kurulmayan sofra sorunu:(

insan hiç tanımadığı biri evine gelse aç mısın diye usulen de olsa sorar....
ilginçlermiş....

Sizin sözlenmeniz nasil oldu?
Kaynana gene zoraki mi gelmiş görünüyordu? Yazik annene babana
yooo kv adayım oğluna bu konuda hiç bişey demedi. onun sebebinide şuna bağlıyorum.. nişanlım maddi olarak kimseye bağımlı değil.. yani sanane anne ben sewdim dedimi bişey diyemezler.. ama kadının önemsizliği kötü niyetmi taşıyor gerçekten bunu çözemiyorum..

o zaman kendi gibi az bileni bulsunlar.. daha bu bişey değil.. ailen bohça falan isterse, alış veriş isterse kızılca kıyamet kopar.. bence bu kadar yıpranmaya değmez..

anlattıklarından nişanlının sorun çözücü değilde, zeytinyağı gibi üste çıkan bir tip olduğunu anladım.. bunla hayat geçmez ki.. ne olsa işine geliyorsa ben de bu kadar der.. sadece yeme içmede değil herşeyde! aman dikkat hayata bir kez geliyorsun..

insan sizden gördüğünü yapmaya çalışır en azından.
hiç mi mahcup olmadılar yani?
nişanlın özensiz.
böyle bir süreçte heyecandan eli ayağına dolanıp,eksik olmamasına çalışmalı.
seni çantada keklik mi sanıyor ya da daha önce sözlenip nişanlanmış mı?
tabi annesinin misafirperverlik göstergesinden bu kadarcık da nasiplenmiş olabilir.
yine de sizde yediklerini unutmuş olmadığına göre anne-oğul önemsememeye karar vermişler bence.
bu şekilde davranıp ilerdeki beklentilerini minimuma indirme hesabında olabilirler.

görgüyle de alakalı değil bence.
daha önce sizi görmeseler bilmiyorlar diyebilirsin.
kasıtlı bir tutum içine girmişler.

Seni kandırmaya çalışıyor. Türkiye'nin neresine gidersen git yoldan gelene sofra açılır.
Durumları yok değil ki, değer vermiyorlar ve bu değeri vermeyen nişanlın. Anne yemek verelim tabii diyememiş.
İkramlık 3 çeşit komşu ayaküstü gelince verilir. Günde bile daha fazla çeşit yapılıyor. Ben olsam ailemi dinlerim. Bak bu kadar yorum var neredeyse tamamı aynı fikirde. Bu kadar basit görgüyü önemsemeyenler yarın düğününü de doğumunu da burnundan getirir. Ne senin ne ailenin önüne bir tabak yemek koymazlar.

Gönül alması gerekirken ,yumuşak bir üslupla söylemek varken,nişanlınızın savunması da ayrı bir sorun.Bilmiyorsanız öğreneceksiniz,bir ürün almadan önce bile araştırma içine giriyoruz.Burada yuvanın temelleri atılıyor.Sizleri araştırması gerekmez miydi?Sorması ayıp olmasın nerede tanıştınız?

ayy kzılar bayılcam şimdi üzüntüden.. anneminde söylediği şey sen onu sewiyorsun bence o yüzden göremiyorsun diyor ( ama nişanlım benim gözümde o akşamki adam değildi..

estağfurullah sorun değil sorabilirisiniz elbette.. benim onların yaşadıkları şehirde çocukluk arkadşım var onu ziyarete gitiiğim bir hafta gece dışarda otrduğumz yerde yan masan beni görüp sonradan napıpı edip tanışmayı seçip bana ulaşmasıyla oldu tanışmamız

O Nasıl iş yaa, kalabalık olmayan bir aksam yemek verelim nedir yahu ne kadar ayıp bi cümle!!!

Masaya sıgmayanda yerde oturur yer arkadaş kim kusura bakacak böle bi durumda yeterki o yemek çıksın ortaya

Ayrıca bi cümle var ısrar etseydim aksam ve diğer günlerde iş icin yemek yapmazdı diye... Burdan anacı ve anasının aşırı

inat olduğunu anlayamadınmı arkadasım? Ayrıca nişanlın hiçte senin dediğin gibi annemden bişi isteyeceğime ac

kalayım mantığında degil baksana, ayrıca araları soğuk diye düşündüğümüz erkeler evlendikten sonra aileci oluyo

Kaldı ki seninki zaten şimdiden öle....

