Küsmek

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Arkadaşlar bu konuyu fikirlerinizi almak için açtım.

Eşimle tartışmalarımda arkadaşlarım ve ailem dahil hickimse bana hak vermiyor. Hep ortalığı karıştıran ve tartışmayı nirvanaya çıkaran kapris yapan, haksiz yere masum kocamı üzen ben oluyorum.

Yapi olarak eşim hep alttan alan taraf tamam bunu anlıyorum. Birazdan o alttan alınmak sinirlendiğinde sakin bir tavırla karşılık verilmesini istiyor. Ama tahammulum yok benim. Sanki onu alttan alırsam tepeme çıkacakmış, bu ilişki rayından çıkacakmış hep ezilen ben olacakmışım gibi geliyor ve hep haksiz çıktığım için de evi terkedip ailemin yanina gidiyorum..

İliskimiz 11. Yılında bu hep boyle oldu.

İlişki dinamigimizi anlatayım. Eşim diye demiyorum ama cidden çok sakin, aldığı kararları düşünerek veren ve daha bir kere bile (bana gore ) yanlış karar vermemiş biri. Bense sürekli dolandırılırım, herkesin her dediğine inanirim ve aldığım kararlar ani ve geneli yanlış kararlar olur. Sabırsız biriyim. Aklıma ne gelirse söylerim.

Eşime çok fazla mahcup olmuşluğum vardır bu yüzden. Mesela bi gün eve gelen temizlikçi küçük çocuğunun yerde yattığını söylemişti. Ben de koltuk takimimi zaten değiştirmeyi düşünüyordum. Al götür bu takimi dedim. Hemen bi kamyon ayarlandı geldiler götürdüler. Esim çok kızdı. Buna birlikte karar verirdik, iyi yapmışsın ama bana sormadan karar verme bir daha dedi.

Neyse sorunum hakli çıkamadığım her konuda küsmem. En son eşim bana araba sürmeyi öğretiyordu. Ehliyetimi aldım ama pratiğe ihtiyacım var. özel bir hoca bile ayarladım kendime ama olmaz benimle çık trafiğe dedi. Yol boyunca bana bağırdı. Ben de ağlayarak eve geldim ve küstüm. Evde film koptu. Bana artik küsme diye kollarımdan tuttu ve hırpaladı. Benden uzak dur dedim. Bu sefer sarılarak canımı acıttı. Ben de ya sen çok git ya da ben annemin evine gideceğim dedim.öfkem sinirim geçmedi.

Artik bana küsme dayanamıyorum senin kusmelerine, ne yapacağımi bilmiyorum evde gerginlik istemiyorum artik küsme kavga edebiliriz hicbir şey olmamış gibi hayatımıza devam etmemiz lazim falan bir suru şey söyledi. Bu lafları hep duyuyorum ama ona karşı öfkem geçmiyor sakin kalamıyorum. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden bile iki üç gün küs kalıp evi terkediyorum. Bu sefer kendi gitti. Simdi iyiyiz ama siz eşlerinizle tartışınca nasıl sakin kalıp alttan alabiliyorsunuz ?

Kendime gelmek ve sinirlerimi kaprislerimi aldırmak istiyorum. Bi arkadaşım "güvenli bağlanma " diye bi kitap tavsiye etti. Siz de bana tavsiye verin.

Evi terketmek olmaz. Bence kendinize bir kural koyun bunu da eşinizle paylaşın. Kim haklı kim haksız farketmez. Günün sonunda mutlaka yatağınızda uyuyacaksınız ve o yatağa küs girilmeyecek.
Ben de sizi haksız bulduğumu üzülerek söylüyorum. Anlayışlı bir kocan var gibi geldi bana ama adamı bezdirmişsin her şeye küserek. Ben olsam dayanamazdım valla.

