Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

evet aile içi diyor, çekirdek aile içi demiyor.. teyzem veya halam yani annemin ve babamın kardeşleri benim ailemdendir. doğal olarak onların çocukları da..

Bak arkadaşım, evet teyze ve hala ve dahi amca dayı yeğeniyle evlenmesi aile içi ilişkidir, ama kuzende arada el var. Nasıl aile içi ilişki olur ya enişten, yengen senin kanından mı ...

Alla alla ya , ensest denmiş afedersiniz ama ohaaa .
Enişte beyden meydana gelen çocuk nasıl öz olabilir.
Hiç mi biyoloji okumadınız ?
Genler yakın olur sadece . Sizi başka bir şey rahatsız ediyor gibi geldi bana bilmiyorum .

Son düzenleme:
Uzak ya da yakın akraba evliliğine karşıyım. Öyle büyüdük, belki sülalemizde olsaydı normal karşılayabilirdim, bilemiyorum.
Fakat herkes duracağı yeri bilmelidir. Bu değil yenge, anne-baba için bile geçerlidir.
Teyzesinin oğluna aşık oldu diye, sevdi diye, kimse hakaret işitemez. Hele de küfür gibi hakaretleri kimse edemez. Tasvip etmeyen görüşmez, eden görüşür destekler. Kayaları kaldıracak bir konu değildir bu. 12 yaşında kız çocuğundan bahsetmiyoruz. Yetişmiş bir kadın söz konusu. Kimle evleneceğine kendi karar vermelidir ve buna hiç kimsenin karşıma lüksü yoktur.

50. kez yazıyorum, size normal gelen bir şey bana anormal gelebilir, bu hadsizlik midir? bence insanın kardeşine, kuzenine, halasına, yeğenine aşık olması anormal arkadaşım, sen mutluysan banane, ama ben bu tarz ilişkilere açık değilim, bu tarz ilişkileri kabullenemiyorum, hele de görümcem gibi bir yakınımın yaşamasını burnumun dibinde yaşanmasını hiç kabullenemiyorum[/QU

ya madem öyle durup bana yok ensest yok sapıklıktan bahsetme... Ha mutlulk konusuna gelince sen gelip burda Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz dersen bende yaptım mutluyum derim...

mide bulandırıcı ensest olarak düşünüyorum

sanırım tartışma var topicte..

Akraba evliliğini kesinlikle ama kesinlikle doğru bulmuyorum .
Bu tarz evlilikler yapanların olması bunu doğru bulmam anlamına da gelmiyor.
Benim için kuzen kardeştir. Kuzenleri kardeş gibi yetiştirmemek ailelerin ayıbıdır.
Ailemde yakını bırakın uzak akraba evliliği bile yoktur.
Sevabı-günahı da düşünmüyorum.
Kesinlikle çok yanlış , artık bunlar olmamalı.
Bende karşıyım bu tarz ilişkilere - evliliklere.

Son düzenleyen: Moderatör:

ben bu yorumu ayakta alkışlıyorum -mecazen

ay daraldım
valla kendini herşeyde tek yetkili karar mercii ve icazetcibaşı gören insanlardan allah beni korusun

Dogru ya da degil, kuzenler kardes ya da degil, boyle de goz ardi edilmemesi gereken bir gercek var.

Adem a.s. Ve havva anamızdan dolayı o zamn hepimiz ensest ilişki içindeyiz :26:

ay hala mde bulandırıcı ensest diyolar ya sabır ya sabır... benim hakkımda ne düşünüyorsan allah on katını versin.......

mesela güneydoğuda kuzenler birlikte büyürler..
sonra aileler başlık parasından kurtarmak için zorla bu kuzenleri evlendirirler..
bu duruma kötüde denir iğrençde denir..çünkü bu kişiler kardeş gibi görüyolar birbirini..
diğer türlü severek evlenmişlerse kimseye laf düşmez

Kuzen evliligine sadece sakat cocuk riskinden dolayi karsiyim.
Kendim evlenmem Cocugumun, kardesimin evlenmesini istemem ama evleneni de kinamam.
Kuzen kardestir diye dusunmuyorum. Erkek kuzenlerimde aramda mesafe vardir.

''nikah düşüyor, allahın izin verdiğine siz ne karışıyorsunuz'' bu sözü diyenlerden biri olduğum için cevap veriyorum size..

öncelikle ben işime geldiği zaman Allah, Peygamber demem, daima Allah'ın kurallarına göre yaşamaya çalışırım ve ben olaya açıklık getirmek için yazdım bunu, başka bir amacım yoktu

adet görme yaşıyla bu konunun hiç bir alakası yok
tabiki küçük bir kızın evlenmesi bana görede uygun değil, üstelik kuzenlerin evlenmeside bana göre ters ama arkadaş öyle abartıp, işi öyle bir boyuta getirdi ki seyirci kalamadım

kim demiş teyze anne yarısıdır diye? anne yarısı, kardeş yarısı falan yok öyle bir şey olsaydı teyzemle, dayımla,amcamla aram böyle olmazdı, kan bağı öyle çokta mühim bir şey değil ki bu kadar gözünüzde büyütmeyin

Akraba evliliğini kesinlikle ama kesinlikle doğru bulmuyorum .
Bu tarz evlilikler yapanların olması bunu doğru bulmam anlamına da gelmiyor.
Benim için kuzen kardeştir. Kuzenleri kardeş gibi yetiştirmemek ailelerin ayıbıdır.
Ailemde yakını bırakın uzak akraba evliliği bile yoktur.
Sevabı-günahı da düşünmüyorum.
Kesinlikle çok yanlış , artık bunlar olmamalı.
Bende karşıyım bu tarz ilişkilere - evliliklere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…