- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Ya Allah askina bak iste adam senin gibi kesin uvey baba taciz etmistircilerin laflarindan korkuyo aa iste hakli oldugu cikti!hee dogru soyluyon kardes cocugu var diye evlenmek kadinin hakki deyilne biliyorsunuz o pis evdeki adamın cinsel istismar yapmadığını
anası erkek derdine düşeceğine kızıyla bir başına otursa böyle olmazdı
Elime ne gecebilir ben burada pskolog boyle demis diye yalan soylesem bayagida bu sekilde soylemis pskolog simdi ozelde bir doktora goturecekler... kadin resmen caresiz nasil duzelecegine inansin kiz yolda yururken yanindan kaciyo boyle bisey olabilir miBir psikolog İlgi istiyor diyebilir, şımartılmak istiyor diyebilir ama aklı başında hiçbir psikolog "arsız bu" demez. O evdeki aile bireylerinin yakıştırmasıdır(!) bu tanımlama. İnsanlarda yanlış bir psikolog algısı yaratmayalım lütfen. 14 yaşındaki bir kız bir günde böyle olmamıştır ki bir günde de düzelsin. Evlendirmeyi düşünmek işin kolayına kaçmaktır, kimse anneliğin kolay olduğunu söyleyemez heralde. Sabır lazım, emek lazım, herşeyden önce yavrusunun düzeleceğine inanan ve onu kazanmak için mücadele eden bilinçli ebeveynler lazım ..
Tobee tobee Allah askina burada kuzenimin kizini kotuleyince elime ne gececek de yalan soyleyim ben ya bi alemsiniz yani belki akli basinda biri yol gosterir diye actim konuyu kafa bulmak icin deyilAnne baba ayrı, üvey baba var, sevgisiz ilgisiz büyümüş bir çocuk ve psikolog arsız dedi öyle mi? Hadi ordan.
Yatırsınlar ruh ve sinir hastalıkları hastanesine 2-3 ay.
Bak çıkınca mum gibi oluyor. Vardı bizim de bi tanıdık. Yaptı bunu kız da düzeldi. Aile de rahatladı.
Valla ben hic birsey anladim yalan soylesem elime ne gececek adami bile tacizci ilan ettiler beni yalan soylemekle itham ettiler o kadar kotu bir durumda ki insanlarin devreleri yandi inanmakta zorlaniyorlar kizamiyorum cocuk 50 yasindaki adamlarla yok oram oyle buram boyle bi gorsen soyle yapsan boyle yapsan diye yazisiyor arkadaslar he ilgisizlikten sevgisizlikten haklisiniz kadin cocuk gibi bagira bagira agliyo ben napcam bunla diyeKonu sahibini elestirenler olmus, gercekten anlam veremedim buna. Maalesef ki maalesef bazen pislik bi cocugun icinden geliyo, annesi babasi yetistirilme tarzi vs hic farketmiyor. Ayni anne babadan ayni yetistirilme tarziyla buyuyen cocuklardan biri hirsiz digeri avukatta cikabiliyor.
Bu dunyanin her yerinde boyle, kulture baglayamazsiniz.
Ayrica sevgisiz buyudugunu nerden biliyor buradaki yorum yapanlar? Anne baba ayri olan her cocuk evden mi kaciyor? Cinsel icerikli konusmalar mi yapiyor?
Cocugun annesine Allah sabir versin, cocuguda islah etsin. Zor bir durum. Allah ne veriyosa hayirlisini versin, amin!
Kendi babasi arayip sormuyor bile,bu evlendirme konusuna bende karsi ciktim oda diyo ki ablam heralde bu erkege meraklaniyo biri alip goturse tecavuz eyse oldurse bi kenara koseye atsa daha mi iyi14 yaşındaki bir kız çocuğu
Tam ergenliğin zirve yaptığı dönem
Anne evlendireyim kurtulayım kafasında
Neden ?
Çünkü yeni eşi kızı yüzünden başını derde sokabilir.
Bu anne istediği kadar kendini paralasın evlendirip kurtulma zihniyetinde olduktan sonra bir arpa boyu yol ilerlemez.
Kaldı ki bu çocuğun kendi öz babası nerde ?
