Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam arkadaşlar. bende 15 aralık 2009da kürtaj olmuştum. 8 haftalıktı ve kalbi durmuştu.sonra nisan ayında korunmayı bıraktık. 8 ay oldu daha gelmedi bebeğimiz. inşallah daha çok bekletmez bizi. sabırla bekliyoruz minik kelebeğimizi

ii akşamlar canım..bence biraz daha sabır de mutlaka hamile kalacaksındır..en azından şunu bilyoruz..1 kere hamile kaldık ikincisi niye olmasın..doktora falan görünüyor musun?yapışıklık falan olabilir kürtaj sonrası..minik kelebeğin en kısa sürede gelir inşallah

ii akşamlar kızlar bi sorum olacaktı...kürtajdan kaç hafta sonra ilk ilişkiye girdiniz..araştırdım bugün 1 hafta diyende var 3 hafta diyende..kanama bittikten sonra yazanda var...enfeksiyon kapmamak için çok önemli ben en az 2 hafta beklemeyi düşünüyorum çünkü sizler ne yaptınız?

doktora göründüm herhangi problem yok dedi fakat istersen klomene başlayalım dedi ona eşim sıcak bakmadı bizde elimizden geleni yaparak bekliyoruz işte böle... allaha şükür ilk defa bu ay kafama takmadım bebek olayını olumlu neticeler alırız inşallah rabbim sizede nasip etsin canım tez zamanda

benm kürtajdan sonra baya uzun bi süre geldi kanamam sonra doktor doğum kontrol hapı kullan dedi ölelikle durdu kanama. aralıkta kürtaj olmuştum şubatın sonuna kadar hergün kanama geliyodu. biz kanama bitince ilşkiye girmiştik ama korunarak. normalde 10 gün sonra devam edebiliyorsunuz diyor doktorlar. senin ne kadar oldu canım???

evet en önemlisi kafaya takmamak..ben hamile kalmak için 9 ay bekledim sonra eşimle aşılama ve tedavi için 1 yılın dolmasını beklediğimiz 10. ayda hamile kaldım..klomen yerine incir kürü falan deneyebilirsin canım..umarım bu ay güzel netice alırsında bize de umut olursun

ben kürtaj olalı yarın bir hafta olacak kanamam bitti canım..zaten hamile olduğum sürece ilişki yasaktı...ilişki meraklısı değilim ama 2 ay olacak nerdeyse eşimide düşünüyorum..daha doğrusu artık normale dönmek istiyorum..1 hafta daha beklemeyi düşünüyorum ilişki için..enfeksiyon kapmakta istemiyorum eşimi düşünürken:)

kanamam 15 gün sürdü.bitincede ilişkiye girdik.
doktorum kanaman bittikten sonra korunmayı da bırakabilirsin dedi

slm arkadaşlar.ben de yeni katıldım aranıza.1eylülde 10haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim ben de.kürtaj da oldum.pco'luyum bu arada.bi dizi tedaviden sonra hamile kalabilmiştim.ama nasip deilmiş.ama dr.um bi kere hamile kalan hep kalır der her zaman.kürtajdan sonra üç ay korunduk tabi şimdi bıraktık bakalım 3ay denicez olmazsa sil baştan tüm süreç baştan başlıcak tedaviler enjeksiyonlar falan...en önemlisi stres yapmamakmış bunu öğrendim tedavilerden.aman olursa olur olmazsa olmaz dediğim ay hamile kalmıştım çünkü.inş.mutlu günler yakındır......

amin canım inş.Bencede iyi beslenmeye dikkat et b12 yide ihmal etme.
Sonra inş sağlıklı meleklerimiz gelsin...
candas iyi akşamlar canım..kendini toplamak için pekmez bal balık vb. gıdalı şeyler ye... ye de hemen hamile kal:)
valla sorma çoştum ben, günde 2 kez pekmez içiyorum, üzüm çekirdeği yiyorum, folikasit, kan hapı, kayısı ceviz vs. tutabilene aşkolsn yani :))
canım inş hayırla en kısa zamanda meleğin gelir...
canım dr bana 15 gün yasak dedi, ama biz ayrı olduğumuz için 1 ay sonra ilk ilişkiye girdik ama enfeksiyon kapmaması adınaymış bu yasaklar...
Valla çok haklsısın herşey bizde bitiyor rahat olmak gerek, rabbim en kısa zamanda kucağını doldursun...

herkese ii akşamlar kızlar..
ben dün doktora kontrol için gittim..neler yasaklayacak diye beklerken ummadığım şeyler söyledi...korunma dedi..3 ay 5 ay korunmayı doktorlar neden verir anlamam dedi..bu tarz korunmalar kürtaj sırasında rahimde sorun olursa onun için verilir..rahimde parça,rahimde yırtık olursa o zaman korunmak gerekir dedi..aslında çok sevindim 3 ay nasıl geçecek diyordum..bende bir sorun çıkmadı herşey normalmiş:)buna en çok eşim sevindi...folik asite devam edeceğim.. inşallah ikinci bebeklerimiz sağlıklı sıhhatli olur da bizi bırakmazlar.bu üzüntüyü kaldırmak çok zor çünkü

