- 10 Nisan 2015
- 114
- 35
- 28
- 33
- Konu Sahibi SUDENAZXXX
-
kafam cok karışık ben ruhen hazır hissediyorum ama bişey olur diyede korkuyorumGeçmiş olsun canım psikolojik olarak hemen yeniden hamile kalmak istiyor insan bende aynı duyguları yaşamıştım ama hem ruhen hem bedenen toparlanmak için korunmak gerektiğine karar verdim hakkında hayırlısı olsun iyi düşün karar ver 2 ay geçmeyecekmiş gibi gelir ama geçiyor ben iki adet dönemi geçirdim yarın kontrolüm var sonrasında bir şey çıkmazsa inşallah Allah nasip ederse tekrar düşünüyorum hamileliği
Arkadaşlar merhaba birşey sorucam kürtajdan sonra büyük tuvaletinizi yaparken bağırsaklarınızda sancılanma hissettinizmi? Ben birkaç gündür çok kötüyüm kürtaj olalı 13 gün oldu. Bu durumu yaşayan yada bilen varsa yardımcı olursa çok sevinicem.
İyi akşamlar.
Allah yardimcin olsun canim en kisa surede bebegine kavusursunAllah razi olsun canim,bende bugun oldum ciktim.evet korkulcaj bir durum yokmus ama psikolojim dusuncelerim nasil onaracagim en zor kismi bu surec.Rabbim dermansiz dert vermesin,daha beterinden korusun bizleri.arastirmaya gidecegim.hakkimizda hayirlisi insallah .allahimseninde yardimcino lsun.
Sağol cnm teşekkür ederim, kanamam devam ediyo ma azaldı, dediğin gibi heralde biraz üşüttüm.benim ilk kürtajda olmuştu canım büyük tuvaletim gelince kasıklarımda sancı yapıyodu gaz sancısı gibi giriyodu tuvalete çıkınca geçiyodu korkma büyük ihtimal üşütmüşsündür ondandır kanaman falan yoksa sıkma canını geçer yakında.
Ayy canım çok üzüldüm Rabbim sabır versinben 2 yıl içinde 2 kere boş gebelik geçirdim , her ikisindede 10 haftaya kadar beklemiştim emin olmak için. Kürtajlardan sonra 4. ayda hamile kalmıştım fakat onuda 9 aylıkken kaybettim.
Başınız saolsun ben de ikiz bebeklerimi oğlumu ve kızımı kaybettim rahim ağzı yetmezliği sonucu rahmimde açılma oldu. 20. haftada melek oldular.Allah sağlıklı ömürlü bebekler nasip etsin inşallah hepimizeMerhaba arkadaşlar bende aşilama yoluyla gebe kaldım ve ikinci aşılamada kaldım, hiç umudum olmamakla birlikde üçüzüm olduğunu öğrendik bu bizim için bir mucizeydi, beş yıllık evliyim sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında kendi doktoruma ve başka bir profa danıştık üçüz gebeliğin hem anne için emde bebekler için riskli olduğunu söylediler, bizim için çok zor bi karar oldu. Sonuç olarak birini aldırdık. Bu arada kanamalarım da oldu ilk kanamam üçü varken oldu, sonra aradan bir buçuk ay sonra ikinci bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendik ve benim ikinci kez dünyam yıkıldı. Kanamalarım bu arada devam etti. Progestan iğnelere başladım hastanede yattım bir gün sonra evde istirahat verdi dr. Benim çoğul gebelik olduğu için üçlü ve ikili tarama testi önermediler. Sonrasında son bebeğimin utrsonda organ taraması için bi sevinçle ve heyecanla dr ye gittik cinsiyetinide öğrenicektik, dr baktı ve yüz ifadesinin değiştiğini gördüm ve malesef suyu çok azalmış dedi ve iki santim açilma olduğunu söyledi bakan dr radyoloji doktoruydu sonrasında hemen kendi doktoruma gittik radyoloji doktorunun raporunu verdik ve diğer kan sonuçlarımı gösterdik, malesef kan değerlerimde enfeksiyon görüldü ve bayada yüksekmiş değerler. Doktorum bebeğin alınması gerektiğini anlattı bize benim içinde riskin yüksek olduğunu söyledi ve sonrasında beni hastaneye yatırdılar hemen antibiyotik oğneler ve serumlar taktılar ve ben bir taraftan suyumun geldiğini daha bariz hissetmeye başladım ve tvalete gittiğimde parça parça kan pıhtıları gelmeye başladı ve karnımda kasılmlar başladı yani yavaş yavaş vücudum bebeğimi atmaya çalışıyordu yani bir nevi düşük başlıyordu. Bna hemen bir dil altı birde alttan verilen