evet aile içi diyor, çekirdek aile içi demiyor.. teyzem veya halam yani annemin ve babamın kardeşleri benim ailemdendir. doğal olarak onların çocukları da..
25 yaşında bir görümcem var, bugüne kadar flörtleri oldu ama hiçbiriyle iş ciddiye binmemişti, geçen hafta bize gelip aşık olduğunu evleneceğini söyledi, kim diye sorduğumuzda aldığımız yanıt karşısında şok olduk çünkü görümcem 1 aydır teyzesinin oğluyla ilişki yaşıyormuş ve evlenecekmiş... eşim de ben de olumsuz tepki gösterdik, özellikle ben demediğimi bırakmadım (görümcem elimde büyüdü sayılır, abla-kardeş gibiyiz) onun böyle bir şey yaptığına hala inanamıyorum, dünyada başka erkek mi kalmadı gerçekten aklım almıyor...
Görümcem gittikten sonra eşim, kendisinin de bu ilişkiyi desteklemediğini, ama benim aşırı tepki verdiğimi, ailesinde çok sayıda kuzen evliliği olduğunu falan söyledi....
Benim ailemde bir tek akraba evliliği bile yok, hele iki kuzenin evlenmesi sözkonusu bile olamaz, ha kardeşler evlenmiş, ha kuzenler, aynı muameleyi görür bizde, o yüzden bana da fazlasıyla anormal geliyor birinin kuzeniyle evlenmesi, hele de bu devirde.
Sizin kuzen evlilikleriyle ilgili düşünceleriniz neler? Kuzen kardeş gibi değil midir, ben böyle gördüm böyle yaşadım, evlenirlerse düğünlerine de gitmem, bunu da söyledim, çok ağladı. aşırı mı tepkim sizce?
Peygamber efendimiz kızını amcasının oğluna vermişti , sanırım büyük bir günaha sebep olmuş efendimiz.mide bulandırıcı ensest olarak düşünüyorum
Alla alla ya , ensest denmiş afedersiniz ama ohaaa .
Enişte beyden meydana gelen çocuk nasıl öz olabilir.
Hiç mi biyoloji okumadınız ?
Genler yakın olur sadece . Sizi başka bir şey rahatsız ediyor gibi geldi bana bilmiyorum .
sanırım tartışma var topicte..
Çoğumuz konu sahibinin aşırı tepkili olduğunda hemfikiriz. Fakat bazı arkadaşlar akrabalar arasında yapılan evliliklerin doğru olduğunu savunması da yanlış. Bilimsel açıdan konuya yaklaşırsanız, sakıncaları çok açık olan bir durumun doğru olduğunu savunmazsınız. Sakıncalı olduğunu bile bile akraba evliliği yapmak bana göre doğru değil. Ama herkesin kendi seçimi, yargılamak yerine düşüncelerimizi söylemek en mantıklısı.
Belki üşenmeyenler okur;
-Araştırma kapsamına alınan engelli kişilerin yüzde 40.5'nin ana-babaları akrabadır.
-Türkiye genelinde yapılan akraba evliliklerinde yıllarca önceliği baba soyundan amca çocukları evlilikleri alırken, son yıllarda amca çocukları arasındaki evlilikler, dayı-hala çocukları arasında yapılan evliliklerin gerisine düştü. Dayı- hala çocukları evliliği araştırmada yüzde 36.8, amca çocuklarının evlilik oranı yüzde 30.9, teyze çocukları evliliği ise yüzde 11.8 olarak belirlendi.
-Engelli bireylerin öz annesinin yüzde 17'sinde kendisinde ve- veya akrabalarında engelli bulunmaktadır. Kadınların yüzde 50'sinin ebeveynleri de akraba evliliği yapmışlar ve kardeş çocuklarıyla evlenmişlerdir. Bu engellilerle annenin akrabalık derecesi incelendiğinde yüzde 50'si kardeş çocuklarıdır. Bu akrabalarda en çok yüzde 37 ile bedensel engel görülmekte ve bunu yüzde 22 ile zihinsel engel izlemektedir.
-Öz babalarının yüzde 16'sında engelli bulunmaktadır. Bu engellilerin yarısı baba ile kardeş çocukları evliliği sonucudur. Engellilerin yüzde 22'si bedensel, yüzde 44'ü zihinseldir.
-Engelli kişilerin yüzde 40'ının evli kardeşleri vardır. Bunların yüzde 37'sinin akraba evliliği yapmış olmasından çocuklarının yüzde 6'sı engellidir. Bu bulgular akraba evliliğinin bir gelenek olarak korunduğunu göstermektedir. Her ne kadar tıp bilimleri akraba evliliklerinin sakıncalı olduğunu bazı hastalıkların akraba evliliğinden kaynaklandığını gösterse de bu durum pek çok aile tarafından göz ardı edilmektedir.
Adem a.s. Ve havva anamızdan dolayı o zamn hepimiz ensest ilişki içindeyiz :26:
Dogru ya da degil, kuzenler kardes ya da degil, boyle de goz ardi edilmemesi gereken bir gercek var.
nikah düşüyor, allahın izin verdiğine siz ne karışıyorsunuz diyenlere bir sorum olacak... malum bir kız çocuğu adet görmesi ile çocukluktan çıkmış sayılır ve "evlenebilir" gözüyle bakılır, nikah düşer yani. ancak adet görme yaşı kişiden kişiye göre değişir. sizin kızınız, 9 yaşında adet görse, nikah düşüyor diyerek evlenmesine sıcak bakar mısınız???
her seferinde insanlar işine geliyorsa allah, kitap, peygamber başlıyor.
kuzenimle değil evlenmek, elimi farklı bir niyetle tuttuğunu düşünmek bile midemi bulandırdı.
teyze, anne yarısıdır lafı bir anlam ifade etmiyor demek bazıları için. teyze anne yarısı olduğuna göre, kuzen de kardeş yarısıdır bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?