kurulmayan sofra sorunu:(

Ne demek bana bişe vermeseler de olurdu ya sen kendine değer vereceksin ki karşındaki de değer versin. Sen gelinsin kimseye yapmadığını sana yapması lazım. Kendinin yerine çocuğun olduğunu düşün empati yap senin kızına böyle yapıyorlar az biraz hisset. Annrn baban nası içerlemiştir şimdi.

Nişanlının özrü kabahatinden büyük tutacak bişey bırakmamış cevaplarıyla, gerçekten hayretle

okudum verdiği cevapları.Ailenin sözünü dinle göremediklerini görürler bişeylere göz yuma

yuma ileriye bir sürü sorun taşırsın olan sana olur

zaten kimse birşey yemedi mutafakta bi kv adayım senin moralinmi bozuk durgun giibisin diye sordu bana bende yoo biraz yolda sarsıldık dedim.. oda ben aslında yemek yapıcaktım size ama vakit yetmedi bu seferlik böyle oldu falan dedi.. yani terbiyem müsade etmediğinden cvpta vermedim ( annemde o akşam herşeyi bırakıp çıkmamak iç.in kendimi zor tuttum bi ara sırf sana saygımdan ağzımı açmadım dedi (

Sana tek sözüm KENDİNE DEĞER ver. Sana değer vermeyenden de uzak dur. Ömür boyu kıymetsiz olursun. Anneni babanı dinle onlar tecrubeli. Karşına daha iyisi çıkar

zaten öyle...ben yine sewerim sayarım ama bence annen kötü düşünceli biri diyor (

Canım bu bilmemezlik değil düpedüz adam hesabına almamak önemsememek. Nişanlında dahil olmak üzere o aile ne seni ne de aileni önemsemiyor. Hadi onlarca çeşit yemek olmasın belki yapamaz diyelim hadi de bi çorba bir yemek bi salata çok mu zor ya? Aynı şehirde olsanız çaya geldiler diye düşünseler farklı şehirdensiniz bide. Insanın hayatında kaç kere olurki böyle şeyler insan evladını bir kere evlendirir onda da herşeyde özenmesi gerekmez mi?

Bak canım biz de eşimle aynı memleketi değiliz. Benim ailem onlara geldiğinde inan ki kuş sütü eksik ti sadece. Övünmek için demiyorum benim eşimin ailesi sana yemin ederim ki anlatsam roman olur zerre kadar insanlıktan nasibini almamış çok cahil kibirli herkesi ben dahil herkesi horgören küçümseyen korkunç insanlardır. O kadar kötüler ki şeytanın aklına gelmeyen onların aklına gelir neyse bu insanlar bile başka şehirden gelen hele ki dünür olarak gelenleri sonuçta düzgünce karşıladılar çok iyiydiler. Ama seninkiler bunu bile yapmamış,üstelik nişanlında savunuyo bunları.

Çok uzun oldu biliyorum ama nolur yapma evlenme bu çocukla inanki seni mahveder onlar senin nişanlın seni savunacak biri değil bence. Ailen de olmicak orda yapayalnız kalırsın ezilirsin inan çok mutsuz olursun yapma

kızlar şimdi ben napayım? nasıl bir yol izleyim ?nişanlımla onlara gittiğimiz gece bu konuyu tatsız bir şeilde konuştuk.. dün akşamda konuştuk onun verdiği cvplar tepkiler okuduğunuz şekilde.. ben annaltıkça olayı farkediyor fakat benim kadar ciddiyetinin farkındada değil.. bir konuyu uzatmayı cıvığını çıkarmayı hiç sewmem.. biterse biter yada birdaha konuşmam... şu günden sonra nasıl bir yol izlemeliyim.. tepkimi kv adayı tarafınamı nişanlıma mı belirteyim bilemiyorumm.. yoksa hiç birşey yapmadan bekleyiimi? zaten bundan sonraki alemi üzücek başka bir olayda benim savuncak tarafımda kalmaz ve noktayı koymaya bakarım..

zaten öyle...ben yine sewerim sayarım ama bence annen kötü düşünceli biri diyor (

Bakın hemen nişanlınız annenize cephe almış. Düşün lütfen iyice dene karar ver.
İş ciddiye binince işin rengi değişmeye başlamış.
Siz 3 yıllık sevgili olabilirsiniz. Dışarıda gez ye iç eve gel bu tanımak olmuyor.
Allahtan yüzlerini gösterecek gibiler.

