Kuru fasulye nasıl yapılır?

Kololove

H'erseyin farklı ♥
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
1.305
0
106
Kızlar daha önce hiç kuru fasulye yapmadım. İlk defa yapacagım yardıma ihtiyacım var.
Clipso düdüklü de yapacağım. 750 gr. fasulyeyi 2 saat önce ıslattım. Simdi ne yapmam gerek?
Anlatabilecek olan var mı?

fasulyeyi tencereye koy tencereyede su koy sonra hasla
haslandigindan emin olduktan sonra bir tavada biber sogan domates salca kavur ve hopp fasulyelerin icine dok
sonra tuz kat,aaa bilmiyorum galiba bole bisilerdi

o hasladigin suyuda bi degistirmen gerekti galiba :S
neyse benden daha iyi bilenler yazar simdi rezil oldum

Son düzenleme:
anlatirdimda simdi kotu filan olur bos bosuna zahmet vermiyim en iyisi daha iyi bilenler yardimcisi olsun

2 saat ıslatmak yeterli olur mu bilemedim ben akşamdan koyuyorum
arkadaşın dediği gibi önce bir haşla
sonra tencereye sırasıyla yağ soğan koy kavur ,et koyacaksan eti at kavur azcık salçayı koy yeteri kadar su koy,düdüklüde yapacaksan kaynadıktan 40 dk.sonra falan pişmiş olur
afiyet olsun :)

Aa yapmadın kızlar ama.
Merwosh fasulyeleri ıslattım ama yine de haslamak mı gerek?

Ya ben mi kıtım anlayamıyorum
Simdi fasulyeleri düdükleye koyup üstüne soguk suyu koycam öyle mi ?
Haslanacak sonra. Ne kadar bir süre bu?
Fasulyeleri düdüklüden alcam. Yag ve sogan miktarı tahminen ne kadar olmalı? Sonra salcayı ve suyu koycam fasulyeyi de eklicem.
Düdüklüyü kapatıyoruz ya 40 dk sonra mı alcam?
Of ben napcam

Son düzenleme:
Aa yapmadın kızlar ama.
Merwosh fasulyeleri ıslattım ama yine de haslamak mı gerek?

tencerede pisireceksen hasla ama duduklude yapacaksan haslamana gerek yok,
ben duduklude hasliyorum sonra tencerede pisiriyorum,
sogani salcayi kavuruyorum bitanede et suyu at icine et varsa eti koy hepsini guzelce kavur sonra fasulyeleride koy uzerine gececek sekilde su koy fasulyeler yumusayincaya kadar pisir afiyet olsun INSALLAH guzel olur

Malzemeler

Kuru fasulye
Soğan
Sıvı yağ
Tuz, pul biber, salça,

Hazırlanışı

Kuru fasulye tarifleri çeşit çeşit, ben benim yaptığım Bulgaristan usulünü size yazıyorum. Akşamdan kuru fasulyeyi ıslatıyorum. Sonraki gün suyunu süzüp, temiz su koyuyorum. Bu suyla beraber bir taşım kaynatıyorum, sonra o suyu da süzüp atıyorum, fazla gaz yapmasın diye. Tekrar su ilave edip, ateşe koyuyorum. Üzerine çiğden kuru soğan doğruyorum. Biraz kaynadıktan sonra üzerine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edip, kısık ateşte pişiriyorum. Fasulye piştikten sonra ayrı bir tavada sıvı yağ kızdırıp, üzerine tatlı pul biber ve salça ilave ediyor ve pişmiş fasulyenin üzerine gezdiriyorum. Yanında pilav ve turşu ile servis yapıyorum. Afiyet olsun…
Bunun sebzelisi de yapılıyor, fark şu ki kuru soğan, salça,bir domates ve sivri biber ayrı tavada öldürülüp, kaynayan kuru fasulyenin üzerine dökülüp, öyle kısık ateşte kaynatmaya devam ediliyor. Ayrıca üzerine yağ ve pul biber gezdirilmiyor.

google den buldum senin icin cnm

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "Yemek tarifleri" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösteriniz.

