Kusurlarını görmezden gelmeyi başarabilen var mı?

İnsan kendini sevmezse kahrından yaşayamazmış. Kendinizi sevin, ben seviyorum valla 157 boyumu da biraz karakteristik duran büyükçe burnumu da, ince dudaklarımı da tombul yanaklarımı da seviyorum, başkalarının varsaydığı kusurlarım kusur değil bence. Her şeyden önce hayattayım sağlıklıyım, seviyorum seviliyorum. Üniversitedeyken epeyce yakışıklı bir arkadaşım bana firuze sende boy olsa çok güzelsin aslında demişti, boyumun kısa olduğunu yüzüme vurmuş haftasına da çıkma teklifi etmiş reddedince de peşimden ayrılmamıştı ki evlendim aradan seneler geçti hâlâ instadan arkadaşlık teklifi yollayıp bana bakıp duruyor (Tabii arkadaşım olduğu için teklifini reddetsem de devam eden iletişimimiz var yanlış anlaşılmasın eşime karşı bi sadakatsizlik söz konusu değil ) . Bence insanlar üzerinde tesir bırakan şey özgüveniniz. Evet dış güzellik olarak sıradan biriyim ama okuduğum öğrendiğim dinlediğim, konuşabildiğim pek çok şey var ve sevgi dolu biriyim. İnsan ilişkilerinde iletişim kurabilmek, anlayışlı olabilmek, sevgini gösterebilmek bunlar dış güzellikten çok daha güzel ve nadir bulunan özellikler. Bunlara sahip olmak insanın çabasına bağlı şeyler, doğuştan gelenlerin sorumlusu biz değiliz ama çabamıza bağlı her şeyin sorumlusu bizleriz.
Bence dış güzellikle alakalı kusurlarınızı bir kenara bırakıp çabanızla değişebilen şeylere odaklanın.

Kusursuz insan olur mu? Herkesin bir kusuru yada beğenmediği bir yeri vardır mutlaka. Bunlara takılmak yerine, iyi huylarınızı çoğaltmanızı öneririm. Yoksa herkesin birbirine benzediği, hiç bir karakteristik özelliği kalmayan insanlar gibi olmak kaçınılmaz.

Etrafınızdaki insanların maruz kaldığı görüntüye üzülüyorum gibi bir şey demişsiniz. Bu inanın doğru değil. Sevdiğim, değer verdiğim, kalbi güzel biriyle sohbet etmekten, vakit geçirmekten çok hoşlanıyorum ben ve kusuru varsa bile inanın gözüme hiç gözükmüyor, aksine çok beğeniyorum

Ayaklarım icin cocuk mezari derler...
Kaba saba inan tarlaya olur yaba... Gören gece kabusunda görür.. Milletin selameti icin pandemi çıktı da artik evdeyim...

Ben mi görmezden geldim kusurumu, yoksa Tanrı insanların göz sağlığını mi bilemiyorum....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…