kurtaramadim evliligimi....yol bitti..

ama kardeşi için seni gözden çıkarıp küfür etmesi de büyük haksızlık... o adamdan gelecek hayır,belediyeden gelsin derim..

Kardesine huysuz dedim diye bana terbiyesiz bilmem ne diye saydirmasi mi gerekiyordu.. bide biz onu sokakta mi bulduk diyor.. beni sokakta mi bulmuslar ? Kardesinin yuzune bisey dediğim yaptigim yokki zaten..

canım bak bunu yazmışım,anlamadın sanırım. hakaret etmesini kabullenilemez tabi ki.

eğer kardeşi sana huysuz dediğinde ona da bu tepkiyi veriyosa eşin, sevdiklerine laf ettirmiyo huyu bu dersin.
ama sadece sana kardeşi için yol gösteriyorsa, ona adam diyemem üzgünüm... alttan alma bu durumu elbette..

Esim beni ailesi olarak gorse kardesine huysuz dedim diye defol git der mi sence... ozur fln dileyecek degilim

Esim beni ailesi olarak gorse kardesine huysuz dedim diye defol git der mi sence... ozur fln dileyecek degilim

bence sinirden bir anlık panikle düşünmeden öyle bir laf etmiş..eşiniz sizin babanıza sizin ona söylediğiniz tavırla "huysuz adam" dese siz ne tepki verirsiniz?

açmısımız açıktamısınız ki eşimin ailesi bize 1 kuruş vermedi diye adamın başının etini yemişsiniz...
hem ne diye adamın kardeşine hakaret ediyorsunuz...
valla böyle bir kadını hiç bir erkek istemez... öyle bir erkek olsa hiç bir kadında ailesini sürekli kötüleyen erkeği istemez.
adam sizin babanıza "babam" diye hitap ediyor. keşke sizde onun ailesine karşı en azından saygı gösterseymişsiniz...
bulunmaz hint kumaşı değiliz, ne kadar da kötü olsalar kimsenin ailesine kötü söz söyleme lüksümüz yok.
yuvanı kendin dağıtmışsın, babanızda ateşe odun atmış....

Bu tarz konular gerçekten çok var kk'da. Destek verdim derken? Siz kendi yuvanızı kurmak için katkıda da bulundunuz, değil mi? Ayrıca bence de aileler şunu yapmadı, bunu almadı bize maddi destek olmadı gibi şeylere takılmayın. Bir insanı büyütüp 20 küsür yaşlarınıa getiriyorlar. Fazlasını yapmak zorunda değiller zaten.

Boşanma gibi bir şeyi eşiniz dillendirmemiş. Siz ciddi bir adım atmadan önce düşünün bence. Eşiniz olmadan bir hayat hayal edin. Gerçekten daha mutlu olacağınıza inanıyorsanız ona göre hareket edersiniz.

belirttiğim kısmı okurken gözlerim doldu.
Eski konularınızı bilmiyorum bu konunuza istinaden yorum yapıcam.
Eşiniz sizin söylediğinizi abartmış, sizde ailenize yansıtarak olayın büyümesine sebep olmuşsunuz.
Ama yadırgamıyorum, zaten o an ailenizin yanındaymışsınız ister istemez yansırdı.
Bu mevzu ayrılınacak bi mevzu değil, keşke ailenize yansımasaymış. Ama diğer konularınızı bilmiyorum.

Kardesine huysuz dedim diye bana terbiyesiz bilmem ne diye saydirmasi mi gerekiyordu.. bide biz onu sokakta mi bulduk diyor.. beni sokakta mi bulmuslar ? Kardesinin yuzune bisey dediğim yaptigim yokki zaten..

Bakın şu an sizi konunuzu okuyan herkes inanın ki anlıyor. Kardeşine huysuz dediniz diye o lafları sarf etmesi gerekmiyordu elbette, söylediği sözler çok incitici. Ama sizin de söylediğiniz gibi eskiden yaşanan şeyler söylenen sözler de var, hepsinin etkisiyle böyle konuşmuştur, yine söylüyorum dediği sözleri doğru bulmuyorum.

