kurtaramadim evliligimi....yol bitti..

bende buna katılmadan edemeyeceğim...
hatalılar hatasını düzeltemeyecek pozisyonda bari mantıklı kararlar alınabilsin.

o karar da taze taze bu sinirle alınmaz diye düşünüyorum.. Allah sana hayırlı olanı nasip etsin arkadaşım...

Kardesi benim arkamdan tum akrabalarina car car konuşurken neden sorun olmiyorr o zaman. Kiz her yerde beni cekistirmis onun ailesinde tanimadigim insanlar bile herseyi iki yil cocuk istemediğime kadar biliyor bide kotuleyerek anlatmis
Esimin hic sesi cikmadi ama.. beni sokakta bulmus demekki haksiLiga bak ya

Her konuda siz haklısınız. Cidden böyle düşünüyorum. Tek bir konu hariç. O da EVLİLİĞİMİ KURTARMAK İSTİYORUM adına verdiğiniz tepkiler. Haklıyken haksız konuma düşmek işte tam olarak böyle bir şey. Eşinizin ortadaki bu haksızlığı görmesi sizin tavırlarınızla mümkün değil. Tam tersine verdiğiniz tepkiler sayesinde ailesine daha da çok bağlanmış durumda.

Lütfen anlayın artık beni. SONUNA KADAR HAKLISINIZ ama verdiğiniz tepkiler YANLIŞ.

Bide soyle bisey var beni kardesi icin harciyor bu adam

Yorumları az buçuk okudum. Kardeşi için sizi harcamamış, size haddinizi bildirirken dozu kaçırmış. İkiniz de bu kafayla giderseniz buraya daha çok konu açılır. Öncesinde kardeşi sana ne yaparsa yapsın (ki bu kardeşine yönelik ilk yorumun değilmiş) senin onun ailesi için böyle bi laf etmeye hakkın yok. Eşim kardeşim için böyle bşy söylese, ben de olay çıkarırım. Üstelik eşim bunu daha önce de yapmış biriyse, kardeşim eşimle ilgili kötü bşy yaptığında eşimi de savunmam, nasılsa o da az değil diye düşünürüm.

Eşinizin söyledikleri de çok çok çirkin. Haklıyken haksız duruma düşürmüş, size kendi eliyle koz vermiş, şimdi de o kozu kullanıyorsunuz anlaşılan. Saygı falan da kalmamış ortada. Evlilik bu kolay değil ama barışırsanız şu ağzınızdan çıkanlara dikkat etme konusunda anlaşmanız gerekiyor. Sizin de ne olursa olsun onun ailesiyle ilgili bu kadar fütursuzca konuşmamanız tabi.

Konu sahibi arkadaşıma sabırlar ve huzurlu günler diliyorum öncelikle.
Tabii ki şuan olay çok taze olduğundan kızgın, kırgın hissetmen çok normal.

Şahsi kanaatimce söylemek istediğim bir iki şey var. Elbetki yaşadıkların seni üzdü. Evlilik öncesi sonrası bugüne kadar bir çok şeyi biriktirip ağzından bir anda böyle bir şey çıkmış olabilir. Bu seni kötü biri yapmaz.

Sadece biraz daha sakinleşebilirsen şunları düşünmen evliliğin ve geleceğin için hayırlı olabilir:

Eşinin o lafı (yani küfürleri) kardeşinden dolayı söylemediğini düşünüyorum. Bunu tabii ki bir kaç cümle yazını okuyarak anlamamız mümkün değil ancak tahminim senin biraz sinirlenince "git o zaman ailenle kal" tarzında konuşmana verdiği cevap olduğunu düşünüyorum. O da muhtemelen bak hemen benden vazgeçti beni istemeyeni ben hiç istemem düşüncesi ile ağza alınmaması gereken şeyler söylemiş gibi.

Ailesine kızgın kırgın içlenmiş olabilirsin. Haklı da olabilirsin ama biz evlenince hep şunu bekliyoruz. Artık ailesi benim herkesi silsin beni saysın sevsin korusun.

