• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küvözdeki Bebeğimi Kaybettim Kendimi Suçluyorum

Bir Gul Bir Gonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
572
597
33
29
Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.

Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
basınız sağolsun cok üzüldüm.
Ama psıkolojınızın normal oldugunu dusunmuyorum üzüntüden falan sanırım. cok haklısınız cok zor. Ama baska bebekler yasıyorken benımkı neden yasamadı demek isyana girer. Allahın gücüne gider. olacağı varsa da olmaz malesef. Önce anne sağlığı evet. yasınız genc istediğiniz zaman sağlıklıysanız istediğiniz zaman cocugunuz olur. terapiye baslamanızı öneririm.

Oncelikle basin sagolsun. Tahmin bile edemeyecegim kadar buyuk bir acı yaşıyorsun, üzüleceksin ağlayacaksın, bağırıp çağıracaksın.

Yaşadığın şey gebelik zehirlenmesi senin kontrolunde ya da sana bagli birsey degil. Kalp krizi gibi dusun “dur kalbim simdi kriz gecirme 2 ay sonra gecirirsin” diyemecegine gore gebelik zehirlenmesinin de onune gecemezdin. Bu yuzden lutfen kendini suçlama.

Her zaman çivi çiviyi sökmez, aman bi tane daha yaparsin diyen salaklarla muhatap olma. Acini yaşa, yasını tut. Hatta bir psikolog destegi al.

basınız sağolsun cok üzüldüm.
Ama psıkolojınızın normal oldugunu dusunmuyorum üzüntüden falan sanırım. cok haklısınız cok zor. Ama baska bebekler yasıyorken benımkı neden yasamadı demek isyana girer. Allahın gücüne gider. olacağı varsa da olmaz malesef. Önce anne sağlığı evet. yasınız genc istediğiniz zaman sağlıklıysanız istediğiniz zaman cocugunuz olur. terapiye baslamanızı öneririm.
Hastanede ilaç başladılar şu an

Oncelikle basin sagolsun. Tahmin bile edemeyecegim kadar buyuk bir acı yaşıyorsun, üzüleceksin ağlayacaksın, bağırıp çağıracaksın.

Yaşadığın şey gebelik zehirlenmesi senin kontrolunde ya da sana bagli birsey degil. Kalp krizi gibi dusun “dur kalbim simdi kriz gecirme 2 ay sonra gecirirsin” diyemecegine gore gebelik zehirlenmesinin de onune gecemezdin. Bu yuzden lutfen kendini suçlama.

Her zaman çivi çiviyi sökmez, aman bi tane daha yaparsin diyen salaklarla muhatap olma. Acini yaşa, yasını tut. Hatta bir psikolog destegi al.
Şu an ilaç kullanıyorum çok uğraştım nefes darlığı için ama günden güne arttı.

Başınız sağolsun sizin suçunuz olamaz tıbbi bir problem olmuş yani buna uymama şansınız yok bence önce anne sonra bebek.Allah hayırlı bir evlat nasip etsin size.bebeğiniz sağlıksızmış maalesef Allah rahmet eylesin.
İlk üç ayda kanama alanından düşük riski yaşadım atlattım diye sevinirken son üç aylık dönemde mide bulantısı, nefes darlığı gibi şeyler yaşadım. Çevrem çok ümitli konuştu belki de ondan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bir daha hamile kalmaya korkuyorum artık.

Başınız sağ olsun. Sabırlar dilerim. Dilerim zaman acılarınıza çare olur. Sizin hiçbir suçunuz yok kendinizi suçlamayın desem de sözler pek işe yaramayacak bir süre. Ama bu gerçekten sizin suçunuz değil. Sizi sevgiyle kucaklıyorum.
Çok teşekkür ederim kilo aldığım için mi diye düşündüm zihnim çorba gibi

