Kuzenlerim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi narinnarin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

narinnarin

Ziyaretçi
benim iki kuzenim var.ikiside ayrı halalarımın kızları.biri evli diğeri ise henüz evlenmedi.evli olan benden 4 yaş büyük diğeri ise 3 yaş küçük.benim eşimin maddi durumu çok iyi kendisi küçük bir işletmenin sahibi.patron yani.bu durumu çekemedikleri içinmidir nedendir bilmem her ikiside devamlı bana cephe almış durumda.mesela büyük olan kuzenim diğerine devamlı koca bulmaya çalışıyor.benimkinden daha iyi olsun diyede başvurmadığı yol yok.başta ben bu durumu anlayamamıştım taki iyi niyetimden dolayı küçük kuzenim bana kırılıncaya kadar.buna buldukları adamın çok zengin olduğunu zannetmişler bende bir arkadaşım aracılığla öğrendimki aslında o adam hiç kendisini anlattığı gibi değilmiş.küçük kuzenimi ben kardeşim gibi görürdüm ve yanlış birşey yapmasından korktuğum için ona bu adamı iyi araştırmasını söyledim.duyduklarımı anlattım.o da ben onun havasını bozdum zanneti ve bana kırıldı aklınca.offf neden ben hiçbir kimseye karışmama kararı alıp tekrar vazgeçiyorum ve sonunda ah kafam diyorum ki...

Bence sizden yardım istenmediği sürece başkalarının ilişkisine karışmasanız, onlar hakkında yorum yapmasanız daha iyi olur.. Ne gerek var ki? Benim erkek arkadaşımı kuzenim araştıracak olsa ona ne oluyor derim ben olsam..
Ayrıca sizin eşinizden daha iyi eş olsun diye tabii ki istiyorlardır,herkes kardeşini en iyisi ile evlendirmek istemez mi?

Eşiniz zengin olduğu için sana cephe aldıklarını nerden anladınız? Belki de gereğinden fazla bu konudan bahsediyorsunuzdur. Direk o şekilde giriş yapmışsınız.

eşin patron yaniiiiii
cnm buraya yazdığın gibi kuzenlerinlede konuşuyorsan yanlış anlamaları normal

Eşiniz zengin olduğu için sana cephe aldıklarını nerden anladınız? Belki de gereğinden fazla bu konudan bahsediyorsunuzdur. Direk o şekilde giriş yapmışsınız.

eşin patron yaniiiiii
cnm buraya yazdığın gibi kuzenlerinlede konuşuyorsan yanlış anlamaları normal

katılıyorum...
ayrıca üzerinize vazife olmayan şeylere karışmazsanız daha az zor durumda kalırsınız...
iyi koce = zengin koca değildir bunu da unutmayın bence...

Yukardaki üyelere katılıyorum..

Benim eşim zengin, patron yani... demenizden sanki herkes sizin eşinizin zenginliğiyle ilgileniyormuş gibi bir yanılgıya kapılmışsınız..

Sizin eşinizden daha zenginini aradıklarını nerden biliyorsun ayrıca?

Ya da kuzeniniz ''şu benimkini bir araştır'' mı dedi size?

iyi günler..

siz bence kocanızı çok fazla nimetten sanıyorsunuz..
gözünüzde o kadar büyütmüşsünüz ki herkesin hayaleinde sizinki gibi PATRON bir koca yatıyor sanıyorsunuz..
bahsettiğiniz de sadece maddiyat, kişilik nerde kaldı???

