kuzenim,aynı kişiyle ikinci kez evlensin mi?

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
merhaba arkadaslar,sizlere kuzenimin basına gelenleri anlatmak istiyorum,biz işin içinden cıkamadık fikirlerize ihtiyacım olacak.kuzenim yaklasık 2-3 ay önce olaylı bir sekilde bosandılar,adam bunalıma girdi ve kuzenimi herhangi bir sebeb göztermeksizin bosadı,bu arada ortada 1 erkek cocugu var.cocuk o günden beri cok sinirli ,4 yasında ve hicbir sekilde ele avuca gelmiyor,devamlı baba diye aglıyor ?saldırgan ve laf söz dinlemeyen bir cocuk oldu.(bosanmadan önce böyle değildi.)simdi kuzenimin eski eşi, kuzenime geri dönmek istiyor,herseye yeniden baslayalım,özellikle cocuk için geri dönelim diyor,kuzenimse cok kararsız,ne yapacagını bilmiyor ,sırf cocuk için aynı suda iki kere yıkanılırmı?

ben böyle durumlarda biraz beklenmesi taraftarıyım. herşey kaldığı yerden başlamamalı.
birşeyler yaşandı ve bunların telafisi olmalı.
bu durumda erkek kendini değiştirmiş olmalı. kuzeninizin yapacağı şey bu değişimi gözlemek.
birlikte karı koca gibi zaman geçirsinler yalnız bu zaman hafta değil aylar olsun.
kısacası kuzeniniz biraz süründürsün.

yorumlarınız için cok tesekkürler,kendisi gercekten cok zor durumda.bosanma sebebleri,o dönem eşinin cok borcu vardı bunalıma girdi,dayak,şiddet veya aldatma yok.ortada cocuk var olmasa barısmazdım diyor simdi ise kararsız.oğlu boşanma ardından cok sinirli bir çocuk oldu ve hergece baba diye ağlıyor.kuzenimin korkusu oğlu büyüyünce onunla yalnız mücadale etmek.

yalnız şöyle de birşey var: ya yine ekonomik olarak yine bir sıkıntıya girebilir. sonuçta bir çocuk ve gereksinimleri, masrafları var.
yine aynı şey yaşanınca yeniden boşanılacak mı?
eğer çocukta ciddi bir değişiklik söz konusuysa bir uzmandan yardım alınmalı.
ya da bugünlerde babayla özel ve kaliteli vakit geçirmesi sağlanmalı.

Sırf çocuk için aynı hataya düşmemek lazım.
Babası madem olumlu bir dönemde,oğluyla görüşmelerini düzene soksunlar.
Haftada 1 veya 2 gün gibi ama düzenli olsun.
Pediatristten yardım almak kesin çözüm olabilir.

Boşanma olayı çok taze.
Bu kadar sürede kimsenin değişeceğini veya aklının başına geleceğini düşünmüyorum.
Kös kös dönüp eski batağa saplanmak riski var.

Çocuk konusunda şunu söylemek istiyorum :
Babasını tutturduğu zaman başka şeylerle oyalamadan önce mutlaka kısa bir açıklama yapın.
Babasını unutturmak ister gibi davranmayın.
Yaşına uygun,kısa ve basit açıklamalar yapın.
Başka bir yanlış da...Baba gelecek,aa şimdi geliyor baba gibi kandırmacalar yapmayın.

Netten boşanma ve çocuk diye aratırsanız,yaş gruplarına göre birçok açıklama bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…