- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.652
- 448
KV kendine gore gerekçeleri olabilir çok temizlik yapmıştır yorgundur veya eşinden ayrılmış, psikolojik sorunları vardır ne bileyim ben.. Her gün yemek yapıyormuş kimbilir kaç çeşit satmak için, yok yok oğlunda kabahat para kazanmayı seçmiş.. KV kp önüne kuru börek çay oluru yok yani
Hiç sanmıyorum canım bunlar sıradan insanlar degilki evleneceği insan in ailesi en safi bile doyurup gönderir bence tınlama diboşanmış anne-baba.
ya maalesef ki bir de şu var;
görgü dediğimiz şey görerek öğreniliyor.
şimdi sözlünüz hiç bilmiyorsa misafire yemek ikram etmek gerekir, ne diyeceğiz ki.
sanki görgüsüzlüğü saygısızlığından değil de, gerçekten kimsesizliğinden olmasın.
aslında birtane kızı var hatta biz cuma gününü kızının izinli olduğu gün olduğu için seçtik..yapılan şey kesinlikle çok ayıp size ve ailenize hiçbir önem verilmemiş. 1 hafta önceden gideceğiniz belli kayınvaliden her akşam 1 yemek yapıp dolaba kaldırsa dolu dolu yetermiş. mükellef bir sofra kurulmasını beklemiyoruz tabiki sanırım kızı da yok tek kadın elinden ne glirse onu yapabilirdi ama yapılmamış bir de üstüne nişanlında ailesini savunmul tatlı dil yetermiş o ne saçma laf! kimse değişmez herkes bugün nasılsa öyle devam eder sakın annesini babasını değiştirebileceğini düşünme. ben olsam gerçekten bi korkardım kendim sevebilirim aşkından ölebilirim ama annemi babamı iyi insanlarla tanıştıtmadım diye kendimi daha çok üzerdim! yazık hiç mi örf adet bilmiyor bu insanlar komşu gelse evde ne var ne yok dökeriz kadın böreği ısıtmadan aciz
Hadi yemeği siparişi vardı yapamadı,çay sevmediğinizi muhtemelen sözlünüz biliyor,çay sevmiyorsunuz diye meyva suyuda mu alamazlardı veya ayran dahi yapamazlar mıydı?evet bunuda anlatayım.. bize söz için toplamda 19 kişi olarak geldiler.. babam özel olarak su böreği yaptırdı ve börek gelmelerine yarım saat kala sıcacık eve getirildi.. kıymalı poğaca vardı patates salatası ve sigara böreği vardı tatlı olarakta baklava ekmek kadayıfı vardı babam çay içmek istmeyen olur diye ayranından meyve suyuna kadar hepsini aldı... ben çay biçmeyi sewmem onlara gttiğimde içmedim kv meyve suyumuzda yokki diyip hiç bişey ikram etmedi
Valla size ilk vukaatı bence ağır olmuş
Fakat düğününüz ne zaman bilemicem ama eğer devam ediyorsanız size ve ailenize karşı bu süreçte nasıl ?
Tekrar tekrr gözlemleyin sonuçta seviyorsunuz ama sevmekle karın doymaz derler.
Temeli saygı olacak devamı sevgi ve aşk ile bütünleşecek
Bu yüzden doğru kararlar vermeniz için genel bir çerçevede bakın olaya
,Hadi yemeği siparişi vardı yapamadı,çay sevmediğinizi muhtemelen sözlünüz biliyor,çay sevmiyorsunuz diye meyva suyuda mu alamazlardı veya ayran dahi yapamazlar mıydı?
En son yazılanları okuyunca benim de aklıma bu geldi. Kadının psikolojik sorunları varsa 10 yıldır sanmıyorum insan ilişkileri de düzgün olsun. E bu erkek çocuğu ornek olacak bi baba da yok. Anne de kabuğuna çekilmiş öylece. Pek önemsemiyor insan ilişkilerini kadın. Oğlu da nerden bilsin misafire nasıl davranılır belliki ince de düşünebilen bi yapısı yok ya da görmemiş ki göstersin yani.boşanmış anne-baba.
ya maalesef ki bir de şu var;
görgü dediğimiz şey görerek öğreniliyor.
şimdi sözlünüz hiç bilmiyorsa misafire yemek ikram etmek gerekir, ne diyeceğiz ki.
sanki görgüsüzlüğü saygısızlığından değil de, gerçekten kimsesizliğinden olmasın.
Senin ailenin gorgu pacalarindan akıyor babanın yaptıklarına bak bi de layık görüldüğü duruma bak canım hakettimi bunuevet bunuda anlatayım.. bize söz için toplamda 19 kişi olarak geldiler.. babam özel olarak su böreği yaptırdı ve börek gelmelerine yarım saat kala sıcacık eve getirildi.. kıymalı poğaca vardı patates salatası ve sigara böreği vardı tatlı olarakta baklava ekmek kadayıfı vardı babam çay içmek istmeyen olur diye ayranından meyve suyuna kadar hepsini aldı... ben çay biçmeyi sewmem onlara gttiğimde içmedim kv meyve suyumuzda yokki diyip hiç bişey ikram etmedi
Karşı taraf eltim ile akraba galiba
8 saat mesafeden kız isteme ve nişan diye giden insanların önüne tek lokma bir şey koymamışlar
Biz avrupalıyız burda böyle demişler sonra lafı geçince de Türkiye içindeler tabii
geçtim artık tek mahcubiyetim ailemeSenin ailenin gorgu pacalarindan akıyor babanın yaptıklarına bak bi de layık görüldüğü duruma bak canım hakettimi bunu
Kadın oğlu evlenip gitmesin istiyor herhalde
İşi bozmak için de gönülsüz olduğunu açıkça belli etmekte sakınca görmemiş.
biz pazartesi günü plan yaptık cuma akşamı size gelicez diye.. sözlendiğim insan sıcak ev yemekleri satışı yapan bir site açtı.. annesi evde yemek yapıyor saat 2 ye kadar günde 15 adet kadar satış yapıyor.. pazartesiden yapılan bir plan söz konusu ve annesi o gün ona eğer bugün akşam için yemek yaparsam sitede satış yapamazsın birini seçiceksin demiş
aynen öyle... nişanlımda bana şöyle söyledi ki bunlar dahada vahim bence... ben size gelsem aç dönsem asla sana tek kelime temem benim annemde bunu konu bile yapmaz oturur bi yerde yeriz yemeğimizi dedi.. ama onlar seni hiç tanımıyor başka şehre beni göndericekler sizin iyi bir izlenim bırakmanızı isterdim dedimm .. o zamanda bana sizin değer yargılarınız farklı diyor
bence sen ailenden destek görememişsin burda bizlerden destek bekliyorsun..
önemli olan nişanlın, o yıllarca aile hayatı görmemiş, birbirinizi sevmeniz yeterli, onun günahı ne ?? gibi..
ama bu adamdan ev babası olmaz... görgü adap bilmeli.. ama yok.. üstüne üstlük durumun hatalı olduğunu bile kabul etmiyor.
yarın öbür gün evine misafir gelemez ailen arkadaşın.. her günün ona aile hayatını öğretmeye çabalamakla ve mahcubiyetle geçer.. yol yakınken vazgeçmelisin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?