Ama ben çevremde sizin gibi fevri davranmakla evliliğini kurtaran tek 1 kişiye bile rastlamadım. Bu konularda biraz "uyanık" olmak gerekiyor. MAALESEF Kİ evlenirken 1-0 geride başlıyorsunuz. Sonuçta onların da alışkın olduğu bi hayat var ve bu durumdan sıyrılıp sizin evliliğinizi benimsemeleri zaman alır. Böyle tartışmalardan sonra siz de körüklemişsiniz olayı soğutmanız gerekirken.

Dediklerimi nolur yanlış anlamayın, kendinizden taviz verin anlamında söylemiyorum bunları kesinlikle. Söylediklerinizde çok haklısınız sizi sokakta bulmamışlar siz de ailenizin en değerlisisiniz. Sadece, ailelerine ve kendilerine karşı böyle agresif tavırlar erkekler üzerinde olumlu etki bırakmıyor.

tabiki sende evlatsin,sokakta bulunmadin,baban da bunu cok güzel belirtmis
bazi kocalar böyle çifte standartçı,
sen deyince kötü,kardesi deyince nolur sanki mantığındalar

ayrıl diyemem ama ettiği küfürlerden sonra senin yerinde olsam burnunu sürterim iyice

not:ailesiyle ilgili konularda nötr yorumlar yap bundan sonra,yabanciymisin gibi,takma yani onlari

bide arkadasim ben evlenirken ne benim ailem nede eşimin ailesi çöp almadılar evimize
ama bizi çok seviyolar,sevgi bunlarla ölçülmez lütfen

eşimin ailesi ona destek olmadı ben oldum o yüzden kız kardeşin de huysuz diyivermişim ne olur havası...yanlış bence,şöyle diyim eşimin ailesi donuma kadar alsa kendi ailem kürdan bile almamış olsa idi dahi eşime ailemle ilgili tek söz söyletmezdim eşimin ailesini kendi ailemden önde tutamazdım bu kadar net

Evliliği kurtaracak bişey yapmamışsınız ki, hayırlı olsun diyip geçebilirdiniz, ne demek o huysuzlukla ? Çok çirkin gerçekten. Kimse kaldıramaz bunu. Biraz empati yapmayı öğrenmeliyiz. Sizin ailenize dense bu laf güler geçer misiniz ne olursa olsun ailelere öyle hakaret boyutuna getirmemeliydiniz. Benim babam olsa eşimin ailesine öyle laflar dediğimi duyduğunda bana kızar eşime değil. Çünkü ben orda eşinizin s... git demesinden başka bi hatasını göremedim.

Babam dedi zaten hic uzulme bu seni sadece yorar.. seni aile olarak gormemis .. bizi reddettin rest cektin evlenirken ama biz yine senin yanindayiz dedi..

Ben kimsenin basinin etini yemedim hanimefendi .. kusura bammayin ama bende en ufak biseyde bana kapiyi gösteren adami istemiyorum. Neden yapilan hic bi iyiligin kıymeti bilinmiyo anlamadim

.

Canım eşinin ailesi ne kadar köyü olursa olsun katil bile olsalar misal atamaz satamaz eşini seviyorsan daha saygılı olmalıydık istemeyecekte olsa Allah Mesut etsin deseydinde kapansaydı konu 1. Ve 2.side hemen ayrılalım demende yapıcı bir davranış değil bence..daha önceki açtığın konuları okumadım bilmiyorum ama eşin sana karşı aşırı kaba davranmış bu ailesi konusunda hassas olduğunu gösteriyor o kadar sinirlenmişki bence bu yüzden onun sözlerini tasvip etmiyorum ama ailesini sevmesen bile eşin için evliliğin için ölçülü olmalıydık gidip gelmezsin sırrını vermezsin pek yüzvermezsin olur biter evliliğine devam etmek istiyor ve eşini seviyorsan yapıcı ve Olgun bir şekilde konuş bence ama biraz zaman geçsin öfkesi dinsin eğer değecekse bu evliliğe böyle yap geçmişi düşünüp kendini üzme benim eşimin Ailesi'de bize yardım etmedi gelinliğimi bile ben kredi çektim ödedim....

