Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
meraba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım kürtaj oldum 9ay oldu gittiğim doktorlar ve arkadaşlar hep aynı şeyi söylüyorlar senesini bekle hamile kalırsın rahim anca düzelir diyorlar böle bişi yaşayan var mı senesini bekleyipte hamile kalan cevaplarınızı bekliyorum

bende senle ayni durumdayim bos gebelikten dolayi 2009 10 ayin basinda kürtaj oldum tik yok hamile kalamadim

bende ilk gebeliğimde 8 haftalıkken kürtaj oldum.doktorum 6 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi.ama ben pazarlık yaptım 4 kere adet gördüm 5.de olmadım.ve şu anda 11 haftalık gebeyim.bence en az 3-4 ay beklemen gerekiyor.çünkü cerrahi işlem geçirdiniz rahminizin kendini yenilemesi ancak bu sürede olur.hayırlısı inşallah

6 kasımda kürtaj oldum bebeklerimizin kalbi atmaması nedeniyle.Dün dr. da kontrolüm vardı.Ne kadar sonra hemilelik ve neden diye.En az 3-4 sonra hamilelik.Eğer çok çok isteniyorsa en erken 2 ay korunma sonrası hamilelik dedi.HErkese göre mi bana göre mi uygun bu durum bilemiyorum.Ama neden dediğimde dr.un cevabı şuydu.
Şuanda bütün depoların boşaldı, bütün depoların bebeğinle gitti.Vücudun toparlanması depoları doldurması gerekiyor.Boş depoyla hamilelik olmamalı.Olursa eğer illa sıkıntılı bi bebek olacaktır demiyoruz ama olabilir.Önlem alıyoruz tekrar aynısı yaşanması ve bebek sağlıklı olsun diye dedi.Rahimde sıkıntı yokmuş bende.Kendimle ilgili algıladığım şey ise vitamin depolamam gerek, güçlenmem gerek.Bende hemen olsun diyenlerdendim sırf eşimin yanına gidebilmek için ama bencillik edip bebeğin sağlıksz yada hasta olmasını istemem.Rabbim hayırlı vakitlerde versin, tekrarını yaşatmasın inş sağlıcakla gelsin meleklerimiz hepimize...

merhaba canım bende 2011 haziran annesiydim seni ordan hatırlıyorum bende dün kürtaj olsum dün..aynı kaderi paylaşıyoruz ancak ben kalp atışlarını duymuştum..8+6 da kaybettim..inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur da bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayız..çok zormuş..neden düşük olduğu ile ilgili doktorun bir bilgi verdi mi?ben salı gideceğim kontrole..kendine iii bak

ben düşük yapalı 1.5 ay oldu.çok zor bir durum.Allah kimsenin başına böyle birşey vermesin.

benim düşük nedenimi söylemediler.sadece eğer yaşasaydı engelli(beyin) olma ihtimali yüksekti dediler.

bende duymuştum bebişimin kalp atışlarını.

bana doktorum korunma vermedi.bende çok şaşırdım.

benim doktorumda yaşasaydı büyük ihtimalle özürlü olurdu dedi..geçmiş olsun canım yeni hamileliğimiz sorunsuz geçer

slm arkadaşlar agustosta bebegimin kalbinin durması nedeniyle kürtaj oldum yılmadım tekrar hamile kalmak için denedim 3. ayda hamile kaldım 3 haftalıkken ögrendim maalesef arife günü kaybettim 1 hafta yaşadım hamileliğimi melegim tutunamadı bana arkadaşlar düşük yaşadıysanız doktor muayenesinden geçmeden tedbir almadan hamile kalmayın daha çok canınız yanıyor bu çok zor birşey şuanda hamile kalmamak için ugraşıyorum Allah kimseye aynı acıyı yaşatmasın

