Aa yapmadın kızlar ama.
Merwosh fasulyeleri ıslattım ama yine de haslamak mı gerek?
2 saat ıslatmak yeterli olur mu bilemedim ben akşamdan koyuyorum
arkadaşın dediği gibi önce bir haşla
sonra tencereye sırasıyla yağ soğan koy kavur ,et koyacaksan eti at kavur azcık salçayı koy yeteri kadar su koy,düdüklüde yapacaksan kaynadıktan 40 dk.sonra falan pişmiş olur
afiyet olsun :)
Aa yapmadın kızlar ama.
Merwosh fasulyeleri ıslattım ama yine de haslamak mı gerek?
tencerede pisireceksen hasla ama duduklude yapacaksan haslamana gerek yok,
ben duduklude hasliyorum sonra tencerede pisiriyorum,
sogani salcayi kavuruyorum bitanede et suyu at icine et varsa eti koy hepsini guzelce kavur sonra fasulyeleride koy uzerine gececek sekilde su koy fasulyeler yumusayincaya kadar pisir afiyet olsun INSALLAH guzel olur
Malzemeler
Kuru fasulye
Soğan
Sıvı yağ
Tuz, pul biber, salça,
Hazırlanışı
Kuru fasulye tarifleri çeşit çeşit, ben benim yaptığım Bulgaristan usulünü size yazıyorum. Akşamdan kuru fasulyeyi ıslatıyorum. Sonraki gün suyunu süzüp, temiz su koyuyorum. Bu suyla beraber bir taşım kaynatıyorum, sonra o suyu da süzüp atıyorum, fazla gaz yapmasın diye. Tekrar su ilave edip, ateşe koyuyorum. Üzerine çiğden kuru soğan doğruyorum. Biraz kaynadıktan sonra üzerine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edip, kısık ateşte pişiriyorum. Fasulye piştikten sonra ayrı bir tavada sıvı yağ kızdırıp, üzerine tatlı pul biber ve salça ilave ediyor ve pişmiş fasulyenin üzerine gezdiriyorum. Yanında pilav ve turşu ile servis yapıyorum. Afiyet olsun…
Bunun sebzelisi de yapılıyor, fark şu ki kuru soğan, salça,bir domates ve sivri biber ayrı tavada öldürülüp, kaynayan kuru fasulyenin üzerine dökülüp, öyle kısık ateşte kaynatmaya devam ediliyor. Ayrıca üzerine yağ ve pul biber gezdirilmiyor.
google den buldum senin icin cnm
fasulyeyi tencereye koy tencereyede su koysonra hasla
haslandigindan emin olduktan sonra bir tavada biber sogan domates salca kavur ve hopp fasulyelerin icine dok
sonra tuz kat,aaa bilmiyorum galiba bole bisilerdi
o hasladigin suyuda bi degistirmen gerekti galiba :S
neyse benden daha iyi bilenler yazar simdi rezil oldum
Hmm anladım sanırım
Ama düdüklü de fıslıyor bi seyler oluyo ya onu napcam bilmiyorum pisince mi ötüyo o
Hmm anladım sanırım
Ama düdüklü de fıslıyor bi seyler oluyo ya onu napcam bilmiyorum pisince mi ötüyo o
otunce onun ibrigi yokmu onu kapatiyorsun sonra oylede 5dk haslansin sogusun duduklu oyle ac
soguk suyun altina filan tut direk acma patlar matlar mazALLAH :18:
Bizim ki degisik biraz tefal clipso düdüklü 1-2 diye numara var o ibrikte hangisine getircem ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?