- Konu Sahibi aylin_fatih
-
meraba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım kürtaj oldum 9ay oldu gittiğim doktorlar ve arkadaşlar hep aynı şeyi söylüyorlar senesini bekle hamile kalırsın rahim anca düzelir diyorlar böle bişi yaşayan var mı senesini bekleyipte hamile kalan cevaplarınızı bekliyorum
6 kasımda kürtaj oldum bebeklerimizin kalbi atmaması nedeniyle.Dün dr. da kontrolüm vardı.Ne kadar sonra hemilelik ve neden diye.En az 3-4 sonra hamilelik.Eğer çok çok isteniyorsa en erken 2 ay korunma sonrası hamilelik dedi.HErkese göre mi bana göre mi uygun bu durum bilemiyorum.Ama neden dediğimde dr.un cevabı şuydu.
Şuanda bütün depoların boşaldı, bütün depoların bebeğinle gitti.Vücudun toparlanması depoları doldurması gerekiyor.Boş depoyla hamilelik olmamalı.Olursa eğer illa sıkıntılı bi bebek olacaktır demiyoruz ama olabilir.Önlem alıyoruz tekrar aynısı yaşanması ve bebek sağlıklı olsun diye dedi.Rahimde sıkıntı yokmuş bende.Kendimle ilgili algıladığım şey ise vitamin depolamam gerek, güçlenmem gerek.Bende hemen olsun diyenlerdendim sırf eşimin yanına gidebilmek için ama bencillik edip bebeğin sağlıksz yada hasta olmasını istemem.Rabbim hayırlı vakitlerde versin, tekrarını yaşatmasın inş sağlıcakla gelsin meleklerimiz hepimize...
ben düşük yapalı 1.5 ay oldu.çok zor bir durum.Allah kimsenin başına böyle birşey vermesin.
benim düşük nedenimi söylemediler.sadece eğer yaşasaydı engelli(beyin) olma ihtimali yüksekti dediler.
bende duymuştum bebişimin kalp atışlarını.
bana doktorum korunma vermedi.bende çok şaşırdım.
Canım hatırlıyorum bende senimerhaba canım bende 2011 haziran annesiydim seni ordan hatırlıyorum bende dün kürtaj olsum dün..aynı kaderi paylaşıyoruz ancak ben kalp atışlarını duymuştum..8+6 da kaybettim..inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur da bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayız..çok zormuş..neden düşük olduğu ile ilgili doktorun bir bilgi verdi mi?ben salı gideceğim kontrole..kendine iii bak
Neden vermedi acaba ya? Ama canım vitaminin iyi al, beslenme dikkat et öyle hamile kal derim ben sana.ben düşük yapalı 1.5 ay oldu.çok zor bir durum.Allah kimsenin başına böyle birşey vermesin.
benim düşük nedenimi söylemediler.sadece eğer yaşasaydı engelli(beyin) olma ihtimali yüksekti dediler.
bende duymuştum bebişimin kalp atışlarını.
bana doktorum korunma vermedi.bende çok şaşırdım.
Allah korusun canım? Şimdi sen ne zaman düşünüyosun tekrar.benim doktorumda yaşasaydı büyük ihtimalle özürlü olurdu dedi..geçmiş olsun canım yeni hamileliğimiz sorunsuz geçer
Canım allah sabr versin ve inş en kısa zamnada sağlıcakla meleğine kavuşursun...slm arkadaşlar agustosta bebegimin kalbinin durması nedeniyle kürtaj oldum yılmadım tekrar hamile kalmak için denedim 3. ayda hamile kaldım 3 haftalıkken ögrendim maalesef arife günü kaybettim 1 hafta yaşadım hamileliğimi melegim tutunamadı bana arkadaşlar düşük yaşadıysanız doktor muayenesinden geçmeden tedbir almadan hamile kalmayın daha çok canınız yanıyor bu çok zor birşey şuanda hamile kalmamak için ugraşıyorum Allah kimseye aynı acıyı yaşatmasın
Canım hatırlıyorum bende seni(
Sende mi meleğinden ayrıldın(( Keşke tutunabilseymiş meleğin sana
İnş bundan sonra bizde meleklerimize bebeklerimize sağlıcakla hayırla kavuşuruz arkadaşım
Dr. düşükle ilgili bi sebep söylemedi.Patolojiye gitmişti sonuç temiz bi sıkıntı yok dendi sadece.