Canım hatırlıyorum bende seni (
Sende mi meleğinden ayrıldın (( Keşke tutunabilseymiş meleğin sana
İnş bundan sonra bizde meleklerimize bebeklerimize sağlıcakla hayırla kavuşuruz arkadaşım
Dr. düşükle ilgili bi sebep söylemedi.Patolojiye gitmişti sonuç temiz bi sıkıntı yok dendi sadece.
Yalnız bi önceki dr.um şunu demişti, ilk gebeliklerde genelde sebepsiz kayıplar yaşıyoruz,
kromozomlar eksik gidiyo ve önleyemiyoruz.Tıpta sebepsiz bu olay demişti.Ama diğer gebelikleri etkileme ihtimali yokmuş.
Peki ya senin düşüğün hakkında bişey dedi mi dr.
Canım benim inş sıkıntısız olur bir daha ki gebeliklerimiz ya (

Neden vermedi acaba ya? Ama canım vitaminin iyi al, beslenme dikkat et öyle hamile kal derim ben sana.
Allah korusun bu kezde bebğin vitaminsizlikten hasta olma ihtimali olabilir.
Yada şöyle düşün ne kadarda olsa kan kaybı yaşadık, çocuğunda kansız olabilme ihtimali var.
O yüzden biraz bekle bence...
benim doktorumda yaşasaydı büyük ihtimalle özürlü olurdu dedi..geçmiş olsun canım yeni hamileliğimiz sorunsuz geçer
Allah korusun canım? Şimdi sen ne zaman düşünüyosun tekrar.
Bu arada sende kendine çok ii bak yeni meleğin için :)
Canım allah sabr versin ve inş en kısa zamnada sağlıcakla meleğine kavuşursun...

günaydın canım biz doktorla bir daha görüşmedik..salı günü gideceğiz..patoloji sonucu ne zaman gelir bilmiyorum..bu arada ne zman ikinci bir hamilelik olur bilmiyorum mutlaka doktor tavsiyesi ile hareket edriz.zaten ilki 10 ay sonra olmuştu umarım ikincide çok beklemeyiz..hamilede kalabirsek sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip olur inşallah..kendine ii bak görüşürz

Canım inş hayırlısıyla yeniden meleğine kavuşursun ama inan çok üzüldüm bende senin için.Ben korunurken hamile kaldım ve gidişlerine bu kadar üzüldüm sen bebeğini isterken kaybetmişsin kimbilir senin için ne kadar zor Hayırlısıyl inş yeniden güzel haberlerini duyarım bende.
İnş patolojinizde temiz çıkar ki muhtemelen temiz çıkacağını düşünüyorum çünkü hamile kadınların % 80 inde düşük olurmuş sebepsizce.Bizlerde ona geldik sanırım
Dr. unla görüş bakalım dediğin gibi ona görede hareket edersin.Bana dr. 3-4 ay verdi.Eğer çok istiyorusanız 2 korunmalısınız sonra düşünün dedi.Biz de eşimle tayinciyiz ve bizi bebekten başka bişeyin kavuşturması biraz zor, tayinlerimiz olmuyo bizde bebek olursa bi ihtimal tayin alırız diyerek 2. aydan sonra sanırım korunmayacağız.Bu arada folik asit ve kan ilaçları içiyorum kayıpları toparlamak için ve kazara ihtimaline karşı.
Canım sanada tavsiyem her ihtimale karşı vitaminlerini al derim ben.Olur ya korunma döneminde aksilik olur yine hamile kalırsın falan en azından kısmende olsa vitaminini toparlamış olursun.
Çünkü bu dönemde hamile kalma oranı dr.un dediğine göre çok değil çok çok yüksek ihtimalmiş....

günaydın canım...evet bebeği çok istiyorduk..3,5 yılllık evliyiz..Allah a şükür evliliğimiz yolunda bir eksik vardı o da bebektiçok mutlu olmuştuk..hele ailelerimiz havaya uçmuştu her iki tarafında ilk torunu olacaktı..çok dikkat ediyordum temizliği falanda eşim yapıyordu çamaşır sepetinin bile kaldırtmıyordu eşim..demekki dikkat etmekle bir alakası yokmuş..sağlıksız bebeğin düşmesi daha hayırlı diyoruz kendimizi de böyle avutuyoruz açıkcası..ben hamile kalamayacağımı düşünüyordumda düşük yapacağım aklıma hayatta gelmezdi..şimdi ise ikinci hamilelik aklımdan çıkmıyor...ya o da düşerse..Allah korusun....çok zormuş ,boşluktayım..okula gitmek istemiyorum ,dışarı çıkmak istemiyorum..
ben kendimi toplamak için pekmez falan içiyorum..folik asit için doktorla konuşmam gerek..ne diyecek bilmiyorum..umarım ikinci bebek sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün hayırlı bir evlat olur inşallah..
doğuda mı görev yapıyorsunuz?umarım tayininiz çıkar..uğurlu gelir evladınız..