Canım hadi evlendin gittin herşeye rağmen bu damat ve annesi senin gelenine gidenine annenlere kurduğun sofralara ikramlara karışmasin ben urktum yanı şuanda baştan konusta ben sizin gibi aslaa ve aslaa olamam diye ben misafir seven insanım diye her fırsatta soylemeni tavsiye ederim yanı

çok zor bir durum.. ben o gece tek olsam anneme utancımdan anlatamazdım zaten.. zaten keşke tekj ben olsaydım bana hiç bişeyde vermeseler olurdu da ailemi önemseseydiler ( nasıl düşncem nasıl ayrılık kararına varıcam bende bilmiyorum (

ayyy aynı annem gibi konuştunuz( annemde sen ewlendikten sonra görürsün annesinin kıskançlıklarını diyor.. kadında görgü yok bir defa senin hayatına saygısı olcağınıda sanmıyorum diyor (( herşeyi mahvettiler yani.. ben 3 yıl boyunca kimi sewdim diyemi düşüneyim şimdi bilmiyorumki( çıkamıyorum işin içinden :Ç((

dedim zaten bebeğimm aynısını dedim. madem annene yaptırmadın ki bence siz bilmiyorsunuz sizin için kurumuş buz gibi börek normal geliyor ya hani benim ewime misafirliğe geldiğinizde görürsünüz nasıl karşılanıyor dedim ki ben öyle çalışmayıda bahane etmem dedim

kesinlikle nişanlın problemli bir tip.
her şeyin üstünde seni tutmalı,savunmaya geçmemeli.

üstelik yaptıkları hiç normal değil.
bu zamanda herkes her şeyi biliyor kusura bakmasın.
mağarada yaşamıyor sonuçda.

kar yapmakla sizi ağırlamayı seçmeyi düşünmesi tuhaf.

ilerde çok zorlar ve yorar gibi karakter olarak.

hadi çiçek çikolatada eksik görüldün.
ağırlamada sizden görmüş,biliyor olmalı yani.

yemeksiz dünür ağırlanmaz.bu türkiyenin her yerinde böyledir.

Şimdi siz nasıl aileye karşı soğuksanız muhtemelen hislerinizi nişanlınız ailesine anlatmıştır,karşı taraftada soğukluk olacaktır size karşı.Hadi ailesi neyse diyelim nişanlınız da ,ailenize karşı soğuk olacaktır.

Uzak dur bu görgüsüz gönlü karalar bağlamış bi aileden. Ne var yanü benim annem akşama kadar kafemiz var hem bulaşık hem yemek çıkarıyor. Bi misafir gelse evi donatıyor. Böyle bi razelet olabilir mi. Size diyorki benim gelinime ve ailesine verdiğim değer bayat soğuk börek kadar. Ailenin yerinde olsam onları yemezdim apar topar kalkar giderdim. Babanım yerinde olsam giderken yüzüğü senin parmağından alır damadın avucuna koyardım. Seni ailen el bebek büyütsün karşılığı bu mu. Damatta annesi de çok inat. Hatta annesi öyle inat ve baskınki damatın eli ayağını kendine bağlamış. Uarın bu kadına Kul köle olursunuz. Bırak gitsin daha yolun başındasın. Ilerde daha çok üzülürsün

Kusura bakma sözlünün ailesi çok büyük ayıp etmiş, çay la falanda değil insan yemekli sofra kurar okadar uzaktan ilk defa evine misafir gelmişler, demekki hiç misafir perver değiller.
Ailen çok haklı.
Ama yapacak bir şey yok, senin annende onlar geldiğinde kendini fazla yormasın olur biter, dünürler candostu olacak diye bir kanun da yok önemli olan senin sözlün ile mutlu olman.
Allah hayırlısını versin inşallah canım

biz sözde bohça yapamalıyım diye anlaşmıştık zaten ... ama o gece yemeğe giderken babam ben damadımın ewine boş elle gitmem diyip anneme hediye hazırlattı.. gömleği hırkası çorabı pantolonu parfümü ayakkabısı aldık havlusu herşeyi içinde o gece götürdük ve annesi kapıda anneme yine ne getridiniz gibi bişey demiş annemde babası isteyerek severek yaptı demiş... dün akşam nişanlıma eğer bu hediyeye karşılık vermek istyorsanız lütfen herşeyi bana danışarak yapın sözdeki durumları yaşamak istemiyorum çünkü artık seni savuncak tarafım lamadı aileme diye söyledim (

ya aç dönmemişlerki. çay verilmiş börek dolma bir şey daha. ha sofra hazırlanmalımıydı bilemem. ama sanki aç aç oturtmuşlar diye anlıyor okuyan ama öyle değil

Herkes bunu gayet iyi bilir. Planlanmış bi t anismaysa yemekler yapılır. Ayıp etmis ler onemsememisler sizi. Ailen haklı değer veren çok onemser

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…