- 3 Mayıs 2011
- 13.843
- 49.156
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
Doktor değil fizyoterapist bulmalısınız. Bizim gittiğimiz iki ortopedi doktoru _ki birisi pediatrik ortopedist_ egzersizi hatalı verdi. Yapmamız gerekenin tam tersini verdi. Sonra İstanbul da Gönül Acar a gittik. Doçent fizyoterapist kendisi. O da çok söylendi bh duruma. Türk kaynaklarda bir hata var hep hatalı ters egzersiz veriyorlar dedi. Kendisiyle devam ettik. Yabancı kaynaklardan da teyir ettim. Gönül hanım doğru yaptırıyor. Tortikollis yazınca çıkan öncül isimlerden birisi zaten. Bizim tamamen bitti. Kurtulduk çok şükür. Hematom için hiç röntgen çektirmedik ama elle muayene de sertlik var demişti Gönül Hanım.Merhaba,bebeğinizin şuanki durumu nasıl? Boynunda sertlik var mı hematom şeklinde?
Benim bebeğim şuan 40 günlük ,sol tortikolis.Bize sağa sola öne arkaya boyun germe önerildi günde 200 kere ama bebeğim uyanıkken yaptırmıyor.Uykuyla uyanıklık arasında deniyorum ama 50 yi geçmiyor malesef ya uyuyor ya izin vermiyor kasıyor kendini.
Karın üst çevirip boynunu gerdiyoruz ya da eşim kolunda tuturak o bölgeyi geriyor.
Doktor arıyorum bu konuda uzman yardımcı olur musunuz?
Bebeğiniz çok küçük. Merak etmeyin düzeliyor.