- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Biz bu durumda yasayacagi varmis deriz. Sonra kafasini cok vuracak duvarlara ama yapacak bir sey yok. Belki buradsn ornek konulardan okutursunuz. Belki bir soyle dusunurYani evet, kayinpeder bizde boyle begenmiyorsaniz kapi orada eminliginde konusmuslar. Dayim ve yengem hic istemiyor ama ellerinden de bir sey gelmiyor su noktada kuzenim laf dinlemiyor
Evlemesin hayatını yakarMerhaba hanimlar,
Kuzenim 3 sene once birisiyle tanisti ve yaza evlilik planlari yapiliyor. Kendisi su an 19 yasinda bir genc kiz, oldukca guzel, akilli elinde meslegi de var, nisanlisi ise babasi kardesleriyle birlikte ticaretle ugrasiyor. Buraya kadar her sey guzel fakat cocugun ailesi geleneklerine oldukca bagli insanlar ve bununla ilgili olarak beklentilerini de acikca kuzenime ve ailesine anlatmislar. Dogulu bir aile, ayri ev, ayri hayat, calismaya devam diye bir sey yok, hep birlikte yasanacak her yere birlikte gidilecek yenilecek icilecek(kayinpederi, kayinvalidesi, nisanlisinin kardesleri). Kayinpederi acikca gelinden hizmet bekleyeceklerini de soylemis. Misafirleri, gelen gidenleri hic bitmiyor evleri surekli kalabalik ve bu eve gelin gidecek. Buraya kadar bir sikinti yok, onlar yasam tarzlarini acikca anlatmis ve buna uyum saglanmasini beklediklerini acikca konusmuslar. Ancak kuzenim hic boyle yetismedi, kendi evinde eli ise degmeden prenses gibi buyudu diyebilirim. Buna ragmen bir sene kaliriz sonra ayri eve cikariz, onemli olan bizim sevgimiz askimiz gibi dusuncelerle her seyi kabul etti. Ama mustakbel esinin oyle ayri eve cikma gibi bir plani yok gelecek adina. Diyeceksiniz ki bundan sana ne alan razi veren razi.. Biz bir aileyiz sonucta ve kuzenimin mutsuz oldugunu gormek hic istemem ki mutsuz olacagi yuzde yuz kesin gibi bir sey bu senaryoda. Herkes kendisiyle konustu bunun onu cok zorlayacagini gelin degil hizmetci gidecegini vs anlatti fakat o sevgilerinin her seyin ustesinden gelecegine inaniyor. Ben de konustum, ozel hayat diye bir seyinin olmayacagini anlattim. Goz gore gore cok pisman olacagi bir karar vermesine gonlum razi gelmiyor fakat ne desem ikna edebilirim onu da bilmiyorum. Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler olur? Tecrubeleri olan varsa yazsaniz onlari mi okutsam valla ne yapayim ben bu kiza bilmiyorum. Dedigim gibi ben kararina saygili olmakla birlikte yine de fikri degisir mi diye dusunmeden edemiyorum. Uzun olduysa kusura bakmayin lutfen, yorumlarinizi bekliyorum..
Aynı şeyi yazacaktım. Ben de çok üzerime düşülerek büyütüldüm. Sevgililerim sesini yükseltse çekip gidiyordum. Eşimi de öyle seçtim. Bu konuda kesinlikle bir gariplik var.Bana konu çok tuhaf geliyor. Bu kadar prensesler gibi yetismis kiz var ama üni yok, hemen 19 yasinda çalisiyor. Aile desen onu istemeye gelen aileyi kabul ediyor evlerine. "Daha 19 yasinda kizim, ne istemesi" diyemiyorlar. Belli ki o kadarda karsi gelinmiyor. Hani konuda bile "buraya kadar tamam" deniliyor.
Yani karsi taraf hizmetçilik beklemeseydi, bir 19 yasindaki kizin evlenmesi tamam olurdu.
Sorun sadece kizin toy olmasi degil. Ortam ve yetistirme tarzi. Bu kiz evlilik üzerine, ask üzerine fikirlerine yeni yeni gelmiyor. Yetistirme tarzi, anne baba, çevreden geliyor.
Aynı şeyi yazacaktım. Ben de çok üzerime düşülerek büyütüldüm. Sevgililerim sesini yükseltse çekip gidiyordum. Eşimi de öyle seçtim. Bu konuda kesinlikle bir gariplik var.
