• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kusurlarımı kabullenemiyorum, acı çekiyorum

diğer insanların kusurlarım olduğunu düşündüğü şeylerin kusurum olduğunu düşünmüyorum. onlar beni ben yapan şeyler. ve ben kendimi çok seviyorum. mesela hamilelikle birlikte yüzümü çiller bastı. bence çok tatlı birisi oldum çillerimle. beni seven böyle sevsin. çünkü ben kendimi böyle seviyorum. sevemeyeni bende sevmem zaten.

karşındaki kişi hassas noktana dokunmuş
ve konuşma tarzı yanlış
sende değil problem karşındaki insan
senin saçında problem başkasında gözünde kulağında
sağlığın yerinde olduğuna şükredebilirsin o anda törpilenir
gözün kulağın ayaklakların burnun vücut işlevlerine yapabildiğine şükretmelisin
bir söz vardır dil şükretmezse gönül hüzne düşermiş.

Bence gayet iyi niyetliler seninle dalga gecmemis, daha hos gorunmen icin oneride bulunmuslar.
Mesela benim cook sevdigim bir yakinim var. Ben kendime cok ozenirim, cocugum var hala ayniyim. Onun da bir rahatsizligi oldu artik iyilesti ve cocugu var. Gecenlerde dedim ya fistik gibisin su saclarini artik ev topuzu yapmaktan vazgec, eskisi gibi kendine gel dedim gulustuk.
Mesela beraber sacimizi boyatmaya gidicez. Ben kesinlikle onun eskisi gibi kendine gelmesi icin kirmadan soyledim.

Ya bu yorumun iyi niyeti kötü niyeti yok bence. Ne amacla soylenirse soylensin bi elestiri ve sinir bozucu. Bunu senelerdir tanidigin ailen yerine koydugun insanlar soyleyebilir ben o zaman tavir almam -onlar bile sık dile getirse yine sinirlenirim-Ama beni 2 aydir taniyan insan bu yorumu yapsa sinirlenirim. Insanin farkinda oldugu kusurun baskasi tarafindan dile getirilmesi her turlu sinir bozucu. Hepte bahane var "senin iyiligin icin". Ulan ben senden azmi düşünüyorum kendi iyiligimi? Oram buram hala kusurluysa demekki bi cozume ulasamamisim senmi ulascan? Bende bi kac sene once biraz zayiftim ve tabiki bunun farkindaydim. Surekli herkesin aa ne kadar zayifsin biraz kilo alsana demesi cok itici gelirdi terslediklerimde oldu. Neymis efendim ben senin iyiligini düşündümmüş. Her goren iyiligini düşünüyorum mantigiyla ayni kusuru dile getirince iyilikmi kaliyo? Herkes fikrini kendine saklasin kardesim kusurum cozulebilcekse onu herkesten once ben dusunup cozerim zaten. AY SABAH SABAH NE YÜKSELDİM:KK53:

Bende ilk boyle dusundum iste. Ama simdi kizlar yorum yazinca belki baska acidan dusuneyim diyorum.

Dogru diyorsunuz, ailem ne kadar elestirirse elestirsin, alinmam mesela. Ama 2 aydir tanidigim insanlar bunlar... Bilmem, canim acidi soyleyince. 5 saattir gulumseyemedim is yerinde, icim aciyordu. Zar-zor kendime geliyorum.

Ben aslinda hijyenik konulari saymazsak, yani baskalarina bir zarari olmadigi halde insanlarin dis gorunusune ve secimlerine hicmi hic karismam, dogru saymam. Belki bize cirkin gorunuyor ama o seviyordur bir sekilde giyinmeyi, makyaj yapmayi yada yapmamayi vs. Sonucta onun secimi. O kendisini aynada oyle guzel buluyor, hayat onun, bize ne ona karismak. Bize cirkin gorunuyorsa o bizim sorunumuz. Helede bir kusuru varsa, sac dokulmesi gibi mesela... Benim is arkadasim anoreksi hastasi. Cook zayif ve bir konusmasinda duydum, genetik, tedavisi olmayan bagirsak hastaligi varmis. Onu oyle guzel buluyorum, farkli buluyorum, hicmi hic kotu bakmam yada allah korusun, kalkipta "cok zayifsin" demem. O onun hayati, vucudu vede hastaligi da var. Benim gibi. Ne bileyim, boyle konulari dile getirmek neye lazim :(

Bence boyle konuları dile getirmek hic biseye lazim degil. Fikir alisverisi yapmak farkli bisey ama bu cok farkli. Ben bunu patavatsizlik olarak degerlendiriyorum. Sen takilma bosver tekrari olursada tepkini koy bi daha tekrarlanmaz

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim yorumlariniz icin, bir bilseniz nasil iyi geliyor... Burasida olmasa nerede kime soyleyecegim derdimi? Yakinlarima soyleyince benim icin uzuluyorlar, onlarida uzmemek icin soyleyemiyorum.