hapları verdiler ve onbeş dakika sonra ağrılarım kasılmalarım başladı yani suni sancı gibi birşeydi. Ve 3- 4 saat o sancılarda sonra bebeğim bacaklarımın arasındaydı. Hemen hemşireler geldi kontrol ettiler, yanımda kayınvalidem ve eşim vardı, kendimi çok kötü hissediyordum bebeğim benden ayrılmıştı artık cinsiyetini bile soramadım çok ağladım hala daha ağlıyorum aradan bir hafta geçti, neyse hemşire kontrol etmek için eline aldığinı gördüm ama hemen kafamı çevirdim bakamadım hala kordonu bana bağlıydı bebeğimin ama sadece kırmızı küçük bir bebek oldğunu kafamı çevirirken ucundan farkettim ama dafazla bakamadım. Sonra beni ameliyahaneye indirdiler bayılttılar içimi temizlediler . artık onlarsizim 17 haftalıktı son bebeğim artık onlar melek oldular bizde melek annesi olduk. Onlar orda bizi beklicekler. İnşallah Allahım bu duyguyu bize tekrar yaşatır sağlıklı sıhatli bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Kürtajdan sonra adet olamadım doktora çok sancılı bir şekilde 45 gün sonra gittiğimde pıhtı olduğunu almanız gerektiğini söyledi doktor.. Çok çok acılı bir şekilde tekrar temizledi .. Üzerinden 6 gün geçti az az kahverengi renk kanamam geliyor ... Hala kasıklarımda sancılarım oluyor ara ara .. Kürtajdan sonra bu benimle aynı durumda olan var mı ?
canım benimde kürtajdan 1 hafta sonra kontrole gittiğimde içerde pıhtı var alıcaz dedi ve canlı canlı o pıhtıyı aldı.ve benimde çok acılı bir şekilde oldu o işlem.bas bas bağrdım inlettim muayenehaneyi.onun sonrasında kanamam iki hafta sürdü.ilk üç dört günü kanama sonrası kahverengi lekelenme şeklindeydi.ondan yaklaşık 3 hafta sonrada adet oldum.kürtajın tam 40. gününde oldum adetimi.seninle aynı durumu yaşamışız o yüzden bilgilendirmek istedim canım.çok geçmiş olsun.Allah hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin bizlere.Kürtajdan sonra adet olamadım doktora çok sancılı bir şekilde 45 gün sonra gittiğimde pıhtı olduğunu almanız gerektiğini söyledi doktor.. Çok çok acılı bir şekilde tekrar temizledi .. Üzerinden 6 gün geçti az az kahverengi renk kanamam geliyor ... Hala kasıklarımda sancılarım oluyor ara ara .. Kürtajdan sonra bu benimle aynı durumda olan var mı ?
kısalr kurdajtan sonra folıt asıte hemen baslayan oldumu?
Mrb arkadaslar benimde durumum sizin yaşadklarınıza benziyo 23.haftamda bebegimin kalbi durdu sancıyla dogum yaptirildm ve arkasındanda kürtaj oldum.rabbim sabır veriyo bu kadar uzun süre bebeginizle yaşamak hareketlerini hissetmek hazırlıklarınızı yaparken bi anda kaybetmek yavrunuzu çok zor birde göguslerim sütle doldu bu durumu kabullenmişken çok üzdü bu beni yavrumun rizkı var ama böyle kucagım bos kaldı bi boşluga düştum ama sabr göstermem ve sükür etmem gerektigini biliyorum ve bunu yapıyorum rabbim herkese sabir versin yeniden gebelik tabiki büyük bi arzuyla istiyorum ama 1 2 ay vücudumu dinlendirmek istiyorum vitamin destegi gerekiyor bu sürede kendime bakip bunlarla ilgilenmek daha doğru olucak sanırim.
Ben hep devam ettim cnm.
Arkadaşlar Hamilelik düşünüyorsanız, dr kontrolünden geçmenin faydası var. Ben de ikiz bebelerimi birini 17. İkincisini 21. Haftada kayıpettim...ardından da kürtaj oldum. Dr en az 2 adet beklememi söyledi, ben acele ettiğimden 1 adet bekleyip dr kontrole gittim, herşeyin yolunda olup olmadığını öğrenmek için. Dr rahimde polip olduğunu birdahaki adetle atılmazsa alınması gerektiğini söyledi, benim hayaller yeniden suya düştü maalesef
Polip sigil gibi bisiy geçms olsun canm onun tedavisini gördukten sonra Allah hayirlsıyla nasip etsin inşallahpolit dediği nedir ya..parcamı bırakmıslar ııcınde.üzülme canım ya 1aya gecer ıns
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?