O yaşında gelmiş bir insan, hayat arkadaşı sizsiniz tamam ama o yaşına kadar geldiği ailesini silip sizi benimserse o kişinin aile kavramında sizce bir sorun yok mudur ? Bu adam çekirdek kabuğundan çıkmadı. Yıllarca o anne baba kardeş vs ile yaşadı.
Tabii ki siz de onun ailesisiniz. Ama erkekler dağdan geldi bağdakini beğenmiyor benim karım fikrine kapılmış olabilirler.
Eğer dengeyi kuramadıysa eşiniz siz biraz yardımcı olsaydınız keşke.
Ben konunun uzmanı değilim elbet ama öfkeyle kalkan zararla oturuyor maalesef.
Eğer eşinizi seviyorsanız (ki hiç destek olmadan bu adamı eşiniz yaptığınıza göre epey seviyorsunuz) bir daha düşünün. Karşı tarafın da siniri yatışınca konuşmayı deneyin. Beni de benimsemeni istiyordum fevrilik yapmış olabilirim gibi.

Tabii herşey sizin kararınız. Nasıl daha mutlu olacaksınız öyle olur inşallah.

Herşey zamanla rayına oturur inşallah.

Eşiniz ile hayatınız zaten bitmiş aielsi de sizi istemiyor benim anlamadıgım sen nasıl öyle bir aileye gittin nasıl gün görmüş bir ailenin kızına benziyorsun babanın söyledikleri buysa
bence kendinize bir iş bir hyat kurun ailenizin yaınıan gidin.bunu diyorum çünkü bügün böyle yapan yarın daha ileri seviye yapacaktır

evlilik sihirli bir deynek değil o adam da düzelmez.

Son düzenleme:
İnsan bazen haksızlığa uğradığı kişiler için içinden geçeni hemen dile getirebiliyor bu eşinin annesi,kardeşi ya da babası için olabiliyor.
Fakat erkek asla ailesine toz kondurmuyor ve siz haklıyken haksız durumuna düşüyorsunuz.
sizin o an kardeşi için söyledikleriniz eminim durduk yere değildir zamanında canınızı çok acıtmıştır evliliğinizi yıpratmıştır.
O an sessiz kalabilseydiniz belkide hiçbir sorun yaşanmayacaktı ama en ufak bi söz bazen herşeyi alt üst edebiliyor.
Eşinizi seviyorsanız sabredin kardeşide evlenir gider yakında o zaman belki birazda olsa anlar hatasını.

Arkadaşım haklısın haklı olmasına ama kilit nokta şu
Bu evliliği bitirmek mi istiyorsun yoksa eşini yola getirip devam etmek mi.
Eğer devam diyorsan daha akılcı, kontrollu davranacaksın. Öfkeyle kalkan zararla otururur unutma.
Yok bitti diyorsan zaten diyecek birşey yok.

Bir iş bir hayat öyle kolay mı kuruluyor?
Öncelikle insanın elindekiler için savaşması gerekir bir mücadele etmesi gerekir en ufak bir anlaşmazlıkta çekip gidilir mi?
Ailesi onu istemeyebilir eminim konu sahibide ailesine çok meraklı değildir zaten kocası ile evlenmiş kocasının ailesinden yana şansı yoksa napsın hemen kaçsın gitsin mi çok saçma.Sizin anneniz babanızın ailesinden hiç çekmemiş mi ? ki eskiler daha dertlidir bu konularda konun sahibi zaten çıkmazda yardımcı olmak yerine iyice çıkmaza sokmak çok yanlış acizane fikrim budur.

Esimi cok seviyorum onun icin kimsenin yapmayacagi fedakarliklar yaptim ve biraz olsun buna saygi bekliyorum
Esime cok asik oldum normalde yapmazdim ama ona olan sevgim baai desem sanki gozumu kan bürüdü. . Isim var memurum zaten cok sukur ihtiyacim yok kimseye ..ama dedim ya esimi cok ama cok sevdim.. yoksa cok zit kutuplardik ben guney cocugu mini etekli o dogunun icinden ailesi kapali..bizde asla sorun olmayan seyler onlarda buyuk sorun. . aramizda doku uyusmazligi var.. bize gore bacak bacak üstüne atmak saygisizlik deil hatta bi bayan etek fln giymisse kibar bi hareket ama onlar icin cooook buyuk saygisizlik.

