• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuveyttürk ile imtihanım...

Katılım Bankalarından uzak durun onlar en büyük faizci..

Ve bankalarla pazarlık yapın arkadaşlar hemen her söylediği oranı kabul etmeyin hem mevduat hesaplarınızda hemde kredilerde...

bence bozuk paralarinizi pazara markete gunluk kullanin.toplam tutarda ne kadarsa cocugunuz icin enpara.com.da hesap acin oraya atin.masraf.vs.yok 1 tl bile olsa vadeli hesap aciliyo hem.is bankasi kumbara hesabindan masraf aliyo hic gerek yok bence..

Faizden bir farkı olduğunu düşünmüyorum, kılıfına uydurmuşlar işte sonuç olarak.

Şikayet ettiğimi de tehdit olarak belirtmedim. Sadece konuyla ilgili prosedürün ne olduğunu bildiğimi söyledim o şekilde.

Bir de şu koyu işaretlediğim yeri türkçeleştirmeniz mümkün mü? Hiçbir şey anlaşılmıyor da...

Müşteriye verilen hizmeti sınıflandırıyorlar bana göre

Paraya el koyacak halleri yok ya, endişelenmeyin. Hesap işletim ücreti almayan pek çok banka var sanırım. Ben de artık başka banka tercih edeceğim.

Bazı arkadaşlar gayet normal karşıladı nedense bankanın tutumunu. Bu şekilde yatırım olarak götürdüğüme pişman oldum, borcuna karşılık götürüp, kabul etmeSe de almaktan imtina etti diye tutanak tutturmak lazım.

Bütünlettikten sonra harcarım zaten, bankaya kadar gitmenin anlamı yok ki.

Büfenin kabul etmemesi nasıl tuhafsa benim yaşadığım da öyle bence. Bankada bozuk para sayma makinesi olmalı diye düşünüyorum

Ben de oğlum için iş bankasında, kendim için de farklı bir bankada açacağım yeni hesabı

Bence hicte normal degil. Banka para saymicakta kim yapicak ?! :KK14:
Para sayma makinesi olan bir bankaya git... Bir bankada gerekli olan en Basic makinedir. o_O

Hayır, İstanbul'daki bir şubeye

Utanacak birşey olduğunu düşünmüyorum. Nasıl ki bir kişi gelip aynı sıra numarasıyla farklı farklı işlemler yapıp tüm işini hallediyorsa, benim de öyle bir hakkım var, ki bunu kuveyttürkten genel Merkez'den söylüyorlar.

Eğer bozuk para sayma makineleri yoksa gişe dışından birini görevlendirirler.

Kaldı ki zaten 1 liralıkları alalım derken bir personel görevlendirmişlerdi, gişede herhangi bir aksama olmadı yani.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen...
Çok atarlisiniz. Bu sinirle çok yasamazsınız. yazık bir tedavi olun. Her yerde böyle yapıyorsunuz demek ki yazık :)

valla hakedıyorsunuz boyle muameleyı..faız gunah dıye baska ad altında faız hatta daha fazla faız alan bankalara nasıl bulaşıyorsunuz anlamam..hayır yanı apaçık faızın danıskasını alıyorlar ınananalar komık gelıyor bana
İyi de ne yapacak insanlar? Belli bir meblağı biriktirme şansları yoksa ev,araba vs sahibi olamasınlar mı? Hep kira mı ödesinler. Hakkediyorsunuz ne demek ya? Nekadar temiz kalplisiniz maşallah. Faize şans vermiyorsunuz ama insanlara en ufak şeyde, hakkediyorsunuz bu muameleyi faiz alan yerlere bulaştığınız için diyebiliyorsunuz.

valla hakedıyorsunuz boyle muameleyı..faız gunah dıye baska ad altında faız hatta daha fazla faız alan bankalara nasıl bulaşıyorsunuz anlamam..hayır yanı apaçık faızın danıskasını alıyorlar ınananalar komık gelıyor bana

Do you speak Turkish?

Konuda yazmıştım kendi isteğimle bu bankanın müşterisi olmadım diye.

bence bozuk paralarinizi pazara markete gunluk kullanin.toplam tutarda ne kadarsa cocugunuz icin enpara.com.da hesap acin oraya atin.masraf.vs.yok 1 tl bile olsa vadeli hesap aciliyo hem.is bankasi kumbara hesabindan masraf aliyo hic gerek yok bence..