Iyi ki varsiniz :KK68:

Bence saçınızın dökülmesi bir kusur değil kendinizi sevin yeter ister eleştiri yapmış olsunlar ister sizi düşündükleri için yapmış olsunlar canınızı hiç sıkmayın . Benimde boyum 1.58 ve bir çözümü de yok ne yapalım yani intihar mı edelim . Bazen patavatsızca ne dediğini bilmeyen insanlar çıkar elbet dalga geçerler kendilerince ama ben onlardan daha çok gülüyorum hiçte kafama takmıyorum . . Sallayın gitsin

Aslında bak bir dene. O iyi niyetli sana öneride bulunanlara sen de öneride bulun bakalım Nasıl bozulacaklar. Boyun kısa topuklu giysene, rengin soluk pekmez içsene diye. Aaaaa ne iyi fikir diyeceklerini hiç zannetmiyorum. Çünkü zaten 1000 kere duymuşlardır.

Az once yeni is arkadaslarim (1.5 aydir calistigim yerde) "ya senin sacin neden boyle? benim evde fon var, getireyim duzeltelim sacini. bence sen sacini soyle degil boyle yapsan daha iyi olur" dediler.
Bende genetik sac dokulmesi var. Saclarim evet, kotu, ama gercekten birsey yapamiyorum. Yani denemedimmi? Saclari normal olan insanlar anlamaz ki, zor... Fon bendede var ama benim sacim olmuyor, ne denesem olmuyor, genetik bir hastalik diye anlattim onlara.
Ben yaparmiydim boyle bir yorum birisine? Hayir. O nasil isterse oyle olsun, bana ne, kendisi mutlu oldugu gibi yapsin sacini derdim. Kotu olsa bile, hatta demek icimden gelse bile demezdim, sonucta incinecegini dusunurdum, degilmi? O kadar kotu hissediyorum ki kendimi suan.

Konumu acmamin asil sebebi - insan kendi kusurlariyla nasil basa cikabilir? konusunda sizin goruslerinizi almaktir. Ben hep mantikli dusunmeye egimli olmusumdur. Birsey kotuyse kotu, iyiyse iyidir. Bende kotu seyler var. Sadece sac degil, hayatimdada eksiklikler var. Tamam, beni ben eden seyler. Ama, sonuc olarak kotu seyler. Bunun nesini inkar edeyim ki? Inkar etmemeliyiz, o zamanda kotu oldugunu kabulleniyoruz. "Her insanin kusur(lar)i var. Esas olan ic guzelliktir vs. Ben bunlari bildigim halde neden hala aci cekiyorum? Bu isin sirri nedir? Insan kendisini nasil egitebilir? 28 yasima geldim, hala orta okuldaki gibi aci cekiyorum, bu kadar kendimi egitmeye calismama ragmen.

Arkadaşlarınız rencide edici şekilde davranmamış dostça yaklaşmışlar bence bozulmayın. Günümüzde dış görünüş çok önemli maalesef ama iyi yanı da şu ki herşeyin çaresi var, biraz paraya bakıyor tabi:)

İş hayatında bakım ön plandadır ve saçlar da kadınların en önemli aksesuarı. Benim de bir iş arkadaşım var ve saçları o kadar bakımsız ki erkekler arkasından dalga geçiyor kaç kere söyledim yardımcı olayım bak şu şampuandan al bak şu kuaföre gidelim ama nafile, hiç umursamıyor. Oysa eşi bayılacak bir tip, ki tüm erkekler sever bakımlı kadın.

Moraliniz bozulmasın arkadaşlarınız farkındalık yaratmış bence üstüne gidin.

Ayyy herkes çok biliyor. Benim iş yerimde 1-70 boyunda 80 kilo olan benden 5 yaş ufak bir kız bir yılda 20 kilo verip 60 kilo oldu. Ben 160 boya 55-60 kilo arasında değişiyorum ona göre çook güzelim sarışın mavi gözlüyüm kıvırcık saçlıyım vs :))) kız ortamda bana yaaa sen adile naşite benziyorsun dedi. Kısa ve tombikmişim. Bu adile naşit çirkin demek değil asla ama tombik dedi:)) Biraz çocukca gelebilir ama sende hecin devesi gibisin üstelik çirkinsin dedim:) pişman mıyım asla. O sana bir şey deme hakkını buluyorsa sen 2 katını de tuvalette ağlamaktan kendinden geçsin. Ayy yine sinirlendim :)))

İnsanımız üstüne vazife olmayan şeylere burnunu sokmayı seviyor maalesef. Ben de nefret ediyorum. Kimsenin kimseye saygısı yok. Herkes herkesin hayatında, yaşam tarzına, tipinde söz sahibi. :kızgın:

Arkadaşlarınız rencide edici şekilde davranmamış dostça yaklaşmışlar bence bozulmayın. Günümüzde dış görünüş çok önemli maalesef ama iyi yanı da şu ki herşeyin çaresi var, biraz paraya bakıyor tabi:)

İş hayatında bakım ön plandadır ve saçlar da kadınların en önemli aksesuarı. Benim de bir iş arkadaşım var ve saçları o kadar bakımsız ki erkekler arkasından dalga geçiyor kaç kere söyledim yardımcı olayım bak şu şampuandan al bak şu kuaföre gidelim ama nafile, hiç umursamıyor. Oysa eşi bayılacak bir tip, ki tüm erkekler sever bakımlı kadın.

