Kuzenim akrabalardan sürekli borç istiyor, sizce başını derde mi soktu?

Kuzenim sürekli tüm akrabalardan borç alıyor 19 yaşında başka bir şehirde üni okuyor ( Çanakkale) sürekli borç alıyor acil para lazım diye ağlıyor durumu anlatmıyor sizce başında ne gibi dert vardır?
Biz nerden bilebiliriz?
Ailesi bir araştırsa ne oluyor ne bitiyor diye daha sağlıklı olmazmı?

Biz nerden bilebiliriz?
Ailesi bir araştırsa ne oluyor ne bitiyor diye daha sağlıklı olmazmı?

MorAnka'ya katılıyorum. +1

Birde şu var, 19 yaşında bir genç kız telefonda borcum var acil para diye ağlıyor. Hiçkimse sormamış mı neyin var noldu, napacaksın parayı diye? 200 lira 400 lira değil bu para. Binlerden bahsediyoruz. Bugün için binlerce para az değil, akrabalarınızda çok garipmiş. Benim kız kardeşim var, dersleri için gerçekten çok para verdiği kitaplar alması gerekiyor. Ki bazen yeri geliyor malzemeye binlerce lira veriyor. Ama yani durduk yere benden ağlayarak 4 bin değil, 1 bin istese ben çok endişelenir korkarım

Kız sizlere bahane sunmadan acil para istiyor. Akrabada gönderiyor. İlginç aşırı.

Biraz ayrıntı verseydiniz daha anlaşılır olurdu. Kimse neyin var gelelim mi falan demiyor mu? Belki de harcadığı para normal. Hayat pahalı, kızda belki bir ortama girince bozmak istemiyor. Nasıl bilebiliriz

Kardesim ögrenci zamaninda para istese faturalarini ödüyordum. Kendisi de calisiyordu. Yetmedigi zaman faturasini gönderirdi ben onu yatirirdim. Neden kimse parayi ne icin harcadigini sormuyor? 1000 veya 4000 lira az para degil ki

Siz detaylı olarak sordunuz mu? İkna ederek anlatmasını istediniz mi?
Bazen sapik ya da manyak insanlarla ilişkileri oluyor gençlerin ve tehdit ediliyorlar

Ya da uysuturucu Allah esirgesin gençlerimizi

Konuşmaya çalışın babasına anlatamayız demişsiniz annesine mutlaka bildirin

Sizin çocuğunuzun bir şeyini birileri gizlese ne hissedersiniz?

Açıkça sorun, imkan varsa gidin yanına konuşun.
Geçen yıla göre herşeyin fiyatı inanılmaz derecede arttı,belki sadece giyim,ayakkabı,kitap vb ihtiyaçları için istiyordur. Ailenin verdigi yada bursu yetmiyordur. İşin aslını öğrenmeye çalışın derim.

Back
X