Iş bankasına bugün uğradım. Hesap işletim ücreti yok ama borsaya bağlı falan dediler, yani para değer kaybedebilirmiş. Aklıma yatmadı o yüzden.

Bence hicte normal degil. Banka para saymicakta kim yapicak ?! :KK14:
Para sayma makinesi olan bir bankaya git... Bir bankada gerekli olan en Basic makinedir. o_O

Maalesef çoğu bankada yokmuş.

Çok atarlisiniz. Bu sinirle çok yasamazsınız. yazık bir tedavi olun. Her yerde böyle yapıyorsunuz demek ki yazık :)

Size de önereyim mi bir psikolog/psikyatr?

İyi de ne yapacak insanlar? Belli bir meblağı biriktirme şansları yoksa ev,araba vs sahibi olamasınlar mı? Hep kira mı ödesinler. Hakkediyorsunuz ne demek ya? Nekadar temiz kalplisiniz maşallah. Faize şans vermiyorsunuz ama insanlara en ufak şeyde, hakkediyorsunuz bu muameleyi faiz alan yerlere bulaştığınız için diyebiliyorsunuz.

Bazıları gerçekten saçmalamak için yaratılmış, kafaya takmaya değmiyorlar.

Do you speak Turkish?

Konuda yazmıştım kendi isteğimle bu bankanın müşterisi olmadım diye.

Iş bankasına bugün uğradım. Hesap işletim ücreti yok ama borsaya bağlı falan dediler, yani para değer kaybedebilirmiş. Aklıma yatmadı o yüzden.

Maalesef çoğu bankada yokmuş.

Size de önereyim mi bir psikolog/psikyatr?

Bazıları gerçekten saçmalamak için yaratılmış, kafaya takmaya değmiyorlar.

konuşmuyorsunuz yazıyorsunuz onu belırteyım....farketmez sonucta olmussunuz oyle yada boyle..

oncelıkle yazdıgımı tekrar okuyun...ben faıze bulaştıgı ıcın demedım faız gunah dıye bu bankalara ınanıp faızden daha fazla faız odedıklerı ıcın dedım....dini istismar eden bankaların elıne düşen ınsanlara dedım
yoksa bende bırçok bankayla çalışıyorum

tum bankalarda bozuk para sayma makınesı olur ne sacma..
istersen bınlerce 5 kuruş götür,zaten makıne 1-2 dk içinde halleder
bende evde kumbaraya atıyorum bozukları,sonra tümlüyorum bankada.

Ben hiç bozukluk tutamıyorum siz nasıl bankaya yatıracak kadar biriktiriyosunuz tebrik ettim. Benim bozukluklar hep Suriyeli lerde ve yol parası vs isteyen ogrencilerimde hepsi borç istiyo bi kere getiren olmadı bende sadakam olsun diyorum. Bozukluk ya ekmek almak için ya da isteyene vermek için vardır benim için.

ben bozuk paraları on tane veya yirmi tane olarak bantlıyorum.
bankalarda ki gibi her seferinde böyle yapınca sayması kolay oluyor.

Ben hiç bozukluk tutamıyorum siz nasıl bankaya yatıracak kadar biriktiriyosunuz tebrik ettim. Benim bozukluklar hep Suriyeli lerde ve yol parası vs isteyen ogrencilerimde hepsi borç istiyo bi kere getiren olmadı bende sadakam olsun diyorum. Bozukluk ya ekmek almak için ya da isteyene vermek için vardır benim için.
kendinize bir prensip edinin mesela 1 tl leri biriktireceğim harcamayacağım diye,
25-50 krş larınızı harcayın ama günlük 1 tl cüzdanda kalsın eve gelince onları kasaya atın direk,
bu şekilde birikiyor. arkadaşım kızım için 1 tl leri harcamayacağım dedi 1,5 -2 yıl içinde üçbin e yakın para biriktirdi :KK66:

Kağıt para veriyoruz biz dilencilere

ben bozuk paraları on tane veya yirmi tane olarak bantlıyorum.
bankalarda ki gibi her seferinde böyle yapınca sayması kolay oluyor.

Ben de öyle yapmaya başladım. Hiç görmemiştim bu zamana kadar, aklıma da gelmemişti. Bu konuda birkaç kişi söyleyince öyle yaptım birikenleri. Şimdi dışarı çıkarken kağıt 10-20 koyup, oradan bir parça para alıyorum. Dışarıda da üstünü tamamlayıp harcıyorum, iyi oldu.