sana söyledikleri elbette hoş değil ama seninde söylediğin şu sözler olmamış "o huysuzlukla kardesin insallah mutlu olur..."baban nasıl demiş ben kızımın göz yaşını akıtmam kıyamam diye elbetteki eşinde kardeşine bu sözü söyletmeme hakkına sahip ..bilmiyorum başka sorunlarınız var mı ama bence burda senin tavrın hoş olmamış..

Son düzenleme:
hiç birimiz kusursuz değiliz bazen en yakınlarımız bazen bilmediğimiz insanlar hakkında eleştiride bulunabiliyoruz ki bunların çoğu refleks olarak çıkyor ağzımızdan seninde eşinin kardeşine o şekide söylediğni düşünyrm.sonucla görümcenle aranız çok sıcak olsa böyle bir cümle kurmazdın.çokta hoşlanmadığın biri için bunu söylemen çokta yadırganıcak bişey olmamalı!tamam senın dediğinn ii bişey olduğunu savunmuyorum ama eşininde bu lafın arkasından sana bu kadar sey söylemsi senın onun kardeşi için dediğinden çok daha ağır!ayrıca insan eşinin yanında rahat olmalıdır ne bilim bazı şeyleri açıkca konusabilmeliler her ağzından çıkanı tartarak söyleyerek öür mü geçer?kaç yıllık evlisin ya da ne kadardır ne problemi yaşıyorsun bilmiyorum ama anladığım kadarıyla mutsuz bi kadınsın ve artık ailende seninle mutsuz.iyi düşün iyiyi kötutu bu teraziye koy hangisi ağır basıyor?aşkın mı mutsuzluğun mu?evlililk birliktelık emek ister,yeterince bu fedakarlıkları gösterdin mi?bunları düşün ve bi karar ver.devam ya da son ve kararın ne olursa olsun yoluna dewam et.sen kendi aykların üstünde de durabilirsin bi işin,arkanda duran bi ailen var anladğım kadaryla.huzur olmassa mutluda olamazsın canım...

Son düzenleme:
Ben de olsam bukadar kufru kaldiramazdim ama 'beni bukadar cobuk birakacak adam' demenizi anlamadim
Kocaniza bosanalim ailenle yasa demissiniz o da kaba bir sekilde (hatta kusura bakmayin ama hayvanca) Kabulunu dile getirmis

Ben de olsam bukadar kufru kaldiramazdim ama 'beni bukadar cobuk birakacak adam' demenizi anlamadim
Kocaniza bosanalim ailenle yasa demissiniz o da kaba bir sekilde (hatta kusura bakmayin ama hayvanca) Kabulunu dile getirmis
kusura bakmıyorum bence de oyle.

Cok tesekkur ederim. ...... beni anlamissin..

ehh ne diyelim hakkınızda hayırlısı ozaman...
ama kardeşine huysuz diyince rahatsız olmayan adamdan adam olmaz benden demesi...
bacısını savunmayan,karısını hiç savunmaz...

Daha bir yil bile olmadi.. evlendigim gunden beri ailem ailem ailem. .. bi turlu biz bi aile olamadikki...

Kimseyi sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın, eşinin ailesi o
Ne demiş ki, kardeşimi istemişler demiş alt tarafı
Mutluluklar de geç
Demek ki her seferinde böyle laflar kullanıyosun, adam bıkmış
Üzgünüm ama haklı, benim de ailem var ben bu kadar taviz vermezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…