinsiyetinide öğrenicektik, dr baktı ve yüz ifadesinin değiştiğini gördüm ve malesef suyu çok azalmış dedi ve iki santim açilma olduğunu söyledi bakan dr radyoloji doktoruydu sonrasında hemen kendi doktoruma gittik radyoloji doktorunun raporunu verdik ve diğer kan sonuçlarımı gösterdik, malesef kan değerlerimde enfeksiyon görüldü ve bayada yüksekmiş değerler. Doktorum bebeğin alınması gerektiğini anlattı bize benim içinde riskin yüksek olduğunu söyledi ve sonrasında beni hastaneye yatırdılar hemen antibiyotik oğneler ve serumlar taktılar ve ben bir taraftan suyumun geldiğini daha bariz hissetmeye başladım ve tvalete gittiğimde parça parça kan pıhtıları gelmeye başladı ve karnımda kasılmlar başladı yani yavaş yavaş vücudum bebeğimi atmaya çalışıyordu yani bir nevi düşük başlıyordu. Bna hemen bir dil altı birde alttan verilen hapları verdiler ve onbeş dakika sonra ağrılarım kasılmalarım başladı yani suni sancı gibi birşeydi. Ve 3- 4 saat o sancılarda sonra bebeğim bacaklarımın arasındaydı. Hemen hemşireler geldi kontrol ettiler, yanımda kayınvalidem ve eşim vardı, kendimi çok kötü hissediyordum bebeğim benden ayrılmıştı artık cinsiyetini bile soramadım çok ağladım hala daha ağlıyorum aradan bir hafta geçti, neyse hemşire kontrol etmek için eline aldığinı gördüm ama hemen kafamı çevirdim bakamadım hala kordonu bana bağlıydı bebeğimin ama sadece kırmızı küçük bir bebek oldğunu kafamı çevirirken ucundan farkettim ama dafazla bakamadım. Sonra beni ameliyahaneye indirdiler bayılttılar içimi temizlediler . artık onlarsizim 17 haftalıktı son bebeğim artık onlar melek oldular bizde melek annesi olduk. Onlar orda bizi beklicekler. İnşallah Allahım bu duyguyu bize tekrar yaşatır sağlıklı sıhatli bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız.

Çok geçmiş olsun Allahım bi daha yaşatmasın sağlıklı gebelik sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah ..

Çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum,çünkü Allah daha anne karnındayken o annelik hissiyatını veriyor yüreğine. Üzülme,bak enazından hamile kalabiliyorsun,Rabbim nasip eder inşallah.Fakat hayati tehlike gözükmedikçe sırf riskli gebelik diye bebek aldırmayın 5 tane de olsa karnınızda ,birini seçip yapmayın lütfen.Dediğim gibi vurgulayarak söylüyorum:eğer hayati tehlikeye bariz ve somut bir şekilde sizi sokmamışsa.

Merhaba canim,oncelikle cok buyuk gecmis olsun.rabbim.bir daha yasatmasin bizlere boyle acilar..bende seninle birebir ayni kaderi yasiyordum suanda bende 8 haftaligim ama kesem 5 haftalik kaldi gelismiyor embriyoda gozukmedi. Dolayisiyla vucut atmayinca biz kurtajla alcaz denildi bende korkuyorum sonraki.durumun ne oldu nasil gecti surecin bana destek olur musun cok korkuyorum

merhaba hanımlar ben yeni katıldım 1 hafta önce bebegimn kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım doktor 2 ay korun dedi ama ben korunmak istemiyorum cok kararsızım zaten 2 bucuk sene bekledım kendiliginden oldu herkez korunma o zaman daha cabuk olur diyo...

Kızlar bir şey söyleyeceğim size inanamıyorum ya biz pazar çalışmıştık oylesine korunmamistik ama dün yumurtaliklarim ağrıdı ovulasyon testi yapayım dedim ne de olsa elimde bir sürü var ve test pozitif hem de 10.gun normalde ben 18-22. Günler arasında pozitif görüyordum Hemen doktora gittim yumurta göremedi muhtemelen catlamistir dedi Gebelik ihtimali oluştu dedi

7-9 Mart gibi Kimyasal geçirdim 4 nisanda yeniden adet oldum
beta yeni sifirlandigi için (daha doğrusu adetin 3. Günü hala 4.69 du ama su ana kadar sifirlandiğini tahmin ediyorum) bir ay daha bekle demiştiniz dedim sıkıntı olmayacağını belirtti ama kafamda deli sorular var Dün de değerlendirdik ama aklıma takılan bazı şeyler var

ben bu ay yapmayız diye dişimi yaptiriyordum daha isim bitmedi devam edersem sıkıntı yaratır mi
bir de bu ay da beklemedigimiz için tekrar gebelik oluşursa sağlıksız olabilir mi
10. Günde pozitif görmek acaba yumurta yeteri kadar gelişmeden çatladı mi dedim
yine aynı şey yaşar miyiz diye korkuyorum bir taraftan

Kürtajdan ne kadar sonra adet oldunuz? Kürtajımın üstünden 35 gün geçti ama hala bir belirti yok adet için .

Canim uzun suredir pek yazamiyorum acikcasi kurtaj sonrasi psikolojik toparlanma cok zor oldu benim icin.kurtaja gelince korkulacak bisey yokmus yani fiziku olarak hic ama hicbisey hissetmiyosun fitil verdiler kanama baslayinca anestezi verildi ve 10 dk sonra uyandim hicbisey hatirlamiyorum ama psikolojik toparlanmam uzun surdu 42 gun oldu halen aklima geldikce gozlerm doluyo ama Allahtan geldi kabulumuz her iste bir hayir var hepimiz icin hayirlisi olsun Allah yardimcin olsun

Geçmiş olsun canım psikolojik olarak hemen yeniden hamile kalmak istiyor insan bende aynı duyguları yaşamıştım ama hem ruhen hem bedenen toparlanmak için korunmak gerektiğine karar verdim hakkında hayırlısı olsun iyi düşün karar ver 2 ay geçmeyecekmiş gibi gelir ama geçiyor ben iki adet dönemi geçirdim yarın kontrolüm var sonrasında bir şey çıkmazsa inşallah Allah nasip ederse tekrar düşünüyorum hamileliği

Her şey Allah tan kafana takma (zor ama) akışına bırak Rabbim ol der olur .. Gönlüne göre versin inşallah

Allah razi olsun canim,bende bugun oldum ciktim.evet korkulcaj bir durum yokmus ama psikolojim dusuncelerim nasil onaracagim en zor kismi bu surec.Rabbim dermansiz dert vermesin,daha beterinden korusun bizleri.arastirmaya gidecegim.hakkimizda hayirlisi insallah .allahimseninde yardimcino lsun.

Arkadaşlar merhaba birşey sorucam kürtajdan sonra büyük tuvaletinizi yaparken bağırsaklarınızda sancılanma hissettinizmi? Ben birkaç gündür çok kötüyüm kürtaj olalı 13 gün oldu. Bu durumu yaşayan yada bilen varsa yardımcı olursa çok sevinicem.
İyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…