Kv beni asagiladimi simdi 😶

Ben hallederim demişsiniz,halledersiniz de.
Kayınvalideniz belki yardımcı olmaya çalışmış kendince belkide tam aksi bir durum yaratmış ama önemsemeyin bence.
Menünüzü bile söylemeyin,sormayın ne planladıysanız hazırlayın sunun.
Ayrıca ben anlamıyorum bu onu yapmış,bunu pişirmiş muhabbetini. Ne zamandan beri misafir yiyip içip ayrıldıktan sonra misafir olduğu evin çıkardığı yemeği eleştirip,beğenmiyor? Bu çok ayıp. Bu konuda sizi haksız buldum. Elinden o gelmiş onu yapmış ,hırslanacak yada beğenmeyecek bir şey olmamalı bu. 9 kişi çağıracaksınız hepsini memnun edemezsiniz sizde. Yaptığınız yemeği sevende olacak,sevmeyende ama güler yüzle ağırlarsanız insanları,teşekkür edip ayrilmalılar ,sonrada konuşulmamalı,şunu pişirmiş bunu yapmış vs diye.

Sen yorum yapma bence onlara sen karışma derler sonra boşa laf yersin. Bazı anneler böyle, çocuklarını hırslandırıp yarıştırarak iyilik yaptığını düşünüyorlar

Aman ne zoruna gidecek, keske bana gelenler de kendi yemeklerini yapsalar. Gorumce yetmez sen de gel, salatayi, corbayi yaparsin deseydin.

Ben bu üslupta birini yemeğe evime çağırmazdım...

Cnm birde başka pencereden bakarsak . Büyükler bazen çok düşüncesizce konuşa biliyor ne dediğini bilmeye ya da söylediğinin nereye varacağı anlayamaya biliyor maalesef .bazen kendi annelerimiz bile böyle saçma sapan konuşabiliyor. Kötümü evet kötü .. ama üzerinde fazlaca düşünmeye değmez .. elinden geldiğince güzel bir sufra hatırlarsın biti giti .. ha gerçekten artniyetli ve geçimsiz birisiyse ki zamanla anlaşılır . O zaman başka mesafeni koyarsın. Ama şimdi duygunu ifade edebilirsin zaten eşinde senden taraf olmuş oh mis. kibarca söyle bekleme bile içinde kurma direk söyle ona konuş.. yada kur sofranı kendi görsün .. canını sıkma

Ay tamam gelsin yapsın.boşver.ne güzel.isterse hepsini yapsın.sen ağırla.gelin bebeceremiyor mu der desin.hiiç üzülme.

Ben anlamıyorum. Kaynananız böyle ise yemeğe davet etmeyin. Hem dert yanıyorsunuz hem dibinden ayrılmıyorsunuz.
Neden oyle söylüyorsunuz. Esimin hatri için gidip geliyorum. Bugun gitmesem gorusmesem.yarin öldüğünde esimle kötü olacan. Kör olur badem gozlu olur hesabi. Yani evlilik gercekten zor bir olay. Idare uzerine kurulu. Aksi oldugunda yasanan ve evlilige yansiyan durumu biliyorum.

Evlilik zor değil aslında. Bizim Türk milleti evliliği bu kadar zorlaştırıyor. Sizin kv niz bir arkadaşına aynı lafları söyler miydi? Söylese arkadaşı bir daha onunla görüşür müydü? Bir bizde var bu tip olaylar. Halbu ki ne varsa biraz seviyeli olunsa. Ve hatta kendine yapılan yanlışta kendinizi korumayı adabınızla bilseniz hiçbir zaman üzülmezsiniz. Biz size tamamen görüşmeyin mi diyoruz? Az görüşün öz görüşün. Biraz mesafe koyarsanız üzülmezsiniz. Eşinizde düzgün bir eş ise zaten evliliğinize yansımaz. Sizin anneniz eşinize laf soksa aşağılasa yemek yapar mıydı onlara? Bende buna benzer durumlar yaşadım. En son geldiler güzelce ağırladım evlerine gittiklerinde eşime bu sondu dedim. Birdaha da yemeğe bana kimse gelmesin. Hatta ben kendi akrabalarıma da canımı sıkanlara aynıyım. Neden canımı sıkayım. Mecbur hissediyorsam çay içeriz kalkarız bu kadar basit olan şeyler yüzünden buraya konu açıyorsunuz sonra da söylenenleri de dinlemiyorsunuz? Biz ne diyelim size. Devam edin ezilmeye madem.

Idare etmek karşılıklı bir durumdur . Sizi idare etmeyen birini sürekli idare ederseniz sizi ezer . Çünkü denge bozulur. Güzelce lafı ağzına sokacaksiniz. Biraz mesafeyi koruyacaksınız ki cekinecek sizden . Sizden hiç çekinmiyorlar ki

Valla gelmis bilmem kac yaşına. Ne yapsan ne desen degismez. Allaha havale ettim. Ramazan sonuna kadar bu moddayim:)

Emin olun bunlari yapmayi cok denedim.
Ama eşim sanki sihirlenmis gibi onlari memnun etmeden duramıyor.Hatta yuzuneede söyledim. Bana niye boyle davraniyorlar biliyormusun diye.
Niye dedi.
Dedim ki . Sen onlar memnunsa benden memnunsun.
Onlar degilse benle mutsuzsun. Yani hayatimizi onlara endeksledin ve onlarda bunun farkinda ve ne yaparsak yapalim oglumuz bizi korur görüşunde.
Ayni tas ayni hamam iste bu durumda nenyapabilirim ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…