Valla bilmiyorum canim yazarim buraya gelismeleri.. aradi sabah acmadin whatsappta n yazmis beni nasil sorunluymus gibi gosterdin sorun cikarmakta uatune yok fln diye ..bende cevr yazdim haklisin benim en buyuk hatam bugune kadar defolup gitmemek oldu diye

hiç bir doktordan yardım almayı denediniz mi ne bilim bu sorunları bir başka profesyonel insana açmayı aileler çevredeki insanlar ya düz mantıkl yada tamamen duygusal konusmalarla yola cıkarak sana yol göstermeye çalısırlar senin su anda kafanı bosaltacak bir yere ihtiyacının yanı sıra sudan cıkmıs balık gibi hangi yöne gideceni şaşıran biri oldundan adım gibi eminim ne doru ne yanlıs anlayaıyosundur bile stres üzüntü endiyese seni bunlardan alıkoyar düşünemezsin mantık yürütemezsin ilk önce kendini saknleştirip her şeyi bir kenara bırakıp sen hayattan ne istiyosun yanında kim olmasını istiyorsun bir onu belirle ailen tabiki her konuda arkanda olucaktır ne kadar af söleselerde onları cok fazla kafaya takıp üzüntü yapma ama kocandan ne istiyosun o senden ne isttiyor bunları belirleyip onunla teke tek konusmalısın ya uzman kontrolünde aile yardımcıları tarafından yada teke tek sonra iş olacak gibi değilse yollar zaten ayrılır ömür boyuda aglamazsın emin ol yeniden evlenip yuva kurarsın kocanın alesine hırs yapıp eşinden cıkarman kesinlikle yanlıs bunu sölemem gerek o ailesini atamaz senide atamaz aranızı yapmak için kafayı yemiştir oda onuda anla yani kısaca takkeni cıkarrrrrrr otur ve düşün derim kafanı toplayana kadar ve bir karar verdiysen uygula tatlım doru oldugundan eminsin

seni anlıyorum, sevmeyebilirsin, sevmek zorunda da değilsin, ama kelimelerini daha özenle seçmeliydin çünkü o eşinin kızkardeşi. bak mesela annenle istediğin gibi konuşabilirsin belki her konuda içini dökersin ama eşinle konuşurken özellikle de ailesiyle ilgili, ağzından çıkacak her kelime bıçak sırtıdır. tamam belki çok çok kötü bişey dememişsin ama eşin bunu bile tolere edemeyecek kadar hassas demek ki bu konuda. ağır konuşmuş. bir adam karısına defol git, s.tir olup gidersin vs dediği an o evlilikte bir şeyler kırılır. bilmiyorum genel itibariyle evliliğin nasıldı ama saygısızlık başladı mı mutsuzluk da başlar. kendimize saygısızlık edilmesini istemiyosak biz de çok dikkat etmeliyiz.

Canım fena yapmışsın adamı, durduk yerde böyle şeyler söylemen saçma olmuş o da bayağı ters tepmiş ama kocanı az çok tanıman lazım, tepkilerini bilirdin herhalde. Ki görümcen evlilik arifesinde gibi birşey, adam daha da duygusaldır haliyle, kız kardeşi sonuçta.. O da senin kardeşin için bu tarz şeyler söylese, senin de tepkin farklı olmazdı diye umuyorum.. Bence babanla olanları paylasman pek doğru olmamış, arada hakaret gibi bi yanlıs var ama karşılıklıymış zaten, okurken aranızda pek bi saygı söz konusu olduğunu da düşünmedim..aranızdaki sorunu çözerdiniz bence.. Bi de ben her kavgada maddiyattan dem vurulmasını hiç sevmiyorum, ailesi yardım etmedi de düğünsüz mü kaldın canım.. Bu düşünceler seni yıpratır, ısıtıp ısıtıp çıkarma düğün mevzularını da bence. Nasıl daha mutlu ve huzurlu olacaksan öyle olsun inşallah.

