- 23 Mayıs 2009
- 14.582
- 16.120
- 823
- Konu Sahibi Kokunhuzur_2014
-
Ewet ilk degil evlndigimden beri yapiyorum oglum olana kadar daha cok yapiyodum simdi oglum olunca kendi yapiyo ama surkli bi soylenme ben yapiyorum kv bnm evimi gelip duzeltir mi hic anca misafir gelicegi zmn bnm duzeltyigim kirlentleri begenmeyip duzeltiyo lafa gelince temizlikte bi tane komsularim yardim ederler di de okul saati geldi cocuklarini almaya gittiler onlar da kv guvendi galibaAma ilk değil gibi
Mesela alışmışlar seni temizliğe çağırıyorlar
Senin evinin temziliğine başkası yardım ediyor mu ? Hayır. E o zaman onlarda kendi yapmalı
Üstelik senin küçük çocuğun var
Alıştırmışsın gibi ama ufak ufak çekilmeye bak
Millet kolun o haldeyken bırakıp gidiyosa, sende ona göre davranmalısın
Bence herkes yemiş kalkmış, iyi niyetli bulmadım hele ki kolun o haldeykenEwet ilk degil evlndigimden beri yapiyorum oglum olana kadar daha cok yapiyodum simdi oglum olunca kendi yapiyo ama surkli bi soylenme ben yapiyorum kv bnm evimi gelip duzeltir mi hic anca misafir gelicegi zmn bnm duzeltyigim kirlentleri begenmeyip duzeltiyo lafa gelince temizlikte bi tane komsularim yardim ederler di de okul saati geldi cocuklarini almaya gittiler onlar da kv guvendi galiba
Galiba alistirdim bn sucluyum biliyorum her yardim istediginde gittim akillandim cnm yavas yavas cekiyorum kendimi 10 gun sonra yasina gitcek cnm oglumo kadar çok yüz vermişinki, sana hiç sormuyo bile gelirmisin diye. direk seni oraya gitmek temizlik yapmak zorunda bırakıyo. gitceksin yani başka alternatifi yok. bundan sonra sende ona göre davranırsın çocuk kaç yaşındA
küçükmüş daha, çocukla ben kendi evimin işini bile yapamıyorum deyip gitmiceksin. bide yeni yeni yürümeye başlamıştır, sürekli peişinde dolanmak lazım en güzel bahane işteGaliba alistirdim bn sucluyum biliyorum her yardim istediginde gittim akillandim cnm yavas yavas cekiyorum kendimi 10 gun sonra yasina gitcek cnm oglum
Hep bole pasakliymis eve gidiyorum bazen saat oglenden sonra kahvalti masasi duruyo mutfak yigili icerde tv keyfi yapiyo bi hasta olsun yiyiyo yigiyo mutfaga kirk yilda bi temizlik yapiyo kaynim supuruyo evleri genellikleBence herkes yemiş kalkmış, iyi niyetli bulmadım hele ki kolun o haldeyken
Sen gelini olmadan önce bu kadın temizlik olayını ne yapıyormuş ?
Yine aynı devam etsin bir zahmet
Alıştırma daha fazla, geri çek kendini
Dogru bn kendi isimi zor yapiyorum zaten bazen yemek bile yapamiyirum kosturmadan ck haraketli oglum var bir saniye durmuyo yerindeküçükmüş daha, çocukla ben kendi evimin işini bile yapamıyorum deyip gitmiceksin. bide yeni yeni yürümeye başlamıştır, sürekli peişinde dolanmak lazım en güzel bahane işte
Eee doğum günü partisinde kayınvalide ne yardımında bulunacak o zaman ?Galiba alistirdim bn sucluyum biliyorum her yardim istediginde gittim akillandim cnm yavas yavas cekiyorum kendimi 10 gun sonra yasina gitcek cnm oglum
Hep bole pasakliymis eve gidiyorum bazen saat oglenden sonra kahvalti masasi duruyo mutfak yigili icerde tv keyfi yapiyo bi hasta olsun yiyiyo yigiyo mutfaga kirk yilda bi temizlik yapiyo kaynim supuruyo evleri genellikle
Valla sabahinda annen gelicek komsularim yardim etcek kv gecen lerde gunum vardi anne sen tatliyi yap dedim onun yaptigi guzel bi tatli var tarifini verdi cok basit sen yaparsin dedi bnde tatliyi tutturamadim ne kadar kotu olmustum o gun misafir gibi geldiEee doğum günü partisinde kayınvalide ne yardımında bulunacak o zaman ?
