Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Görümcem istanbula okumaya geldiğinde 13 yaşındaydı, ben de 20, o zamandan beri annesi yok, büyük ablasıyla ben koşturduk her şeyine, yani ben görümceme, sıradan bir yengenin görümcesine verdiği tepkiyi vermemi beklemeyin, ben ona kardeşime vereceğim tepkiyi verdim, 23 yaşında bir kızkardeşim var, kalkıp kuzenimle evleneceğim dese tıpkı aynı tepkiyi görür benden, belki biraz daha ağırını.
Zaten ben son sözümü söyledim, ne halin varsa gör ama ben ne sözüne gelirim ne düğününe, bidaha gözüme görünme dedim, bu onun hayatına müdahale mi sizce? hayatından çıkıyorum işte, evet ağır konuştum, o kısmı kabul ediyorum. baştan da sordum aşırı mı sizce tepkim diye, evet aşırıymış anladım. keşke duyar duymaz, son sözümü söyleseydim. sessizce çıksaydım hayatından.
Abisi 35 yaşında adam, düğününe giderim, görüşürüm derse engel olacak halim yok.

benim teyzelerden annenin %1 i çikmaz valla birak yarsini :)

peki sence hayatından çıkmış olucakmı şimdi

benim bütün kuzenlerim kız bir tane erkek kuzenim vardı onu da abim gibi görürdüm o kadar yakındık
kuzeni insanın kardeşi gibi oluyor hatta o erkek kuzenimin yetişkin oğlu var onu bile kendi çocuğum gibi görüyorum ayni o derece
doğru bulmuyorum bende böyle ilişkileri ama tabi herkesin kendi hayatı
siz yengesi olarak çok fazla tepki vermişsiniz bence onun hayatı kendine size noluyor ki yok düğününe gelemem falan diyorsunuz

Son düzenleme:

son sozun guzelde ilk sozun ensest olmu$
onu napcaz , abisiyle yaki$tirma falan ..

ay allah aşkına sen az önce kaynanam çok istio ewlenmesini dedin şimdi annesi o yaştan beri yok diosun:):):)):):):):):):):):)::)):):):):):)::)

ay daraldım
valla kendini herşeyde tek yetkili karar mercii ve icazetcibaşı gören insanlardan allah beni korusun

amin canım amin hepimizi

ay hala mde bulandırıcı ensest diyolar ya sabır ya sabır... benim hakkımda ne düşünüyorsan allah on katını versin.......

sen de takma şu yorumları artık, biri çıkıp kuzeninle evlendin diye sana ensest ilişki yaşıyorsun diyorsa o kişi kafaya takılacak son kişidir

ay hala mde bulandırıcı ensest diyolar ya sabır ya sabır... Benim hakkımda ne düşünüyorsan allah on katını versin.......

sen bitmişin yavrum bu durumda senin ve kocanın yatacak yeri yok keşke nikahına gelip 'durun siz kardeşsiniz evlenemezsiniz'diye bagıraydım keşke bunu yapaydım kuzeninle evlenmeyeydin iyiydi

Takma kafana ya ne alakası var ensestle

Akraba evliliğini kesinlikle ama kesinlikle doğru bulmuyorum .
Bu tarz evlilikler yapanların olması bunu doğru bulmam anlamına da gelmiyor.
Benim için kuzen kardeştir. Kuzenleri kardeş gibi yetiştirmemek ailelerin ayıbıdır.
Ailemde yakını bırakın uzak akraba evliliği bile yoktur.
Sevabı-günahı da düşünmüyorum.
Kesinlikle çok yanlış , artık bunlar olmamalı.
Bende karşıyım bu tarz ilişkilere - evliliklere...

bu kadar ki$i, dogaa yi ne kadar haklida olsa mudahale konusunu abarttigi ve kullandigi agir kelimeler yuzunden haksiz duruma du$tugunu anlatmaya çali$iuyoruz sadece ..
teşekkür edeirm

Peygamber efendimiz kızını amcasının oğluna vermişti , sanırım büyük bir günaha sebep olmuş efendimiz.
işin dini boyutunu sunmanıza gerek yok forumda dini konuları alet etmek yasak.

nikaha geleydin iyiyidi :):):):):):):

Ya sizce birinin düğününe gitmemek onun hayatına karışmak mı oluyor?
Düğününe gidip olay çıkaracağım, ortalığı birbirine katacağım falan demiyorum ki, gitmeyeceğim diyorum sadece.
Evliliklerine engel olacağım da demiyorum, içimi döktüm, gözüme görünme dedim kapattım konuyu.
Benim düğünüme de gelmeyen yakınlarımız oldu, eşimin yurt dışındaki en büyük ablası gelmedi mesela, ben bunu hayatıma müdahale olarak görmedim.

Doga elbette kabul edemeyecegin şeyleri söylemekte özgürsün.
Ancak bunu inada bindirip, bir de eşine karşı kardeşin sana da aşık olabilir şeklinde olayı enseste baglamak çok aşırı bir tepki.

Unutmamalıyız ki ''Bir kişinin özgürlüğü, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter''

Pardon da siz şu ensest ve iğrenç kelimelerinin anlamını biliyor musunuz ?
Ne demek ensest ne demek iğrenç.
Buyrun sorgulayalım.

Ensest: Akraba içi zorla yada gönüllü cinsel ilişki.
İğrenç :İnsanı tiksindiren

Konunuzun ne ensestlikle ne de iğrençlikle alakası yok.

Siz hiç ensestlik iğrençlik görmemişsiniz anlaşılan.

İki gönül birbirini sevmiş.Aile kabul ediyor ise size YENGE olarak saygı duymak düşer.

Bu denli de rencide edilmez ki canım.

İlk önce demek istediğim şu ki; kuzenlerin birbiriyle evlenmesine dinen bi yasak yoktur. Bu durumda neden olmasın evlenilmesin? He kardeş gibilerdr çok abes kalmıştır bilemem aile hayatınızı ama bence abartmışsınız ne demek düğüne bile gitmemek. Görümcenizin yerinde olsam bana göre bu yersiz tepkiniz karşısında ağlamaz size karşılık verirdim madem öyle bir daha sizinle konuşmazdım. Ha düğüne gelmemek ha bi daha konuşmamak hiç fark yok !! Sebepsizce hayattan çıkarmak değil de ne

konu sahıbı dertsiz başına dert arıyor

görümcem kımle evlenırse evlensınya mutlu olsunda

Akraba evliliği eşinin ailesinde olan bir şey. Eşinde çok katı bakmıyor. Görümcen de bu mantıkla büyütülmüş. Ona göre kuzeni ile evlenmek yabancı biri ile evlenmek kadar doğal bir durum.

Hayatına müdahale etmiyorsun. Ama seçimine saygı duymayıp hayatından çıkarıyorsun. Senin aldığın bir kararla görümcen seni hayatından çıkarsaydı, üzülmez miydin?

Bende tepki verir, kızardım ama bu kadar aşırıya kaçmazdım.

Bu şekilde davranırsan eşinle aranda problemler çıkacağını düşünüyorum.

teşekkür edeirm

işin dini boyutunu sunmanıza gerek yok forumda dini konuları alet etmek yasak.
Siz insanların evliliklerine hakaret ederken problem yok , ben örnek verince mi alet oldu ?
Dini alet etmedim önemli bir kimsenin hayatından örnek verdim problem ?

Gidin biraz biyoloji okuyun ...
Neyse uraşamıycam , cidden geriyorsunuz beni bu kadar cahil olunmasına tahammülüm yok.
Desteklemiyoruz , onaylamıyoruz demekle ensest demenin arasında ki farkı bilemiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…