Hmm anladım sanırım
Ama düdüklü de fıslıyor bi seyler oluyo ya onu napcam bilmiyorum pisince mi ötüyo o

baya değişikmiş sizin kurufasulye yapımı denemek lazım

fasulyeyi haşla yumuşak ve orta sert arası olacak
ayrı bir tencerede yağa (ki tereyağ olsun)soğan .sarımsak at kavur kendini salınca yeşil biber, kırmızı biber at içine
domates ve biber salçası ekle kavur ,tuz karabiber kimyon kat içine yarım havuçda ekleyebilirsin
haşladığın fasulyeleri sosun üstüne ekle fasulyelerin üstünü kaplayacak kadar su koy çok kaçırmamaya özen göster
birde eğer kuşbaşı et veya kıyma atacaksan soğandan evvel ilk eti kavur

Akşamdan ıslanan fasülyeyi koy düdüklüye 25 dk filan haşla, et koyacaksan onuda fasülyeyle beraber haşla. Haşlandıktan sonra suyunu süz fasülye ile etin, suyu dökme ama çünkü bu suyu kullanıcaz geri. Dökersen suyu bütün vitamin gitmiş olur.Tencereye biraz sıvı yağ dök. ( isteğe bağlı olarak bi ufak soğanı küçük küçük dogra yağda kavur ) Birazcık domates salçası birazda biber salçasını yağda çevir, haşladığınız fasülye ile etleri dök içine tencerenin kavurur gibi iki çevir tencerede. Sonra haşlama sununu tencereye dök, birazda tuz at. İki taşımda öyle pişir vede söndür altını yemeğin. Afiyet olsun.

Hmm anladım sanırım
Ama düdüklü de fıslıyor bi seyler oluyo ya onu napcam bilmiyorum pisince mi ötüyo o

otunce onun ibrigi yokmu onu kapatiyorsun sonra oylede 5dk haslansin sogusun duduklu oyle ac
soguk suyun altina filan tut direk acma patlar matlar mazALLAH :18:

Hmm anladım sanırım

ötmeye başlayınca 10 dk bekle kapat kapağını açma ses kesilince dikkatlice aç fasulyeyi kontrol et ezilecek kadar haşlanmasın çok az katı olsun
değilse 5-6 dk daha düdüklüde kaynat

ben kendi yaptığımı yazayım 4 senelik evliyim ve 7-8 senedir bu şekilde yapıyorum...herkeste bayıla bayıla yiyor:))

ben hiç ıslatmıyorum fasulyeyi ve nohutu..

yarım kg kadar kuru fasulyeyi bol su ile yıkayıp düdüklüye koyuyorum...
2 orta boy kuru soğanı minicik doğrayıp tencereye ekliyorum..
1 yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçasınıda ekliyorum..
yarım çay bardağı ister zeytinyağı ister sıvı yağıda ekleyip 1,5 tatlı kaşığı tuzunu ekliyorum..
etli yapacaksam etleri kuşbaşı halde iyice yıkıyorum ekliyorum...
birde biz kurutulmuş kırmızı sivri biberi tüm halde çok severiz o yüzden içine 3-4 tane ekliyorum ben hiç bölmeden tüm halde..
sonra fasulyelerin üzerini 4-5 parmak geçecek kadar sıcak kaynamış suyu ekleyip tencereyi ocağa alıyorum..40-45 dak. da lokum gibi kuru fasulye ile karşılaşıp bayıla bayıla yediriyorum:))
yanınada tane tane prinç pilavı ve turşu harika oluyor..canım istedi yarın yapayım:)))

otunce onun ibrigi yokmu onu kapatiyorsun sonra oylede 5dk haslansin sogusun duduklu oyle ac
soguk suyun altina filan tut direk acma patlar matlar mazALLAH :18:

Bizim ki degisik biraz tefal clipso düdüklü 1-2 diye numara var o ibrikte hangisine getircem ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…