• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuveyttürk ile imtihanım...

Ziraat Bankası böyle değil arkadaşım çok bozuk para biriktirirdi 1 poşet götürüp tumlestirirdi hiç sorun cikarmiyolardi bikaç sene oluyo şimdi nasıl bilemiyorum ama sonuna kadar haklısınız banka adı üstünde parayla ugrasmicakta neyapcak

Biz kumbarada biriken paralar ile oyuncak alıyoruz oyuncakçı da sesini çıkarmadan alıyor

5-10 kuruşları almadılar bize lazım olmuyor diye ben de markete verdim

Ama çocuğun birikmişi diye hesap açıyorsa bozuk da alacak

Ayrıca bankamatikler bile bozuk para üstü veriyor demek ki bankaya da lazım

Valla şok market bayiliyor bozuk paraya. Daha gecen hafta goturdum en son 40 liralik 10 kr vardi:confused: ciktikca getirin cok lazim oluyo diyede soyluyorlar

Kuveyt Turk faizsiz banka ev kredisi icin komisyon aliyorlar demissiniz komisyon degil katki payi aliyorlar.Herhangi bir hizmet karsiligi belli bir oranda pay almasi kadar normal birsey yok. Ticaret ahlakina
da bu yapilan uygun.

Cocugunuz icin bireysel emeklilik yaptirmissiniz. Bu hesapta cocugun biriktirdigi parayi aliyim diye bir olay da yok.Bireysel emeklilik her yasta yapilan bir uygulama. Bozuk parayi alma, sayma gibi islemlere verilen tepkiler kisinin yaptigi davranisi bu kadar kolay genelliyorsunuz anlamadim. Birde islemi yapan kisiye sikayet ettiginizi anlatip islem yaptirmanizida dogru bulmadim.
Elestirirken acimasiz olmayalim.

Faizsiz bankacilik adina tercih ettigim bir banka idi. Kar oayi çünkü faiz degil ayrintilari ile öğrendim.ancak hizmet anlaminda ben de memnun kalmadigim icin kapattim hesabi..
banka isi zaten dert tasa.. bulasmamak en iyisi de iste.

Bende bi bankadayim bugün bi kkadın 5 dakka bekledi diye beddua etti...bozuk paraları biz genel Müdürlükler istiyoruz çok musteri getirirse bayaa beklemesi lazım sayıca kişi yok çünkü 2 gişe var bende arkadayim bin tane isim var...aksama müşteriler gidince sayabiliriz kredi yi bekletip onları saymaya empati lutfen

Bu bozuk para meselesi bayagi sıkıntı. Bende 1 sene boyunca kumbarama sadece 1 lira atarak 900 tl biriktirmistim. (Esimden gizli) Velhasıl kendi paramla rezil oldum.hiç bir esnafin ne hikmetse bozuk para ihtiyacı yokmuş. Sadece 200 tl sini butunlestirmistim. Sonunda çareyi parayi eşime vermekle buldum :KK58:.

Bu arada kuveytturkten de daha yeni hesap açtırdim. Faiz için değilde sırf hesap işletim ücreti almıyorlar diye. Basligini gorunce korktum.zaten komik bi rakamım var o da mı elden gitti diye :KK66:

Aldin kumbarayi gittin de bankaci senin milyonlarca bes kurusunu on kurusunu sayarken aylar gecer mevsimler doner senin bebe okul cagina merhaba der :d iyi yapmis orada bekleyen tum musterileri magdur edecegine senin kumbarayi kabul etmemesi daha makul

Kumbara hesabi olan bankalara gitmelisiniz bu isler icin, cunku bi banka subesi buna hazir elemani yoksa bu isi yapamaz iki giseciden birini sana verse diger giseci tum subeyi donduremez

Son düzenleme:
ay valla migrosa göturun sızın şu bozuklukları adamlar her seferınde 50 kuruş 10 kuruş hiç edıyorlar para ustu verırken

Allah allah ... Kurus'da para degil mi?
Bankalarda nasil böyle birsey diyorlar, saskinim :110:
Vallah almanyada bir cent'in eksik olsun, lütfen elinizdekini geri birakin diyorlar :KK70:

Bırakın bankayı geçen gün su aldığım büfedeki çocuk 10 ve 5 kuruşlardan oluşan 50 kuruşu almak istemedi lazım olmuyor bunlar bütün yok mu dedi :KK57: bende madem paradan sayılmıyor ne diye basılıyor dedim aldı mecbur. Ama sizin durumunuzda sanırım başka bir cevabınız da 300 lira demişsiniz götürdüğünüz para için,banka şubesi ne kadar müsait olursa olsun o miktarda bir bozukluğu saymak epey zaman alır ve bu da iş gücü kaybı demek kumbara hesabı değilse kabul etmeyebilirler diye düşünüyorum.
Kaldı ki evet banka işi para,ama bu demek değil ki her durumu kabul etmek zorundalar nasıl ki başka ticaret işi yapanlar istedikleri malı alıp satmakta serbestlerse bankalarında işi para ticareti sonuçta bir mecburiyetleri yok yani bence bozukluk almakla ilgili. Kendiniz sayıp bantlamak yada bütünleterek götürmek daha kolay bir yöntem gibi