hepinize katılıyorum bu yazdığımdan kesinlikle bu sonuç çıkar.ama eşimin öyle dağlar kadar bir zenginliği yok sadece kendi işi onu belirtmek için kullandım bu patron kelimesini yoksa büyüttüğümden değil yani.ki ben hiç bahsetmediğim halde aile içinde hep bu şekilde konuşulduğu ve küçük kuzenimede düğünümde bile herkes sıra sende sende onun gibisini bulmalısın dendiği için sorunlar başladı.inanın ben hiçbir zaman onlarla konuşurken eşimin işinden asla ama aslaaa bahsetmiş değilim.konu açılsa bile hemen kapatırım.ama buraya durum anlaşılsın diye açık açık yazdım.ve bir arkadaş herkes kardeşine daha iyisini bulmak ister bence haklı demiş.ama onlar da kuzenler yani kardeş değiller.biz üç ayrı kardeşin kızlarıyız.bunuda belirteyim.bu arada büyük kuzenim küçüğü kışkırtıyor.çünkü hep bir aradayken durup durup betül sen daha iyisini bulmalısın bak tüm teyzelerim öyle söylüyor diye espri yapıp ona hatırlatıyor durumu.bende o daha iyilerine layık diyorum.

bu arada ben bu adamı araştırmışta değilim ortak bir tanıdığımızla konuşurken o kişinin aslında işe yaramaz biri olduğunu tesadüfen öğrendim.çok tereddüt ettim söylesemmi diye sonrada araştırmadan kendini kaptırır yazık eder kendine diye söylemeye karar verdim.ve sadece evleneceğin insanı iyi araştır dedim abla olarak öğüt verdim.aslında bence teşekkür etmesi gerekirdi.ama o kırılmış bana neymiş o zaten istemiyomuş ben neden ona istemediğini söylediği halde araştır demişim.suçmu şimdi bu?araştır demek.hem isimde verdim falanca söylüyor bana inanmazsan ona sor ve kendi bildiğin en iyisidir.kendin konuş dedim.ama yinede haklısınız kimsenin işine karışmamak lazım.herkes başına geleni çeksin deyip kimseyle ilgilenmemek lazımmış meğer...

Herkes kardeşine en iyi eşi ister diyen şahıs benim!!!!!!!!
Demek ki o diğer kuzenler kendi aralarında birbiri ile daha iyi anlaşıyorlar..
Genelde de öyle olmaz mı?
Biz de bazı kuzenlerimizle diğerlerine göre daha göre samimiyizdir mesela..
Bence buna kışkırtmak değil samimiyet denir..

Bence zengin değil de,insan olan birilerini düşünsünler arkadaşım..
bakın bugünün yarını da var,kimin ne olacağı hiiiç belli olmaz...
onun için çok dikkatli olmak gerekir...
bu işlere bence karışmayın derim,iyi olur Allahtan,
kötü olur sizden bilirler...
sevgiler...

patronluk iyi hoşda bazı zaman geçici olabiliyor çünkü bugünün yarınıda var (bazı tecrübelerden dolayı yazıyorum)
bugün patronsun diye yüzüne gülenler yarın hiç bişeyin olmadığınıda yüzünü çevirebiliyorlar
o yüzden
patron değil zengin değil
önce insan olsun
sen daha iyi birini bulmalısın dediklerindede daha zengin olanını kastediklerini zannetmem
bence yapı ve kişilik olarak daha iyi birini bulmalısın demek istemişlerdir. Bence yani
bizde ayrı ayrı 4 kiz kuzeniz mesela ama birinlen diğerlerien göre daha samimiyimdir. Ve doğal olarak samimi olduğumu daha çok sever daha çok düşünürüm.Sevdiğimin herşeyin en iyisine layik olduğunu düşünürüm herzaman bu demek değilki diğerlerine kötülüğü yada mutsuzluğu layik görüyorum. Asla. Ama bana yakın olan kuzenimi daima daha çok düşünüyorum ve ön planda tutuyorum.