Konu sahibi kuzeniniz yanlış yoldaKendi babasi arayip sormuyor bile,bu evlendirme konusuna bende karsi ciktim oda diyo ki ablam heralde bu erkege meraklaniyo biri alip goturse tecavuz eyse oldurse bi kenara koseye atsa daha mi iyi
Elime ne gecebilir ben burada pskolog boyle demis diye yalan soylesem bayagida bu sekilde soylemis pskolog simdi ozelde bir doktora goturecekler... kadin resmen caresiz nasil duzelecegine inansin kiz yolda yururken yanindan kaciyo boyle bisey olabilir mi
Tobee tobee Allah askina burada kuzenimin kizini kotuleyince elime ne gececek de yalan soyleyim ben ya bi alemsiniz yani belki akli basinda biri yol gosterir diye actim konuyu kafa bulmak icin deyil
Ozelde bir doktorla daha gorusecekler umarim bir sekilde bi cozum yolu sunar da cocuk normale doner ergenlik donemi anliyorum hepimiz zor seyler yasadik ama cinsel icerikli konusmalar falan yani cocuk asla normal deyil... evlilik konusu kapatildi soyledim iyi kendi cocuk daha yarin kucaginda bi cocukla gelir abla diye simdi de yemin ediyo bir daha evden kacarsa islah evine yolluycam kimselerin yuzune bakiyorum komsulardan insanlardam utaniyorum artik ben diyeKonu sahibi kuzeniniz yanlış yolda
Çocuk öyle kazanılmaz.
Ergen psikolojisinde uzman bir doktor bulup götürün.
Allah allah millet de amma üstünüze gelmiş yorumlarla. Memleketin haline bak. Şaşırdım yani vurun abaliya olmuş resmen hanımlar kendinizde misiniz siz? Kadın yardım istiyor hakaret değil. Çocuğun annesi belli ki çabalıyor. Üvey babası da ne yapsın cahil bir öz baba olsa vurur öldürürdü kolay mı çok zor bir durum bence. Azcık empati kurun. Sanki bütün hepiniz mırç mırç sevgi gösterileriyle büyümüşsünuz de bi bu çocugun anne babası ayrılmış, bir tek onun üvey babası var. Çünkü anne babası ayrılan üvey baba evinde büyüyen bütün kız çocuklar koca adamlarla yazışır. Evet belliki ailevi sorunları var, ilgilenilmemis ama böyle linç etmek haksızlık bence. Kadın yuvaya koymamis, babasının başına atmamış. Neler neler oluyor. Sahip çıkmış işte psikoloğa götürmüs. Ya allahaskina hangi psikolog arsizliktan yapıyor derki? Öyle dememiştir tabii. Ama meali şudur çocuğun kişilik sorunları vardır, şımarıklık, aşırı dikkat çekme, ele avuca sığmama, otoriteye saygısızlık.. Vs vs. Ama yolu da yol değil. Hergün izliyoruz işte bu zamanda bazı kız çocuklarının hormonları fazla çalışıyor, dur durak bilmiyorlar. Başından büyük işlere girisiyorlar aşırı bir ozguvenle. Kapıyı kilitlemekle de olmaz psikologla da olmaz o işler. Kafasını meşgul edip başka yöne yonlendirmek lazım. Psikiyatriste götürün bence çekinmeyin.Arkadaslar kuzenimin kizi 14 yasinda annesi babasi ayri annesinde kaliyo suan anneside evli.Sorun su ki bu kiz surekli evden kaciyo okuldaki muduru annesine alin okuldan bu kizda her yol var ben bununla ugrasamam yazililara gelsin okulda birakmam diye soyledi dusunun su an okula gitmiyor face de kendinden yasca cok buyuk adamlarla cinsel icerikli igrenc muabbetler etmis annesi yakaladi,bildigim kadariyla elide uzunmus aile arasinda boyle bir lafta cikti... kuzenim bi ara evlendircem artik yeter basina bi is gelecek diye soyledi herkez karsi cikti vazgecti gecen gun gene evden kacmis 6 tane erkek yaninda parkta yakaladim diye agliyo Allah askina bi akil ver ablam ben artk basa cikamiyorum diyo kocasida laf ediyomus pskolaga goturdu hic biseyi yok arsizligindan yapiyo demis... evden cikacagi zaman kapiyi ustunden kitleyip cikiyo yoksa kiz evden kaciyo napcam bilmiyom sıkıstm koseye diyo ise sokacakti kafasi dagilsin evde sıklyo diye bu kacma olayi oldu kocasiylada sorun yasiyo adam ben bunla ugrasamam basina bi is getirecek benim basimi belaya sokacak orda burda uvey babasi basina is getirmis diyecek millet beni katil etme diyomus kiz resmen erkek dusmani ya elde avucta durmuyo bu kizla bu kadin napsin bi cozum yolu suna bilecek varmi