Benim kızımın iş bankadında kumbara fonu var. Kumbarayı götürüyoruz onlar açıyor zaten. Bozuk para sayma makinesi olan şubeler hemen hallediyor. Olmayanlarda iş biraz uzun sürüyor ama kuruşu kuruşuna sayıp hesaba dahil ediyorlar. Hiçbir sorun yaşamadık 4 yıldır hemde hiçbir şubede.

ne kadar bozuk olursa olsun o parayı almak zorundalar ... ben küçük bir ofiste çalışıyorum ona rağmen bi poşet dolusu bozukluk getiren insanları asla geri çevirmedim müşteri memnuniyeti denilen şey yok o bankada bırakın o bankayı zaten faizin adını kar payı diye belirtip sanki allahı kandırıyorlar tövbe yarabbim... hiç çalışmadım çalışmamda öyle bir bankayla

Kuveyt Turk faizsiz banka ev kredisi icin komisyon aliyorlar demissiniz komisyon degil katki payi aliyorlar.Herhangi bir hizmet karsiligi belli bir oranda pay almasi kadar normal birsey yok. Ticaret ahlakina
da bu yapilan uygun.

Cocugunuz icin bireysel emeklilik yaptirmissiniz. Bu hesapta cocugun biriktirdigi parayi aliyim diye bir olay da yok.Bireysel emeklilik her yasta yapilan bir uygulama. Bozuk parayi alma, sayma gibi islemlere verilen tepkiler kisinin yaptigi davranisi bu kadar kolay genelliyorsunuz anlamadim. Birde islemi yapan kisiye sikayet ettiginizi anlatip islem yaptirmanizida dogru bulmadim.
Elestirirken acimasiz olmayalim.

Faizden bir farkı olduğunu düşünmüyorum, kılıfına uydurmuşlar işte sonuç olarak.

Şikayet ettiğimi de tehdit olarak belirtmedim. Sadece konuyla ilgili prosedürün ne olduğunu bildiğimi söyledim o şekilde.

Bir de şu koyu işaretlediğim yeri türkçeleştirmeniz mümkün mü? Hiçbir şey anlaşılmıyor da...

Faizsiz bankacilik adina tercih ettigim bir banka idi. Kar oayi çünkü faiz degil ayrintilari ile öğrendim.ancak hizmet anlaminda ben de memnun kalmadigim icin kapattim hesabi..
banka isi zaten dert tasa.. bulasmamak en iyisi de iste.

Müşteriye verilen hizmeti sınıflandırıyorlar bana göre

Bu bozuk para meselesi bayagi sıkıntı. Bende 1 sene boyunca kumbarama sadece 1 lira atarak 900 tl biriktirmistim. (Esimden gizli) Velhasıl kendi paramla rezil oldum.hiç bir esnafin ne hikmetse bozuk para ihtiyacı yokmuş. Sadece 200 tl sini butunlestirmistim. Sonunda çareyi parayi eşime vermekle buldum :KK58:.

Bu arada kuveytturkten de daha yeni hesap açtırdim. Faiz için değilde sırf hesap işletim ücreti almıyorlar diye. Basligini gorunce korktum.zaten komik bi rakamım var o da mı elden gitti diye :KK66:

Paraya el koyacak halleri yok ya, endişelenmeyin. Hesap işletim ücreti almayan pek çok banka var sanırım. Ben de artık başka banka tercih edeceğim.

Allah allah ... Kurus'da para degil mi?
Bankalarda nasil böyle birsey diyorlar, saskinim :110:
Vallah almanyada bir cent'in eksik olsun, lütfen elinizdekini geri birakin diyorlar :KK70:

Bazı arkadaşlar gayet normal karşıladı nedense bankanın tutumunu. Bu şekilde yatırım olarak götürdüğüme pişman oldum, borcuna karşılık götürüp, kabul etmeSe de almaktan imtina etti diye tutanak tutturmak lazım.