Canım bencede aslında dikkat etmeklede çok ilgisi yok.Tabi hamileyken saçma sapan hareketler yapabilirzz anlamında değil.
Bugün bi arkadaş anlatıyo, bebeğim düşsün diye damdan atlatım ama yaşadı dedi.Allah o canı vermek istiyosa veriyo işte.İnş bizlerede hayırlı sağlıklı canlar nasip eder.
Tesellimiz dediğin gibi ya sağlıksız olsaydı ? ya kronik hasta olsaydı ? ne olurdu ? hergün gözümüzün önünde erir bizd onla beraber hergün ölürdük.İnş 2. ye sağlıklı evlatlar nasip eder rabbim hepimize.
Aynen senin gibi düşünmüştüm, hamile kalamam belki derdim ama düşük ihtimali yoktu aklımda.Çünkü hiç duymamıştım kmseden + sülalede ilk düşük yaşayan benimki ben en küçük torunlardanım üstelik.
Canım allah bunu nasip etmiş napalım, inş 2. defaya bu kötü tecrübemiz tekrarlamaz.Dua edip Allaha sığınmak şuanda tek çare.
Düşünki ben hamile kaldığıma üzüldüğüm halde, her gece rüyamda süşük yapıyorum yada kalbi atmıyo bebebğimin.Hiç etkilenmedim diyerek kendimi kandırmışım içimde biyerde acısı var demekki
İnş hayırlı tesellilerimizi buluruz canım.Dr. bana folik asidi vermedi aslında ben en kötü ihtimal karşı kullanayım dedim.ama zaten dr. verdiği kan hapında foik asit + demir vitamini varmış.Ben ektra içiyorum onu.

Canım eşim doğuda değil, aksine batıda Doğuda olsaydı çoktan tayini olmuştu.Hizmet süresi 4 yıl ve TSK lı.ve 4 yıldan sonrada 6 ay tayin alamıyor bi madde gereği.tahmin edersin durumumuzu Eşim benden dolayı gelemiyor, benim gitmem gerek.Bende işçi olduğum için gidemiyorum.karmakarışık yani işimiz.Ama bebk doğrasa benim iznim bittiğinde onunda 6 ayı kalıyor.Belki bi ihtmal tayin verirler umuduna sığındık şimdi.Birde tekrar ne zamn hamile kalcam eşimin tayinini beklersem diye korkumda var.O yüzden 2 ay sonra kan değerlerim falan normalse eğer korunmayım diyorum.
Canım inş bu meleğin hem sağlıklı hemde çabucak gelsinde üzmesin annesini arkadaşım ....

ben de kğrtajdan ıkı ay sonra hamıle kaldım arkadaslar..

Canım 2. ayda hamile derken, bir adet sonrası mı oldu?
Yoksa 2 adet sonrası mı?
Hamileliğin nasıldı canım riskli miydi yoksa herşey güzel miydi ?
Birde dr. sana korunma süresi vermiş miydi ?

ben 2 kere kürtaj oldum. 1er sene arayla hamile kaldım. Sonuncudan sonra 8 ay oldu. Hamile kalamadım

bende bilmiyorum neden korunma vermedi.
doğru diyorsun.annemde sürekli B12 vitamimi almamı söylüyor ama ben almıyorum.
yarından itibaren almaya başlayayım.zaten benim kansızlığım var ki vücudum kanı kendi kendisi yok ediyormuş.
Allah inş. ikincileri sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder.

Son düzenleme:
candas iyi akşamlar canım..kendini toplamak için pekmez bal balık vb. gıdalı şeyler ye... ye de hemen hamile kal:)

Son düzenleme:
ben de kğrtajdan ıkı ay sonra hamıle kaldım arkadaslar..

iyi akşamlar canım hayırlı olsun ikinci bebeğin..hamileliğinde kaçıncı haftadsın...ilk bebeğini kaçıncı haftada kaybettin..umarım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…