Bakın hala çocuktan kurtulmaya çalışıyor anne.Ozelde bir doktorla daha gorusecekler umarim bir sekilde bi cozum yolu sunar da cocuk normale doner ergenlik donemi anliyorum hepimiz zor seyler yasadik ama cinsel icerikli konusmalar falan yani cocuk asla normal deyil... evlilik konusu kapatildi soyledim iyi kendi cocuk daha yarin kucaginda bi cocukla gelir abla diye simdi de yemin ediyo bir daha evden kacarsa islah evine yolluycam kimselerin yuzune bakiyorum komsulardan insanlardam utaniyorum artik ben diye
Guzel konusuyorsunuz fakat basibos birakilmis bir cocuk deyil tabiki bir anda boyle olmadi cocuk ergenlige girdikten sonra ozellikle cok tuhaflasti okuldan kacmalar facede cinsel icerikli konusmalar yakalandi daha sonra okul muduru kuzenimi cagirip anlattigim konusmayi yapti okula gitmiyor simdi de evden kaciyor bu kacma olayi olmadan once guveni tam sagladi calissin kafasini dagitsin diye dusundu gene evden kacti bu sefer kapiyi ustunden kitliyor ki kacmasin inanin vazgecmis deyil cocugundan kendince cozum uretmeye calisiyorYalan söylediniz demiyorum, psikologun söylediklerini yanlış anlamış olabilirler, çok farklı bir şekilde ifade ettiği bir duruma arsız işte diye kendileri yorum getirmiş olabilirler. Bakın o anneyi çok iyi anlıyorum ancak şunu söylemeye çalışıyorum bu çocuk bir günde böyle olmadı değil mi? Bunda hemfikiriz sanırım. Bu bir süreçtir anlıyor musunuz, dogal olarak da hemen çözümlenebilecek bir şey değil. Annesi çok ilgili demişsiniz de neye göre kime göre ilgili? Bugün herkesin çocuğunu tehdit eden bir tehlikedir yanlış internet kullanımı. Ve bu konularda da annelerin babaların bilinçli olması gerektiğini önlem alması gerektiğini herkes bas bas bağırıyor. Bu ve benzeri konularda şimdiye kadar başıboş bırakılmış bir çocuğun bugün sözünüzü dinlemesini bekleyemezsiniz. Bu çocuğun sözünü dinleyebileceği, saygı duyduğu ve otorite figürü olarak görebileceği hiç kimse olmamış hayatında anlıyor musunuz? Şuanda da zaptedemiyorsunuz bu yüzden. Annesi bile yavrusuna inanmazsa kim inanacak, biliyorum zor ama lütfen vazgeçmesin çocuğundan. Doktora götürün ve annesi babası da şapkasını önüne koysun sorgulasın neden böyle oldu diye..
Bakın hala çocuktan kurtulmaya çalışıyor anne.
Bu çocuk birden arsız olmadı dimi ?
C caninfistigi yukarda çok güzel yazmış.
Anne sorumsuz konu sahibi bunu kabul edin ilk önce
Bu çocuk cinselliğe niye bu kadar düşkün bunun bir sebebi olmalı.
Bende bunun bir hastalik olabilecegi kanisina varmaya basladim sanirim bu bir hastalikmis ilgisizligini gorsem derim ki anne ilgisiz vs ama ben kendi izlenimimi iletiyorum anne ilgili fakat cocuk guven veren bir cocuk olmadigindan kisitlaniyor buda onu daha asi yapiyor sanirimBakın hala çocuktan kurtulmaya çalışıyor anne.
Bu çocuk birden arsız olmadı dimi ?
C caninfistigi yukarda çok güzel yazmış.
Anne sorumsuz konu sahibi bunu kabul edin ilk önce
Bu çocuk cinselliğe niye bu kadar düşkün bunun bir sebebi olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?