Yapsın börek çörek, evinin temizliğine de yardım etsin madem
O seni çağırırken güzel oluyo da bi de sen çağır bakalım temizliğe nasıl oluyo gör
Kesin gelmez, sende ona yardıma gitmezsin böylece
Keyfine duskun cnm gezmeye yemege gelince ohhh mis ise gelince yok 130 kilo var zatenSenin kayınvaliden çok uyanık
Valla sabahinda annen gelicek komsularim yardim etcek kv gecen lerde gunum vardi anne sen tatliyi yap dedim onun yaptigi guzel bi tatli var tarifini verdi cok basit sen yaparsin dedi bnde tatliyi tutturamadim ne kadar kotu olmustum o gun misafir gibi geldi
Onlar kurdu topladi zaten konusmalar uzayinca saate baktik okul saati gelmis apar topar hazirlandilar toplayalim dedilerde biz toplariz dedim siz okula yetisin yoksa cok iyiler her isime kosarlarEliniz yanmış neden misafir agırladınız ki hadi geldiler yediklerini toplasınlar bari
Bence komsularımızıda bi gözden geçirin
Onun yaptiklari bana ders oluyo zaten en yakin zamnda uygulamaya basliycm :)Demiştim senin kayınvalide çok uyanık diye
Az taktik kap ondan istersen :)
Açıkçası ben anneme dahi 2-3 senede birtemizlik yaparım. Daha eşimle nişanlıydık, düğün hazırlıkları ićin bir ayağımız alışverişteydi. Bu günlerden birinde annem evi temizlikćiye bıraktı biz çıktık. Akşama kadar dışarıdaydık. Akşam temizlikçi hanım aradı. 1 saate işim biter dedi. Ben annem kayınvalidem eve geldik. Kv dem gördü temizlikçiyi. Şimdi temizlik lafı olunca ayyy ben yapamam diyorum. Annemde dahi yapmadım diyorum. Kendi de biliyor. Maddi durumu iyi kv demin iyi olmasa ve yapamazsan haber ver annemin temizlikçisini yollayayım dedim. Yapacak birşey yok. Bi başlarsak sonu gelmiyor.Kv annenin yerini tutmaz diyolarmis ya dogruymus anladim sonunda
Ben uc yillik evliyim bir oglum var bu zmna kadar allah var ufak tefek sorunlarim olsada kv severim insan icindr kv demeye utanirim anne derdim hep ama bu aralar sinirlerime dokunmaya basladi
Kv 46 yasinda bu arada bayram oncesi aradi beni ne zmn geliyosun dedi bnde anne ogluma kiyafet aldim netten arife gunune yakin gelir evde beklemem lazim dedim
Eeeeee bende babana gelin gelir isleri yapar bnm hic halim yok diyodum dedi bozuldu
Arifeden bigun once gece gittim islerin birazini yapmis mutfak yag icinde terasin camlarini bana birakmis camlari topla bnm evimin butun camlarindan fazla nese dedim yaparim gece yarisina kadar mutfagi temizledim yattim sabahta oglum erken uyaniyo camlara giristim bnm kv hic biseye elini surmuyo ben geldim yaa
Ogle oldu ben mezarliga gitcm sen terasi temizle oglun uyuyunca yemegide koyarsin dedi cinler tepeme cikti
Ben terasi temizleyene kadar saat 4 oldu zaten o geldi daha dolma da saricaz inananin bi tencere dolmayi o yorgunlugun ustune tek basima sardim
Beni zorlayan yok sevdigimden yaptim
Ama dune kadar
Dun asure yapalim anne sabah gel dedim
Duduklude nohut hasladim ben havasi cikti zannettim cikmamis kapagi acar acmaz sular elime bosaldi sag elim yandi cok acim yandi dayanamadim acile gittim sardilar elimi asure yapcam diye komsularimida cagirdim yedik ictik mutfak yigildi aksam kp filn geldi onlar de yedi yigildi bnm kv bile demeye utandigim annem kizim sen o elinle nasil yikiycan bu bulasiklari demedi koca asure tenceresi tezgahin ustu bana diyo ki bu aksam elin dinlensin yarin yikarsin dedi cikti gitti bu kadarlik degerim var cnm aciyo sizliyo sargi elimde mutfagi topladim anlamis oldum uzun oldu kusura bakmayin doldum kafamda konusmaktan sa yazim rahatlayayim dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?