Moraliniz bozulmasın arkadaşlarınız farkındalık yaratmış bence üstüne gidin.

Hakli olabilirsiniz, ama benim sac dokulmem var, cook az saclarim var ve zayif. Bakimsiz olunacak bir durum degil. Fon cekemiyorum cunku saclarimin tumu neredeyse kafama yapisacak, yapisiyorda. Uzaktan belli oluyor belirli sekilde dokuldugu, bir hastalik oldugu. Kelligim goz onunde yani. Keske benimde daginik, duzensiz saclarim olsada onlari duzeltmek icin her gun 4 saatimi vermeye hazirim. Kakul yaptim onunu biraz kapatmak icin, ama fon cekemedigimden kakulde bos-bos duruyor...

Arkadaşlarının ne niyetle böyle davrandığını bilemem.
Ama bazen dışarıdan bir göz,sana neyin daha çok yakışacağını daha net görebiliyor.
Hepimizin kusurları var,benim de.
Ergenlik dönemlerimde çok rahatsız oluyordum bu durumdan.
Daha sonra kusurlarımı sevmeye başladım hatta bana ne kadar yakıştıklarını bile düşünüyorum şu an.
Kendimi kusurlarımla seviyorum.
Hayata pozitif bakıyorum.İnsanlarla olumlu ilişkiler kuruyorum.Kendimi her açıdan geliştirdim.
Arkadaşlarım,enerjimle hayatlarını güzelleştirdiğimi söylüyorlar.Daha ne olsun.
Hiç canını sıkma,bugün üzüldüğün şeyler için yarın çok güleceksin kendine.
Ayrıca saçlarını gürleştirmek için serumlar ve bitkisel kürler var.Deneyebilirsin.
Stres yapma çünkü stres de dökülmeyi tetikler.

Son düzenleme:
Hakli olabilirsiniz, ama benim sac dokulmem var, cook az saclarim var ve zayif. Bakimsiz olunacak bir durum degil. Fon cekemiyorum cunku saclarimin tumu neredeyse kafama yapisacak, yapisiyorda. Uzaktan belli oluyor belirli sekilde dokuldugu, bir hastalik oldugu. Kelligim goz onunde yani. Keske benimde daginik, duzensiz saclarim olsada onlari duzeltmek icin her gun 4 saatimi vermeye hazirim. Kakul yaptim onunu biraz kapatmak icin, ama fon cekemedigimden kakulde bos-bos duruyor...

Anlıyorum durumunuzu biz size fön çekin demiyoruz tedavi yapılabilecek şeyler var saç ekimi var var da var yani..Bir tedavi uyguluyor musunuz doktorunuzla estetik açıdan yapılabilecekleri görüştünüz mü? Hemen itiraz eder bir haliniz var.

görüntünüzden memnunsanız hiç kimseyi takmayın, dilediğiniz gibi giyinin, davranın. eğer ben de aynaya baktığımda bu görüntümü beğenmiyorum diyorsanız, o zaman kaynak yaptırmayı düşünebilirsiniz. ama sadece "siz" istediğiniz için, başkaları dedi diye değil.

benimde troidden dolayı acaip döküldü azaldı saçım, her gittiğimde kuaförüm de çalışanlar bile fön çekerken hep aynı şeyleri zırvalıyor uyuz oluyorum bende, etrafımda insanlar da var öyle saçın çok az ince bla bla boşver

Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum. İnsana en hassas olduğu konuda böyle bir yorum yapıldığı zaman bu şekilde hissetmesi çok normal. Bu alınganlık olarak değerlendirilmemeli bence. Tedavisi mümkün müdür bilemem ancak siz kafanızda bunu problem etmeyi bitirdiğiniz zaman eminim iyi gelişmeler olacaktır . İşin en zor kısmı bu evet ancak saçlar psikolojiden en çok etkilenen bölgelerden birisi. En yakın zamanda doktora gidin, tedavisi neyse olun. Varsın tedavisi yok desin. Siz yinede herhangi bir şeyi deneyin ve bunu denerken ona inanın. İnanmak başarmanın yarısı diye boşa dememişlerdir :) Sırf bu inancınızla bile bir mucize yaratabilirsiniz belki :) Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Siz kendinizi güçlü hissedin yeter :)

