- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.228
- 348
- Konu Sahibi Kokunhuzur_2014
-
Ben kendi camımı zor siliyorum ( Kızım 10 aylık ve çalışıyorum )
Ne kayınvalidemin camını silerim ne de gel aşure yapalım derim
Sen kaç porsiyon aşure yiyebilirsin 1 bilemedin 2 değil mi ? Hazır al ye, çocuğunla dolu dolu vakit geçir
Annemin tırnağı olamaz derken zaten böyle bi kıyasa girme, annen seni karnında taşımış büyütmüş vs.
25-30 undan sonra tandığın kayınvalide ile nasıl bir olsun ?
Çok nazın geçiyosa annene canım aşure çekti desen, belki yapar yollar bile
Bilmiyorum sorun bende mi ama ben sizin gibi düşünmüyorum
Ne alakası varaşureyle çocuğun ilgisini anlayamadım ben??
yani bir aşure düdüklüde 1 saate oluyor hadi malzemeleri suya koyma işlemi karıştırma falan 30 dakika..
yani 1,5 saatlik bir iş yapınca çocuktan aşure kıymetli mi oluyor??
ilginç bir yaklaşım..
ben de yaptım bizde yedik hayrına dağıttık da.. çocuğuma da bana da sevap gerekli.. belki bir dua alırız hiç tanımadığımızdan..
konu sahibi arkadaşım aşureyi keşke konu komşuya dağıtsaydın misafir ağırlamak zor olmuştur o yanık elle.
bir de hak etmiyorsa yapmayacaksın.. canının kıymetini bil..
Aynen benim de bebegim var o uyurken yaptim,dagittim gitti.Bebek var diye her seyden el etek cekersek yandik.Zaten sorun asure degil ki normal yemek yaparken de eli yanabilirdi.Misafirleri de cagirmis bulunmus.Zaten belliki arkadas yumusak yüzlü bir insan o saatten sonra gelmeyin de diyememis.Neyse olan olmus bundan böyle asla o hanima hizmetcilik yapma arkadasim.Allah rizasi icin kayinvalideye yardim etmek baska hizmetcilik etmek baska.Gencecik kadin dubleks evde oturacak parasi varsa bir zahmet yardimci hanim bulsun kendine...aşureyle çocuğun ilgisini anlayamadım ben??
yani bir aşure düdüklüde 1 saate oluyor hadi malzemeleri suya koyma işlemi karıştırma falan 30 dakika..
ilginç bir yaklaşım..
ben de yaptım bizde yedik hayrına dağıttık da.. çocuğuma da bana da sevap gerekli.. belki bir dua alırız hiç tanımadığımızdan..
konu sahibi arkadaşım aşureyi keşke konu komşuya dağıtsaydın misafir ağırlamak zor olmuştur o yanık elle.
Ben çocuğu olan el etek çeksin demedim kiAynen benim de bebegim var o uyurken yaptim,dagittim gitti.Bebek var diye her seyden el etek cekersek yandik.Zaten sorun asure degil ki normal yemek yaparken de eli yanabilirdi.Misafirleri de cagirmis bulunmus.Zaten belliki arkadas yumusak yüzlü bir insan o saatten sonra gelmeyin de diyememis.Neyse olan olmus bundan böyle asla o hanima hizmetcilik yapma arkadasim.Allah rizasi icin kayinvalideye yardim etmek baska hizmetcilik etmek baska.Gencecik kadin dubleks evde oturacak parasi varsa bir zahmet yardimci hanim bulsun kendine...
Yok dediğiniz dogru da is asureyi disaridan alip yemekle bitmiyor ki.Bugun asure olur yarin dugun olur,cenaze olur...Arkadas yanina insan aramis kayinvalideyi cagirmis ne bilsin boyle olacagini.Artik gormus oldu iste yarin birgün basi sıkısırsa guvenmez bosuna...Ben çocuğu olan el etek çeksin demedim ki
Çocuklu kadınsın niye 46 yaşındaki kayınvalidenin evini temizliyosun terasa çıkıp çocuğunu tek bırakıyorsun deidm
Tüm aşure yapanlar çocuğunu 2.plana atıyo kimse aşure yapmasın mı dedim
Abarttınız iyice
Tek yapamıyorum kayınvalideyi çağırdım deyince, ne temizliğe git ne aşure yapmaya çağır yapamıyosan dışardan bi porsiyon söyle keyfine bak dedim ve arkasındayım da.
