Kv anne demek...

Ben de senin gibi düşünüyorum ve x teyze diyorum. Eltimse aevgililiğinden beri anne diyor. Hiç kıyaslama da eleştiri de olmadı, alıştılar.

ben kv ye anne diye basladim simdi babaanne diyorum
ben hep anne derken sadece ismimi soylerdi simdi ya sen diye hitap ediyorum ya da babaanne,

2 aydır görüştüğüm adamla bu konu yüzünden ayrıldık neredeyse.
Çok zoruna gidermiş çok içerlermiş öyle bir durumda.
İlginç.
Annem babam olmayan insanlara öyle hitap etmek de bana dokunuyor.
Ne alaka yani??
Çok itici bir durum.Ne ben onunkilere o sıfatla hitap edeyim ne de o benimkilere öyle hitap etsin.
Saygı sevgi hitapla olmuyor.
Bir de şu var ; dayatmayla asla bir şey yapmam. Yapacağım varsa da yapmam.

Neden kırılacak sorun bu

Eskiden insanlar aynı evde yaşarmış kızların yaşı küçük olurmuş hitap vs sıkıntı böyle bir sistem oluşmuş

Babaannem kendi kavsine anne dememiş zira o 2 yaşında iken annesi ölmüş ama annem babaanneme anne derdi

Ben kendi anneme bile yolda arkasından bağırmayacaksam anne demem ki sürekli böyle annecimli babacımlı konuşan bir insan değilim telle konuşurken falan da kullanman öyle hitap

Kv ye de demiyorum eşim de demiyor

bir ara annem, Kv hakkında konuşurken "annen" dedi kim dedim, haa X in annesi dedim zira cidden anlamamıştım ki 5-6 yıllık evli idim

Eşim çocukluk arkadaşım, belki birkaç yazımda denk geldiniz bu bilgiye.
Babalarımız okul arkadaşı, bekarkenden arkadaşlar ve evlendikten sonra da görüşmüşler.
Eşimin annesine senelerce x teyze dedim. Çocukluğumdan beri, eşim de benim anneme.
Diyeceksiniz ki "Eee sizin anne demeniz daha kolay olmuştur" hayır değil.
Ağzımız senelerce teyzeye alışmış kolay mı?
Ayrıca bir de utanıyoruz ufaktan; çünkü "Biz evlenme kararı aldık" dediğimizde iki taraf da baygınlık geçiriyordu şaşkınlıktan, sanki onları arkadan bıçaklamış gibi olduk onların gözünde. Beklemiyorlardı, yan gözle bakmaz bu çocuklar birbirlerine diyorlardı :)

Neyse bizim isteme, söz oldu. Sözümüz kesilirken nişan telaffuzu çıktı ağızdan, sözümüz nişanımız oluverdi.
O akşam, el öpüyoruz akrabaların, evde bir organizasyon yapmıştık. Ortam samimi, annemin samimi olduğu bir komşusu vardı ben de bayılırım çok değişik bir kadındır; el öpüyoruz işte, sonra eşimin annesi bir şey dedi duyamadım ilkinde "Efendim x teyze" dedim. O komşumuz o an bir girdi araya: "Aaaa ne teyzesi anne diyeceksin, şimdi dedin dedin, demezsen ömrü billah diyemezsin, hadi hepimiz duyacağız" dedi. Gel de deme evde 50-60 kişilik ağır akraba - yakın çevre ordusu var

Anne dedim ama kulaklarımın arkası yanıyor, kıpkırmızı. Utangaçlık...
Ben anne demeye başladım, eşim zaten dünden hevesli gibi anne anne diye başladı hemen anneme :) Ne günlerdi ya.

O kadar sorun edilecek, inada bindirilecek, saçmalık addedilecek bir şey değil bu. Bir çeşit kabul, "Ailemdensin" deme biçimi.
Annenizin yeri elbette ayrı, mukayese edilemez ama eşinizi ve annesini hoş tutmak adına öyle hitap ettiğinizde de incileriniz dökülmüyor

bende 10 yillik evliyim anne demem. anne baska kvde baska kimse kusura bakmasin

Annesini kaybetmis biri olarak yaziyorum ve anne kelimesini soylemek hatta duymak bile canimi hala yakar.
Esimle yeni evlendigimizde kayinvalideme beni yanlis anlamazsaniz size anne diyemem buna hazir değilim dedim.
Sagolsun kayinvalidem cok iyidir.
Basta birbirimize alisana kadar bocalama donemimiz oldu.
Simdi cok iyiyiz beni gercekten sevdigini dusunuyorum.
Elektrigimiz fazlasiyla tutuyor, iyi anlasiyoruz.
Kimseye anne diyebilecegim gibime gelmezken kayinvalideme artık anne diyorum.
Allah ondan razi olsun ki arkamdan fitne fesat karitirmak yerine anne sicakligiyla davraniyor bana.