Ee o zaman sizi arayıp cumartesi günü gelin lütfen deselerdi. Yani hafta ici is yerlerine satış yaptığını düşünüyorum.

Herkesin annesi çalışıyor artık. Bu duzgun bir bahane değil. Bir hafta önceden plan yapilmis ona gore organize olabilirlerdi. Ya da sizi o zaman akşam yemeği saatinde değil daha önce cagirsalarmis. Saat 4 gibi mesela siz dışarda yer yemeğinizi öyle giderdiniz. Çay kahve pasta ikram ederlerdi. Eve gelen misafir aç mi gönderilir. Evet kadın size değer vermemiş gibi ama sanırım silen önce kendi oğluna değer vermemiş.

Oğlu siteden yemek satışını tercih etmiş. Bu çok enteresan geldi ama bir günlük talebe yanıt vermemek tüm işini olumsuz etkileyebilir. O yüzden bir şey demiyorum. Ama seni arayıp sadece çay kahve ikram edeceğiz ona göre gelmeden yemek yiyin diye uyarsaymis keşke. Sen kendi annene uygun bir dille açıklardin.

Şimdi aklıma takılan daha önemli bi sorun var. Annesi yemek yapıyor bu da yemekleri siteden satıyor. Yani günde taş catlasa 2 saatlik bir işi var. Annesi esas çalışan. Bu çocuk ne iş yapıyor. Günde 15 tane yemekten kazandığı ile nasıl geçiriyorum kaldı ki esas işi annesi yapıyor. Sen evlenince annesi mi yemek yapmaya devam edecek. Sen ne yapacaksın? Şehir degistiriyorsan sen de mi annesiyle mutfakta çalışacaksınız?

şu anğalıcam (( bu insanlar kötü değillerki.. nasıl kızıyorum yaptıkları bu salaklığa.. yani kötülerde gösteremiyorlarmı bende anlamadım.. kötü insan böyle aptallıklar yapmaz.. bunların ailesi,nde tamamen bencillik var herkes kendini düşünüyor ve buda benim hayatıma yansıcak biliyorum

Artık ailen hakkında hassaslığını öğrenmiştir herhalde.Seni seviyorsa düzeltmeye çalışır,hale devam ederse devam edemeyeceğini söylersin.

ben sırayla cevaplayım en güzeli :)

_bize akşam yemeği dendiği için zaten yaşandı bu sıkıntı.. annemin içine doğmuş herhalde saat 4 gibi bana yemek var dimi diye bir sor istersen dedi bende nişanlıma yazdım hayır poğaca falan dedi.. zaten ondan sonra koptu olay çnkü kardeşim babam zaten çıkmıştık ewden dönüş yolunda karnımızı doyurduk fakat orda aç kalmış olduk

_onların aklına uyarmak hiç gelmemiş ben sormasaydım zaten gttiğimde haberim olcaktı ki ben kv adayımın beni aramasınıda isterdim yemek programını değiştrme kararını aldığında..
_nişanlımın kendisine ait yürüttüğü 2 adet işi var esanf olarak 2 dükkanı var... bu işi annesiyle babası ayrı olduğu için biz ewlndkten sonra nnesininde maddi özgürlüğü olmasını istediği için açtı.. bu işe yaırdığı zaman için hiç bir zaman tek kelime temedi ama kv adayım oğlunun nişanlısının ailesine yaırcağı zaman için seçenek sundu ne yazıkki

-ben ewlndkten sonra çalışırsamda kendim çalışıırım eşim yada onun ailesinin bağlantılı olduğu bir iş yapmayı düşnmyrm