Son düzenleme:

Canım biliyorsun iletişim genelde biz kadınların daha çok tercih ettiği bir şey. Eşin sana iletişim için bir adım atmış. Yazmış cevap beklemiş, aramış. Bunu yabana atmamalısın. En azından bir sakinde konuşmayı denesen belki sonra pişman olursun fırsatı değerlendirmediğin için. Herşey imkansızlaşmadıkça evliliği kurtarmaktan yanayım

Kız kardeşine huysuz diyerek, hata etmişsiniz.
Şahsen benim kız kardeşim gerçekten huysuz bile olsa asla dedirtmem. Galiba bu konuda sürekli iğnelediğiniz için, eşiniz artık baya dolmuş.
Ben olsam ben de, "yeter artık beğenmiyorsan git" derdim. Napabilir ki ?
Kız kardeş bu, atsa atılmaz , satsa satılmaz. Evlenmişsiniz artık, bazı şeyleri kabullenmek sineye çekmek gerekir.
İkinci hatanız da, babanıza her şeyi anlatmanız, daha önce de yaptınız bu hatayı, evliliğe 3.kişiler dahil edilmemeli.
İyi eşiniz ALLAHtan babanıza "size ne oluyor?" dememiş, sizin onun kız kardeşine söylediklerinizden yüz bularak.
Diyebilirdi. Çünkü şahsen ben , evliliğime eşimin annesi sürekli karışıp dursa, "bu bizim özel hayatımız, kavga eder eder barışırız siz dert etmeyin." derdim.
Tamam babanızın size olan sevgisini çok taktir ediyorum. Çok iyi bir baba.
Eminim çokta güzel yetiştirmiştir sizi. Fakat eşiniz de bir ana-baba evladı değil mi?
Yani evlilik, herhangi bir şey olduğunda, okula veliyi çağırır gibi, babayı anneyi dahil edebileceğimiz bir kurum değildir.
İki kişilik bir sözleşmedir aslında.
Siz bence duygularınızın esiri olan birisiniz.
Kötülüğünüzü istemem. Bence bu yanınızı törpüleyin. Gidin eşinizle sakince konuşun. "Tamam ben senin ailen hakkında tek bir laf etmeyeceğim bundan sonra, bir kırgınlığım olursa gelip böyle böyle diye anlatacağım. Ama sen de bana bir daha o tarz küfür şeklinde konuşmayacaksın." deyin ve kendi aranızda barış antlaşması yapın

Hak etmissin yasadigin herseyi. Baban o kadar simartirsa boyle olur. Neymis o huysuzlukla kim alacakmis. Hayirli olsun de gec. Kiskanclik, terbiyesizlik, hadsizlik

bazen insan haklı iken haksız konuma düşer ya bence sana aynen böyle olmuş canım..

eşinin ailesi seni üzmüş incitmiş olabilir, konularınızı bilmiyorum ama yüzde yüz haklı olduğunuzu bile düşünsek malesef yanlış yerde yanlış şeyler söylemişsin..

bence evlilikteki en önemlki şeylerden biri iletişim, eşinle konuşabilmek, düşünsene o an eşinle konuşuyorsun o gün olan biteni, kardeşini fln anlatırken pat eşin sana kardeşinle ilgili kötü şeyler söylüyor ; buna herkes sinirlenir..herşeyin teri ve zamanı var , yeri geldiğinde bile eşinin kardeşi için huysuz vs dememelisin bence..

şahsen eşim bnm kardeşime böyle laf etse ben de kaldırmazdım , şu olur gidersin eşine olanları anlatırsın üzüldüğünü söylersin kardeşinin huysuz, haksız vs olduğuna bırak eşin karar versin...

diğer yaşadıklarınızı bilemiyorum ama bunun için boşanmaya değmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…