Eşin anne babasını hanim/bey desen olmuyor teyze/amca desen hiç olmuyor hele o günler gelsin sen de anlayacaksın hitap etmeden de olmuyor anne baba demek gerekiyor misal ismi Zeynep diyelim Zeynep anne diyebilirsin senin eşinin de senin anne babana anne baba demesi hoşuna gidecek çünkü evlenmek aile olmak bunu gerektiriyor

Zaten isteme olduğu andan itibaren anne baba demeye başlıyorsun zira öp bakiiim anne babanın elini diyor diğer insanlar ordan sana msjı veriyorlar :)

Verseler de almıyoruz işte mesajı

Yukarda anlattım kendi annem Kv hakkında "annen" dedi ha X in annesi dedim

Bu kadar büyük sorun olmamalı el alem ne der konusu bence

Ben de formaliteden diyorum. Anne demek bana da sacma geliyor. Gereksiz bir adet.

Ben denmesi taraftariyim.
Diyorum da.
Evet yeni bir aile kuruyoruz ve bu durumda aileler de bi tik ustte dahil oluyor. Siki fiki oldugumuz kisiye kardesim gibi deriz ya. Onun gibi bir sey iste.
Anne demek sadece doguran demek olmamali. Kvden de annelik beklemiyor muyuz ya? Ben mi yapistim kaldim kadina naptim?
Buradan 35 40 sene sonraki gelinime veya damadima sesleniyorum, anne demezsen sana mandal diye hitap ederim. Dis kapinin dis mandali babinda, kipss

Eşim de aynı şekilde annesini erken yaşta kaybetmiş. İlk evlilik kararı aldığımızda o söylemeden ben söylemiştim zor gelirse anne deme, mecbur değilsin diye. Bakarız diye geçiştirdi. Ama o yüzük parmagimiza takıldığı anda anne demeye başladı. Hatta son zamanlarda aştı kendini annem diyor, telefona da öyle kaydetmiş. Bu beni acayip mutlu etti mesela. Eminim eşimin annesi yaşasa ve ben ona anne desem o da çok mutlu olurdu.

İnsan hem sevdiği adamı hem sevdiği adamın annesini mutlu edecek tek kelimeyi söylemekten neden kacinir ki?

Canin yandigi icin o aciyla tekrar tekrar yuzlesmekten korkuyorsun basta sonralari ona ihanet edecekmissin gibi geliyor.
Ama oyle olmuyor tabi.
Sevindim adınıza esiniz annesinin eksik yanini beklide annenizde buldu.

ben dedim noldu tırtt çıktı şimdi demiyorum..Tühh yine unuttum biz görüşmüyoduk ztn ne ara dicem ki:)

Ben de söylüyorum ama içimden gelerek değil söylemek zorunda olduğumu hissettirdikleri için Bir süre sonra kelime değersizleşiyor ve alışıyorsun. Yani kendi anneme söylediğim ile kv ye söylediğim annenin hisleri çok ayrı. Kv ye göre de değişir tabi bu. Bazısı anne kelimesinin hakkını veriyor.

Canin yandigi icin o aciyla tekrar tekrar yuzlesmekten korkuyorsun basta sonralari ona ihanet edecekmissin gibi geliyor.
Ama oyle olmuyor tabi.
Sevindim adınıza esiniz annesinin eksik yanini beklide annenizde buldu.

Muhtemelen öyle oldu. Babası da yok eşimin. Benim annem babam onların boşluğunu doldurdu sanırım. Ben yaşamayan insanlar hakkında konuşurken bile anne baba diye bahsediyorum.

Bu arada kendi anneme anne demem, ismiyle hitap ederim ama eşimin ölmüş annesine anne diyorum. Mutlu oluyordur eminim...

Ay çok affedersiniz. Üstüme vazife değil ama çok şaşırdığım için soruyorum. Özel değilse neden annenize anne demiyorsunuz. İlk kez duydum çok şaşırdım. Üzülmüyor mu anneniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…