• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuruntularım?

Merhabalar, yeni üye oldum ve bir süredir aklımda olan durumumu paylaşmak dertleşmek istedim.
Ben 5 aylık evliyim, 1 buçuk yıllık da bir sevgililik sürecimiz oldu. Bir arkadaşımız bizi tanıştırdı. Başta eşim bana daha fazla aşıkken evlendikten sonra ben de ona daha da bağlandım ve her şey çok güzel gidiyordu. Evliliğimizin üçüncü ayında bir araya geldik tayinle ve benim taşıdığım evden getirdiğim kitapların arasında eski sevgilimden bir not çıktı. O kadar şaşırdım ki orada olduğundan haberim bile yoktu bilinçli saklamamıştım. Bunu çok problem etti, şiddetli tartıştık. Belki ben de denk gelsem tabii ki bozulurdum bu duruma dedim. O da kırıcı davrandığını kabul etti ve barıştık. Şu an aramız iyi, günlerimiz güzel devam ediyor.

Fakat mesele şu ki bu olaydan sonra bende yüksek anksiyete oluştu. Hep ya yine bir şey olur da aramız bozulur ayrılırsak düşüncesi kafamda var. (Geçmişte de anksiyete bozukluğu yaşadım…) Biz evlenmeden hiç geçmişi kurcalamadık. İkimiz de 30lu yaşlardayız bazı şeyler yaşamışızdır dedik detaya girmedik. Ama ben ilk anlattığım olaydan sonra bana birlikteliğin oldu mu diye sorduğunda hayır çıktı ağzımdan o sırada cok sinirli olduğu için…Daha önce bir kişiyle birlikte oldum ve bitti gitti evlenmeden önce de bahsi geçmedi. Şimdi mesela adet düzensizliği yüzünden doktora randevu aldım, eşim de doktora benimle girecek muhtemelen orada doktor sen şu tarihte smear yaptırmışsın der diye bile korkuyorum. Evlenmeden önceki bir tarih yani. Belki yok artık diyeceksiniz ama kafamda bunlar dönüyor. Bu düşüncelerden nasıl sıyrılabilirim? Ya da bu durum tekrar başıma dert açar mı ilişkimizde? Aileden arkadaşlardan uzakta bir şehirdeyim bu da psikolojimi etkiliyor bu arada.

Uzun ve anlamsız olduysa affola, belki de yazıp rahatlamak istedim 😔
Sakın korkma ve çekinme. Her şeyi anlatmak zorunda değilsin.

Bu yüzden aranızı bozacaksa kusura bakma da seni zaten sevmiyordur.

Bence eşinizin bunu bilmeye hakkı vardı keşke başta doğruyu söyleseydiniz. Şimdi kafanız sürekli orada olmasın dr de öyle bi şey demez ama çok takıyorsanız rahat edemediğiniz için gelmesin sizle muayene odasına.

Sakın korkma ve çekinme. Her şeyi anlatmak zorunda değilsin.

Bu yüzden aranızı bozacaksa kusura bakma da seni zaten sevmiyordur.
Aslında evet ben de o da sormadığımız için sıkıntı yoktu aslında geçmiş geçmiştir diye. Not olayı onu tetikledi dolayısıyla ben de her şeyden gerilir oldum. Tabii ki böyle yaşanmaz farkındayım ama ister istemez kafama takıyorum bu dönemde…

Şöyle ki eşimle birlikte olduğumuzda hafif bir kanama oldu lekelenme gibi. Ama zaten her kadında durumun farklı olabileceğini düşünebilecek biri, yani kiminde olur kiminde olmaz herkesin yapısı farklı diye. Ben o gün kastığım için kendimi belki hafif bir kanamam oldu. O yüzden sen önceden birlikte olmuşsun biriyle diyeceği bir durum yaşanmadı
Kendini kasmayla kanama oluyor muymuş? Bence eşiniz biliyor ve sorun etmemiş

Ozel hastanede kimse kimseye birsey sormuyor zaten onlar kendi sistemini kullanıyor. Özele git çok kafana taktı isen ama şimdi siz evlenmeden önce birlikte olmadınız mı bu durumda?

