Evi terketmek olmaz. Bence kendinize bir kural koyun bunu da eşinizle paylaşın. Kim haklı kim haksız farketmez. Günün sonunda mutlaka yatağınızda uyuyacaksınız ve o yatağa küs girilmeyecek.
Ben de sizi haksız bulduğumu üzülerek söylüyorum. Anlayışlı bir kocan var gibi geldi bana ama adamı bezdirmişsin her şeye küserek. Ben olsam dayanamazdım valla.
Öfkeli anlardan sonra evden gidiyorsan dediğin gibi çözüm gerekiyor. Ben misal kızarım yarım saat sonra durulurum. Sana antidepresan öneriyorum çünkü belli bir davranışı değiştirmek çok zordur. Hele ki öfkeyse o, ucu açıktır gider de gider. Terapi uzun soluklu bir yaklaşım olur. Psikiyatr ın sana vereceği antidepresan zamanla davranışı oturtur normalleştirir diye düşündüm.
Haksız olan kimse tabi ki özür dilemeli. Ama küsmek yerine bunu ona söyleyebilirsin.ama bana haksiz yere bağırınca özür dilemesi gerekmiyor mu ? Yani bana bağırıyor ve ilişki kaldığı yerden devam ediyor. Bana haksızlık olmuyor mu bu
bizim evde kimse altdan almiyor ama en gec yarim saat sonra kavgayi bile unuturuz... en fazla mesafe salondaki koltuga yollamisimdir uyumaya. sürekli aileye gitmek hos degil. öfken gecmiyorsa belki daha derin sorunlar vardir. ben sürekli aileminde ettigim kavgalar bilsin istemem. sonucta evliligin de bir gizlisi olmasi lazim
Ben küsen insanları sevmiyorum. Biz de hayatta küsmeyiz. Küsen olursa da hiç gidip barışmam. Uğraşamıyorum insanların kaprisleriyle.
Eşiniz de haklı küsmeyin, küsmek normal bir davranış değil.
Ayrıca araba kullanmak istiyorsanız bağırmayan sakin biriyle öğrenin. Eşiniz de pek normal gelmedi. Ne bileyim benim eşim kalkıp beni sarsmaz hırpalamaz buna izin vermem mesela. Öfke problemi var belli ki.
Güvenli bağlanma kitabı da Adem Güneş’in kitabı ama çocukların güvenli bağlanması için. Ben de aldım ama onu okumaya daha sıra gelmedi.
Küsen insan da çok gıcık oluyor ama ya. En sevmediğim şeylerden biri. Tavır falan tamam da.
Eski konularınızda da yanlış hatırlamıyorsam eşinizin her şeyi yönettiğini, kendiniz hiç bir şey yapamadığınızı , izin vermediğini söylüyordunuz di mi? O üye siz miydiniz?
Öyleyse iki konu tezat geldi bana. Çift terapisine mi gitseniz?
O zaman gebeliğini, hormon değişimlerini, bebeğinin büyümesini bekle. Belki pozitif bir etki yaratır. Her şeyi riske atmazsın çocuk olunca. Bunu tenkit amacıyla yazmadım. Küsüyorum ya da Evden gidiyorum sözüne istinaden dedim.yok ilaç kullanamam. Çünkü dun embriyo transferim oldu. Hamileyim büyük ihtimalle. Esim de ayni sizin dediginizi söylüyor. Kavga ederiz geçer biter. Uzatma diyor. Ben sakin kalamıyorum..
maalesef artık o seviye o kadar yerlerde ki. Ailemi de yıprattım arkadaşlarımı da yıprattım. Simdi evden kaçmaya yüzüm yok onu yolladim artık.
Eşiniz sizi kendine bağımlı yapmış. Siz ona belki bu yüzden gereksiz trip yapıyorsunuz.evet o üye benim. Eşim sürekli başıma iş actigim için çok serbest bırakmıyor beni.
Evden gitmek isteseniz bile bu yanlış birşey diyip evde oturamıyor musunuz?
Bu sefer yapmayayım, söylemeyeyim deseniz içinizden, olmuyor mu?
Biz konuşarak hallediyoruz her şeyi. Birbirimize bağırmayı sevmiyoruz. Mesela araba kullanma meselesinde bana da eşim pratik yaptırırken hatalar yaptım ama böyle böyle öğreneceksin diyordu, asla bağırmazdı. Bizim bunu başarmamızın sebebi birbirimize kırıcı sözler söylemememiz. Konu her ne olursa olsun kaç yıllık sevgililik nişanlılık ve evlilik hayatımda bir gün eşimin ağzından kırıcı söz duymadım. O da benden duymadı. İnsan hayatı paylaştığı biriyle saygı içerisinde konuşmalı ve sevgiyle hareket etmeli.lütfen bana bunu nasıl başardığınızı söyleyin. Nasıl küsmeden duruyorsunuz. Bu duygumun altında güvenli bağlanma gerçekleşmediğini düşünüyorum. O yüzden diyorum. Eşimi de çok seviyorum. Neden küsüyorum o zaman.
O zaman gebeliğini, hormon değişimlerini, bebeğinin büyümesini bekle. Belki pozitif bir etki yaratır. Her şeyi riske atmazsın çocuk olunca. Bunu tenkit amacıyla yazmadım. Küsüyorum ya da Evden gidiyorum sözüne istinaden dedim.
Ama lohusalık çok ağır bir dönemdir. Karşılıklı olarak bu kadar geçimsizseniz önü alınmaz. Nice sakinler bile dellenir o lohusalık döneminde. Papatya çayı iç, sakinleştirir. Ya da öfkelenince anahtar bir müzik bul tak kulaklığı onu dinle. Sesini aç, bağırarak söyle. Kemikleşmiş bir durum bu belli ki, başkasının telkiniyle geçmez. Önce kendini frenleyecek bir şey bulman gerek ya da öfkeni askıya alacak bir eylem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?