En önemli günde kendilerini belli etmiş bir nişanlı ve ailesi.
Sakın sakın sakın evlenme derim ben.
İşte bu olayda herseyi gör.
Misafiri ac göndermişler,Seni ve aileni istemiyorlar,paraya daha cok kıymet veriyorlar ,sevgilin senle para arasında acıkca seçim yapabiliyor.
Ve ayrıca aşırı cimri bir nisanlın var.Daha bu günde para kazanma derdinde olan biri.
Yani bu ikşki olmaz canım kusura bakma.bu olayda bircok sıkıntısı var ilşkinin .
Ben olsam böyle bi adamı istemezdim

sizi ve ailenizi düşünmeyip parayı seçen adama biraz tavır alabilirsiniz mesela. ayıp yani.

bu mu size ev ailenize verdiği değer?? ayrıca biraz fazla yemek yapıp sizi de ağırlayabilirlerdi.

bence hazır nişanlıyken ilişkinizi gözden geçirin.

ne yediniz içtiniz kuru bir çaymı içtiniz yanında pasta borek tatlı hiç birşey yokmuydu , yada iletişim kopuklugumu oldu acaba siz aksam oturması yazmışsınız , ne yemeyi bekliyordunuz ,sizin akşam oturmalarınız nasıl oluyor ki

Umarım haddini bildirmişsindir nişanlına. Annene söylediği lafı yutma sakın

söylemem gerekenleri kendisine söyledim.. beni zaten asıl düşündüren senin annen benim annem demesi.. evet şu an ortada bir problem var bu senin annen yüzünden kaynaklandı diye ben sana tek kelime etmemki benim tek istediğim kendisinden bana yardımcı olması varsa ailesinde böyle saçmalıklar bana insan gibi bahsetsinki bende ona yardımcı olayımm... kendisinede dedim annen sana öyle bir teklifte bulunduğunda keşke bende yardım isteseydin gelseydimde ben yapsaydım yemekleri ama ben ailemden bunları duymasaydım dedim

Evin temizliği sizin için yeterli oldu mu peki.Bizlerde misafir gelecek diye temizlik yaparız ama ikramlık ta hazırlarız.Aynı özeni mutfak için de gösterseydi keşke.

Hayır anlamadım. Kadın yarım gün çalışıyormuş zaten. Ve bir hafta temizlik yapmış. Evleri bir hafta temizlik yapacak kadar pismiymis?

Oğluda anasını çok korumasın. Anası onemsememis oğlu kendi hazirlasaymis o zaman. Alırdı annesinden tarifleri yapardı bişeyler. Kendi niye yapmamış? Konu sahibi sen şimdi bu adamla evlenmek istiyorsun ama annen çok doğru söylüyor. Bu çocuk anasına gobekten bağlı. Onu çalıştırıp para kazanıyor. Kadın da belki oğluna bu sebeple sinirli bilemiyorum.

Evleneceksen bile aynı karşılığı vereceksin. Pazartesi günü çağırın gelsinler cuma aksami. Siz de aynı şekilde dışardan yiyemeyecekleri bir şey siparis edin. Suşi falan olur. Çoğu insan çiğ balık sevmez. Koyun çayın yanına suşi böyle abuk bişey yapın. Sonra da akşam 10 da gönderin. Ne yaparlarsa yapsınlar.

İçinize dert edip gitmemeliydiniz evden ayrılırken lafı sokup öyle gidecektiniz. Kız tarafı sizsiniz sonuçta, erkek tarafı şehzade misali oğullarını pek kıymetli görüyor bu zamanda, kız tarafı ağırlığı denen bişey kalmadı malesef bu zamanda. Biz naparsak yapalım oğlumuz kafalar 3 senelikte bi geçmiş var e üstünede söz, kız tarafı mahkum artık gözüyle bakıyorlar malesef, o yüzden sizi daha çok sallamaya devam ederler. Ailene yapılan en ufak terbiyesizlikte görgüsüzlükte at yüzüğü. Çünkü geleceğin hiç parlak gözükmüyor. Evlendiğinde belki o yüzüğü çok fırlatmak isteyeceksin ama bu sefer mahkum değil MECBUR olduğun için elin kolun bağlı oturacaksın. Yinedr hakkında hayırlısı.

Ya suşiyi çok seviyorlarsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…