Kusurlarını görmezden gelmeyi başarabilen var mı?

Öyle çok yorum duyuyorum ki. Çok çok güzel burnu olup da ya ucu düşük yok şurası şöyle diyenler olunca kendime bakıyorum bana bakanlara helal olsun diyorum. Konuşurken nasıl sabrediyorlar yüzümdeki anormalliklere diye aklıma geliyor hep. Ölmekten korkmasam, komplikasyon ihtimalinden korkmasam hep çok istediğim bir operasyondu ama olumsuz ihtimaller ve insanların güzellik algıları bakışları bir düşünüp bir korkmama sebep oluyor.

Birde ben evlendikten sonra makyajı azalttım belkide kendimi az makyajlı dogal gore gore de alışmıs olabılırm...
Güzelliğe 40 günde doyulurmuşda huy güzelliğine 40 yıl da doyulmazmış derler...
Napalım halimize sükür nefes alan burnumuz duyan kulaklarımız yürüyen bacaklarımı konusan dudaklarımız var ne mutlu bize

Kendini cok alçaltıyorsun yapma arkadasım kendine deger ver Allah özenmişde yaratmıs seni beni bizleri...
Dünyaca ünlü olan mankenler var bizlet gibi burun dudak gogus estetik değil... Bunları da düşünmek lazım bende orjinallil çekicidir üzülme kendinde güzel uzuvlarını keşfet güzel huylarını keşfet evlilikde de güzellik bence bir yere kadar eşler için çekicilik bir gülüş bakıs daha etkilsyici oldugunu düşünüyorum sonra da saygı sevgi geliyor

Ben cevremde dikkat çeken güzel bulunan bir kimseyimdir. Kusurlarım var. Herbirini Allah yaratmış böyle uygun görmüş. Her biri ile barışığım. Takıntı yapmayın. Kusursuz güzellik bile göreceli bir kavramdır. Anesteziden son derece korkarım. Böyle bir operasyon için küçüklüğümde ailem ünlü bir ozel hastaneye parasını yatırdığı halde vazgeçmiştim. Babam idolümdür. Sen boyle cok begenilirken, nimete nankörlük edip ameliyat olmak istemene rağmen baban olarak sana itiraz etmedim, ama değer mi ile başlayan bir felsefi konuşma yapmıştı. Çok haklıydı ve ben vazgeçtim. Vazgeçtiğim için de hic pişman olmadım. Sağlığınıza şükredin ve her kusurunuzu sevin.

Benim burnumda anormal. Hem ucu düşük hem yamuk. Daha önce ağır ameliyat geçirdiğim için ameliyat ta olamıyorum. Hem ben korkuyorum hem doktorlar yanaşmıyor. Öyle yamuk yamuk takılıyorum.

Benim burnumda anormal. Hem ucu düşük hem yamuk. Daha önce ağır ameliyat geçirdiğim için ameliyat ta olamıyorum. Hem ben korkuyorum hem doktorlar yanaşmıyor. Öyle yamuk yamuk takılıyorum.
Aynı durumdayız. Ağır bir ameliyat sonrasında doktorlar olur verse bile o korku hep geri adım attırıyor insana. Bazen o kadar kararlı duruyorum ki kendimi böyle kabul edeceğim diyorum. Ancak bazen nefsime yenik düşüyorum. Ya hiçbir sıkıntı olmazsa daha iyi olursa diye. Ama ya masada kalırsam, ya başka başka komplikasyonlar gelişirse, kanama durmazsa diye diye binbir türlü kötü ihtimal geliyor aklıma. Çok zor bir durum.

Oyle demeyin sukur burnumuz var koku alıyoruz.. Bir tanıdıgımız kimya laboratuvar ında patlamada yüzü fena olmustu burnu yanakları Allah korusun..

Aman kısa dünya 30 dan sonra zman hızla geçiyor hele bide evlenince sonra xoxuklarınızda olursa oo yıllar ucuyor
bundan daha büyük dertler var aslında Rabbim onları yaşatmasın hiö takılmayın hep olumlu mutlu olun kusurlara kusur olarak bakmayın onlar sizi siz yapıyor.
Bu dediklerim kendime de tabi bende her zaman pozitif olamıyoruum

Hep ince bir belim olsun istemişimdir ama olmuyor he kilolumuyum hayır boyum kilom elim yüzüm gayet yerinde ince bir bele sahip olmak için çoğu kez spor plates yapmaya çalıştım olmadı daha doğrusu olduramadım bıraktım öyle de güzeeeeel böyle de güzeeeel demeliyiz ve kendimizi sevmeliyiz

Plates hakikaten beli inceltiyor kalın belli tanıdıgım ince oldu plates le yaparsınız insallah

