Küs arkadaş için fikir

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.106
133
Hanimlar dert sayılmaz ama fikir istiyorum. Kız kardeş dediğim bir çocukluk arkadaşım vardı. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen cinsten. Arkadaşım ufak bir yanlış anlaşılma sonucu sözüne bir gün kala benimle kavga etti. Ama ne kavga. Demedigini birakmadi. Allahım nasıl yani benden bu denli mi nefret etti diye hala düşünüyorum. Sözleri kulagimda. Tabii söze de gelme sakın dedi. Nisan kına ve düğününe de cagirmadi. O kavga esnasında bana saydirken kendimi savunmadim, savunmak istemedim. Yazıklar olsun madem böyle düşünüyor sus dedim içimden. Birde sözü vardı açıkçası kötü geçsin istemedim. Neyse düğün geçti balayindalar. Düğün hediyesi olarak altın bir bileklik ev hediyesi olarakta 8li şu takımı aldım. Çünkü yillarimiz geçti. Bende çok emeği var. Vefa borcum var. Ama hediyelerini verdikten sonra görüşmeyecegim, sildim hayatımdan. Ve yuzunude gormek istemiyorum. Aynı zamanda da zamanında söyleyemedigim herşeyi bir kağıda yazıp ilistirdim hediyelerinin yanina. Ne denli kırıldığımi şaşırdığımi beni suçladığı herşeyi tek tek açıklayıp kendi savunmami yaptım. Artık ne olursa olsun eski arkadaşım olamayacagini yazdım. 1 sayfa kadar. Bunları annesine versem ona verse çocukça mi olur. Yada döndükleri zaman farklı bir isimle direk eşiyle yaşadığı eve kargolasam. Okuyunca benim olduğumu anlar nasılsa. Annemle mi göndersem yada. Kafama koymuştum ama komik ergence mi olur diye bir şüphe düştü içime.

Hediye yollamayin. Kendinizi aciklamayi veya savunmayi olay olurken yapsaydiniz. Sonradan huzur kacirmanin manasi yok. Ben o hediyeleri kullanmazdim acikcasi ve rahatsiz olurdum bu yaptiginizdan. Arkadasiniz ne tepki verir bilemem zaten asil olayi da yazmamissiniz ama ben boyle dusunuyorum.

O benim için birçok hediye aldi ama yani doğum günlerimde falan. O an yapamazdım, ertesi gün sözü vardı. Sonra Nisan düğün 3 ay içinde oldu hepsi ve hiç uygun zaman olmadi

O benim için birçok hediye aldi ama yani doğum günlerimde falan. O an yapamazdım, ertesi gün sözü vardı. Sonra Nisan düğün 3 ay içinde oldu hepsi ve hiç uygun zaman olmadi

O size dogum gunu vs hediye alirken siz karsilik olarak hediye almadiysaniz bu zamana kadar, alin elbette.
Sonucta aranizdakileri bilemiyorum, kendimce yorumluyorum. Belki barisirsiniz bile...

Ben olsam yapmazdım. Bana nefret kusan birine. Sen aklına koymuşsun belli ki yapacaksın. Ama anlamadığım şey ufak bi yanlış anlama diyorsunda o zaman neden bu kadar nefret ve kin kusmuş ki. Belli ki ufak değil.

Geçmiş geçmiştir kurcalamayin. Size hakaret Edip sizi yanlış tanıyan bir insana hediye yapmanız bana tuhaf geldi. Siz bunları yapınca ay kıyamam hata mı yaptım aglayayim diye vicdan yapmayacaktir. Yaptığı iyilikleri de size ettiği laflara sayın. Aldığınız altın bileklik yanına kar kalacaktır nostaljik bir anı değil.
Bu forumda herkes çok romantik. Dizilerde yaşamıyoruz ya da roman kitaplarında değil. Size acımadan laf edene siz merhamet gostermeyin.

Bilemedim. Çok zor işler.
Benim de böyle çok yakın olup da sonradan ayrı düştüğümüz bir iki arkadaşım oldu. Hatta bir tanesi dün gece rüyama girdi. Beni arıyordu, telefonu açmadım. Allah yardımcınız olsun. Sıkıntı, stres kaynağı. Başka bi şey değil.