Öfkeli anlardan sonra evden gidiyorsan dediğin gibi çözüm gerekiyor. Ben misal kızarım yarım saat sonra durulurum. Sana antidepresan öneriyorum çünkü belli bir davranışı değiştirmek çok zordur. Hele ki öfkeyse o, ucu açıktır gider de gider. Terapi uzun soluklu bir yaklaşım olur. Psikiyatr ın sana vereceği antidepresan zamanla davranışı oturtur normalleştirir diye düşündüm.

Buradan ‘’onu yap, bunu yap’’ demek kolaya kaçmak olur. Öfkeli insan o an buradaki telkinleri dinlemez, hatırlamaz. İnsanın en zayıf noktasıdır öfke. Ancak bunu baskılayacak bir kimyasal halleder işi.

ama bana haksiz yere bağırınca özür dilemesi gerekmiyor mu ? Yani bana bağırıyor ve ilişki kaldığı yerden devam ediyor. Bana haksızlık olmuyor mu bu

bizim evde kimse altdan almiyor ama en gec yarim saat sonra kavgayi bile unuturuz... en fazla mesafe salondaki koltuga yollamisimdir uyumaya. sürekli aileye gitmek hos degil. öfken gecmiyorsa belki daha derin sorunlar vardir. ben sürekli aileminde ettigim kavgalar bilsin istemem. sonucta evliligin de bir gizlisi olmasi lazim

yok ilaç kullanamam. Çünkü dun embriyo transferim oldu. Hamileyim büyük ihtimalle. Esim de ayni sizin dediginizi söylüyor. Kavga ederiz geçer biter. Uzatma diyor. Ben sakin kalamıyorum..

Evden gitmek isteseniz bile bu yanlış birşey diyip evde oturamıyor musunuz?
Bu sefer yapmayayım, söylemeyeyim deseniz içinizden, olmuyor mu?

ama bana haksiz yere bağırınca özür dilemesi gerekmiyor mu ? Yani bana bağırıyor ve ilişki kaldığı yerden devam ediyor. Bana haksızlık olmuyor mu bu
Haksız olan kimse tabi ki özür dilemeli. Ama küsmek yerine bunu ona söyleyebilirsin.
''Bana bağırdığın için çok kırıldım özür bile dilemedin.'' diyebilirsin mesela.
İnsanlar konuşa konuşa

Ben küsen insanları sevmiyorum. Biz de hayatta küsmeyiz. Küsen olursa da hiç gidip barışmam. Uğraşamıyorum insanların kaprisleriyle.
Eşiniz de haklı küsmeyin, küsmek normal bir davranış değil.
Ayrıca araba kullanmak istiyorsanız bağırmayan sakin biriyle öğrenin. Eşiniz de pek normal gelmedi. Ne bileyim benim eşim kalkıp beni sarsmaz hırpalamaz buna izin vermem mesela. Öfke problemi var belli ki.
Güvenli bağlanma kitabı da Adem Güneş’in kitabı ama çocukların güvenli bağlanması için. Ben de aldım ama onu okumaya daha sıra gelmedi.

maalesef artık o seviye o kadar yerlerde ki. Ailemi de yıprattım arkadaşlarımı da yıprattım. Simdi evden kaçmaya yüzüm yok onu yolladim artık.

Küsen insan da çok gıcık oluyor ama ya. En sevmediğim şeylerden biri. Tavır falan tamam da.
Eski konularınızda da yanlış hatırlamıyorsam eşinizin her şeyi yönettiğini, kendiniz hiç bir şey yapamadığınızı , izin vermediğini söylüyordunuz di mi? O üye siz miydiniz?
Öyleyse iki konu tezat geldi bana. Çift terapisine mi gitseniz?

lütfen bana bunu nasıl başardığınızı söyleyin. Nasıl küsmeden duruyorsunuz. Bu duygumun altında güvenli bağlanma gerçekleşmediğini düşünüyorum. O yüzden diyorum. Eşimi de çok seviyorum. Neden küsüyorum o zaman.

evet o üye benim. Eşim sürekli başıma iş actigim için çok serbest bırakmıyor beni.

