Ben senin yerinde olsam iyi kurtuldum diyip bir şükrederim önce. Başına daha farklı şeyler gelseydi demek durum yine böyle olacaktı. Kuzen korunacaktı, kimse inanmayacaktı. Farklı şeylerden kastımı anlamışsındır. Baba, işe yaramıyorsa kızını korumuyorsa öyle birine gerek yok bence. Olmasa da olur yani, uzak dur hepsinden. Hepsini engelle. Daha çok içlerine çekecekler seni, şimdi kuzen eşiyle sorunlar yaşayacak iyice, sana bulaşacaklar. Polise gider miydim? Şu aldığım tepkiden sonra gitmezdim, hepsi elbirliğiyle seni haksız çıkarmaya çalışacaklar ve yalan tanıklık yapacaklar, yanlış anlamaydı ben gördüm öyle dokunmadı öpmedi, yanlış anladığı için mesajlar attı olayına kadar gidecekler. Kuzene çocukluğundan beri aşıktı, amacı ayırmaktı, tüm sülale olarak biz biliyoruz bunları lafını göreceksin defalarca belki. Sen bunları duydukça iyice çökeceksin, o yapılan yargılama sana zulüm olacak, hepsi sana karşı birleşecek. Kuzenin ceza alabilir bu arada, mahkeme bu ifadelere kolay kolay inanmaz, hakim zorlar, savcı bastırır ama.. işte aması var. Sonuçta sen tamamen bozulmuş psikoloji ile kalacaksın belki. Bunları bir kadın olarak yazıyorum, meslekle hiç alakası yok, tamamen ben olsam ne yapardım olarak yazdım. Çünkü şu dönemde, böyle bir stresi kaldırabilecek gücüm yok, senin varsa şikayet et mutlaka.
Diyecek çok şey var bu erkeklere, ailelere, ataerkil zihniyete ama.. desen ne fayda.