kuzenimi uyarmalı mıyız?

tam bir ergen kuzenin ergenler arasında dönen muhabetler internetten tanışmışa işin zor ben gerçekten görüştügü arkadaşları sandım

Yanlış yapmaya çok meyilli bir yaş gerçekten. Bence önce siz konuşun. Ama güzellikle, sakin bir şekilde korkutmadan konuşmanız gerekli. Her zaman yanında olduğunuzu ona hissettirin bu onlar için önemli bence. Sizinle paylaşabileceğini, anlatabileceğini söyleyip biraz olsun açılmasını sağlayabilirsiniz bence.
Bende öyleydim çünkü içine kapanık, kimseye birşey anlatamazdım. Ama bana yakın davranıp, yanlışımla da doğrumla da arkamda durabilecek kişileri görünce rahatlar, paylaşırdım. Şuanda da herşeyimi ilk o kişilere anlatırım mesela.

Aileleri araya sokmadan, kendiniz konuşup daha sonra gözlemleyip faydalı olmadığını görürseniz annesine anlatabilirsiniz. Ve en önemlisi kesinlikle onu annene ya da babana söylerim diye tehdit etmeyin kesinlikle.

Kuzenıne ve halana boyle yapıyor yanlış yapıyor tarzı konuşmada kızla arkadaslık kurmaya calış içine kapanık bırı oldugu için kendıne sanal bı dunya kurmus ilerde basını cok agrıta bılır arkadas oldugunuzu dusunurse çaktırmadan örnekler verebılırsın belkıde o anlatır sende guzelce uyarırsın

Uyarma yahu bende yapiyorum bunlari nolmus yani kocam yerim yalarim degil ama butun arkadaslarim internetten

Bu tumblr mıdır nedir orda bi garip şeyler oluyor geçende bişeyler okumuştum w.up grupları kuruyorlarmış saçma sapan hep belden aşağı muhabbetler yanlış hatırlamıyorsam küçük yaştaki çocuklar o_O

Uyarma yahu bende yapiyorum bunlari nolmus yani kocam yerim yalarim degil ama butun arkadaslarim internetten
sanal arkadaşlıklar o kadar iyi degil yaşında küçük dışardan arkadaş bul okula gidiyorsundur mahalleden bul kurstan bul yani

Belki onu sevmeyen biri fake hesap acti fotograflarini kullanip? Olmayacak is degil. Sonucta kendi resmini kullanarak boyle seyi yapacak cesareti olmaz sanirim.

O cesaret varsa eger;

Bulasma ailesine. Yine iftira derler. Ustune kalir. Bu devirde kimseye iyilik yaramiyor.

Kendisini uyar, basina gelebilecek kotulukleri hatirlat. Baska bir sey gelmez elinden. Vicdanın rahatlar.

fake olma ihtimalini düşündüm ama bütün aileyi engellemiş,yabancı hesaptan girince görünüyor.

Uyarsanızda annesine de söyleseniz hiç bi şekilde değişmez bu kız. Bence fake bi hesaptan ekleyin mesajlaşın, kıza biraz güven verin yakın davranın. Sonra facebook hesabını ele geçirdiğinizi, özel yazışmalarına ve fotoğraflarına ulaştığınızı ve internette yayacağınızı söyleyin. Ev adresini bulduğunuzu söyleyip korkutun. Siz sonuçta kuzenisiniz oturduğu yeri annesinin adını veya bunun gibi özel şeylerini biliyosunuzdur, sanki kızın bilgisayarını ele geçirmişsiniz ordan bilgilerini bulmuş gibi korkutun şu kadar miktar para gönderirsen bilgilerini yaymam falan deyin. Biraz acımasızca ama aklı birazda olsa başına gelicektir eminim

Uyarsanızda annesine de söyleseniz hiç bi şekilde değişmez bu kız. Bence fake bi hesaptan ekleyin mesajlaşın, kıza biraz güven verin yakın davranın. Sonra facebook hesabını ele geçirdiğinizi, özel yazışmalarına ve fotoğraflarına ulaştığınızı ve internette yayacağınızı söyleyin. Ev adresini bulduğunuzu söyleyip korkutun. Siz sonuçta kuzenisiniz oturduğu yeri annesinin adını veya bunun gibi özel şeylerini biliyosunuzdur, sanki kızın bilgisayarını ele geçirmişsiniz ordan bilgilerini bulmuş gibi korkutun şu kadar miktar para gönderirsen bilgilerini yaymam falan deyin. Biraz acımasızca ama aklı birazda olsa başına gelicektir eminim
Sizden korkulur :D Ama gerçekten mantıklı evet.. Gözü korkar belki biraz.

