- Konu Sahibi elmadilimi
Evet bir çok bankada bozuk paranın alınması ilave komisyona tabidir. Yani bu masraf listelerinde yer alır. Hoş sizin yatırdığınız paranın öyle çok devasa rakamlar olduğunu sanmıyorum.(yatırımı küçümsediğimi düşünmeyin miktardan bahsediyorum.) bankaların bozuk para almamasının bazı nedenleri vardır. Ama dediğim gibi bahsettiğim rakamlar 1000 tl gibi rakamları bulunca sorun olur.
ben her bir kaç ayda babamın biriktirdiği 300 400 tl bozuk parayı bizim gişeden arkadaşlara götürürüm. kapış kapış gider yoğun şubelerde. ama o parayı saymak gerçekten emek işi. biriken paralarınızı 10 dknızı ayırıp siz 10lu desteler halinde bantlayın öyle bankaya götürün. Böylelikle hem sayması kolay olur hem eksik yüksek derdiniz olmaz.
ya bu konuyu okuyunca geçen gün bende heves yapıp paralarımı bantlıyım dedim çok zor iş değil mi :s bende 300 tl bozukluk çıktı onları bantlamaya kalksam 2 saat sürer. bir sürü 5 kuruş 10 kuruş biriktirmişim. bantla uğraşmas da bi dert yapışıp duruyo. sizin daha pratik bir yönteminiz mi var :)