Kağıt para veriyoruz biz dilencilere

Ben de öyle yapmaya başladım. Hiç görmemiştim bu zamana kadar, aklıma da gelmemişti. Bu konuda birkaç kişi söyleyince öyle yaptım birikenleri. Şimdi dışarı çıkarken kağıt 10-20 koyup, oradan bir parça para alıyorum. Dışarıda da üstünü tamamlayıp harcıyorum, iyi oldu.
Hahaha o da iyiymiş

Evet bir çok bankada bozuk paranın alınması ilave komisyona tabidir. Yani bu masraf listelerinde yer alır. Hoş sizin yatırdığınız paranın öyle çok devasa rakamlar olduğunu sanmıyorum.(yatırımı küçümsediğimi düşünmeyin miktardan bahsediyorum.) bankaların bozuk para almamasının bazı nedenleri vardır. Ama dediğim gibi bahsettiğim rakamlar 1000 tl gibi rakamları bulunca sorun olur.
ben her bir kaç ayda babamın biriktirdiği 300 400 tl bozuk parayı bizim gişeden arkadaşlara götürürüm. kapış kapış gider yoğun şubelerde. ama o parayı saymak gerçekten emek işi. biriken paralarınızı 10 dknızı ayırıp siz 10lu desteler halinde bantlayın öyle bankaya götürün. Böylelikle hem sayması kolay olur hem eksik yüksek derdiniz olmaz.

200 lira bozuk para vardı. Evde dediğiniz gibi sayıp bantladım, 180 lirası 1 liralık, 20 lirası da 50 ve 25 kuruş.

Öyle bir masraf olduğundan haberdarım ancak belli bir miktar üstünde var ve aslında o da yasal değil.

Benim sorun yaptığım kısım banka çalışanlarının tavrı.

Evet bir çok bankada bozuk paranın alınması ilave komisyona tabidir. Yani bu masraf listelerinde yer alır. Hoş sizin yatırdığınız paranın öyle çok devasa rakamlar olduğunu sanmıyorum.(yatırımı küçümsediğimi düşünmeyin miktardan bahsediyorum.) bankaların bozuk para almamasının bazı nedenleri vardır. Ama dediğim gibi bahsettiğim rakamlar 1000 tl gibi rakamları bulunca sorun olur.
ben her bir kaç ayda babamın biriktirdiği 300 400 tl bozuk parayı bizim gişeden arkadaşlara götürürüm. kapış kapış gider yoğun şubelerde. ama o parayı saymak gerçekten emek işi. biriken paralarınızı 10 dknızı ayırıp siz 10lu desteler halinde bantlayın öyle bankaya götürün. Böylelikle hem sayması kolay olur hem eksik yüksek derdiniz olmaz.

Okul kantinlerine götürün parayı. O kalabalikta kim sayacak ya. Ben de bozuk para biriktiririm epeyce ama o kadar bozukluğu bankaya götürüp vermeye utanırım yani. Amma abartmışsınız.
Okul kantinleri para bütünleyecek yer arıyor :-)

Hem öğretmenim
Hem bi uni. De yuksek lisans yapıyorum
Başka bi üniversitede de ayrıca ikinci uni.okuyorum. bu okulların hepsinde kantincilerin bozuk para gorunce gözleri buyuyor. Getir getir diyorlar :) 200 lira butunletmisligim vardır.
Aa biz de kanticiyiz ama para bütünlemeye yer arıyoruz :) üniversite kantini ise bahsettiğiniz normal olabilir ama lise ve orta dereceli okullarda toplanan bozuk parayı söylemiyorum bile :)

Aa biz de kanticiyiz ama para bütünlemeye yer arıyoruz :) üniversite kantini ise bahsettiğiniz normal olabilir ama lise ve orta dereceli okullarda toplanan bozuk parayı söylemiyorum bile :)
Şehirden şehire, ve tabiki öğrenci para harcama profiline gore değişiklik de gosterebilir :) ben iyi denk gelmişim ya. :) hic biri de saymaz güvenirler ben de çok hassas davranırım ama 5 kuruş bile veriyorum ayrı ayrı poşetlerde. Alıyorlar yani :)

Back
X