Aslında tek sorun insanlara hak ettıgınden fazla deger verıyoruz.. Bız deger verdıkce kullanılıyoruz . Mesafe sartKv annenin yerini tutmaz diyolarmis ya dogruymus anladim sonunda
Ben uc yillik evliyim bir oglum var bu zmna kadar allah var ufak tefek sorunlarim olsada kv severim insan icindr kv demeye utanirim anne derdim hep ama bu aralar sinirlerime dokunmaya basladi
Kv 46 yasinda bu arada bayram oncesi aradi beni ne zmn geliyosun dedi bnde anne ogluma kiyafet aldim netten arife gunune yakin gelir evde beklemem lazim dedim
Eeeeee bende babana gelin gelir isleri yapar bnm hic halim yok diyodum dedi bozuldu
Arifeden bigun once gece gittim islerin birazini yapmis mutfak yag icinde terasin camlarini bana birakmis camlari topla bnm evimin butun camlarindan fazla nese dedim yaparim gece yarisina kadar mutfagi temizledim yattim sabahta oglum erken uyaniyo camlara giristim bnm kv hic biseye elini surmuyo ben geldim yaa
Ogle oldu ben mezarliga gitcm sen terasi temizle oglun uyuyunca yemegide koyarsin dedi cinler tepeme cikti
Ben terasi temizleyene kadar saat 4 oldu zaten o geldi daha dolma da saricaz inananin bi tencere dolmayi o yorgunlugun ustune tek basima sardim
Beni zorlayan yok sevdigimden yaptim
Ama dune kadar
Dun asure yapalim anne sabah gel dedim
Duduklude nohut hasladim ben havasi cikti zannettim cikmamis kapagi acar acmaz sular elime bosaldi sag elim yandi cok acim yandi dayanamadim acile gittim sardilar elimi asure yapcam diye komsularimida cagirdim yedik ictik mutfak yigildi aksam kp filn geldi onlar de yedi yigildi bnm kv bile demeye utandigim annem kizim sen o elinle nasil yikiycan bu bulasiklari demedi koca asure tenceresi tezgahin ustu bana diyo ki bu aksam elin dinlensin yarin yikarsin dedi cikti gitti bu kadarlik degerim var cnm aciyo sizliyo sargi elimde mutfagi topladim anlamis oldum uzun oldu kusura bakmayin doldum kafamda konusmaktan sa yazim rahatlayayim dedim
Ama bana göre bu işler karşılıklıYok dediğiniz dogru da is asureyi disaridan alip yemekle bitmiyor ki.Bugun asure olur yarin dugun olur,cenaze olur...Arkadas yanina insan aramis kayinvalideyi cagirmis ne bilsin boyle olacagini.Artik gormus oldu iste yarin birgün basi sıkısırsa guvenmez bosuna...
Yok dediğiniz dogru da is asureyi disaridan alip yemekle bitmiyor ki.Bugun asure olur yarin dugun olur,cenaze olur...Arkadas yanina insan aramis kayinvalideyi cagirmis ne bilsin boyle olacagini.Artik gormus oldu iste yarin birgün basi sıkısırsa guvenmez bosuna...
Esim gec geldi cnm elimi gordu cok uzuldu zaten beni oyle gorseydi yikatmazdiDaha onlar evden cikmadan esini bulasiga soksan kv de oglusuna acir alir elinden yikardi aslinda...
