kuzenim hayatini yakmak uzere ne yapmali

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
19 yaşında ne mesleği var onu merak ettim en çok. Ayrıca neden her şeyi kabul ediyorlar babası diyemiyor mu kendisi siyemiyor ise bile biz ayrı ev okmadan kız vermeyiz diye. Oh valla iyiy miş bedaya hizmetçi
Bende bunu soracaktım
Ne kadar vasıflı eleman olabilir ki 19 yaşında
Herkes konuşmuş aşk aşk demeye devam etmiş
Ben olsam acımam oturur çekirdeğimle izlerdim

kendi ailesi engel olmuyorsa yapacak bir şey yok. bir müsibet bin nasihatten iyidir. en güzel ders, yaşanmışlıklar tarafından öğrenilen derstir.

Üzgünüm ama yapacak bir şeyiniz yok, bazı insanlar hayatı etraftaki insanların tecrübelerinden öğrenir, kendine ders cikarir. Bazıları ise bizzat yaşamadan hicbir sey öğrenemez.
Hayatın sillesini yemeden kafaya birşeycik dank etmez.

Boşandığında cocuksuz olsa bari diye dua edin.
Engel olamazsınız her türlü evlenir.

Son düzenleme:
ben anlamıyorum bu kızlarıı ... personelım 19 yasında oda bole evlılık yaptı dublex evde ust katta 1 oda verdıler bunaa .. yeme ıcme temızlık hersey bundaydı ... calıstırmadılarda kızı .. bıde kapattılar . her konusutugumuzda ama bız bırbırımızı sevıyoruz dıyodu . 1 sene sonra cocuk siddet uygulmya basldı cocugu olduu bu arada buna hergun temızlık yaptırılıyor kaynana gezmelerde aynı evde cocuguma hasretım dıyodu .. bosanmak ıstemıs olmaz bızde bosanma yok cocuk kalır sen ölürsün demsler ... aradı benı yardım et bana dıyeee ıcım el vermedı canına kıyar dıye korktum uzuldum suan kımsenın haberı yok annesı cocugu ve kendı benım yazlıgımda kalıyor anneanne cocuga bakıyor kendi calısıyor cok sukur 1 kadın cınayetının onune gectık ınsallah .. bunu da kımseye soylemedım eşim bıle bılmıyor ama kurtar oo kuzenını ona okut bunlar 19 yasında daha cocuk ooo ne evlılıgıııı otursun asaya gezsın etsın prenses gıbı buyumus kül kedısı olur.. 19 yasında kandırmıslar kafasını yıkamıslarrrrr yazık cok yazık

İkna edemezsiniz. Anlıyorum sizi ama maalesef gerçek bu. Kuzeniniz yaşayıp görecek artık. Ben bu zamana kadar bir başkasının evlenme nasihatini dinleyerek evliliği iptal eden tek bir kişi görmedim. Eve kitleseniz kaçar gider yine evlenir

Allah razı olsun abinizden :)

Size ne ki? Acik acik soylemis karsi taraf kuzende ok demis belki hayali boyle bi hayat gercekten iyi niyet kisvesi altinda insanlara ne olursa olsun karismayin artik. Yasasin gorsun kotuyse de. Hersey konusulup karar verilmis

Biz doğulu bir aileyizönceden aile apartmanında yaşardık ,yemekler beraber yenirdi gelinler bütün apartmanı temizlerlerdi ve hergünmarkete bile gidemezlerdi erkekler giderdi herkes akraba olduğu için garipsenmedi gelinler tarafından bu durum ama, dışarıdan biri için çok zor rahmetli amcam kağıda iş bölümü yapar asardı duvara gelinler ona göre iş yapardı ve dha büssürü şey anlatın bunları kuzeninize