Bırakın bankayı geçen gün su aldığım büfedeki çocuk 10 ve 5 kuruşlardan oluşan 50 kuruşu almak istemedi lazım olmuyor bunlar bütün yok mu dedi :KK57: bende madem paradan sayılmıyor ne diye basılıyor dedim aldı mecbur. Ama sizin durumunuzda sanırım başka bir cevabınız da 300 lira demişsiniz götürdüğünüz para için,banka şubesi ne kadar müsait olursa olsun o miktarda bir bozukluğu saymak epey zaman alır ve bu da iş gücü kaybı demek kumbara hesabı değilse kabul etmeyebilirler diye düşünüyorum.
Kaldı ki evet banka işi para,ama bu demek değil ki her durumu kabul etmek zorundalar nasıl ki başka ticaret işi yapanlar istedikleri malı alıp satmakta serbestlerse bankalarında işi para ticareti sonuçta bir mecburiyetleri yok yani bence bozukluk almakla ilgili. Kendiniz sayıp bantlamak yada bütünleterek götürmek daha kolay bir yöntem gibi

Bütünlettikten sonra harcarım zaten, bankaya kadar gitmenin anlamı yok ki.

Büfenin kabul etmemesi nasıl tuhafsa benim yaşadığım da öyle bence. Bankada bozuk para sayma makinesi olmalı diye düşünüyorum

Benim kızımın iş bankadında kumbara fonu var. Kumbarayı götürüyoruz onlar açıyor zaten. Bozuk para sayma makinesi olan şubeler hemen hallediyor. Olmayanlarda iş biraz uzun sürüyor ama kuruşu kuruşuna sayıp hesaba dahil ediyorlar. Hiçbir sorun yaşamadık 4 yıldır hemde hiçbir şubede.

Ben de oğlum için iş bankasında, kendim için de farklı bir bankada açacağım yeni hesabı

ne kadar bozuk olursa olsun o parayı almak zorundalar ... ben küçük bir ofiste çalışıyorum ona rağmen bi poşet dolusu bozukluk getiren insanları asla geri çevirmedim müşteri memnuniyeti denilen şey yok o bankada bırakın o bankayı zaten faizin adını kar payı diye belirtip sanki allahı kandırıyorlar tövbe yarabbim... hiç çalışmadım çalışmamda öyle bir bankayla

Benim de kişisel tercihim değildi, bulaştık işte bir şekilde.

Artık uzak dururum.

Yıllardır kuveytte işlem yapıyorum. Hiç sorun yaşamadım. 1 Tl likleri alalım bari dediklerine göre para 50, 25, 10 kuruslardan da oluşuyor. Ben de olsam utanirdim. Sırada o kadar insan oluyor bankalarda. Onlara saygimdan bile olsa, tumletip gotururdum.

siz nerde ki kuveyttürk şubesine gittiniz ?
izmitte mi ?

Hayır, İstanbul'daki bir şubeye

Yıllardır kuveytte işlem yapıyorum. Hiç sorun yaşamadım. 1 Tl likleri alalım bari dediklerine göre para 50, 25, 10 kuruslardan da oluşuyor. Ben de olsam utanirdim. Sırada o kadar insan oluyor bankalarda. Onlara saygimdan bile olsa, tumletip gotururdum.

Utanacak birşey olduğunu düşünmüyorum. Nasıl ki bir kişi gelip aynı sıra numarasıyla farklı farklı işlemler yapıp tüm işini hallediyorsa, benim de öyle bir hakkım var, ki bunu kuveyttürkten genel Merkez'den söylüyorlar.

Eğer bozuk para sayma makineleri yoksa gişe dışından birini görevlendirirler.

Kaldı ki zaten 1 liralıkları alalım derken bir personel görevlendirmişlerdi, gişede herhangi bir aksama olmadı yani.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen...

Eşim bozuk para biriktirme hastasıdır O yüzden yöntemlerimizi söyleyeyim.
1.si iş bankasında kumbara hesabı açmıştık .kumbara dolunca götürüyoruz onlar açıyorlar sayıyorlar ordan hesaba aktaryorlardı. Hesabı fon hesabı olarak açmıştık.(faiz konusunda bende hassasım ama fon hesabı olur diye biliyorum yanlış değilsem ) - Daha sonra bu hesaptanda vazgeçtik şuan bireysel emeklilik hesabı açtırdık dediğiniz gibi belli bir orandada devlet katkısı var.
2. Paraları 1 lik 500 kr 25 kr şeklinde belli miktarlarda bantlamak 10 tl vs gibi. Daha sonra bunları bozuk para ihtiyacı olan esnafta tümletmek.(bazı işyerlerinin gerçekten ihtiyacı oluyor. )
Banka olayına gelince her banka alırmı bilmiyorum .Ama zıraat bankası tümletiyordu ama mesela onlarda iş çok daha serbest zamanda getirin falan diyebiliyorlardı.

valla hakedıyorsunuz boyle muameleyı..faız gunah dıye baska ad altında faız hatta daha fazla faız alan bankalara nasıl bulaşıyorsunuz anlamam..hayır yanı apaçık faızın danıskasını alıyorlar ınananalar komık gelıyor bana

Back
X