Bu yaştaki Üstelik aşık olan bir kıza hiçbir şey anlatamazsınız. Hayır derseniz iyice üstüne düşerler. Benim tavsiyem olabildiğince nişanlılık süresini uzatın düğünü geciktirin. Biraz pasif agresif takılsınlar. Yani mesela aileyle ilgili bir geciktirme sebebi olabilir, işte şu ameliyat var, ya da dedemiz buradan gelecek gibi. Bence karşı taraf istemiyor bile olabilir. Normalde kız evi naz evidir. Zaman uzadıkçaErkeğin de sabri azalınca saklı olan problemler ortaya çıkar zaten. Ayrıca tavsiyem bu forumdan bahsedin buraya yazarsa daha çok tavsiye alır.Merhaba hanimlar,
Kuzenim 3 sene once birisiyle tanisti ve yaza evlilik planlari yapiliyor. Kendisi su an 19 yasinda bir genc kiz, oldukca guzel, akilli elinde meslegi de var, nisanlisi ise babasi kardesleriyle birlikte ticaretle ugrasiyor. Buraya kadar her sey guzel fakat cocugun ailesi geleneklerine oldukca bagli insanlar ve bununla ilgili olarak beklentilerini de acikca kuzenime ve ailesine anlatmislar. Dogulu bir aile, ayri ev, ayri hayat, calismaya devam diye bir sey yok, hep birlikte yasanacak her yere birlikte gidilecek yenilecek icilecek(kayinpederi, kayinvalidesi, nisanlisinin kardesleri). Kayinpederi acikca gelinden hizmet bekleyeceklerini de soylemis. Misafirleri, gelen gidenleri hic bitmiyor evleri surekli kalabalik ve bu eve gelin gidecek. Buraya kadar bir sikinti yok, onlar yasam tarzlarini acikca anlatmis ve buna uyum saglanmasini beklediklerini acikca konusmuslar. Ancak kuzenim hic boyle yetismedi, kendi evinde eli ise degmeden prenses gibi buyudu diyebilirim. Buna ragmen bir sene kaliriz sonra ayri eve cikariz, onemli olan bizim sevgimiz askimiz gibi dusuncelerle her seyi kabul etti. Ama mustakbel esinin oyle ayri eve cikma gibi bir plani yok gelecek adina. Diyeceksiniz ki bundan sana ne alan razi veren razi.. Biz bir aileyiz sonucta ve kuzenimin mutsuz oldugunu gormek hic istemem ki mutsuz olacagi yuzde yuz kesin gibi bir sey bu senaryoda. Herkes kendisiyle konustu bunun onu cok zorlayacagini gelin degil hizmetci gidecegini vs anlatti fakat o sevgilerinin her seyin ustesinden gelecegine inaniyor. Ben de konustum, ozel hayat diye bir seyinin olmayacagini anlattim. Goz gore gore cok pisman olacagi bir karar vermesine gonlum razi gelmiyor fakat ne desem ikna edebilirim onu da bilmiyorum. Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler olur? Tecrubeleri olan varsa yazsaniz onlari mi okutsam valla ne yapayim ben bu kiza bilmiyorum. Dedigim gibi ben kararina saygili olmakla birlikte yine de fikri degisir mi diye dusunmeden edemiyorum. Uzun olduysa kusura bakmayin lutfen, yorumlarinizi bekliyorum.. yaştaki
Cevaplar icin herkese tesekkurler. Buraya kadar tamam dediklerim benim tamam dediklerim degil, konteks baglaminda tamam cunku kuzenim ve ailesi ic anadolu da kucuk bir sehirde yasiyorlar. Kendisi universiteye gitmek istemedi ve 19 yas evlenmek icin oldukca normal kabul ediliyorBana konu çok tuhaf geliyor. Bu kadar prensesler gibi yetismis kiz var ama üni yok, hemen 19 yasinda çalisiyor. Aile desen onu istemeye gelen aileyi kabul ediyor evlerine. "Daha 19 yasinda kizim, ne istemesi" diyemiyorlar. Belli ki o kadarda karsi gelinmiyor. Hani konuda bile "buraya kadar tamam" deniliyor.
Yani karsi taraf hizmetçilik beklemeseydi, bir 19 yasindaki kizin evlenmesi tamam olurdu.
Sorun sadece kizin toy olmasi degil. Ortam ve yetistirme tarzi. Bu kiz evlilik üzerine, ask üzerine fikirlerine yeni yeni gelmiyor. Yetistirme tarzi, anne baba, çevreden geliyor.
Mesela benim annem bir tek akraba değildi aile de hep dışlandı o yüzden gelinine , damatlarına asla böyle davranmaz .Biz doğulu bir aileyizönceden aile apartmanında yaşardık ,yemekler beraber yenirdi gelinler bütün apartmanı temizlerlerdi ve hergün markete bile gidemezlerdi erkekler giderdi herkes akraba olduğu için garipsenmedi gelinler tarafından bu durum ama, dışarıdan biri için çok zor rahmetli amcam kağıda iş bölümü yapar asardı duvara gelinler ona göre iş yapardı ve dha büssürü şey anlatın bunları kuzeninize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?