kurulmayan sofra sorunu:(

Orasi da simdilik nisanlinin evi.Agirlasaydi madem.Disaridan ikiser pide soylemek cok mu zormus?Anasi yiktiysa oglu tamir etseymis.Konu yemek degil ki nasil baslarsa oyle gider.Daha buyuk sorun yasasan buyutme hala orada misin derse ne yapacaksin?

Gorgusuzluk buradaki asil sorun senin ailen ve sen kukla degilsin nisanlinin elinde, senin nisanlin sizi tinlasaydi o gittiğiniz evde güllük gulistanlik bir oturma gerçekleşirdi ama yapmadı oralı bile olmadı bu nasıl sevgi canım aşktan gözün kor olmasın aile herşeydir bu yobazlardan bin kat daha iyi bir ailen var gordugum kadarıyla onların haklarını savun onlara nisanlinin dediği gibi "kulaklarını tıkama" ayıp ya ayıp böyle iliski yururmu zorr

Gerçekten görgü görenek diye bir şey yok nişanlınızda ve ailesinde.
Annesine normal geliyorsa oğluna haydi haydi normal gelir.
Çünkü öyle görmüş öyle yetişmiş. Yarın evlenirseniz bu eve misafir için bişeyde almaz.
Bi kuru çay verir gönderir. Hani sen ne zamana kadar eşinin bu konuda ki açıklarını kapatmaya çalışacaksın.
Bir ev ziyaretine, ev görmeye vs.. giderken bu eline bi kutu tatlı almayı bile çok görür.
Bunlar önemli gerçekten.. Örnekleri çoğaltabiliriz. Biliyorum üzülüyosun ama acı gerçekler bunlar.

KV bir suç görmedim ben.. Kadın o gün değil hergun yapıyormuş zaten..ee e bu durumda suç nisanlinda o günde satış yapivermesey mis.. ayıp kaç saatlik yoldan KV kp geliyor saygısızlık onrmsenmemek var işin içinde..bunlara rağmen sen nisanlinda suç bulmuyorsun hayret
Aileni dinle

yok ben ewlerinde değildim.. hafta içine zaman zaman sordum nişanlıma nasıl gidiyo varmı hazırlık diye oda koltuklar siliniyo yarın camlar silincek falan diye anlatıyordu.. aslında o gün bende şok oldum yalan değil(

Valla ben k.v olsam gece uyumaz yemek yapardım. Ne demek kv suç yok. İkisi de suçlu

Neyse evine özen göstermesi,Ailenize özverirsiz davranması gerçeğini değiştirmez
Dediğim gibi genele bakın artık öyle değerlendirin

Ayrılmaya sebep bir konu değil bence, bu konuda herkesin dusuncesi farklı olabilir. Bundan sonra resttorantta yemek yiyip gidersiniz

şöyle anlatayım.. 10 yıl önce yaşanmış bir ayrılık var anne ve babasının arasında.. o zamandan bugüne tüm yük nişanlımda herşeylerini o karşılamış.. çocuk yakında ewlenicek annesine maddi gücü olması adına yemek işi açmış hem paranı kazan hem oyalan demek istemiş.. ve bunun sorumluluğu çalıştığı için kendisine ait.. yemek parasam senin nişanlınıjn ailesini karşılayamam demek bence kaçış olmuşş ve nişanlıma ayıp olmuş.. ben bundan sonrası için nişanlıma kızdım ki kendisinide dedim anne sen ne diyosun bana pazartesiden beri aklın nerdeydi söyleseydin aban ben çaresini bulurdum diyip cevabını vermeliydi.. ama annesinin zor durumda olduğuna kadıncağızın yetiştiremiceğine inandırıldmış:)

benim rahmetli kayınvalidemi hatırlattı kayınvalideniz.o da pek bir şey bilmez,hazırlamazdı ama şimdi ki eşim,o zamanda ki nişanlım,annesinin yaptığını telafi edebilmek için dört dönerdi.en azından et alıp mangal yakardı.

burada nişanlınızı ve tutumunu beğenmedim kusura bakmayın.kayınvalide,gelip geçici ama o adamla bir ömür boyu yaşayacaksınız.eğer ki görmezden gelebileceğinizi düşünüyorsanız,devam edin.aksi takdirde çok işiniz var bu adamla.

