Kv anne demek...

Aman ne olacak anne desen ne değişir teyze desen ne değişir.
Anlam yükleme bu kadar zaten senin annen 1 tane.

Benimde babam vefat ettiğinde hep araya konuştum çok zor baba dedim ama hala zorda kalmadıkça söylemiyorum bende aynı fikirdeyim başkasının annesine anne demek saçma ama toplum dayatması diyelim önemli olan hissettiğin sevgi :)

Keşke eşimin annesi hayatta olsaydı da anne demem için zorlasaydı beni

Anne dediğinizde anneniz olmayacak, annenizin yerini almayacak merak etmeyin. Bu konu neden bu kadar büyütülür anlamış değilim. Bi bunu bi de soyadını değiştirmeyenleri ömrüm boyu anlayamam heralde.

tamamiyle aradaki iliskiye bagli olmakla beraber, ben ne anne demeye karsiyim ne de dememeye...
kendim kayyum valide ile gorusmeyen bir gelinim, gorusme geregi yaratan bir hal olursa da kendisine sadece x hanim diye hitap ederim eger ki ismini zikretmem gereken bir ortam olursa, aksi durumda 'siz' yeterli bir yaklasimdir benim icin.

"Büyütmeyin, anne deyin ne olacak" diyenlerin yaklaşımını tersine çevirerek şöyle diyorum "büyütmeyin, anne demeyin teyze deyin veya x hanım deyin, ne olacak". Ben hiçbir şeyin zorla yaptırılmaması gerektiğine inanıyorum. Konu sahibi içinden ne demek geliyorsa onu desin. Belki bir iki yıl sonra kayınvalidesini o kadar çok sevecek ki içinden anne demek gelecek. Ama şimdi gönülden istemediği halde anne demeye zorlanırsa asla sevemeyecek kayınvalidesini.

Anne diyoruz diye anne yerine koymuyoruz.

Tercih meselesi tabii de gereksiz anlam yüklemişsiniz.

Anne dememek büyükler için kırıcı olabilir, bu kadarcık şeylerle mesafe koymaya gerek yok.

Abartıyosun canım. Nolucak de sanki demeseydi benim eşim demezdi. Eşim annesine ana, babasınada ağa der :) bana nişan olmadan ben şimdi sizinkilere nasıl anne baba diyeceğim diye düşünüyodu. Yani demese bende üzülürdüm. Tabi yinede kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz eğer içinden gelmiyorsa

Annen babannene ne diye hitap ediyor?

Desen ne olacak allah aşkına. Bazı şeyleri çok abartıyosunuz. ayşe anne desen ne olacak.

Ben anne, annecim derim her zaman Bazen de x annem derim ki, anneler karışmasın. Kayınbabamla da babacım diye konuşurum

Canim anne deyince o seni doğurmuş olmuyor ya dört harfli bir kelime sadece anne söylemesi kolay soylenmediginde büyük sorunlar doğurur huzurun için anne diyiver biz çok meraklı olduğumuz için değil mecburiyetten söylüyoruz benim annem tabiki birtane yerini değil kv hiçbir insan tutamaz canim annemmmm..

Herkese koca da diyelim o zaman diyince öyle olmuyo sadece kelime,o temelde yaklaşırsak hayat çok kolay aslında ne kötü söze üzülürüz ne kavga olur ne dövüş,adam bana o....u dermis bende sadece bir kelime abartma özlem dermisim içimden,10 kere evlensem 10 ayrı kadına anne mi dicem yani, 27 yaşıma 2 ay kala evlendim onca sene bana annem baktı büyüttü benimle ağladı güldü, bir gecede başka bir kadını da o noktaya taşıyamam eşim de benim anneme teyze der asla üzülecegim birsey değil bu

Ben de hiç istemedim ama söyledim mecburen.. Anne desem de öyle içi boş bir anne oluyor, hiçbir zaman içten olmuyor. Söylerken karşı taraf da bunu hissediyordur zaten..

Başta bende demedim. Ama anne demek yerine başka bişey de demedim. Sonra alışıyo insan ama şunu söyleyebilirim zaten asla kendi annene anne der gibi demiyo insan tonlama çok farklı sanki anne o kişinin adıymış gibi söylüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…