yok ilaç kullanamam. Çünkü dun embriyo transferim oldu. Hamileyim büyük ihtimalle. Esim de ayni sizin dediginizi söylüyor. Kavga ederiz geçer biter. Uzatma diyor. Ben sakin kalamıyorum..
O zaman gebeliğini, hormon değişimlerini, bebeğinin büyümesini bekle. Belki pozitif bir etki yaratır. Her şeyi riske atmazsın çocuk olunca. Bunu tenkit amacıyla yazmadım. Küsüyorum ya da Evden gidiyorum sözüne istinaden dedim.
Ama lohusalık çok ağır bir dönemdir. Karşılıklı olarak bu kadar geçimsizseniz önü alınmaz. Nice sakinler bile dellenir o lohusalık döneminde. Papatya çayı iç, sakinleştirir. Ya da öfkelenince anahtar bir müzik bul tak kulaklığı onu dinle. Sesini aç, bağırarak söyle. Kemikleşmiş bir durum bu belli ki, başkasının telkiniyle geçmez. Önce kendini frenleyecek bir şey bulman gerek ya da öfkeni askıya alacak bir eylem.

maalesef artık o seviye o kadar yerlerde ki. Ailemi de yıprattım arkadaşlarımı da yıprattım. Simdi evden kaçmaya yüzüm yok onu yolladim artık.

olsun zararin neresinden dönersen kardir. senin icini asil kemiren seyi bul. aile terapistine gidin, kesinlikle iyi gelir. bide artik aileyi arkadaslarini evliliginden uzak tut. soran olursa artik 11 yil sene sonra alistik bir birimize dersin .

evet o üye benim. Eşim sürekli başıma iş actigim için çok serbest bırakmıyor beni.
Eşiniz sizi kendine bağımlı yapmış. Siz ona belki bu yüzden gereksiz trip yapıyorsunuz.
Onun davranışları da çok normal değil tüm konularınızı düşününce.

Evden gitmek isteseniz bile bu yanlış birşey diyip evde oturamıyor musunuz?
Bu sefer yapmayayım, söylemeyeyim deseniz içinizden, olmuyor mu?

ay yok olmuyor. Televizyon karşısına geçiyor bana kızınca ve ben onu orda sakin görünce çileden çıkıyorum. Üzerine yastık kumanda falan firlatiyorum.

Biz konuşarak hallediyoruz her şeyi. Birbirimize bağırmayı sevmiyoruz. Mesela araba kullanma meselesinde bana da eşim pratik yaptırırken hatalar yaptım ama böyle böyle öğreneceksin diyordu, asla bağırmazdı. Bizim bunu başarmamızın sebebi birbirimize kırıcı sözler söylemememiz. Konu her ne olursa olsun kaç yıllık sevgililik nişanlılık ve evlilik hayatımda bir gün eşimin ağzından kırıcı söz duymadım. O da benden duymadı. İnsan hayatı paylaştığı biriyle saygı içerisinde konuşmalı ve sevgiyle hareket etmeli.
Sizin eşiniz size kırıcı sözler söylüyor belli ki. Ve bu yüzden küsüyorsunuz, bu konuda haklısınız. Ona kırıcı sözler söylememesi gerektiğini, öfke sorununu aşması gerektiğini söyleyin.

terapiye başlayacağım . Doğurana kadar da gideceğim. İlk bebeğim vefat etti. Profesyonel deste k şart benim için farkındayım

Siz evliliği evciliğe çevirmişsiniz.Bana ne küstüm eve gidiyorum ne yaaa çocuk musunuz siz??

Hem de 11 yıllık evlilik.

Adam haklı üzgünüm ama kendinize çekidüzen verin.

Yüzgöz oluyorsunuz boşuboşuna.Evden gittiği gibi bir gün çıkar avukata da gidebilir.

Sonra vurursun kafanı duvarlara ben kocamı seviyorum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…