Bu arada kızın ailesinde de zerre iş yok
19 yaşında beni istemek için yaşadığım sitenin kapısından bile giremezlerdi
Babam sokmazdı
Bunlar bir de almış dinlemişler bu saçmalıkları
Bence onlar 19u evlilik yaşı olarak zaten görüyorlar. Kız reşit, iyi kötü işi de var, iyi bir kısmet olursa neden olmasın, kızımız da sevmiş anlaşmış, hele bir gelsinler bakalım nasıl insanlar diye düşünmüşler. Kültür farkından dolayı istemiyorlar yoksa erken olduğundan değil

19 yasinda evlendim. Esim dogulu.
Bu anlattiginiz tarz bir aile degiller. Bnei zorladiklari bir sey olmadi.
Eger boyle şeyler konuşulsaydi asla evlenmezdim.
Umarim kuzeniniz kendini yakmaz.

Kuzeninize burada bir hesap açtırın da girip okusun bdvdeki konuları. Belki aklı başına gelir, gelmezse de kendi yaşayıp görür artık yapacak bir şey yok
Okusa bile “ama benim sevgilim farklı, beni çok seviyor” der eminim. O konuları açanlar da çok sevildiğini sanıyordu. Yaşamadan aklı başına gelmez böylesinin.

Evlenince sihirli değnek değip hayatının peri masalına dönüşmediğini anladığında çok geç olacak. Ben ayrı eve evlendim, kocam bütün ev işlerinde yardımcı vede anlayışlı üstelik yaşımda büyük olduğu halde bazen mızmızlanıyorum evdeki işlerden. Kuzeniniz yürek yemiş koşar adımlarla felaketine yürüyor. İyi Niyetlisiniz ama kuzeniniz şu an bunu asla görmeyecek o yüzden bence hiç müdahele etmeyin sonra siz kötü olursunuz.

Sağlık lisesi mezunu olabilir yada meslek lisesi yada kuağır falan filan

Kardeşim gibi olan birlikte büyüdüğüm kuzenim 21 yaşındayken evlendi herkes bu iş olmaz derken o çok seviyorum dedi. Kocası benim ilişkilerine karşı tutumumu bildiği için benimle görüşmesine "izin vermiyor". Kuzenim güzel bi maaş kazanıyor kredi çektiler ev araba aldılar hepsini tek başına ödedi. Üstüne kvdesine görümcesine kayınbabasına ne olursa olsun çıt çıkaramıyor. Buna rağmen sevgili kocası zırt pırt kızı terkeder annesinin evine gider, anneme karşı gelirsen bu evlilik biter der. Birde çocukları var. Gül gibi geçinip gidiyorlar. Şimdi çok pişman ama kimseye bişey diyecek yüzü kalmadı.

Bu kız daha 19 yaşında! Bunun annesi babası nasıl izin veriyor bu duruma. Hem prenses gibi büyüt sonra hizmetçi ver. Annesi babası sesini çıkarmıyor seni hayatta dinlemezler.
Böyle şeylere tamam diyenler genelde prensesler gibi büyütülmüş kızlar oluyor. Kızım olursa prensesler gibi büyütmeyeceğim . Ben 15-16 yaşında bile böyle hanzolara sittir ordan, ben bu dünyaya hizmetçilik yapmaya gelmedim diyebilecek bir insandım. 19 yaşında bunların ne kadar kötü olduğunu bilmemesi çok acı. Bu kadar da saf olunmaz.

Anne babasi da onunla her seyi acikca konusup karari ona biraktilar. Zorla odasina kapatacak halleri yok sonucta..
Susmak bazen erdemdir bunu yapacağım şimdi...
Ne demek istediğimiarkadaşlar anladı zaten...

Aptallığına doymasın ya, biz de 18 - 19 olduk, ama bu kadar kıt değildik şükür. Kaldı ki şimdiki nesil gençler cin gibi, onun yaşıtları böyle değil. Güzelmiş, mesleği varmış ne önemi var, muhakeme yeteneği hiç olmadıktan sonra...

Anne babasının da hiç bir otoritesi olmaması çok saçma. Damatgiller çok zengin olmasın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…