oyyyy :)))))))))))))))))
''nikah düşüyor, allahın izin verdiğine siz ne karışıyorsunuz'' bu sözü diyenlerden biri olduğum için cevap veriyorum size..
öncelikle ben işime geldiği zaman Allah, Peygamber demem, daima Allah'ın kurallarına göre yaşamaya çalışırım ve ben olaya açıklık getirmek için yazdım bunu, başka bir amacım yoktu
adet görme yaşıyla bu konunun hiç bir alakası yok
tabiki küçük bir kızın evlenmesi bana görede uygun değil, üstelik kuzenlerin evlenmeside bana göre ters ama arkadaş öyle abartıp, işi öyle bir boyuta getirdi ki seyirci kalamadım
kim demiş teyze anne yarısıdır diye? anne yarısı, kardeş yarısı falan yok öyle bir şey olsaydı teyzemle, dayımla,amcamla aram böyle olmazdı, kan bağı öyle çokta mühim bir şey değil ki bu kadar gözünüzde büyütmeyin
Görümcem istanbula okumaya geldiğinde 13 yaşındaydı, ben de 20, o zamandan beri annesi yok, büyük ablasıyla ben koşturduk her şeyine, yani ben görümceme, sıradan bir yengenin görümcesine verdiği tepkiyi vermemi beklemeyin, ben ona kardeşime vereceğim tepkiyi verdim, 23 yaşında bir kızkardeşim var, kalkıp kuzenimle evleneceğim dese tıpkı aynı tepkiyi görür benden, belki biraz daha ağırını.
Zaten ben son sözümü söyledim, ne halin varsa gör ama ben ne sözüne gelirim ne düğününe, bidaha gözüme görünme dedim, bu onun hayatına müdahale mi sizce? hayatından çıkıyorum işte, evet ağır konuştum, o kısmı kabul ediyorum. baştan da sordum aşırı mı sizce tepkim diye, evet aşırıymış anladım. keşke duyar duymaz, son sözümü söyleseydim. sessizce çıksaydım hayatından.
Abisi 35 yaşında adam, düğününe giderim, görüşürüm derse engel olacak halim yok.
Görümcem istanbula okumaya geldiğinde 13 yaşındaydı, ben de 20, o zamandan beri annesi yok, büyük ablasıyla ben koşturduk her şeyine, yani ben görümceme, sıradan bir yengenin görümcesine verdiği tepkiyi vermemi beklemeyin, ben ona kardeşime vereceğim tepkiyi verdim, 23 yaşında bir kızkardeşim var, kalkıp kuzenimle evleneceğim dese tıpkı aynı tepkiyi görür benden, belki biraz daha ağırını.
Zaten ben son sözümü söyledim, ne halin varsa gör ama ben ne sözüne gelirim ne düğününe, bidaha gözüme görünme dedim, bu onun hayatına müdahale mi sizce? hayatından çıkıyorum işte, evet ağır konuştum, o kısmı kabul ediyorum. baştan da sordum aşırı mı sizce tepkim diye, evet aşırıymış anladım. keşke duyar duymaz, son sözümü söyleseydim. sessizce çıksaydım hayatından.
Abisi 35 yaşında adam, düğününe giderim, görüşürüm derse engel olacak halim yok.
ay daraldım
valla kendini herşeyde tek yetkili karar mercii ve icazetcibaşı gören insanlardan allah beni korusun
ay hala mde bulandırıcı ensest diyolar ya sabır ya sabır... benim hakkımda ne düşünüyorsan allah on katını versin.......
ay hala mde bulandırıcı ensest diyolar ya sabır ya sabır... Benim hakkımda ne düşünüyorsan allah on katını versin.......
teşekkür edeirmbu kadar ki$i, dogaa yi ne kadar haklida olsa mudahale konusunu abarttigi ve kullandigi agir kelimeler yuzunden haksiz duruma du$tugunu anlatmaya çali$iuyoruz sadece ..
işin dini boyutunu sunmanıza gerek yok forumda dini konuları alet etmek yasak.Peygamber efendimiz kızını amcasının oğluna vermişti , sanırım büyük bir günaha sebep olmuş efendimiz.
sen bitmişin yavrum bu durumda senin ve kocanın yatacak yeri yokkeşke nikahına gelip 'durun siz kardeşsiniz evlenemezsiniz'diye bagıraydım keşke bunu yapaydım kuzeninle evlenmeyeydin iyiydi
Takma kafana ya ne alakası var ensestle
İlk önce demek istediğim şu ki; kuzenlerin birbiriyle evlenmesine dinen bi yasak yoktur. Bu durumda neden olmasın evlenilmesin? He kardeş gibilerdr çok abes kalmıştır bilemem aile hayatınızı ama bence abartmışsınız ne demek düğüne bile gitmemek. Görümcenizin yerinde olsam bana göre bu yersiz tepkiniz karşısında ağlamaz size karşılık verirdim madem öyle bir daha sizinle konuşmazdım. Ha düğüne gelmemek ha bi daha konuşmamak hiç fark yok !! Sebepsizce hayattan çıkarmak değil de ne25 yaşında bir görümcem var, bugüne kadar flörtleri oldu ama hiçbiriyle iş ciddiye binmemişti, geçen hafta bize gelip aşık olduğunu evleneceğini söyledi, kim diye sorduğumuzda aldığımız yanıt karşısında şok olduk çünkü görümcem 1 aydır teyzesinin oğluyla ilişki yaşıyormuş ve evlenecekmiş... eşim de ben de olumsuz tepki gösterdik, özellikle ben demediğimi bırakmadım (görümcem elimde büyüdü sayılır, abla-kardeş gibiyiz) onun böyle bir şey yaptığına hala inanamıyorum, dünyada başka erkek mi kalmadı gerçekten aklım almıyor...
Görümcem gittikten sonra eşim, kendisinin de bu ilişkiyi desteklemediğini, ama benim aşırı tepki verdiğimi, ailesinde çok sayıda kuzen evliliği olduğunu falan söyledi....
Benim ailemde bir tek akraba evliliği bile yok, hele iki kuzenin evlenmesi sözkonusu bile olamaz, ha kardeşler evlenmiş, ha kuzenler, aynı muameleyi görür bizde, o yüzden bana da fazlasıyla anormal geliyor birinin kuzeniyle evlenmesi, hele de bu devirde.
Sizin kuzen evlilikleriyle ilgili düşünceleriniz neler? Kuzen kardeş gibi değil midir, ben böyle gördüm böyle yaşadım, evlenirlerse düğünlerine de gitmem, bunu da söyledim, çok ağladı. aşırı mı tepkim sizce?
nikaha geleydin iyiyidi :):):):):):):
Siz insanların evliliklerine hakaret ederken problem yok , ben örnek verince mi alet oldu ?teşekkür edeirm
işin dini boyutunu sunmanıza gerek yok forumda dini konuları alet etmek yasak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?