kuzenim hayatini yakmak uzere ne yapmali

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana konu çok tuhaf geliyor. Bu kadar prensesler gibi yetismis kiz var ama üni yok, hemen 19 yasinda çalisiyor. Aile desen onu istemeye gelen aileyi kabul ediyor evlerine. "Daha 19 yasinda kizim, ne istemesi" diyemiyorlar. Belli ki o kadarda karsi gelinmiyor. Hani konuda bile "buraya kadar tamam" deniliyor.

Yani karsi taraf hizmetçilik beklemeseydi, bir 19 yasindaki kizin evlenmesi tamam olurdu.

Sorun sadece kizin toy olmasi degil. Ortam ve yetistirme tarzi. Bu kiz evlilik üzerine, ask üzerine fikirlerine yeni yeni gelmiyor. Yetistirme tarzi, anne baba, çevreden geliyor.

Ay bana bir şeyler oluyor Ne zamandır birliktelermiş ? İlişkisini size çevreye anlatır mı ? Onu yargılamadan, olumsuz baktığınızı hissettirmeden konuşabilirsiniz belki. Mesela, kesinlikle olmaz ! diyip kestirip atmak yerine neden olumsuz düşündüğünüzü, sebeplerini anlatın. Yaşanmış olaylardan örnekler verin. Gerçi anlatıyorlarmış heralde zorlanırsın falan diye ama o panikle direk zorlanırsın diyip kesip atmayın işte neden böyle düşündüğünüzü uzun uzun ve sakin bir şekilde anlatın sohbet edin. İnşallah başını yakmaz çok üzüldüm

Yani evet, kayinpeder bizde boyle begenmiyorsaniz kapi orada eminliginde konusmuslar. Dayim ve yengem hic istemiyor ama ellerinden de bir sey gelmiyor su noktada kuzenim laf dinlemiyor
Biz bu durumda yasayacagi varmis deriz. Sonra kafasini cok vuracak duvarlara ama yapacak bir sey yok. Belki buradsn ornek konulardan okutursunuz. Belki bir soyle dusunur

Evlemesin hayatını yakar

Yazık.... Göz göre göre kendini ateşe atıyor. Evlensin üç ay sonra ortada aşk sevgi de kalmayacak! Şimdi ne dersen de ona hava civa. Pembe bulutların üstünde geziyor.

Aynı şeyi yazacaktım. Ben de çok üzerime düşülerek büyütüldüm. Sevgililerim sesini yükseltse çekip gidiyordum. Eşimi de öyle seçtim. Bu konuda kesinlikle bir gariplik var.

Bir de ben o yaş grubunu biliyorum çünkü derslerine giriyorum. Hepsi cin gibi. Şimdi online ders ama ders arasında sohbet etmek istiyorlar bazen. Hiçbirinin hayali evlilik değil. Hatta kız öğrenciler biz Türk erkekleri ile evlenmeyiz diyor ( hepsi değil ama büyük çoğunluğu) Hatta biri şey dedi hocam ben promosyon sevmiyorum. Başta anlamadım meğerse eş akrabalarından bahsetmiş. Sizin kuzen bir acayip

19 yaş evlenmek için çok erken bir yaş. Bu çağdaki genç kızların evleneceğim seviyorum aşığım hallerine çok kızıyorum. Ya sizin hayattan beklentiniz gezmek tozmak yeni kişiler yeni yerler tanımak olmalı. Kuzeniniz belli ki bu evlenecek gelenekselci bir aile ile evlenecek adamı değiştirmeyi unutsun ayrı eve filan çıkamaz. Çıkması için kendi işini kurması gerekir aile işini devam ettirmeyecek. Kuzeniniz birkaç yıl yıpratır kendini sonra o da onlara benzer yıprandığıyla kalır

Kuzenin prenses gibi yetistirilseydi 19 yaşında evlenmesine izin vermeyen bir ailesi olurdu bence gözünüzde buyutuyorsunuz..ayrıca burda takilicak tek nokta yaşı geriye kalan herşey çiftlerin ortak kararıyla alınıp kabul edilir ya da edilmez.

Aynı şeyi yazacaktım. Ben de çok üzerime düşülerek büyütüldüm. Sevgililerim sesini yükseltse çekip gidiyordum. Eşimi de öyle seçtim. Bu konuda kesinlikle bir gariplik var.

Yani, ben 19 yasinda "beni istemeye gelecekler" desem aileme ilk basta gülme krizlerine girerlerdi sonra "otur oturdugun yerde, ne istemesi bu yasta" deyip terslerdi. Kaldi ki o aileyi hem evimizde agirlamak, hem uslu uslu benim nasil hizmetçi olarak kullanilcagimi dinlemek... Hiç, hiiiç olacak seyler degildi. Birçok ailede bu zaten olacak bir is degil.

Bu yaştaki Üstelik aşık olan bir kıza hiçbir şey anlatamazsınız. Hayır derseniz iyice üstüne düşerler. Benim tavsiyem olabildiğince nişanlılık süresini uzatın düğünü geciktirin. Biraz pasif agresif takılsınlar. Yani mesela aileyle ilgili bir geciktirme sebebi olabilir, işte şu ameliyat var, ya da dedemiz buradan gelecek gibi. Bence karşı taraf istemiyor bile olabilir. Normalde kız evi naz evidir. Zaman uzadıkçaErkeğin de sabri azalınca saklı olan problemler ortaya çıkar zaten. Ayrıca tavsiyem bu forumdan bahsedin buraya yazarsa daha çok tavsiye alır.

Cevaplar icin herkese tesekkurler. Buraya kadar tamam dediklerim benim tamam dediklerim degil, konteks baglaminda tamam cunku kuzenim ve ailesi ic anadolu da kucuk bir sehirde yasiyorlar. Kendisi universiteye gitmek istemedi ve 19 yas evlenmek icin oldukca normal kabul ediliyor
Dolayisiyla 19 yasinda birilerinin istemeye geliyor olmasi filan aile icin cok normal bir durum

Mesela benim annem bir tek akraba değildi aile de hep dışlandı o yüzden gelinine , damatlarına asla böyle davranmaz .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…