tamam canım samimi olsunlar buna da samimiyet densin sıkıntı yok ama neden benimle biraraya geldiği her ortamda büyük kuzenim eşimden konu açıp konuyu betülün evlilğine getiriyor.ben konuyu kapattıkça o açıyor.yapma desem bu sefer yine ben suçlu olucam.buna samimiyet denmiyor işte kışkırtma deniyor açık açık .devamlı düğünümden konuşup düğündede herkes sana sen daha iyisini bulmalısın demişti hatırlıyormusun? demesi ne peki:çok üzgünüm:bizi birbirimize düşman etmeye çalışıyor ben buna üzülüyorum.çünkü o benim elimde büyüdü diyebilirim kötülüğünü asla istemem.beni kötü bilmesinide

kesinlikle katılıyorum size bencede zenginlik geçici.hep söylediğim gibi anlaştığı insanla evlenmeli bence herkes.bana tel açıp abla birini bulmuşlar bana şöyle zenginmiş böyle zenginmiş deyince anladımki hiç tanımadığı biri için sırf zengin diye kızın başını yakacaklar.birde sonra doğru olmadığını öğrenince tutamadım kendimi söyledim .karışmamak en iyisi zaten ben kötü oldum.doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış zaten.

narinnarin bence sen doğru bildiğini söyleyerek en iyisini yapmışsın. zaten sen söylemeseydin iş ciddiye binince kuzeninin ailesi de o kişiyle tanışacak ve bir araştırma işine girecekti. Eğer benim kuzenim aynı durumda olsaydı samimiyetine güvenerek bildiğimi dosdoğru söylerdim. Bana da bu şekilde benim göremediğim doğruları ailemin göstermesini isterim. Zaten henüz kuzeninin sevgilisi bile değilmiş anladığım kadarıyla tanışma aşamasındalarmış. Şimdi sana gücensede kuzenin, ilerde iyi niyetli bir uyarı olduğunu anlayacaktır, üzülme..

Arkadaşım yanlış anlamayın da madem sizi bu kadar üzüyorlar daha az görüşün..
Hatta sadece mecburi günlerde bayram,düğün vs. gibi zamanlarda görüşün onlarla..
İnanın o zaman daha az kafanıza takarsınız..

teşekkürler bende bu şekilde düşünerek söyledim zaten.eğer sevgili olsalardı ve sağlam bir ilişkileri olsaydı tabiki karışmak bana düşmezdi.madem yanlış anladı ve kırıldı lale arkadaşımızın dediği gibi bundan sonra daha az görüşcem ikisiylede.çünkü ben onların bana yaklaşımında pek iyi niyet göremiyorum.en iyisi mesafeyi korumak.

siz üstünüze düşeni yapmışsınız

bundan sonrası onların bileceği iş

bir iş iyi sonuçlanırsa kendilerinden, kötü sonuçlarnırsa başkalarından bilen tiplerdenler belli ki

canım sana sonuna kadar katılıyorum.insanlar çok farkılılar .akraba bil olsa daha iyisi bende olmalı yarışında .buradaki iyi dedikleri malesef ne imanları ne ahlakları nede saygıları oluyor.sadece maddiyat.benim ablamda yaşanmıştı .ablam maadi yönden iyiydi.ne kadar iyi niyetli misafirperver ikramları misafire ilgisi çok mükemmeldi.herkese yrdım ederdi.kuzenlerim laf çıkarmış .meğer ablam hava atmak için çeşit çeşit pastalar yapıyormuş.onun hareketlerinin taklitini yapıyorlarmış.inanırım güzelim bunlara.
dukduklarını söylemen iyi olmuş.sen dürüst davranmışsın.kötü birine neden sesini çıkarmayasın.sen iyi niyetini yapmışsın onlar anlamamış.
sen uzak dur .evinin huzuruda bereketide kaçar .bende söylemesi

sen iyi niyetle düşünmüşsün ille akrabalarda böyle şeyler yaşanır biri diğerinden biraz üstünse maddi olsun karakter olarak olsun o kıskanılır içten içe kötü olsun istenir bi saf vardır bi cin fikirli ,cin fikirli saf olanı daima kullanır iyi olana karşı ama neolu sonunda olan kendine olur tabi böyle olmayan akrabalarda vardır hep özenmişimdir öyle akrabalara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…