Anlıyorum durumunuzu biz size fön çekin demiyoruz tedavi yapılabilecek şeyler var saç ekimi var var da var yani..Bir tedavi uyguluyor musunuz doktorunuzla estetik açıdan yapılabilecekleri görüştünüz mü? Hemen itiraz eder bir haliniz var.
Yok oyle cikmis olabilir, ama emin oldugumdan net konusuyorum. Androgenetic alopecia teshisi konuldu 6 doktor tarafindan. 6-7 yildir elimden gelen herseyi yapiyorum, tedavilerin hepsini uyguladim, denemedigim kur kalmadi, sac ekimi ile ilgilendim, pek riskli diyorlar doktorlar, korkuyorum. Yabanci doktorlarinda onerilerini aldim, tum dunyanin her tarafinda bu is caresiz. Tedavisi daha yok maalesef, genetik oldugu icin. Tedavisinin bulunmasi icinde tum dunyada pek sermaye ayrilmiyor, daha tehlikeli, kanser vs. gibi hastaliklar oncelikli sayildigi icin.

En son umut yeri doktora gittigimde "sac dokulme sureni biraz uzatabiliriz ama biliyorsun dimi, bunun tedavisi yok" dedi doktor. Ve tedavi goren cok sayida insanda kalici bir etkisi olmadiklarini soyluyorlar. Eminim yani.

Tamam, beni ben eden seyler. Ama, sonuc olarak kotu seyler. Bunun nesini inkar edeyim ki? Inkar etmemeliyiz, o zamanda kotu oldugunu kabulleniyoruz.

Ben yaşadığınız çelişkiyi gayet iyi anladım burada. Evet ‘kabul etmeli ve inkar etmemeliyiz’ bu çok doğru. Ama neyi kabul ettiğimiz önemli burada. Neden peki hala acı çekiyorum demişsiniz? Çünkü burda kaçırdığınız bir nokta var. Bunu biraz açıklamak istiyorum size:

Örneğin karşıma bir danışan gelse ve ‘ben çok çirkinim, tek doğru bu ‘ dese mesela. Evet, hiç müdahale edemeyeceğim bir yer varsa o da, neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda bir çekişmeye girmektir. İlgilenmemiz gereken soru; bu düşüncelerin işe yarayıp yaramadığıdır. Bu düşünceye kendini bıraktığında istediğin gibi ‘güzel görünme’ konusunda sana bir faydası oluyor mu diye sorarım. Cevap çok açık bi şekilde ‘hayır’ olur. Bu tarz işlevsiz düşünme şekilleri kişilerde sadece hayal kırıklığı yaratır. Bunu anlamanız gerekiyor.

‘Yani neyin doğru olup olmadığını bırakın lütfen, enerjinizi arzu ettiğiniz insan olma yolunda harcayabilir miyiz acaba? ‘ derim. Size de bunu tavsiye ederim. ‘Arzu ettiğiniz insan olma’ olgusunu sadece fiziksel olarak algılamayın lütfen. Kendini sevme, özgüven, bazı şeyleri yeniden gözden geçirme, işlevsiz düşünme şekillerini farketme gibi birçok şeyden bahsediyorum.

Doğru, yanlış, güzel, çirkin bunlar sonu olmayan ve hiçbir fayda sağlamayan kısır tartışmalardır. Bunu hiç unutmayın. Kendinize her defasında şunu sorun: ‘böyle düşünmenin bana bir faydası var mı?’

Yok oyle cikmis olabilir, ama emin oldugumdan net konusuyorum. Androgenetic alopecia teshisi konuldu 6 doktor tarafindan. 6-7 yildir elimden gelen herseyi yapiyorum, tedavilerin hepsini uyguladim, denemedigim kur kalmadi, sac ekimi ile ilgilendim, pek riskli diyorlar doktorlar, korkuyorum. Yabanci doktorlarinda onerilerini aldim, tum dunyanin her tarafinda bu is caresiz. Tedavisi daha yok maalesef, genetik oldugu icin. Tedavisinin bulunmasi icinde tum dunyada pek sermaye ayrilmiyor, daha tehlikeli, kanser vs. gibi hastaliklar oncelikli sayildigi icin.

En son umut yeri doktora gittigimde "sac dokulme sureni biraz uzatabiliriz ama biliyorsun dimi, bunun tedavisi yok" dedi doktor. Ve tedavi goren cok sayida insanda kalici bir etkisi olmadiklarini soyluyorlar. Eminim yani.

Hmm anladım...Etrafınızdaki kişiler de ilk etapta bizim gibi konuyu bilmediklerinden yardım amaçlı yaklaşmışlardır...
Acil şifalar dilerim.

Back
X