Kusurlarimi sevmek degil de, kendini kusurlarinla da guzel kabul etmek diyebiliriz.
Herkesin hepimizin var. Ben fiziği güzel bir kadınım, turk kadınına gore uzunum çünkü. Bi de saçlarım cok guzeldir. Biri arkadan gorunce donup tekrar bakar. Ama yuzum djskkskd burnum kocaman kemerli falan. Ama rahatsiz değilim.
Fiziksel özeliklere cok fazla kafayi takmak, psikolojik olarak kabul edilmemisligin bir disa yansimasi bence.
Eşim bana her an her dakika, kendimi dunyanin en guzel kadiniymisim gibi hissettirir. Bu yuzden neredeyse yamuk burnumu bile guzel gorur hale geldim
Yani, özgüven estetikten daha önemli. Ozguveninizi yukseltmezseniz, her seferinde bir sonraki operasyonda kendinizi daha güzel hissedeceğinizi düşünürsünüz. Ve bunun sonu gelmez

Kusur mu saymakla bitmez , çatlaklarla dolu göbeğim bacaklarım popom ( benden başka kimsenin fark edememesi de ayrı bir garip beyazladı sanirim ondan ) , kollarımda bacaklarımda neden olduğunu bilmediğim kahverengi lekeler 2 senedir var ve çoğalıyor umarim yüzümde de çıkmadan artık gidebilirim Dr.'a , sonra dökülen saclar ve pandemi sürecinde 1 2 derken haftada 5 tane çıkacak arsızlığa gelmiş sivilceler evin en gergin erkeğinin biberonunu burnuma vurmasiyla burnumda oluşan yamulma gibi şeyler yaşıyorum ama yjnede kendimi çok seviyorum kendimi sevmem beğenmem esimede yansıyor (psikolojik olarak ona süperim mükemmelim sinyallerinede kanıyor olabilir ) sen kendini sev ne kadar çok çevrende sosyal medyada ki insanları takip edersen daha cok etkilenirsin. Kendini sev ohoo Taşş gibiyim taş tü tü maşallah de

Bize ait olan seyler neden kusur olsun ki ,anlamadım .Dolgun dudaklara ,hokka gbi bı burna sahip değilsek kusurlu mu oluyoruz .İnce dudaklarim var mesela benim eski kadınların portrelerindeki gbi .Ergenlikte bende mi yaptırsam acaba diye düşünmüştüm baktim ki bu benim ,çok bana ait birşey .Fazla kilolarım ve çatlaklarım da var .İstersem verilir ,şu an yemek istiyorum .Ya da ben kendimi çok seviyorum anlamadım :)

Sağlık açısından sıkıntınız varsa ya da ruhsal durumunuzu bozuyorsa tabiki ameliyatlar olabilirsiniz bunu anlar ve desteklerim .Ama kendinizi kusurlu olarak adledmeyin .Yani demissiniz ki hangi birini düzelteyim .Böle birşey olduğunu düşünmüyorum ben .Çünkü bunun da bi sonu yok .İdeal güzellik algısına ulaşmaksa niyet bu kişiden kişiye değişen birseydir.Ben sizi çok begenebilirim mesela ya da bir başkası.İnsanin bedenini sevmesi önce bedenine sonra da ruhuna yansır .

Siz nasıl mutlu olacaksanız kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz o yönde kararınızı verin bence.. Elbette herkesin kusuru var benimde var ama ben böyle mutluyum kendimi seviyorum şuan hamileyim kimyasal şeylerden uzak duruyorum bakımı falan unuttuk arada ufak tefek birşey yapsam seviniyorum kendimce ama psikolojik olarak çok rahatsız olsaydım, hayatımı olumsuz etkileyecek bir durum olsaydı kusurum çok küçük de olsa kendimi iyi hissetmek adına çok iyi araştırma yapar kendimce en iyisini seçer ameliyat falan olurdum.. Haa yine de bana soracak olursan kendine güvenmeyi denemelisin çünkü insan dışarıdan ne kadar öz güvenli durursa çevredekiler de o gözle bakıyor size .. Yani aslında bunlar hiç sorun değil ama psikolojik olarak aşamazsanız sizden de değerli değil bence.. Ama abartmamak lazım bu ameliyat estetik işini.. Bi yerden sonra hastalığa dönüşüyor.. Ayyy bilemedim benim de ne dediğim belli değil

Görmezden gelme değil kabullenme ve kendini sevme gerekiyor size. Güzellik algısı çok değişen bir şey. İnsanların beğendiği ünlülerin hepsi minnak burunlu değil ki. Güzel olmak beğenmek için bir gereklilik değil bu. Aynanın karşısına oturun kendinize bakın. Kendinizle, sevmediğiniz ne varsa onunla, burnunuzla barışıp onu sevene kadar da kalkmayın. İsterseniz olursunuz estetik ameliyat. Siz kendinizi kabullenmedikçe sevmedikçe en mükemmel buruna sahip olsanız bile eksik kalacaksınız. Bu konuda estetik doktorundan önce psikologla da görüşebilirsiniz yardımı dokunacaktır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…