O yaşlardaki kızlar hep bu şekilde aşkım kocam diye konuşuyor. Evde başka sosyal medyada bambaşka olabiliyor. Bence alın karşınıza konuşun. İlla içli dışlı olmaya gerek yok. Sonuçta görüşüyorsunuz arada yine de bir bağ var demekki. Bak dikkat et etrafta böyle örnekler var diyin. Hem uyarırsanız içiniz rahat eder

Kanmaya eğlimli bir dönem vebal alma halana söyle altından istismar çıkma ihtimali yüksek daha kötüsü bile olur da söylemiyorum dip not: mesleki tecrübe

Kızın kendıne soylersen senı engeller. Onu takıp etmenı engeller. Ama yedıgı haltlardan vazgecmez. Gıt halana soyle. Yaptıklarını goster. Dövecekse de dövsün.Gec olabılır hersey ıcın:63:

16 oluyor sanırım,lise ikiye geçti.

Bahsettiginiz aile profilinde yetismis 16 yaşındaki kız icin bence normal davranislar bunlar. Hormonlar tavan yapmış. Uyuşturucu kullanan bir abi zaten sorunlu bir aileye işaret. Hele hele siz fark etmişsiniz bir de sizi iftira atmakla suçlamalar falan herseye gözünü kapmış bir aile. Facebook veya sosyal medyadaki bu cirkin davranışlarını öğrenen aile kızlarını döverek egitecekse zaten başarıyla kayıp iki çocuk yetistirmisler demektir.

Kuzeninizi uyarmak adına isterseniz konuşun ama bir işe yarayacağını sanmıyorum. Üstüne kendini daha çok gizler diye düşünüyorum. Tek yapabileceğiniz sizi seviyor ve değer veriyor ise yani sizin ile vakit geçirmekte hoşlanıyorsa kendi arkadaşlarınız ile tanıştırip ya da onun ile birlikte bir hobiye başlayıp yeni ve farklı insanlardan oluşan daha klass bir sosyal çevre oluşturmaya çalışmak olabilir. Çevresi değiştikce eski pacoz hayatından utanmadan başlar muhtemelen

O yaslarda cinsellik durtusu yogun oluyo sanirim ve arkadas cevresi cok yanlis hata yapma olasiligi cok yuksek uyarin halaniza soyleyin cunku gittigi yol yanlis o yasta oyle seyler cok yanlis

halanla konuş.. dövmeden güzellikle uyarsın.. "döversen senden gizli daha kötü şeyler yaabilir, güzellikle anlayışla konuş hala" de.. sen araya girme bence, sana düşman olabilir..

Bazı insanlar güzellikle konuşmayı bilmezler bence halasına anlatması tehlikeli. Sonra kızcağız konu sahibine düşman kesilir.

Bence kızı karşına al kırmadan utandırmadan konuş. Ama kızabilir sana ne diyebilir. Sana ne deyip kulak asmazsa ''O zaman halamla konuşmak zorunda kalacağım üzgünüm senin iyiliğin için.'' dersin. O zaman dinleyecektir.

Ha bir de kızla veya halanla konuşmadan önce kanıtlarını oluştur. o yorumların ekran fotosu vs. Yani kız delilleri ortadan kaldırmadan sen kanıtlarını al eline. Kıza da göster. Seni dinlemek zorunda kalır. Tehtit et demiyorum bak yanlış anlaşılmasın. Ama ispat edemezsin vs derse gösterirsin.

Back
X