- 26 Mart 2015
- 580
- 65
- 98
- Konu Sahibi SUDENAZXXX
-
- #1.401
doğum yaptıktan sonra toparlanma ve gebe kalma süresi 2 yıl. hamşire karıştırmışMerhabalar ben bugün boş gebelik yüzünden kürtaj oldum.Hemşire 2 yıl hamile kalınmaması lazım rahim anca toparlıyor Dedi.Doktorum da kürtaj sonrası hamilelik kolay oluyor korkma demişti.Nasıl iş anlamadım 2 yıl çok degil mi
Canım şimdi gördüm seni merak ediyordumm. Çok geçmiş olsunMerhabalar ben bugün boş gebelik yüzünden kürtaj oldum.Hemşire 2 yıl hamile kalınmaması lazım rahim anca toparlıyor Dedi.Doktorum da kürtaj sonrası hamilelik kolay oluyor korkma demişti.Nasıl iş anlamadım 2 yıl çok degil mi
Canım benimde aynı sekilde dusuk oldu kürtaj oldum ama ılk adetten sonrada suan hamileyim yenı ama doktora sordum sorun olmaz korkma bız genelde üc ay oneriyoruz ama olursa da korkma dedı bende beklıyorum bakalım benimki bos gebelikten dolayı olmustu esımle ben cok isteyince tekrar denedıkrabbım hayırlısını nasip etsin hepimize insallahSudenaz geçmiş olsun. Hikayelerimiz çok benziyor. Ben de 9+1 günlükken çok hafif bir lekelenme sonrası ne olur ne olmaz diye doktora gittim ve bebeğimin kalbinin atmadığını söyledi doktor. Önce karından baktı sonra alttan. Yine ne olur ne olmaz diye belki yanılma olmuştur diye tıp fakültesinin aciline de gittik. Hatta orada doktor bu şekilde gelen çok oluyor sonuçta biz görüyoruz kalp atışını ümitsizliğe kapılmayın hemen dedi ama ne yazık ki sonuç değişmedi. Yalnız ben kürtaj oldum. ılaç falan vermediler mutlaka kürtaj olmalısın dediler.
Bu kürtaj sonrası hamile kalma durumunda doktorlar arasında da büyük ihtilaf var ben o yüzden ilk adetten sonra başlayacağım çalışmalara. Sonuçta düşükten bir yıl sonra hamile kalıp yine düşürenlerde var hemen sonra hamile kalıp sağlıklı bir şekilde doğum yapanlarda.
Bir de ben çok araştırdım ama bu konuda yapılmış bir bilimsel çalışmada yok sanırım. Bazı verilere göre yalnız kürtajdan hemen sonra hamile kalınınca düşük ihtimali biraz artıyormuş.
benimde 41 gün oldu bugün trombofili testi sonrası özel muayenesi olan doktora gittim kontrol etti korunmayı bıraktığımı söyledim önce çok erken dedi muayene edelim bakalım dedi baktı herşey gayet iyi yumurtalıkların gayet güzel gebelik çin hiçbir sorun yok ama istersen 1 ay daha korunabilirsin dedi ama ben korunmıcam Allah ne zaman veririseCanım benimde aynı sekilde dusuk oldu kürtaj oldum ama ılk adetten sonrada suan hamileyim yenı ama doktora sordum sorun olmaz korkma bız genelde üc ay oneriyoruz ama olursa da korkma dedı bende beklıyorum bakalım benimki bos gebelikten dolayı olmustu esımle ben cok isteyince tekrar denedıkrabbım hayırlısını nasip etsin hepimize insallah
benimde 41 gün oldu bugün trombofili testi sonrası özel muayenesi olan doktora gittim kontrol etti korunmayı bıraktığımı söyledim önce çok erken dedi muayene edelim bakalım dedi baktı herşey gayet iyi yumurtalıkların gayet güzel gebelik çin hiçbir sorun yok ama istersen 1 ay daha korunabilirsin dedi ama ben korunmıcam Allah ne zaman veririseCanım benimde aynı sekilde dusuk oldu kürtaj oldum ama ılk adetten sonrada suan hamileyim yenı ama doktora sordum sorun olmaz korkma bız genelde üc ay oneriyoruz ama olursa da korkma dedı bende beklıyorum bakalım benimki bos gebelikten dolayı olmustu esımle ben cok isteyince tekrar denedıkrabbım hayırlısını nasip etsin hepimize insallah
Bende korunmadım canım doktor oyle deyince içim daha rahat sekilde calısmalar sürdü :) zaten kolay olmuyo hamilelik bırde koruduk mu sankı dahada zorlaştırıyoruz gibime geliyo benimbenimde 41 gün oldu bugün trombofili testi sonrası özel muayenesi olan doktora gittim kontrol etti korunmayı bıraktığımı söyledim önce çok erken dedi muayene edelim bakalım dedi baktı herşey gayet iyi yumurtalıkların gayet güzel gebelik çin hiçbir sorun yok ama istersen 1 ay daha korunabilirsin dedi ama ben korunmıcam Allah ne zaman veririse
Canım ilk düşük mu?Bilen yorumlayabilir mi?
Patoloji sonucum: koryal elemanlar, kanamalı ve nekrotik desidual dokular ... Doktorla pazartesi görüşcem ama o zamana merak ederim
2 ay diyecekmiş ıkı yıl mumkun degil canımCanım şimdi gördüm seni merak ediyordumm. Çok geçmiş olsun
Bende 15 marta kurtaj oldum.
2 yıl çok uzun canım yaa hemşire yanlış soylemis
Ewt 10. Haftada kalbi durmuştuCanım ilk düşük mu?
Kızlar kürtaj sonrası adetinizi kaçıncı gün oldunuz?Değerim kürtaj günü 12binlerde falandı sanırım.Etkiler mi ki
Düşük değil Can'ım kürtaj oldum mecbur.Degerlerim artıyordu çünkü.İnşallah hayırlısı olsun.Tekrar saglıklı bir hamilelik geçiririz inşallah :)Ben senin yorumlarını takip ediyordum düşük mü yaptın çok üzüldüm şuan bende yaptım düşük benim içimde öldü
Düşük değil Can'ım kürtaj oldum mecbur.Degerlerim artıyordu çünkü.İnşallah hayırlısı olsun.Tekrar saglıklı bir hamilelik geçiririz inşallah :)
Yoo ileri hareketlilik sınırdaydı ama değerler normaldi artık.morfolojisi yüksekti.Bende kürtajla alındı düşmüyordu kendiliğinden.Sizdede morfolojiydi sorun dimi canım
Yoo ileri hareketlilik sınırdaydı ama değerler normaldi artık.morfolojisi yüksekti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?