Kv annemin tirnagi bile olamassin

Kv ile sorunum yok ama daha bir kere temizlik yapmadım evinde. Evlendim kendi evime yetişemiyorum arada yardımcı alıyorum kv nin evi de eksik kalsın

aşureyle çocuğun ilgisini anlayamadım ben??
yani bir aşure düdüklüde 1 saate oluyor hadi malzemeleri suya koyma işlemi karıştırma falan 30 dakika..
yani 1,5 saatlik bir iş yapınca çocuktan aşure kıymetli mi oluyor??
ilginç bir yaklaşım..
ben de yaptım bizde yedik hayrına dağıttık da.. çocuğuma da bana da sevap gerekli.. belki bir dua alırız hiç tanımadığımızdan..

konu sahibi arkadaşım aşureyi keşke konu komşuya dağıtsaydın misafir ağırlamak zor olmuştur o yanık elle.
bir de hak etmiyorsa yapmayacaksın.. canının kıymetini bil..

Ne alakası var
Ben suç aşurede mi dedim
Sen kendin törensiz yapabiliyorsun ne güzel
Canın aşure çektiyse al ye, kayınvalideden yardım bekleme dedim. Annenle kıyaslama herkes öz annen gibi olamaz vs. dedim. Hatta ona da temizliğe gitme terasa çıkıp çocuğunu tek bırakma sen ve çocuğun daha önemlisiniz dedim.

Sen bu yazdıklarımdan tek aşureyi aldıysan benim diyecek sözüm yok sana.

Aynen benim de bebegim var o uyurken yaptim,dagittim gitti.Bebek var diye her seyden el etek cekersek yandik.Zaten sorun asure degil ki normal yemek yaparken de eli yanabilirdi.Misafirleri de cagirmis bulunmus.Zaten belliki arkadas yumusak yüzlü bir insan o saatten sonra gelmeyin de diyememis.Neyse olan olmus bundan böyle asla o hanima hizmetcilik yapma arkadasim.Allah rizasi icin kayinvalideye yardim etmek baska hizmetcilik etmek baska.Gencecik kadin dubleks evde oturacak parasi varsa bir zahmet yardimci hanim bulsun kendine...

Ben çocuğu olan el etek çeksin demedim ki
Çocuklu kadınsın niye 46 yaşındaki kayınvalidenin evini temizliyosun terasa çıkıp çocuğunu tek bırakıyorsun deidm
Tüm aşure yapanlar çocuğunu 2.plana atıyo kimse aşure yapmasın mı dedim
Abarttınız iyice
Tek yapamıyorum kayınvalideyi çağırdım deyince, ne temizliğe git ne aşure yapmaya çağır yapamıyosan dışardan bi porsiyon söyle keyfine bak dedim ve arkasındayım da.

İnsan yabancı birine bile eli yanmış diye üzülür yardım eder üstelik siz gelinsiniz.Ev işlerine gelince insan kendi evinin işine zor yetişiyor hadi siz yardım ettiniz kvye bu nankörlük nedir ya?O zaman aklıma şu geliyor kv cok acımasız katı biri böyle biri için kendini yorma canım

Yok dediğiniz dogru da is asureyi disaridan alip yemekle bitmiyor ki.Bugun asure olur yarin dugun olur,cenaze olur...Arkadas yanina insan aramis kayinvalideyi cagirmis ne bilsin boyle olacagini.Artik gormus oldu iste yarin birgün basi sıkısırsa guvenmez bosuna...

Aslında tek sorun insanlara hak ettıgınden fazla deger verıyoruz.. Bız deger verdıkce kullanılıyoruz . Mesafe sart

Ama bana göre bu işler karşılıklı
Ben mesela kayınvalideme temizliğe gitmem, kayınvalidem genç ve gayet müsait. Benim ufak bebeğim var ve çalışıyorum.
Bununla beraber ne aşurede ne de bebek mevlütünde yardım da istemedim. Yapmak isterse yapar o ayrı.
O yüzden ne temizliğe git ne aşureye çağır diyorum. Yüz verince astar istemiş gel kapı baca sil demiş resmen konu sahibine siler misin demek bile yok o yüzden mesafe koyması şart bence.

Önce de günü varmış
Bi tatlıyı kayınvalidesi çok güzel yaparmış, ondan yapar mısın anne demiş
Kayınvalidesi konu sahibine tarif vermiş basit bi tarif sen yap demiş

Yani ilk değil, kayınvalidesi hep çağırıp işini yaptırıyor ama iş kendine gelince yan çiziyor
Bence bilebilir

Son düzenleme:
Cevreden bakildiginda bir numara kv dili cok tatlidir ama hep kendini dusunuyo bu saat oldu aramadi bi nasik oldun diye ben o hasta oldu hergun aradim bi gun aramadim surat yapti onemli degil dedi

Hic tek asure pisirmedim hep annemle yapiyoduk annem gelemedi bu sene dedeme bakiyo kv cagirdim ne bilim bole olucagini

Hic de elini surme bundan sonra.
Ben bi senelik evliyim, beraber yemek yedigimiz zamanlarda bulasik yikayip masa toplamak disinda hicbir seye elimi surmuyorum. Bakiyorum evi mi temizliyor, yardim teklif ediyorum, tamam derse ucundan az bi yardim ediyorum, bitti gitti.
Ne kadar kendinden odun verirsen, o kadar tepene cikiyorlar. Ne kadar yaparsan yap, asla degeri bilinmiyor cunku.
Aslinda senin tevazu gosterip iyi niyetinle yaptigin temizligi, senin gorevin olarak gormeye basliyorlar.
Aman diyim kizlar, sallayin ipleri.

Komsularimada dagittim cnm baya pisirdik bnm degerimi bilmiyosa bana uzulmuyosa bn nie ona deger verim ki buraya kadar di artik yapmiycm

Masayi toplayip tezgaha birakmayi dusunuyorum aksam kp geldi yemek yedik oke yapmis tabaklari koymus tezgaha masayi bile silmemis ben oglumu uyutuyodum cok yuz vermisim cok azcik azcik verdiklerimi almaya geldi zmn

kimi kayinvalide gelinine is yaptirmaktan haz alir , kimise de yük olmak istemez islerini kendisi yapar.
sizinkisini belli, kayinvalidelik yapmaya hevesli. Yardim etmeniz sizin bileceginiz is tabi, eger oyle takdir edilecekseniz , yardim edersiniz (gelinlerin vazifesidirya hani ) bu olay incitmis sizi , anliyorum , ama kayinvalideniz ile karsi karsiya gelmekte istemezsiniz bence. idare edeceksiniz , yada mesafeli davranacaksiniz... kolay gelsin

Tamam anne filan ama bir yere kadar. Çok yüz vermişsiniz. Hem de daha 46 yaşında daha, bu neyin yorgunluğu acaba? Benim kayınvalidem 61 yaşında ama ne zaman evimize gelse, biz çalışıyoruz fazla yapamıyoruz diye bize kıyamaz evin bütün işlerini yapmaya çalışır. Biz işteyken kayınpederimle birlikte evin bütün camlarını silmişliği bile var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…