Merhabalar, yeni üye oldum ve bir süredir aklımda olan durumumu paylaşmak dertleşmek istedim.
Ben 5 aylık evliyim, 1 buçuk yıllık da bir sevgililik sürecimiz oldu. Bir arkadaşımız bizi tanıştırdı. Başta eşim bana daha fazla aşıkken evlendikten sonra ben de ona daha da bağlandım ve her şey çok güzel gidiyordu. Evliliğimizin üçüncü ayında bir araya geldik tayinle ve benim taşıdığım evden getirdiğim kitapların arasında eski sevgilimden bir not çıktı. O kadar şaşırdım ki orada olduğundan haberim bile yoktu bilinçli saklamamıştım. Bunu çok problem etti, şiddetli tartıştık. Belki ben de denk gelsem tabii ki bozulurdum bu duruma dedim. O da kırıcı davrandığını kabul etti ve barıştık. Şu an aramız iyi, günlerimiz güzel devam ediyor.

Fakat mesele şu ki bu olaydan sonra bende yüksek anksiyete oluştu. Hep ya yine bir şey olur da aramız bozulur ayrılırsak düşüncesi kafamda var. (Geçmişte de anksiyete bozukluğu yaşadım…) Biz evlenmeden hiç geçmişi kurcalamadık. İkimiz de 30lu yaşlardayız bazı şeyler yaşamışızdır dedik detaya girmedik. Ama ben ilk anlattığım olaydan sonra bana birlikteliğin oldu mu diye sorduğunda hayır çıktı ağzımdan o sırada cok sinirli olduğu için…Daha önce bir kişiyle birlikte oldum ve bitti gitti evlenmeden önce de bahsi geçmedi. Şimdi mesela adet düzensizliği yüzünden doktora randevu aldım, eşim de doktora benimle girecek muhtemelen orada doktor sen şu tarihte smear yaptırmışsın der diye bile korkuyorum. Evlenmeden önceki bir tarih yani. Belki yok artık diyeceksiniz ama kafamda bunlar dönüyor. Bu düşüncelerden nasıl sıyrılabilirim? Ya da bu durum tekrar başıma dert açar mı ilişkimizde? Aileden arkadaşlardan uzakta bir şehirdeyim bu da psikolojimi etkiliyor bu arada.

Uzun ve anlamsız olduysa affola, belki de yazıp rahatlamak istedim 😔
eşiniz niye sizinle doktora geliyor ki
ben kendimi gerilmiş hissediyorum, annemle gideceğim deyin
yanımda bir kadın olması daha iyi olur
diğer sefer sen gelirsin deyin
gelmesin

evlenmişsiniz bitmiş
bu kadar dert etmeyin
geçmişte ilişkiniz olduysa hem eşiniz evlenirken bakire olmadığınızı biliyordur , anlamıştır yani

Smear testi bakireyken de yapilir. Ustelik 30larinda bir kadinin zaten yaptiriyor olmasi lazim. Rahim.agzi kanserinden olelim mi yani. Evlenmedi diye hic mi kadin doguma gitmeyecek bir kadin, hic mi vajinal sagligini kontrol ettirmeyecek. Velev ki smear yaptirmissin dedi doktor. Evet yaptirdim diyeceksin, malum yas 30larda artik, rutin kontroldur bu. Illa sevismis olmaniz gerekmiyor kontrole gitmek icin

Böyle yaşanır mı?

Kendinize yeni bir alan açın. Bakın YouTube’de yabancı dil videoları var. Yani her konu var. Daha önce hiç bilmediğiniz bir konu seçip onu öğrenmeye çalışın mesela. İllaki birilerinin dibimizde olmasına ihtiyacı yok, kendimizle de çok güzel zaman geçirebiliriz. İşte o zaman o zihninizin sizi yediği cümleler de silinir gider zaten. Odağınızı eşinizin üzerinden çekmeniz şart.

Doktora gidince de içeri girmesin canım ne işi var muayenenin içinde. Soğuk algınlığı muayenesi değil ya bu.

Back
X