bos gebelikten dolayi kürtaj oldum 1 sene sonra hamile kaldim tekrardan

ben ilk 2008 yılında gebe kaldım daha sonra bebeğimin 9 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum kürtaj sonunda doktor 3 ay hamile kalmamam gerektiğini söyledi daha sonra ben kendimi hazır hissedemedim kürtajı 2008/12 ayda oldum yeni evli oldyuğum içinde yeni bebeğime hamile kalmak istemedim. herkes hamile kalmazsın bebek yap felan dedi ama ben dinlemedim daha sonra 2010 yılının ağustos ayında hamile kalmaya karar verdim ve hemen 1-2 ayda hamile kaldım aradan 2 sene geçmesine rağmen sorun yaşamadım herhangi sağlık problemin yoksa isyediğin zaman hamile kalırsın için rahat olsun. ben ama 2. bebeğimide kaybettim yakınzamanda onunda kalbi durdu şimi 1 hafta oldu ve atlatmaya çalışıyorum. merak etme hayırlısıyla kalırsın

Allah sabır versin canım...çok zor anlıyorum seni..umarım bundan sonra sorunun ne olduğu anlaşılır da 3. bebeğin bırakmaz seni..üzül,ağla,mutsuz ol amaaaa bunları çok kısa sürede atlat..atlat ki yeni bir bebeği iste.. bundan 10 gün önce dünya başıma yıklmıştı annem de dahil kimseyle konuşmadım daha doğrusu ağlamaktan konuşamadım ama hayat devam ediyor pazartesi göreve başladım ve birazda olsun kendime geldim..şimdi ikinci bebeği daha çok istiyorum..Allahım isteyen herkese sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün nur topu gibi evlatlar verir inşallah

vallah kürtajdan sonra 3kere kaldım gebe ama 3de düştü

yapısıklık olabilir sesi doktorum

cok zor yani

ama olur kalabilirsin

teşekkürler allah sana da sabır versin. gerçekten kimseyle konuşamıyosun kimseye anlatamıyosun içinde kopan fırtına darma dağan ediyor ama bi damla yaşı kimseyle paylaşmıyosun herşeyi biliyosun allahın verdiği diyosun ama için kan ağlıyor yüzün gülüyor için kanıyor. allahım kimseye yaşatmasın.

Bu çok güzel bi haber oldu canım ::)) Şimdi ne düşünüyosun peki ? Hemen başlayacak mısın ? Yoksa biraz daha bekleyecek misin ?

amin canım inş 3. meleğini sağlıcakla kucağına alırsın.Dilerim rabbim tüm isteyenlerle beraber bizlerede uzun ömürlü sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder.Ama toparlanmaya çalış bırakma kendini, yeni meleğin için.Lütfen..

Bu çok güzel bi haber oldu canım ::)) Şimdi ne düşünüyosun peki ? Hemen başlayacak mısın ? Yoksa biraz daha bekleyecek misin ?

ii akşamlar canım..nasılsın neler yapıyorsun?
ben hafta sonu çalışmalara başladım:)başladım ama bugün hafif kanamam oldu ara verelim bi kaç gün dedik:)inşşllah hayırlısı olur artık..zaten ilki için 10 ay beklemiştik bakalım bu sefer bekleyecek miyiz?sağlıklı sıhhatli olsun bizi bırakmasın ben başka birşey isteiyorum..siz başladınız mı yoksa bekleyecek misiniz 3 ay?

Canım merhaba.Bende iyiyim sağol.Senide iyi gördüm ve çok sevindim :))
Bencede iyi yapmışsın canım çalışmalara başlayarak.Benimde dün fikrim değişti gibi sanki.
Anneme soruyorum acaba sıkıntı olurmu hemen yapsak diye, ya yok toplanmışsındır artık yapın diyor.
Kış bebği olmasın eylül ayı iyidir diyor :)
Bende zaten takviyelerimi alıyodum biliyosun, ilk adetimide oldum.Ama sadece 2 gün kanamam oldu.
Burda okumuştum 2 gün adet olmuştu bi arkadaş meğer hamileymiş o ara.
annem de dedi hamile olabilirsin diye.Ama bence hiç risk yok da allahın işi belki vardır.
İlk adetten sonra korunmasammı diye kararsız kaldım şimdi.Eşim diyor biraz daha toparlan.
annem diyor takviyeyi iyi yaptın boşver.İkiside doğru geliyo şimdi.
Eğer hemen haöile kalırsam ve bunada bişey olursa çok zor gelir 2. si.Kaldırmakta zorlanırım.
Ama diyorumki olmayadabilir, çok sağlıklı gebelik elde edenlerde az değil bu durumda.
Eğer sağlıklı olursa en çok istediğim ayda bebeğim olacak diyorum.Kararsız kaldım işte.
Dr. aslında şunu dedi.Rahim temizlenmiş, dpoların dolsun.Önlem alalım ama en az 2 adet bekle dedi.
2 adet dönemi önlem aslınd ama 1 ayda iyi baktım kendime acaba yapsam mı diyorum işte.
Sen bu durumda olsan ne düşünürdün canım? Biraz fikre ihtiyacım var şuan :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…