Cevreden bakildiginda bir numara kv dili cok tatlidir ama hep kendini dusunuyo bu saat oldu aramadi bi nasik oldun diye ben o hasta oldu hergun aradim bi gun aramadim surat yapti onemli degil dediİnsan yabancı birine bile eli yanmış diye üzülür yardım eder üstelik siz gelinsiniz.Ev işlerine gelince insan kendi evinin işine zor yetişiyor hadi siz yardım ettiniz kvye bu nankörlük nedir ya?O zaman aklıma şu geliyor kv cok acımasız katı biri böyle biri için kendini yorma canım
Hic tek asure pisirmedim hep annemle yapiyoduk annem gelemedi bu sene dedeme bakiyo kv cagirdim ne bilim bole olucaginiYok dediğiniz dogru da is asureyi disaridan alip yemekle bitmiyor ki.Bugun asure olur yarin dugun olur,cenaze olur...Arkadas yanina insan aramis kayinvalideyi cagirmis ne bilsin boyle olacagini.Artik gormus oldu iste yarin birgün basi sıkısırsa guvenmez bosuna...
Hic de elini surme bundan sonra.Kv annenin yerini tutmaz diyolarmis ya dogruymus anladim sonunda
Ben uc yillik evliyim bir oglum var bu zmna kadar allah var ufak tefek sorunlarim olsada kv severim insan icindr kv demeye utanirim anne derdim hep ama bu aralar sinirlerime dokunmaya basladi
Kv 46 yasinda bu arada bayram oncesi aradi beni ne zmn geliyosun dedi bnde anne ogluma kiyafet aldim netten arife gunune yakin gelir evde beklemem lazim dedim
Eeeeee bende babana gelin gelir isleri yapar bnm hic halim yok diyodum dedi bozuldu
Arifeden bigun once gece gittim islerin birazini yapmis mutfak yag icinde terasin camlarini bana birakmis camlari topla bnm evimin butun camlarindan fazla nese dedim yaparim gece yarisina kadar mutfagi temizledim yattim sabahta oglum erken uyaniyo camlara giristim bnm kv hic biseye elini surmuyo ben geldim yaa
Ogle oldu ben mezarliga gitcm sen terasi temizle oglun uyuyunca yemegide koyarsin dedi cinler tepeme cikti
Ben terasi temizleyene kadar saat 4 oldu zaten o geldi daha dolma da saricaz inananin bi tencere dolmayi o yorgunlugun ustune tek basima sardim
Ama dune kadar
Duduklude nohut hasladim ben havasi cikti zannettim cikmamis kapagi acar acmaz sular elime bosaldi sag elim yandi cok acim yandi dayanamadim acile gittim sardilar elimi asure yapcam diye komsularimida cagirdim yedik ictik mutfak yigildi aksam kp filn geldi onlar de yedi yigildi bnm kv bile demeye utandigim annem kizim sen o elinle nasil yikiycan bu bulasiklari demedi koca asure tenceresi tezgahin ustu bana diyo ki bu aksam elin dinlensin yarin yikarsin dedi cikti gitti bu kadarlik degerim var cnm aciyo sizliyo sargi elimde mutfagi topladim anlamis oldum uzun oldu kusura bakmayin doldum kafamda konusmaktan sa yazim rahatlayayim dedim
Komsularimada dagittim cnm baya pisirdik bnm degerimi bilmiyosa bana uzulmuyosa bn nie ona deger verim ki buraya kadar di artik yapmiycmaşureyle çocuğun ilgisini anlayamadım ben??
ilginç bir yaklaşım..
Masayi toplayip tezgaha birakmayi dusunuyorum aksam kp geldi yemek yedik oke yapmis tabaklari koymus tezgaha masayi bile silmemis ben oglumu uyutuyodum cok yuz vermisim cok azcik azcik verdiklerimi almaya geldi zmn
Hic de elini surme bundan sonra.
Ben bi senelik evliyim, beraber yemek yedigimiz zamanlarda bulasik yikayip masa toplamak disinda hicbir seye elimi surmuyorum. Bakiyorum evi mi temizliyor, yardim teklif ediyorum, tamam derse ucundan az bi yardim ediyorum, bitti gitti.
Ne kadar kendinden odun verirsen, o kadar tepene cikiyorlar. Ne kadar yaparsan yap, asla degeri bilinmiyor cunku.
Aslinda senin tevazu gosterip iyi niyetinle yaptigin temizligi, senin gorevin olarak gormeye basliyorlar.
Aman diyim kizlar, sallayin ipleri.
Kv annenin yerini tutmaz diyolarmis ya dogruymus anladim sonunda
Ama dune kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?