Başınız sağolsun. Allah sabır versin.
Ama siz nefes darlığında sabretseniz de engel olamazdınız. Sizin suçunuz yok. Ömrü o kadarmış. Önce anne sağlığı denmesine de sitem etmişsiniz ama annesiz doğup büyümek en çok bebek için de zordu. Hayırlısı böyleymiş.
Benim bir arkadaşım bir düşük yaşadı. Bir tanede ölü doğum yaptı. Terapi de aldı. Şimdi iki yaşlarında bir kızı var. Teselli değildir mutlaka ama yaşınız genç bir gün tekrar anne olmak isteyebilirsiniz. Bunları şimdiden düşünmeyin henüz çok taze

başın sağolsun canım benim, seni en çok ben anlarım 8 ay önce aynı şeyleri yaşadım 28 haftlaık dogdu yavrum bir ay yaşayabildi, kanamam oldugu için özel den devlete sevk ettiler, ve ciğer geliştirici iğneyi ameliyatta vurdular hiç bir işe yaramadı.keşke diyorum kanamalarım geldiği haftalarda özel de vurdursaydın. yasın cok genç ama bana da dediler yine olur diye,en nefret ettiğim cümle oldu bu,yasım 39 ne bir daha olması artık. ama bende sana diyorum yine olur gercekten çok gençsin. psikolojik destek alabilirsin.ben belediyenin desteğine gidiyorum.biraz zaman lazım o yangın hiç geçmiyor ama biraz da olsa yeni ümitler için dik durmaya çalışıyorsun.

Çok teşekkür ederim kilo aldığım için mi diye düşündüm zihnim çorba gibi
Kendini suçlama bitanem.Allah insanın kaderini ana rahmine düşmeden yazarmış.Sen Rabbinin emanetine 7 ay elinden geldiğince baktın karnında taşıdın Rabbim seni en güzel şekilde mükafatlandıracaktır.Sabret canım benim sabret.

Başınız sağolsun. Allah sabır versin.
Ama siz nefes darlığında sabretseniz de engel olamazdınız. Sizin suçunuz yok. Ömrü o kadarmış. Önce anne sağlığı denmesine de sitem etmişsiniz ama annesiz doğup büyümek en çok bebek için de zordu. Hayırlısı böyleymiş.
Benim bir arkadaşım bir düşük yaşadı. Bir tanede ölü doğum yaptı. Terapi de aldı. Şimdi iki yaşlarında bir kızı var. Teselli değildir mutlaka ama yaşınız genç bir gün tekrar anne olmak isteyebilirsiniz. Bunları şimdiden düşünmeyin henüz çok taze
Amin inşallah annemi kaybettiğim için daha iyi bilirim annesiz çocuk hayata 1-0 geriden başlıyor maalesef. Oksijen seviyem 87'ye kadar düşmüştü öleceğimi hissettim. Ama keşke böyle olmasaydı diyorum hep içimde

Çok geçmiş olsun. Allah kimseye yaşatmasın. Ama ne senin ne doktorların bir suçu var. Bekleseydiniz muhtemelen daha da kötü olacaktı sizin için. İyileşmeye bırakın hem bedeninizi hem ruhunuzu. Sonrasını iyileşince düşünün

Başınız sağ olsun. Çok acı bir olay ama sizin hiçbir suçunuz olmadığını biliyorsunuz ama kendinize yükleniyorsunuz. Yaşın o kadar genç elbette olur ama zamanıni bekle acın geçmez ama hafileyince kendine gelince şuanda sana ne denilse o yangın yakıyor içini senin yapacağın hiçbir sey yoktu Rabbim sabırlar versin. Psikolojik destek alın.

Ben bu yine olur lafına aşırı sinirleniyorum. Bir kaybınız var acınızı bir süre sakince yaşamanız gerekiyo sadece. Boş konuşan tiplerden uzak durun. Hadsizlik edene haddini bildirin. Olgun davranıp her teselliyi telkini dinlemek zorunda değilsiniz. Susturun konuşanları. Daha sonra tekrar bir hamilelik isterseniz istersiniz o ayrı. Ama aa bu olmadı başaramadın hadi bi daha dene demek gibi geliyo bana yine olur denmesi.

Back
X