Ayrılmaya sebep bir konu değil bence, bu konuda herkesin dusuncesi farklı olabilir. Bundan sonra resttorantta yemek yiyip gidersiniz

açlık konusunu bu şekilde halledebilirler deeeeeee

Saygısızlık ne olacak?

Var mı yolda durup biraz saygı görecekleri bir dükkan?

Aile komple suçlu bence ilk olarakta damat

zaten dönüş yolunda sadece bunu diyebildimm annemlere.. bundan sonra az görüşün ve mümkünse aç gelmeyin anne bende çok üzüldüm dedimm. aslında annemden çok babama üzüldüm çünkü misafir konusunda çok hassas biri. bizim eve giren insan tok bile olsa yarım saatliğine bile gelse ona yemek verir zorla.. nişanlılın maddi olarakta gücü yok.. yani ew araba gibi.. çalışıyor fakat yatırımı yok.. babam ben sewiyrm diye bunlarıda konu etmedi.. ama benim o akşam boynum büküldü.. yüzüme demedi babam fakat ama içim rahat değil gibisinden imada bulundu (

Valla ben k.v olsam gece uyumaz yemek yapardım. Ne demek kv suç yok. İkisi de suçlu
KV kendine gore gerekçeleri olabilir çok temizlik yapmıştır yorgundur veya eşinden ayrılmış, psikolojik sorunları vardır ne bileyim ben.. Her gün yemek yapıyormuş kimbilir kaç çeşit satmak için, yok yok oğlunda kabahat para kazanmayı seçmiş.. KV kp önüne kuru börek çay oluru yok yani

boşanmış anne-baba.

ya maalesef ki bir de şu var;
görgü dediğimiz şey görerek öğreniliyor.

şimdi sözlünüz hiç bilmiyorsa misafire yemek ikram etmek gerekir, ne diyeceğiz ki.

sanki görgüsüzlüğü saygısızlığından değil de, gerçekten kimsesizliğinden olmasın.

Size istemeye geldiklerinde,söz için geldiklerinde nasıl davrandınız.Acaba Onlarda sizde özen görmedikleri için,gerek görmemiş olabilirler mi
evet bunuda anlatayım.. bize söz için toplamda 19 kişi olarak geldiler.. babam özel olarak su böreği yaptırdı ve börek gelmelerine yarım saat kala sıcacık eve getirildi.. kıymalı poğaca vardı patates salatası ve sigara böreği vardı tatlı olarakta baklava ekmek kadayıfı vardı babam çay içmek istmeyen olur diye ayranından meyve suyuna kadar hepsini aldı... ben çay biçmeyi sewmem onlara gttiğimde içmedim kv meyve suyumuzda yokki diyip hiç bişey ikram etmedi

yapılan şey kesinlikle çok ayıp size ve ailenize hiçbir önem verilmemiş. 1 hafta önceden gideceğiniz belli kayınvaliden her akşam 1 yemek yapıp dolaba kaldırsa dolu dolu yetermiş. mükellef bir sofra kurulmasını beklemiyoruz tabiki sanırım kızı da yok tek kadın elinden ne glirse onu yapabilirdi ama yapılmamış bir de üstüne nişanlında ailesini savunmul tatlı dil yetermiş o ne saçma laf! kimse değişmez herkes bugün nasılsa öyle devam eder sakın annesini babasını değiştirebileceğini düşünme. ben olsam gerçekten bi korkardım kendim sevebilirim aşkından ölebilirim ama annemi babamı iyi insanlarla tanıştıtmadım diye kendimi daha çok üzerdim! yazık hiç mi örf adet bilmiyor bu insanlar komşu gelse evde ne var ne yok dökeriz kadın böreği ısıtmadan aciz

zaten kesinlikle öyle.. nişanlılın gerçkten bence zor bir hayatı olmuş benim gibi aile bağları sağlam bir ailede yetişmemiş.. annesi ona böyle bir teklfte bulunduğunda onunda üzüldüğünü tahmin ettiğimi ben onada söyledim.. kendisi bana açta kalsam öyle bi laftan sonra anneme ağzımı açmazdım dedi.. çok değişik bir aile yapıları var (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…