O size dogum gunu vs hediye alirken siz karsilik olarak hediye almadiysaniz bu zamana kadar, alin elbette.
Sonucta aranizdakileri bilemiyorum, kendimce yorumluyorum. Belki barisirsiniz bile...
Anlatayim çok saçma ve karışık bir durumdu. Hala cozebilmis değilim. Arkadaşımın babasının amir olduğu bir devlet kurumun da çalışıyordum. Sözleşmeli olarak sözleşmeyi kurum yapıyor, 3 senelik 5 senelik vs. Oda kuruma geçmek istiyordu. Özellikle geçmek istediği bir pozisyon vardı. Beni birkaç arkadaşı o pozisyona geçirmek için mülakata aldılar. Ve birime beni atadılar. Ben birim değiştirince yerime başkası gecti. Arkadaşım mülakatta ondan ve babasından habersiz babasının ismini kullanarak arkalarından iş çevirerek birine atandigimi iddia etti. Neye dayandırıyorsun diyince gözlerime, gözlerimle okudum dedi ve arkasından hakaretler hakaretler. Asla öyle birşey olmadı ve okuyabileceği bir doküman yok. Babasının yanına gittim ..... Amca bakın sizin isminizi sizden habeersiz kullandigim iddia ediliyor asla öyle birşey yok. Gidin sorun araştırın lütfen beni zan altında bırakmayın tarzı konuştum. Babası biliyorum olsa kulağıma gelirdi zaten dedi. Tabii arkadaşım buna asla inanmadi. olay buydu

Arkadaş, dost falan hepsi hikâye herkes çıkarcı olmuş herkes menfaat peşinde. Bu zamanda kendinden başka arkadaş yok.
Size gelince,sizi bu denli yok sayan hakaret eden biriyle birdaha asla işiniz olmasın unutmayın kimse sizden değerli değil.

Ben olsam yapmazdım. Bana nefret kusan birine. Sen aklına koymuşsun belli ki yapacaksın. Ama anlamadığım şey ufak bi yanlış anlama diyorsunda o zaman neden bu kadar nefret ve kin kusmuş ki. Belli ki ufak değil.
Konuyu ilk sayfada anlattım. Birilerinin doldurursunuz mi geldi nasıl oldu bilmiyorum.

Son düzenleme:
İlk sayfada konuyu eksiksiz anlattım. Babası onayladı. Hayatım boyunca onun o gece ettiği hakaretlerin 1/10 unu isitmemistim. Nankörlügum sinsiligim yalanciligim hiçbir şeyi eksik bırakmadı. Ama dediğim gibi o bana hediye alırdı. Şimdi böyle oldu. Bilmiyorum napicam.
Gerçekten öyle amaaaan ne takicam diyorsun ama öyle olmuyor. İllaki aklına geliyor. Neden bunu hakedecek ne yaptım. Çok çok iyi bir arkadaştı ama bende ona karşı çok iyi bir arkadaştım. Hakkaten durduk yere stres kaynagi

Aldığın bileziği sen tak. Takımı da

Aldığın bileziği sen tak. Takımı da geri ver ihtiyacin olan şeyi al. Ettiği iftira çok büyük Allah korusun. Naif olnayin. Serte sert gidin.

Valla hediyeleri ulaştırmanıza bişey diyemicem ama bir sayfa yazınız çok saçma.
Olgun yaklaşım olarak ne hediyeleri gönderin nede yazınızı.
Hele annenizi size böyle hakaretler eden kişinin ayağına göndermek çok saçma.
Arkadaşlık bitmiş. Sizi hayatında kesinlikle istemiyor, istese mutlaka evliliğine kadar bı barışma olurdu.
Arkadaşınız sizden gelen ne hediyeyi nede takıyı isteyeceğini zannetmiyorum. Siz göndermeniz dahi geri gönderecektir

özür diler gibi hediye mi aldın.
böyle bir itham karşısında.

Benimde böyle bir olayım olmuştu.
Küs olduğum arkadaşım yeni adresimi annemden alıp evime gelmişti. Ben acıdım açıkçası,yazık arkadaşsız kaldı bana sarıyor demiştim. Böyle anlaşılır yani,bir de hediye.. Ne bileyim ben yapmazdım,saçma geldi. Bunca zaman sonra neden iletişime geçmeye çalışıyorsunuz ki? Demek ki gerçek arkadaşınız,kardeşiniz değişmiş. Eğer sizin düşündüğünüz kadar güçlü bir bağınız olsaydı zaten o kendisi yazardı.

Bana yapılsa ne hissederdim diye düşündüm.
Hediyeler ya sizde kalsın, ya da geçmişin anısına bilekliği gönderebilirsiniz.
Mektup iyi fikir çünkü hem haksız olduğunu anlamış olur, hemde sağda solda arkanızdan konuşup insanların sizin hakkınızda yanlış düşünmelerine neden olmamış olur.
Annesi üzülmesin diye vermeyebilir. O yüzden kargoyla gönderin.
Kendi annenizi karıştırmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…