Yalnız bi önceki dr.um şunu demişti, ilk gebeliklerde genelde sebepsiz kayıplar yaşıyoruz,
kromozomlar eksik gidiyo ve önleyemiyoruz.Tıpta sebepsiz bu olay demişti.Ama diğer gebelikleri etkileme ihtimali yokmuş.
Peki ya senin düşüğün hakkında bişey dedi mi dr.
Canım benim inş sıkıntısız olur bir daha ki gebeliklerimiz ya(
günaydın canım biz doktorla bir daha görüşmedik..salı günü gideceğiz..patoloji sonucu ne zaman gelir bilmiyorum..bu arada ne zman ikinci bir hamilelik olur bilmiyorum mutlaka doktor tavsiyesi ile hareket edriz.zaten ilki 10 ay sonra olmuştu umarım ikincide çok beklemeyiz..hamilede kalabirsek sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip olur inşallah..kendine ii bak görüşürz
Canım inş hayırlısıyla yeniden meleğine kavuşursun ama inan çok üzüldüm bende senin için.Ben korunurken hamile kaldım ve gidişlerine bu kadar üzüldüm sen bebeğini isterken kaybetmişsin kimbilir senin için ne kadar zorHayırlısıyl inş yeniden güzel haberlerini duyarım bende.
İnş patolojinizde temiz çıkar ki muhtemelen temiz çıkacağını düşünüyorum çünkü hamile kadınların % 80 inde düşük olurmuş sebepsizce.Bizlerde ona geldik sanırım
Dr. unla görüş bakalım dediğin gibi ona görede hareket edersin.Bana dr. 3-4 ay verdi.Eğer çok istiyorusanız 2 korunmalısınız sonra düşünün dedi.Biz de eşimle tayinciyiz ve bizi bebekten başka bişeyin kavuşturması biraz zor, tayinlerimiz olmuyo bizde bebek olursa bi ihtimal tayin alırız diyerek 2. aydan sonra sanırım korunmayacağız.Bu arada folik asit ve kan ilaçları içiyorum kayıpları toparlamak için ve kazara ihtimaline karşı.
Canım sanada tavsiyem her ihtimale karşı vitaminlerini al derim ben.Olur ya korunma döneminde aksilik olur yine hamile kalırsın falan en azından kısmende olsa vitaminini toparlamış olursun.
Çünkü bu dönemde hamile kalma oranı dr.un dediğine göre çok değil çok çok yüksek ihtimalmiş....
Canım bencede aslında dikkat etmeklede çok ilgisi yok.Tabi hamileyken saçma sapan hareketler yapabilirzz anlamında değil.günaydın canım...evet bebeği çok istiyorduk..3,5 yılllık evliyiz..Allah a şükür evliliğimiz yolunda bir eksik vardı o da bebektiçok mutlu olmuştuk..hele ailelerimiz havaya uçmuştu her iki tarafında ilk torunu olacaktı..çok dikkat ediyordum temizliği falanda eşim yapıyordu çamaşır sepetinin bile kaldırtmıyordu eşim..demekki dikkat etmekle bir alakası yokmuş..sağlıksız bebeğin düşmesi daha hayırlı diyoruz kendimizi de böyle avutuyoruz açıkcası..ben hamile kalamayacağımı düşünüyordumda düşük yapacağım aklıma hayatta gelmezdi..şimdi ise ikinci hamilelik aklımdan çıkmıyor...ya o da düşerse..Allah korusun....çok zormuş ,boşluktayım..okula gitmek istemiyorum ,dışarı çıkmak istemiyorum..
ben kendimi toplamak için pekmez falan içiyorum..folik asit için doktorla konuşmam gerek..ne diyecek bilmiyorum..umarım ikinci bebek sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün hayırlı bir evlat olur inşallah..
doğuda mı görev yapıyorsunuz?umarım tayininiz çıkar..uğurlu gelir evladınız..
ben de kğrtajdan ıkı ay sonra hamıle kaldım arkadaslar..
Neden vermedi acaba ya? Ama canım vitaminin iyi al, beslenme dikkat et öyle hamile kal derim ben sana.
Allah korusun bu kezde bebğin vitaminsizlikten hasta olma ihtimali olabilir.
Yada şöyle düşün ne kadarda olsa kan kaybı yaşadık, çocuğunda kansız olabilme ihtimali var.
O yüzden biraz bekle bence...
ben de kğrtajdan ıkı ay sonra hamıle kaldım arkadaslar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?